Caglar/Skrinia stoper, Mert/Kostic orijinleri sag/sol bek olan oyuncular, Fred-Syamanzki-Tadici ben bizim Atiba-Oguzhan-Sosa uclusune benzetiyorum, tadic 10 olmasina ragmen defansif olarak katki veriyor sosa gibi, Syamanzki de hucum presinde ortalama bi 8 kadar oynuyor, ileride de kanatsiz iki forvet+ oguz oynuyor, yani aslinda kadro oyle cok asiri ofansif falan degil, 4 arka 3 orta saha 3 hucumcu.
Ama genel yorumuna da katiliyorum, bizim lig gercekligi/mantigi olan bir lig degil, ha su da var riskli kadrolarla oynadiginda hakem yaninda olunca kalende gormen gereken pozisyonlarin yarisinda indiriyorsun adamlari cogu zaman sari mari gormuyorsun, bizim oyle bir kiyagimiz olmadi simdiye kadar.
Arkada 4'lu degil 3'lu oynuyorlar. Mert sag stoper Oguz sag kanat, Kostic sol kanat, Caglar sol stoper oluyor.
Kostic kariyerinde cogunlukla wingback ve acik oynamis oyuncu mesela, klasik bek degil.
Oguz zaten hic degil.
Biz de mesela simdi 6'siz oynuyoruz, sorun da cikmiyor. Kac hafta Musrati defansif olarak yetersiz oraya gercek bir 6 lazim diye surekli yorum yapildi, goruyoruz ki hic 6 olmadan da oluyormus. Bizim kadro'yla kiyaslarsan:
---------------------------------Mert----------------------------------
-----------------Svensson-----Udokhai---------Emirhan-------------
Rashica-----------Chamberlain------------Gedson------------Masuaku
----------------------------------Rafa Silva------------------------------
--------------------Immobile------------Semih-------------------------
Boyle birsey cikiyor ortaya mesela. Bizim son haftalarda oynadigimiza yakin sayilir.
Ama klasik 4-2-3-1 gibi degil.