Sikintiyi sadece Immobile'de, Rafa'da aramamak gerek. Rafa'yi dun Stein'in yerine koysan icimizden gecerdi. Futbol 2-3 yildiz oyuncuyla oynanacak bir oyun degil, ve biz (ve Turk takimlari genellikle) o 2-3 oyuncunun ayagina bakiyorlar, takim oyunu oldugunu unutuyoruz. Bireysel kalite ile mac kazanmaya calisiyorlar. Populist baskanlar, toxic taraftarlar. Senin dogru durust kanat oyuncunun yoksa santroforundan mucize mi bekleyeceksin. Senin oyununda gram sablon yoksa bireysel kalitenin taktikten ustun gelecegini bekleyeceksin? Biz bu yuzden hep yeniliyoruz. Tabi, kadro yetersizligi ve kadroda olmamasi gereken oyuncular olur. Ama Uduokhai bu gun Twente'de oynasa Bundesliga yapar tekrar 10+ milyon bonservisle. Bizim elimizde bu yuzden hep oyuncular silik gorunuyor. Kolektif olarak kotu oldugumuz icin sahislar da bu seviyeye cekiliyor.
Galatasaray ve Fenerbahce de oyle. Galatasaray yedigi trajikomik ikinci gole bakin, Berkan'in hatasina. Bu takim gecen sezon puan rekoru kirdi, su an lig'de birinci sirada (hakem etkeneni bir kenara birakiyorum). SL'de 0 ceken YB'a elendi. AZ bu iki takimdan 4 puan aldi. Feyenoord, PSV, Ajax demiyorum, AZ diyorum. TSL'de gecen sezon toplam 200 puana denk gelen iki takimdan 4 puan aldi.
Antrenor konusunda istikrar olmadigi surece, yonetim futbolun icinden gelen insanlar olmadigi surece, taraftar akillanmadigi surece bizden hic bir sey olmaz. Bu takim Bilic doneminde Neciple, Franco ile, ismini unuttugum kiralik Ghanali bek ile Spurs ve Liverpool'i yikti. Feyenoord'u sahadan sildi. Ama o donem yildiz diyecegin tek oyuncu Demba Ba idi, o da cok iyi bir doneminde gelmisti. Umarim artik taraftar bu durumdan ders alir, ama sanmiyorum. Biri cikar 30+ yasinda dususe gecmis oyuncu alip susturur.