Ben pek katilamiyorum sana, Ciro'nun arkasinda potansiyelli cok iyi genc oyuncumuz var. Hem Semih hemde Mustafa bence iyi alternatifler.
A milli takimda takimcilik/lobicilik falan olmazsa eger ikiside bence forvet hattinin ideal adaylari Can ile beraber. Bu iki potansiyelin yanina gurbetci bir oyuncu alinirsa hayir demem ama yabanci oyuncu alirsak hem kontenjani dolduracak hemde bu cocuklarin onunu kapatacak. Alinacak oyuncununda karakterli olmasi, kenarda beklemeyi dert etmemesi falan bir suru soru isareti var. Rafa'da ayrica o pozisyonda bircok kez oynadi ve o da iyi bir alternatif olarak dusunulebilir.
Cok goruyorum biz Koybasi ile N'Sakala ile sampiyon olduk yorumlarini. N'Sakala'li kadro ile sampiyonluk mucizevi bir sampiyonluktu - bunda hemen hemen herkes hem fikir sanirim. Isimizi yine mucizelere birakmamaliyiz. Onun icin o sezonu ornek gostermek ne kadar dogru bilemiyorum, ayni sekilde bir baskasida biz o sene forvetsiz sampiyon olduk forvette Tore falan oynadi diye anti tezde ortaya atabilir.
Ismail Koybasi ile sampiyon oldugumuz sezonada vurgu yapiliyor ama Ismail bizde kac sezon gecirdi? Ismail'in bizle bi 6-7 senesi vardir heralde, bu periyotta Ismail ile sampiyon olamadigimiz 6 senenin gormezden gelinip bir seneye vurgu yapilmasi ne kadar dogru onuda bilemiyorum.
Sadece taraftar degil, hocada bekler icin talimat vermis ki yoneticilerde cikip aciklama yapiyor bek bakiyoruz diye. Umarim kaliteli bir oyuncu gelir ve hocanin elini rahatlatir.
Potansiyel olmuyor iste. Semih bir defa tek forvete uygun degil. Mustafa Hekimoglu tecrubesiz ve bence siritiyor, kolay maclarda bile. Sen her macin laylaylom 3-4 farkla gececegini veya Immobile’nin 40 mac formda ve saglikli olacagini mu dusunuyorsun? Karli Sivas deplasmaninda son 20 dakika gole ihtiyacin oldugunda Mustafa sana istedigini veremez. 3-4 farkla onde oldugumuz Antalya, Lugano maclarinda bile veremiyor. Ama Batshuayi, Webo, Cenk veriyor iste.
Ben yedek santrforu sadece alternatif olarak gormuyorum. Bence as solbekten bile daha onemli olabiliyor ligimizde ligin yapisi geregi. Solbek solbek diyip duruyorsunuz, FB 3 senedir 35 milyonluk solbekle sampiyon olamadi.
Ismail’le her sene sampiyon olamadik tabii, ama sampiyon olamadigimiz seneler icin Ismail’i suclamam. Sampiyon olamadik cunku stoperde Marcelo bulamadik Zapo G.Zan falan oynadi. Forvette Gomez yoktu Bobo Bebe Bibi Bubu Edu vardi. 10 numarada Sosa Talisca yoktu iyi gun topcusu Delgado falan vardi. Bu ligde omurgan iyiyse goturuyorsun. Stoper-6-10-9 yetiyor. GS son 2 sene derme catma sacma sapan beklerle idare ede ede sampiyon oldu iste. Sampiyon oldu cunku omurgasi saglam. Icardi veya Torreira yerine 2 gomlek kotu 9/6 alsalardi ve solbeke sagbeke iyi bir oyuncu alsalardi sampiyon olurlarmiydi? Bence olamazlardi.
En guzel ornek biziz iste. Omurga’da 3 oyuncu degisti gece-gunduz kadar fark var. Takimda Immobile, Rafa olunca Svensson da goze batmiyor. 10 uzerinden 6-7’lik oynuyor gorevini yapiyor yetiyor. Ama yarin oburgun Immobile olmayinca o eksikler goze batar. Forvetimiz 34 yasinda, tecrubesine sogukkanliligina gol vurusuna laf denmez, ama sahada zaman zaman fiziksel olarak artik zorlandigi gozukuyor bazi pozisyonlarda. Immobile’yi Immobile kalitesinde biriyle yedekleyemezsin, ama Mustafa- Ciro arasinda 4-5 gomlek fark var, bu da fazla bence.