Yurt içi Yurt dışı farz edelim 12-15 milyon taraftarımız var.
Bunun %20si aktif taraftar dediğimiz kesim olsun. 3 milyon diyebiliriz yani bu rakama. 3 milyon Beşiktaşlının da %30una İstanbul ve çevre şehirlerde yaşadığını farz edelim. 1 milyon beşiktaşlı demektir bu, her an maç izleyen maça giden ürün alan vs vs..
Şimdi gelelim stad kapasitesine. Yeni stad,yeni heyecanla ilk sene full çekecektir o şüphe götürmez. Fakat bunun sportif başarıylada alakası olduğunu söylemek pek yalan olmaz. Önce sürdürülebilir başarı yakalanmalı, en azından 10 seneye damga vurmalı yoksa bu beşiktaşlı insan populasyonu seneler geçtikçe ne yazık ki azalacak.
Tüm bu şartlara bakıldığında, x değerinde yere xx fiyat verebilecek insan sayısı şimdilik mümkün demek istediğim o. Antepte 5 liraya kale arkası satarken, istanbul inönüde bu rakam 50 liraydı, ve belki antepte maça gitmeyen vatandaş, istanbulda giden vatandaştan ekonomik anlamda daha refah halinde yaşıyor.
Benim ekonomik durumum öyle çok çok rahat değil, gittim nakit olarak kuzey tribün kombinesi aldım sene başında, bir çok şeyden kısarak belki de. Ama şu stadı görünce, verilen emeği görünce, ve gördüklerimizin daha göreceğimiz güzelliklerin ancak yarısı bile olmadığını anlayınca, keşke diyorum 900 falan değil de 1200 lira olsaydı kombine. Ki hassasımdır bu konularda, ona rağmen söylüyorum bunu. 40 liraya denkleştirip gidemeyecek vatandaş olabilir ama 60 70 i rahat rahat verip gidebilecek vatandaş da en az 40 ı denkleştiremeyen kadar vardır, var olacaktır. Malesef diyorum, hedef kitle olarak 70 lira verebilecek olanı seçmek gerekir. 40 lira denkleştiremeyecek vatandaş da sene içinde ama kupa maçı ama nispeten daha ucuz olacak maçlara rağbet edebilir.
Yani artık olan oldu, resmi olarak 42 bin. Bunun değişme ihtimali çok ama çok güç artık, yapacak birşey yok. Sinekten yağ çıkarmak değimini uygulayıp, maksimum geliri elde etmek elzemdir artık. niye 52 bin olmadı diye hiç uzulmeye gerek yok. 50 sene sonra belki o alana 80 bin kişilik stad yapılacak, değişecek coğrafi imkanlar, teknolojik imkanlar vs vs. Biz anın tadını çıkartalım.