Kadro olarak çok gerideyiz rakiplere göre. Ben bu sene başarı beklemiyorum.
Bugün bile 6 transfer birden aciklansa bu adamların birbirini tanıması, hocanın oynatmaya çalıştığı oyuna alışabilmeleri, takıma, klube, lige ayak uydurmaları zaman alır.
Gecmiste sampiyon olan takım kiralik oyuncularıni almakta güçlük çeker ve onemli oyuncularıni kaybederek sezona başlarlardı. Bu sene rakipler uzun suredir beraber oynayan ve oturmuş kadrolarından önemli hiçbir oyuncusunu kaybetmezken - üstüne yetersiz bulduklari oyunculardan kurtulup daha iyilerini aldılar.
Biz düne kadar Zenit’e satmaya çalıştığımız Gedson üzerinden takım iskeletini kurmaya çalışıyoruz. Kadroda düşünmediğimiz Colley, Svenson, Masuaku, Onana, Hasic ve Aboubakar’i zoraki kampa alıp hazırlık maçlarında oynatiyoruz. Yeterli bulmadığımız Svenson’un arkasında bugün sahaya giren Onur var. Bu adam son yarım saatte beni hayattan soğuttu, kaptırdığı ve ayağına dolaşan toplar, adamdaki tedirginlik ve telaş hali sanırsın R.Madrid ile kupa finalindeyiz. İstenmeyen Masuaku’nun arkasında Emrecan, bugün bir tane isabetli pası yoktu.
Yonetime kızamiyorum ama geçen seneden beri kimin gitmesi belli iken ve çalışmaların bir yıl öncesinden başlaması gerekirken - 2 hafta önce Friedel’i getirip gidecek oyuncularla bu arkadaş ilgilenecek demeleri tam bir facia.
Bu sene rekabetçi, sahamıza gelen rakiplerin çok çekindiği ve takım iskeletinin kurulduğu bir sezon olur umarım. Şampiyonluğu bırak, şampiyonluk potasında olmamız bile benim için büyük başarı olur bu sene.