Oyuncu transferi bizim gibi takımlar için sadece ileride satıp para kazanırız anlayışı ile yapılmaz. Geçen sezon yaşanılan travmadan sonra taraftara psikolojik olarak ivme kazandıracak bir transfere ihtiyaç vardı. Muci var diyorsun bulunduğu mevkide. Ama bence Muci Beşiktaş'ta hamle oyuncusu olur gibi geliyor bana. Gelişimini tamamlamamış ve henüz olmamış bir oyuncu. Bizi şampiyon yapmaz. Ayrıca 23-24 yaşında Rafa Silva kalitesinde bir adamı zaten alamazsın. Taktiğe uyar uymaz onu bilmiyorum ama bize skor gücü çok yüksek bir oyuncu gerekiyordu. Geçen sene 22 gol 15 asist yapmış bir adamdan söz ediyoruz bu arada. Başarılı olur olamaz bilemem ama kısa vadede başarı istiyorsak bize olmuş oyuncu lazım. 2-3 sene kimse oyuncuların olmasını beklemez. Seneye seçim var unutma. Bu adam belki sene atacağı goller ile avrupa maçlarında para kazandıracak ve parasını çıkaracak. Bunu bilemeyiz. Hepsi birer varsayım şu anda. Ayrıca 30milyon maliyeti olduğunu nereden biliyorsun. Sosyal medyada geçen rakamlar doğruyu yansıtmıyor. Özellikle hayali rakamları telaffuz etmeyin dedi yönetim. Bekleyelim ve görelim bakalım. Ama ben geçen seneki travmadan sonra kusura bakma ama 2-3 sene daha olacağız bekleyelim diye acı çekmek istemem. Elbetteki başarı için sabır gerekir. Ama 2-3 tanede kadronda olmuş oyuncu gerekiyordu.
Bu arada forma çok güzel olmuş. Bana mı öyle geldi bilmiyorum.
Sadece ileride satis yapmak icin yapilmaz, ama bunun dengesini de iyi tutturmak lazim. Muci'yi aldik mesela, daha adam gibi parlatamadan satmaya bakiyoruz? Neden? Bu sene alacagimiz yaslilarin imza parasini ve maasini finanse etmek icin. Su ana kadar 2 tane oyuncu aldik, ikisinin de son kontrati olacak.
Gundeme gelen oyuncularin cogunun (Di Maria, Berghuis, Hummels, Savic) bizimle son kontrati olacak. Gronbeak ve Oguz Aydin bunlarin biraz disinda kalabilir, ama onlari da parladiktan sonra aldigimiz icin zaten yuksek kar elde etme sansin cok dusuk oluyor.
Su ana gundemde olanlar arasinda aldigimizin 2-3 kati fiyatina satma ihtimali yuksek dedigin 1 tane oyuncu var mi? Bizim seviyemizde, finansal durumunda takimlarin transferlerinin 70%'i bu kafa'da olmali, diger kalan 30% satamayacagin, direkt katki saglayacak oyuncular olabilir. Bizde bu orani 20% bile degil. Sadece bu transfer donemi icin soylemiyorum, gecen sene ve ondan evvelki sene de oyle oldu.
Muci icin gelisimini tamamlamamis oyuncu diyorsun. Zaten senin kulup olarak misyonun o oyuncunun gelisimini tamamlamak, kullanmak ve sonra satmak. Madem gelistirmeyi dusunmuyorsun niye aldin? Hicbir oyuncu gelistirmeden, sadece hazira konarak bu carkin hem sportif olarak hem ekonomik olarak donebilecegini mi dusunuyorsun?
Sadece forma konusunda katildim. Normalde beyaz forma'ciyim, ama bu sene cubuklu'ya giderim herhalde. Cubuklar muhtesem olmus. Ne pijama cubugu gibi ince, ne de boru makarna gibi kalin, tam kivaminda. Forma'da bayragin kirmizisi disinda abuk subuk renk de yok, tam siyah-beyaz olmasi gerektigi gibi. Beko yazisi da guzel, on taraftan kol kismina gecis ve kol'daki detaylar da guzel.