Vodafone Arena Stadyum Projesi 3 (Şeref Bey Stadyum Projesi)
Vodafone Arena Stadyum Projesi 3 (Şeref Bey Stadyum Projesi)

Beşiktaş Forum|Vodafone Arena Stadyum Projesi 3 (Şeref Bey Stadyum Projesi) Konumuza bu başlık altından devam edebilirsiniz. 1360 sayfaya ulaşan Arşiv niteliğindeki diğer konumuzu (1) incelemek isterseniz;

0 Üye ve 11 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Vodafone Arena Stadyum Projesi 3 (Şeref Bey Stadyum Projesi)  [Okunma sayısı 6376762 defa] Vodafone Arena Stadyum Projesi 3 (Şeref Bey Stadyum Projesi)

Çevrimdışı SDemirsoy

Çevrimdışı yash26

Yamulmuyorsam bizim çatı da buna benzer olacak ?

şeffaf kısım buna yakın boyutta olursa çok güzel olur
Otoban kenarı değil,Boğaza karşı.Toki değil ALIN TERI

Çevrimdışı Deniz

"Beşiktaş için birşey yapmak istiyorsanız kimsenin adamı olmayın!"-Süleyman Seba

Çevrimdışı Türkay

:alala:

bjk_mabet ‏@bjk_mabet  1 dk.1 dakika önce
Gitmek mi zor ,kalmak mı...
Bu kadar az kalmışken ilk maçı izlemeye...
Sevdalı yüreklerde Beyaz sürgünler

Çevrimdışı SDemirsoy

twitleri karıştırdı heralde :D @bjk_mabet

Çevrimdışı Serjo

Şu an Beşiktaş ile şampiyonluğa odaklanmış durumdayım.

Çevrimdışı ahmet türken

Ankaradaki Mersin maçını kastetmiş. Havalar kötü gitsek bir dert ,gitmesek bir dert demiş. Önümüzdeki (kupa maçı hariç ) ilk maç demiş

Çevrimdışı pascal26

42 bin sınırı aslında yok,stadyumun belirlenen yatay ve dikey sınırlarına 42 bin kapasite sığıyor. :biggrinking:
Ben de öyle düşünüyorum. İnşaat sürecinde sıkıntı olmasın gözler faza çevrilmesin diye ortaya konan bi söylem. Veya bizim inşaatın bu fiziksel sınırlara sığabilecek kapasite diye deklare ettiğimiz rakam olabilir. Seneye maç önü ve sonu trafiğinde çok fazla sorun çıkmazsa maksimum kapasiteye geçeriz. En kötü ihtimalle
Kabataş- Mecidiyeköy metrosu tamamlandıktan sonra...
Bu arada bizim de artık trafik konusuna biraz özen göstermemiz gerekecek. Kazan'ın önünde toplanıp yol kesmelere, stadtan çıkışta yola taşmaya son vermek lazım. Fb koca K.köyü kilitler sorun olmaz, bizde olursa hemen gündem yapılır.

Çevrimdışı levent21

aklıma bir şey takıldı bu sıyah catı kolallarının arası boyle boş mu kalacak yoksa araları kapatılıcak mı ?

Çevrimdışı SDemirsoy

aklıma bir şey takıldı bu sıyah catı kolallarının arası boyle boş mu kalacak yoksa araları kapatılıcak mı ?
büyük ihtimal tamamı kapatılmasa da yani yükseklik olarak
 cam gelecek

Çevrimdışı Armağan Bozkurt

Birşey sorayım, hazır hareketsizken gün..

42 bin olmasını neden istiyoruz/İstemiyoruz
52 bin olmasını neden istiyoruz/İstemiyoruz
52+ olmasını neden istiyoruz/İstemiyoruz?

Çevrimdışı Çağrı

• Kara Kartal
  • *
  • 28 Ocak 2015, 13:06:52
  • Beşiktaş / Bodrum
  • 2015/16 (✔) - 2016/17 Sezonları Şampiyonu Beşiktaş
Yamulmuyorsam bizim çatı da buna benzer olacak ?

Bir rezalet estetik yoksunu stad daha.
Varlığımız; Marakeş'te fiyatları rastgele konmuş bir dükkan gibi. İncik boncuk fahiş fiyatta, değerli taşlar indirimde.
Batmamız an meselesi.

Twitter/cagriasarli

Çevrimdışı yash26

Birşey sorayım, hazır hareketsizken gün..

42 bin olmasını neden istiyoruz/İstemiyoruz
52 bin olmasını neden istiyoruz/İstemiyoruz
52+ olmasını neden istiyoruz/İstemiyoruz?

42 bin bence az bir kapasite, 52 bin ise bizim için fazla bir kapasite.

hem rakiplerden geri kalmamak hem biraz daha hasılat için doldurabileceğimiz bir seviye olan 48-50 arası olsa çok iyi olur
Otoban kenarı değil,Boğaza karşı.Toki değil ALIN TERI

ysariusta

• Ziyaretçi

45 binden azı az fazlası fazla. 50 000 kişilik stada 15 000 kişi gelirse sıkıntı olur

Çevrimdışı pascal26

@Necmi abi sızıntılar için teşekkürler. Bence her santimi bir sanat eseri.  Renkler biraz soluk gelmiş olabilir ama biz aynı zamanda bir tarihi eser yapıyoruz.  Tabiki Anıtkabir'in yeri çok çok yukarlarda ama istanbulunda artık bir Anıtkabir'i olacak.
O resimler bir videodan alınan ekran görüntüleri mutlaka. Bu sebeple soluk sanırım. Bu da ulaşılması gereken en az 1 lansman videosu daha var demek di mi @Necmi abi?  :D

Şimdi kabaca şöyle diyebilirim..

42 bin kapasitede kapalı gişe oynuyorsan, misal 1000 lira kombineyi gelecek sene 1250-1400 arasına çekerek, aradaki farkı minimize edebilirsin. Bunu Bilet fiyatı olarak da düşünebiliriz salt, 50 liralık maç biletini 70 yaparsın olur biter.

Bende bu tip yapılarda, ne kadar az o kadar iyi düşüncesindeyim. Nerede çokluk orada ... olduğunu düşünürüm. Bir malın kıymetli olması için arzın az, talebin fazla olması gerekir. 40 bin kişilik yere 45 bin talep varsa, bu orayı değerli kılar. 50 bin kişilik yere 45 bin talep varsa benim gözümde pek de değerli olmadığını düşündürtür. Özellikle önümüzdeki 3-5 yıl için ise, kesinlikle ve kesinlikle 30 bine yakın kombine satabilmeyi ciddi başarı sayarım şu ekonomik buhranda.
Misalen yeni açığada onlarca loca yapılabilirdi ama o zaman da nitelik nicelik bakımından bir sorun oluşur. Hatta keşke eski açığada Loca yapılmasaydı, numaralı ve kapalıdaki localar x birim fiyat yerine ya xx olacaktı ya xy

Neyse umarım Tüm localar, tüm sezonlar istisnasız satılır ve her sene 30 32 bin kombine karta oynarız.

[ Son Düzenleme: 28 Ocak 2015, 13:25:08 Armağan Bozkurt ]

Çevrimdışı Çağrı

• Kara Kartal
  • *
  • 28 Ocak 2015, 13:31:32
  • Beşiktaş / Bodrum
  • 2015/16 (✔) - 2016/17 Sezonları Şampiyonu Beşiktaş
Şimdi kabaca şöyle diyebilirim..

42 bin kapasitede kapalı gişe oynuyorsan, misal 1000 lira kombineyi gelecek sene 1250-1400 arasına çekerek, aradaki farkı minimize edebilirsin. Bunu Bilet fiyatı olarak da düşünebiliriz salt, 50 liralık maç biletini 70 yaparsın olur biter.

Bende bu tip yapılarda, ne kadar az o kadar iyi düşüncesindeyim. Nerede çokluk orada ... olduğunu düşünürüm. Bir malın kıymetli olması için arzın az, talebin fazla olması gerekir. 40 bin kişilik yere 45 bin talep varsa, bu orayı değerli kılar. 50 bin kişilik yere 45 bin talep varsa benim gözümde pek de değerli olmadığını düşündürtür. Özellikle önümüzdeki 3-5 yıl için ise, kesinlikle ve kesinlikle 30 bine yakın kombine satabilmeyi ciddi başarı sayarım şu ekonomik buhranda.
Misalen yeni açığada onlarca loca yapılabilirdi ama o zaman da nitelik nicelik bakımından bir sorun oluşur. Hatta keşke eski açığada Loca yapılmasaydı, numaralı ve kapalıdaki localar x birim fiyat yerine ya xx olacaktı ya xy

Neyse umarım Tüm localar, tüm sezonlar istisnasız satılır ve her sene 30 32 bin kombine karta oynarız.

Bu sene 21 bine dayandı sanırım sponsorlar tarafından alınanlar ile birlikte.
Varlığımız; Marakeş'te fiyatları rastgele konmuş bir dükkan gibi. İncik boncuk fahiş fiyatta, değerli taşlar indirimde.
Batmamız an meselesi.

Twitter/cagriasarli

Çevrimdışı Sedat_BJK

Bu yil fazla kombine satilmamasinin iyi ve kotu bir tarafi var. Kotu oldu sicak paraya ihtiyacimiz vardi. Iyi oldu gelecek yilda paraya ihtiyacimiz olacak ve daha pahaliya satilacak..
Bir Sevdaysa Hayatı Anlamlı Kılan,
Daha Sesli Söyle BEŞİKTAŞ ULAN!!!

Çevrimdışı enesbjk

Küfekilerdeki renk değişikliğinin nedeni bence de ıslaklık olmalı çünkü ıslanan prekastla ıslanmayan prekastların renk farkı ortada.

Çevrimdışı pascal26

Kapasite yorumlarında iki kritik nokta belirtiliyor genelde;
1 Az seyirci gelen maçlarda ambiyans sorunu
2-Maksimum finansal getiri.

1. maddeyi çok sorun görmüyorum. Sadece yan unsurlardan biri. Stad 40 da olsa 50 bin de olsa belli bir oranda maç %50 kapasite altında olur zaten. 15 bin/40 bin ile 15 bin /50 bin çok farketmez. Giden maçı falan çevirtmez yani. Ki full de olsa etkisi kısmi zaten

2. maddede arz talep mantığını kabul ediyorum. Ama bu sadece finansal boyut. Daha önemli sosyolojik boyutları var. Bir maça yol parası köfte ekmeği derken 70-80 tl veremeyecek çok insan var. Açık biletinin 60 yerine 40 olması bizim taraftarımız için çok farkeder. Hele 2 ya da 3 kişi gidildiğinde bu rakamlar katlanır.
Ben 40 bin kişiden toplam 50 milyon kazanmaktansa 50 bin kişiden 45 milyon kazanmayı tercih ederim.
 Ayrıca senin benim için önemli olmayan şeyler parktaki çocuklar için çok önemli. Özellikle İstanbul dışındakiler için. Orada ailesi fanatk olmayan ya da takım tutmayan çocuk için Beşiktaş, fb ve gs den sonra varsa şehrinin takımıyla birlikte 3. seçenek haline geldi. Ve Anadolu'da büyük takım tutacaksan ya fb ya gs li ol Bjk artık onlara yetşimez algısı oluştu.  Stad kapasitesi, şampiyonluk, derbi galibiyeti vb. somut başarıların dışında en önemli argümanlardan biri.

Ayrıca, bazı maçlar önemlidir herkes gitmek ister. İstanbul dışından elenler özellikle.. Ligin içerdeki ilk 2 maçı, derbiler, takım iyi giderse son 3 maç gibi.. Bu 6-7 maçta stad 60 bin de olsa büyük oranda dolar. Kulübün ülke çapında taraftarıyla fiziksel iletişimi de daha kuvvetli olur vs.
Dağınık oldu biraz kusua bakmayın..

Çevrimdışı Yusuf Tekeli

Küfekilerdeki renk değişikliğinin nedeni bence de ıslaklık olmalı çünkü ıslanan prekastla ıslanmayan prekastların renk farkı ortada.
Evet bencede. Küfekilerin renkleri o kadar sorun edilmemeli bence. Biz düşündüysek farkettiysek bu işin uzmanlar daha iyi farketmiştir  :)

Bu arada sözlükteki abilerime sesleniyorum ama yanlış anlamayın  :) Birbirinizi tanıyosunuz arada muhabbetler oluyo ama yeniler olarak hiçbişey anlamıyoruz bu konuşmalardan  :alala:  :D yeni kardeşlerinizin böyle yanıtlarına cevap olarak bişeyler yazsanız cevap verirseniz bizde kaynaşırız :)
Vakit varken tomurcukları topla. Zaman hala uçup gidiyor. Ve bugün gülümseyen bu çiçek, yarın ölüyor olabilir.

"I don't know if we each have a destiny, or if we're all just floatin' around accidental-like on a breeze. But I, I think maybe it's both."

Çevrimdışı Deniz

Köşede kepçe birkaç ayarlama yapıyor
"Beşiktaş için birşey yapmak istiyorsanız kimsenin adamı olmayın!"-Süleyman Seba

Çevrimdışı ahmet türker

herkese günaydın
anıllar karışmış kardeşim kusura bakma @anilt
@anilt da olan olgunluk ve duruş  40 -50 yaşındaki insanlarda yok ,burada bu kardeşimle tartışan insan görmedim ,tartışan olursada kendine iyi pir psikolog arasın.

Çevrimdışı baro19

Bir rezalet estetik yoksunu stad daha.

Bence güzel Trabzon'un yeni stadyumundan daha güzel :D

Yurt içi Yurt dışı farz edelim 12-15 milyon taraftarımız var.
Bunun %20si aktif taraftar dediğimiz kesim olsun. 3 milyon diyebiliriz yani bu rakama. 3 milyon Beşiktaşlının da %30una İstanbul ve çevre şehirlerde yaşadığını farz edelim. 1 milyon beşiktaşlı demektir bu, her an maç izleyen maça giden ürün alan vs vs..

Şimdi gelelim stad kapasitesine. Yeni stad,yeni heyecanla ilk sene full çekecektir o şüphe götürmez. Fakat bunun sportif başarıylada alakası olduğunu söylemek pek yalan olmaz. Önce sürdürülebilir başarı yakalanmalı, en azından 10 seneye damga vurmalı yoksa bu beşiktaşlı insan populasyonu seneler geçtikçe ne yazık ki azalacak.

Tüm bu şartlara bakıldığında, x değerinde yere xx fiyat verebilecek insan sayısı şimdilik mümkün demek istediğim o. Antepte 5 liraya kale arkası satarken, istanbul inönüde bu rakam 50 liraydı, ve belki antepte maça gitmeyen vatandaş, istanbulda giden vatandaştan ekonomik anlamda daha refah halinde yaşıyor.

Benim ekonomik durumum öyle çok çok rahat değil, gittim nakit olarak kuzey tribün kombinesi aldım sene başında, bir çok şeyden kısarak belki de. Ama şu stadı görünce, verilen emeği görünce, ve gördüklerimizin daha göreceğimiz güzelliklerin ancak yarısı bile olmadığını anlayınca, keşke diyorum 900 falan değil de 1200 lira olsaydı kombine. Ki hassasımdır bu konularda, ona rağmen söylüyorum bunu. 40 liraya denkleştirip gidemeyecek vatandaş olabilir ama 60 70 i rahat rahat verip gidebilecek vatandaş da en az 40 ı denkleştiremeyen kadar vardır, var olacaktır. Malesef diyorum, hedef kitle olarak 70 lira verebilecek olanı seçmek gerekir. 40 lira denkleştiremeyecek vatandaş da sene içinde ama kupa maçı ama nispeten daha ucuz olacak maçlara rağbet edebilir.

Yani artık olan oldu, resmi olarak 42 bin. Bunun değişme ihtimali çok ama çok güç artık, yapacak birşey yok. Sinekten yağ çıkarmak değimini uygulayıp, maksimum geliri elde etmek elzemdir artık. niye 52 bin olmadı diye hiç uzulmeye gerek yok. 50 sene sonra belki o alana 80 bin kişilik stad yapılacak, değişecek coğrafi imkanlar, teknolojik imkanlar vs vs. Biz anın tadını çıkartalım.