Sert degil cevabini Giunti ve Atiba icin yazdim, Josef Ernst ne alaka? Iyi oku yazdiklarimi. Ya nostaljik duygularin agir basiyor ya da hafizan pek guclu degil.
Simdi bize kac sene emek vermis ve karakterinin tartisilmayacagi bir oyuncu icin kotu seyler yazmak istemiyorum pek, ama Atiba o kadar da ust duzey degildi. Kariyerinde kendisine 2 kere bonservis bedeli odenmis, o da 1.5 milyon euro. PSV’de orta saha’da begenmeyip beke devsirilmis orada burada kullanilmis eninde sonunda yuru git yoluna kardesim denmis. Biz de Antalyaspor’un elinden kapmistik bu arada. Karsilastirdiginiz adama 15 milyon euro teklifler geliyor, Benfica’nin elinden kaptik. Atiba da bizde iyi takimin yan parcasi oldu hep, kotu takimlarda etkisi olamadi. Asla ligin net ustunde cok ust duzey bir onlibero olmadi Appiah, Melo, kisa sure oynasa da Ernst gibi. Iyi takimlarda takildi o kadar. Zaten seviye yukseldiginde cark eden ilk oyunculardan biriydi. Ac Bayern ve Lyon maclarini izle gorursun.
Fernandes de bizden kovularak iteklenerek gonderildi. Adama pozisyon bulamiyorduk en son 10 numara yaptik onu da beceremedi itekleyerek gonderdik. Bizden sonra da kariyeri belli zaten, vasat Rus takimlari ve Kayseri, seviyesi o. Bu adami Gedson’la karsilastirmak buyuk haraket Gedson’a.
Su anda ikisini satis listesine koysak adam basi 15 rahat odenir Musrati ve Gedson’un her birisine. Bu adamlari Atiba’yla Fernandes’le falan kiyaslamak ayip.
kıyaslamadığın fernandes bize 25 yaşında geldi ve 4 sene oynadı 112 maçda 20 gol 41 asist yaptı. Nerdeyse 2 maçda 1 gole tesir etmiş. Tüm duran topları kullanırdı, tehlikeli sert ortalarını söylememe gerek yok. En büyük farkı portekiz milli takımı oyuncusuydu. Gedson şu an 25 yaşında ve hiç milli olmadı. 25 yaşında 2 fernandes’i satmak istersen en rahat manuel’i satarsın özellikle transfer bedellerinin bu denli astronomik olduğu bir dönemde(manuel dönemlerinde piyasa böyle uçuk değildi muleka parasına yıldız alınıyordu, 7milyona süperstar q7 aldık şu an o paraya anadoludan topçu alamıosun yani manyel e o dönem gelen 10 milyon şimdiki 10 milyondan çok daha büyük bir meblağ). 4 yılın 3 yılı muhteşem oynadı, moskova’nın 10milyon teklifine fo satmayınca resmen oynamadı fernandes son senesinde gelip son 1 yılı ile değil o ilk 3 yılındaki fernandesle kıyaslamalısın. Son sene bildiğin isteksiz laubaliydi, biri sahaya girip saldırmıştı hatta.. Yani kısacası gedson o yeni gelmiş manuel fernandes’in yaptıklarının onda birini yapamadı bu yüzden kıyaslayamazsın. O yeni gelen manıel fernandes şu an sende olsa çok rahat 50 ye araplara satardın çok çok rahat. Atiba kalbimin en özel yerinde, onun yerini hiç bir orta saha alamaz bende. Kazandırdığı o kadar fazla maç varki, yeri geldi orta sahayı tek başına tuttu, yeri geldi son dakika kafa vuruşuyla derbi kazandırdı, kritik goller attı, astımlı olmasına rağmen en çok o koştu, ghezal roiser ile defalarca pas üçgeni yaptı yeri geldi stopere yeri geldi beke çektik. Avrupada kontratak yaparkende, anadoluda hücum yaparkende, aşırı paslı kontrollü oyundada hiç sırıtmadı. Kaç tane şampiyonlukda payı ve emeği var. Avrupa zaferlerinde keza var. Atiba, daha 1 senesini tamamlamamış ve kendini kanıtlayamamış musrati ile kıyaslanamaz. İnşallah atibayı unutturacak bir performans ve katkı yapar, başarılar kazandırırda sen haklı çıkarsın inşallah tüm kalbimle dua ediyorum inşallah yanılayım ama samsun maçından sonra umudumu kaybettim.samsun gibi basit maçda olağanüstü kötüydü rakip resmen ezdi bizi orta sahamızı delik deşik ettiler. Koca maçda 2 kez ikili mücadeleye girmiş birini kazanmış, 1 tane hava topuna çıkmış onuda kaybetmiş, %73 pas isabet oranı var, rakip sahadaki oranı %57 şimdi ben bu adamı nasıl atiba ile kıyaslarım. Lyon, munich değil bu ya transfer tahtası kapalı sansun yahu..