Beşiktaş Futbol Takımı 2023/24 Sezonu
Beşiktaş Futbol Takımı 2023/24 Sezonu

Beşiktaş Forum|Beşiktaş Futbol Takımı 2023/24 Sezonu Beşiktaş'ın 2023/24 sezonuna ait lig ve kupa mücadelesi bu başlık altında konuşulacaktır. Üyeler transfer konusu hariç Beşiktaş ile

0 Üye ve 20 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Beşiktaş Futbol Takımı 2023/24 Sezonu  [Okunma sayısı 780139 defa] Beşiktaş Futbol Takımı 2023/24 Sezonu

Çevrimiçi Özgür Gültekin

Semih U19 da yine atmış golünü.

Çevrimiçi Samet Demir

Semih U19 da yine atmış golünü.
U19 onun kalibresine göre düşük kalıyor artık. Level atlayıp kendini göstermesi lazım. Bizede cesur bir hoca..
Beşiktaş'lı olmak yolda Beşiktaş formalı birini görünce kardeşinmiş gibi gülümsemektir...

Çevrimdışı zubeyirbaya

Adalı'nın çalışacağım dediği profesyonel personel saçma sapan. daha iyi ifade edecek kelime bulamıyorum. özdilek göreve layık olduğunu gösteren hiç bir kariyer emaresi gösteremeden, iyi bir anadolu takımı hocalığı geçmişi bile olmadan nasıl sportif direktör oluyor. kaldı ki sportif direktörlük teknik direktörlükle doğrudan alakalı bir iş de değil. biz büyük liglerle ilişkileri olan hatta daha önce büyük liglerde sportif direktörlük deneyimi olan birileriyle çalışmalıyız neden kendimizi bu kadar küçük kulüp sanıyoruz. bu takımın taraftar sayısından potansiyelinden ançnin de haberi yoktu bu yeni elemanların da durumu hiç parlak görünmüyor.

ikinci adı geçen isim ise önemli faydaları dokunan gökhan keskinmiş. dürüst olayım ben bu abinin hiç de donanımlı biri olduğunu düşünmüyorum. kendisinin bir kaç yerde karşılaştığım yorumları açıklamaları derin biri olmadığını düşünmeme yetti. hatta vay arkadaş şef scoutumuz da ola ola bu muymuş vaktiyle diye düşünmüştüm. hadi kendini iyi ifade edemesin, ben anlamamış olayım. yaptığı işlere bakalım. scoutun faydası dokunmuşsa herhalde scout transferi olarak nitelendirilebilecek transferlerle dokunmuştur değil mi? görev tanımı bu. adalı'ya hiç bir gazeteci sormuyor mu mehmet özdilekte gökhan keskinde ne liyakat gördün tam olarak hangi işleri yapmışlar diye.

üşenmedim baktım gökhan keskin'in faal olarak çalıştığı yıllarda kaç tane scout ekibi üzerinden tanımlanabilecek transfer yapmışızdır diye. bence 0 açık açık sıfır. tamamen kariyerli oyuncuların alındığı bir dönem. menajer ilişkileri üzerinden yapılan çoğu da gayet başarılı transferler. ahmet bulut'unda bir sürü rolü olduğunu biliyoruz. gökhan'ın bu transferlerle ne ilgisi olacak. gomez'i adriano'yu pepe'yi gökhan gönül'ü filan mı izleyip raporluyordu. ismi az tanıdık gelen fabri'yi sambade'nin istediğini marcelo'yu hocanın istediğini larin'i atiba'nın önerdiğini biliyoruz. hatta nebzen scout transferine benzeyen matej mitrovic'i bile şu tekstilci yönetici raporluyordu adını unuttum. kaldı ki başarılı bir transfer sayılmaz. ha bi de isimsiz denilebilecek enzo roco ve milosevic transferleri var ki bunlar da kesinlikle işe yaramamış oyuncular. ee?? hangi işe yaramış da yeniden çalışılacak gökhan keskinle.

arat konusunda çok bir fikrim yok. adalı konusunda full negatifim.

Çevrimdışı İzmitlibjk

Hasan Arat'ı destekliyorum, Serdal beyin en büyük sanssizligi rakibi.... Aslında bütün adaylık süreci, proje ve vaatler konusundaki aciklamalariyla ilgili genel uzun bir degerlendirme yapabilir ama özet geçebilmek için şöyle ornek vermek istiyorum;

Başarılı olmuş transferler + ligde ve avrupada başarı + geleceğe daha sağlam ekonomik yapı ve değerli sponsorluklar + futbol dışı branşlar ve tesisleşme
Olarak düşündüğümde
Serdal Adalı'nın başarabilme ihtimalini %30
Hasan Arat'ın %55 oldugunu dusunuyorum kendimce.

Ama beni Hasan başkanımı desteklemeye asıl iten bu ihtimaller değil, Serdal beyin risk yüzdesi.... O musluklar açılırsa sonrasında faturasını ödeyebilecegimizi dusunmuyorum... Batabiliriz. Formamızdaki arma yine ligde 4 - 8 arasında bitirmemizi sağlar o ayrı ancak kafaya oynayabilecek yapılanmayı yapamayabiliriz. Geçen birisi bursaspor ornegi verdi, ben o kadar kotu olacagini dusunmuyorum ama yinede işin mantığı ortada.

Klişe gelebilir ama tarihimizin en önemli seçimi olabilir.

Not: Acaba Hasan Arat'ın çevresi sayesinde kısa vadede yıldız kiralık oyuncularla sportif basarı sağlayıp, başarıdan gelen para ile zamanla bonservisli yapıya donebilir miyiz? Çünkü kabul edelim kısa vadede bonservisli iyi transferler biraz hayal(gerci serdal başkanim basar 20 milyon euro kralini getirir ama..) kulupte para olmadigi gibi paraya cevrilebilecek oyuncu ya yok ya da oynatilmiyor. Bu konudaki fikirlerinizi de merak ediyorum

Çevrimiçi Samet Demir

Beşiktaş'lı olmak yolda Beşiktaş formalı birini görünce kardeşinmiş gibi gülümsemektir...

Çevrimiçi levitate

https://twitter.com/Hasan_Arat/status/1727018115509186893
mbappe hayırlı olsun sonraki satıştan %50 pay karşılığında anlaşmışız, teşekkürler ceyhun kazancı
[ Son Düzenleme: 22 Kasım 2023, 00:50:35 levitate ]
bipbipbupbup

Çevrimdışı BlackEagle16

Hasan Arat'ı destekliyorum, Serdal beyin en büyük sanssizligi rakibi.... Aslında bütün adaylık süreci, proje ve vaatler konusundaki aciklamalariyla ilgili genel uzun bir degerlendirme yapabilir ama özet geçebilmek için şöyle ornek vermek istiyorum;

Başarılı olmuş transferler + ligde ve avrupada başarı + geleceğe daha sağlam ekonomik yapı ve değerli sponsorluklar + futbol dışı branşlar ve tesisleşme
Olarak düşündüğümde
Serdal Adalı'nın başarabilme ihtimalini %30
Hasan Arat'ın %55 oldugunu dusunuyorum kendimce.

Ama beni Hasan başkanımı desteklemeye asıl iten bu ihtimaller değil, Serdal beyin risk yüzdesi.... O musluklar açılırsa sonrasında faturasını ödeyebilecegimizi dusunmuyorum... Batabiliriz. Formamızdaki arma yine ligde 4 - 8 arasında bitirmemizi sağlar o ayrı ancak kafaya oynayabilecek yapılanmayı yapamayabiliriz. Geçen birisi bursaspor ornegi verdi, ben o kadar kotu olacagini dusunmuyorum ama yinede işin mantığı ortada.

Klişe gelebilir ama tarihimizin en önemli seçimi olabilir.

Not: Acaba Hasan Arat'ın çevresi sayesinde kısa vadede yıldız kiralık oyuncularla sportif basarı sağlayıp, başarıdan gelen para ile zamanla bonservisli yapıya donebilir miyiz? Çünkü kabul edelim kısa vadede bonservisli iyi transferler biraz hayal(gerci serdal başkanim basar 20 milyon euro kralini getirir ama..) kulupte para olmadigi gibi paraya cevrilebilecek oyuncu ya yok ya da oynatilmiyor. Bu konudaki fikirlerinizi de merak ediyorum
Dediklerine harfiyle katılıyorum Adaliyi severim bir çok ben Beşiktaş luyim diyenden daha baba besiktasli ve gözü kara birisi ama sonrasında ki fatura benide düşündurmuyor değil. He yaparsın transferi bu transferler sana sportif başarı getirirse herşey on numara olur ama Avrupa bazında bir sportif başarı olmazsa yillairn hayal kırıklığınin başlangıcı olabilir
Burası Beşiktaş burada imzalar kalplere atılır...

Çevrimiçi Necmi

Dediklerine harfiyle katılıyorum Adaliyi severim bir çok ben Beşiktaş luyim diyenden daha baba besiktasli ve gözü kara birisi ama sonrasında ki fatura benide düşündurmuyor değil. He yaparsın transferi bu transferler sana sportif başarı getirirse herşey on numara olur ama Avrupa bazında bir sportif başarı olmazsa yillairn hayal kırıklığınin başlangıcı olabilir
yalnız gs nasıl yapıyorsa bizde öyle yapacağız sponsorla dedi

Çevrimiçi Necmi

ALt yapı diyen arkadaşlar kenan yıldızı izliyormusunuz 18 yaşında işde alt yapından öyle oyuncu çıkaracaksın ki a takımına girebilsin

Çevrimdışı zubeyirbaya

potansiyel sportif direktörümüz trtde ogün, tugay ve ilkerle hayatımda gördüğümde en dandik goygoylardan birini yapıyor çok dayanamadım geçtim. bu adamın yorumculuğunda bile bi ışıltı yok taktım kendisine :)

adalı'ya gömerken arat'ı da atlamayalım. şu psg twiti de çok uyduruk bir hareket. yahu madem başkan adayısınız böyle oyuncu filan vaatleriyle propaganda yapmaya çalışıyorsunuz ee varsa doğru düzgün bir çalışmanız açıklayın, kimle anlaştınız kimi getiriyorsunuz. o iş perez'in figo'yu xabi alonso'yu alıyorum diyerek seçilmesi gibi oluyor. böyle üstü kapalı laflarla olmuyor. psgden oyuncu alacaksın da kimi alacaksın? iki tane genç mi kiralıyorsun yetişsin diye, ıskartaya çıkarttıkları bi bek var onu mu alıyorsun muani, hakimi filan mı bağladın :D bu ne ciddiyetsizlik yani çocuk kandırır gibi benim çok önemli arkadaşlarım var goygoyu. varsa hareket görelim. ha keza talisca muhabbeti iki başkan adayında da yok gidersem alırım filan ne idüğü belirsiz laflar. varsa anlaşmanız koyun ortaya görelim, üyeler de ona göre seçsin. yoksa da bir anlaşmanız ki aslında yok gayet belli ee o zaman gelecekte yapacağız transfer çalışmalarını henüz yapmadık deyin. sürekli büyük havalarla kürsüye çıkıyorlar altından hiç bir şey çıkmıyor.

Çevrimdışı zubeyirbaya

psgden oyuncu alacağız diye twitterda birilerinin heyecanlanması da bir garip. endonezya ligi mi arkadaş burası? psg görmüş oyuncu göreceğiz diye heyecanlanmak ne? sene başında berbat transfer dönemimizde de lpooldan manudan oyuncu aldık bu mantığa göre. top seviyedeki takımları görmüş bi ton oyuncu bizde de bu ligde de oynadı oraların starları bile oynadı. kimi getiyorsun onu söylemedikten sonra kendini küçültmek bu şekilde propaganda yapmak.

Çevrimdışı Ravenman

ALt yapı diyen arkadaşlar kenan yıldızı izliyormusunuz 18 yaşında işde alt yapından öyle oyuncu çıkaracaksın ki a takımına girebilsin

Bizim Semih'in en az bu Kenan kadar potansiyeli var, yeterki maç oynasın. Yetenek oynayarak gelişir, kulübede oturmakla değil.

Çevrimiçi Necmi

Bizim Semih'in en az bu Kenan kadar potansiyeli var, yeterki maç oynasın. Yetenek oynayarak gelişir, kulübede oturmakla değil.
doğru diyorsun kenanda oynaya oynaya geliştirdi yeteneğini
Ben potansiyelle ilgilenmiyorum sahada çıkınca ne verdiği ile ilgileniyorum
Kaldıki potansiyeli olan gösterir zaten
Umarım dediğiniz gibidirde geleceğini birlikte izleriz
Ama en az bunun kadar potansiyeli varsa neden kenan a takımdayken forvetsiz milli takımda semih u19 da oynuyor montellada oyuncudan anlamıyor demekki
Sizin anlamadığınız şey semih zaten a takım için hazırlandı yıllardır şu andada a takımda bundan sonra yapacağı şey önündeki oyunculardan daha iyi olup formayı alacak hiç bir genç oyuncuya forma verilmez onların alması gerekir doğru olanda bu baskıyla oynatsan ne olur iki günde bir tarafı kalkar sonrada kaybolup gider birçok yetenekli gencin başına gelen bu oluyor tabi o formayı alabilmesi içinde önce kontratı imzalaması gerekiyor sözleşme yapmadan piyasaya sürersen sonra üzülen sen olursun

Çevrimdışı sEuL

Ya bırak agabey Allah askina, Kenan ne yapmış?

Görende birsey sanacak, menajerleri iyi çalışıyor o kadar. Almanya milli takımıni seçmesin diye A milli takım sözü vermişler yoksa neye göre bu çocuğu A milli takımına çağırıyorlar?

Kendi klübünde ne yapmış Kenan ki A milli takıma alinmis? Temsilci gönderip Juve antrenmanlarıni mi takip etmişler? Aaaa bu Kenan antrenmanlarda coşuyor, milli takıma çağıralım mı demişler.

Çocuk Juve’ye gittiginden beri sadece 5 macta forma sansi bulmus, bu maclarin cogundada son dakikalarda oyuna dahil edilmiş. Toplam 5 macta 37 dakika oynamış. Bu 37 dakikada uçup kaçmış - 0 gol, 0 asist. Bu performansı ile de bütün dünyanın dikkatini cekmis ama biz hızlı davranıp milli takıma kazandirmisiz.

Şu Semih’in alt yapida, akademi liginde, milli takım alt yaş kategorilerinde yaptıklarını Gs’li yada Fb’li çocuk yapmış olsa şimdi çoktan A milli takımda oynuyor olur ve Arda Güler kadar sükse yapmış olurdu. Gotu boklu bir Alman takiminda yapmış olsa şimdi 3 büyükler sıraya dizilmiş çocuğu almaya çalışırdı milyon dolara. Ama işte Beşiktaş alt yapisi olduğu için Semih ‘ten bu cacık olmaz. Biz uçup kaçan Kenan’i izlemeye devamke.

Çevrimiçi tolga1903

Hasan arat keşke şu psg twitini atmasaydın veya atacaksan da işbirliği üzerinden başlayıp bitirseydin. Bir başkan adayı transfer dedikçe midem bulanıyor benim, milyarlarca tl borcu bulunan karmakarışık bir yapıya geliyorsunuz ilk söyleminiz transfer olmamalı ya. Başkan adayının transferle ilgili kullanacağı maksimum cümle hocamızla konuşacağız varsa talebi ekonomik şartlar elverirse bakılır olmalı. Biliyorum bu geçer akçe değil memlekette ama öyle psg'den oyuncu alcaz falan noluyoruz arkadaş bu kadar popülizme gerek var mı yani? Diğer aday hepten taliscadır guti quaresmadır dilinden düşürmüyor hiç akılcı işler değil bunlar ya ergen taraftar kitlesini tatmin edeceğiz diye yarışa girmiş durumdalar hiç iyi değil bu.

Çevrimiçi Akil Emre

Necmi abi iki adayda stadın yenilenmesi için açıklama yaptı. Serdal Adalı sadece koltuklarla oynayıp kapasiteyi 52000 çıkaracağını belirtti. Hasan Arat ise yeni açığı tek tribün haline getirip çatıyı yenileyeceğini ve kapasiteyi arttıracağını belirtti, ama kapasiteyle alakalı bilgi vermedi. Benim hatırladığım anıtlar kutulu izni olmadan değişiklik yapılamıyacağı yönde, sence değişiklik yapılabilir mi?

Çevrimiçi kartalizma190399

Cok sacma populizm yapiliyor yahu.....
PSG baskani ile fotograf cektirmek nedir yahu. Kaldi ki kankacilikla transfer mi yapilir?
Bunlar en nihayetinde is adami. Adam sana bedava'ya adam mi yollayacak? Sana bedavaya yollayacagi adamdan zaten sana hayir gelmez.
Ha, 2 esit teklif gelirse kiyak vs yapar belki, ama is en nihayetinde para'ya bakar.
GS Icardi'yi aldi ama Dursun Ozbek'in adamla fotografi var diye mi aldi? Hasan Arat gitsin Icardi icin 2 milyon euro bonservis kendisine yillik 3 milyon euro teklif etsin gelirmiydi yani?
Bu isler para'ya bakar. Hasan Arat'i vizyoner saniyordum, mantikli saniyordum, ama lansman ve su twitter'daki son 2-3 gunlerdeki postlari beni tamamen soguttu.
Serdal Adali da bombos o ayri mesele. Bence ikisi de realist bakip kan, gozyasi vaad eden ve dogru sekilde kuculme'ye giden Fikret Orman'in tirnagi olamaz.

Çevrimiçi Samet Demir

Cok sacma populizm yapiliyor yahu.....
PSG baskani ile fotograf cektirmek nedir yahu. Kaldi ki kankacilikla transfer mi yapilir?
Bunlar en nihayetinde is adami. Adam sana bedava'ya adam mi yollayacak? Sana bedavaya yollayacagi adamdan zaten sana hayir gelmez.
Ha, 2 esit teklif gelirse kiyak vs yapar belki, ama is en nihayetinde para'ya bakar.
GS Icardi'yi aldi ama Dursun Ozbek'in adamla fotografi var diye mi aldi? Hasan Arat gitsin Icardi icin 2 milyon euro bonservis kendisine yillik 3 milyon euro teklif etsin gelirmiydi yani?
Bu isler para'ya bakar. Hasan Arat'i vizyoner saniyordum, mantikli saniyordum, ama lansman ve su twitter'daki son 2-3 gunlerdeki postlari beni tamamen soguttu.
Serdal Adali da bombos o ayri mesele. Bence ikisi de realist bakip kan, gozyasi vaad eden ve dogru sekilde kuculme'ye giden Fikret Orman'in tirnagi olamaz.

Doğru şekilde küçülme ne demek oluyor?

Adam psg başkanı ile bir prensip anlaşması yapmış bunun nesi garip? Koskoca devlet başkanları birbiri ile fotoğraf çekiliyorken hemde. Bunda eleştirecek mesele ne? Icardi dediğin adamı da geçen sene bedava yolladılar :)

Öyle şeyler yazmışsın ki kendi kendini tuş etmişsin. Anç iyice ayarlarınızı bozmuş. Vasata alışmışsınız. Böyle şeyler de size vizyonsuzluk gibi geliyor.

Çevrimiçi kartalizma190399

Doğru şekilde küçülme ne demek oluyor?

Adam psg başkanı ile bir prensip anlaşması yapmış bunun nesi garip? Koskoca devlet başkanları birbiri ile fotoğraf çekiliyorken hemde. Bunda eleştirecek mesele ne? Icardi dediğin adamı da geçen sene bedava yolladılar :)

Öyle şeyler yazmışsın ki kendi kendini tuş etmişsin. Anç iyice ayarlarınızı bozmuş. Vasata alışmışsınız. Böyle şeyler de size vizyonsuzluk gibi geliyor.

Buyume'nin Turk kuluplerinin seklinde olmadigini soyleyebilirim. Klasik Turk kafasi:

- bu sene basarili oldum, CL gelirim geldi, bunu hayvan gibi maasli uzun donemli kontratlara gomeyim de seneye de sampiyon olayim, sonuc? 1 sene sampiyon olamadigin zaman hayvan gibi kontratlar kol gibi girdigi icin battin.

Bunu biz en son F. Orman doneminde yasadik, ondan evvel Demiroren doneminde yasadik M. Denizli sonrasi sampiyonlukta, Unal Aysal doneminde GS yasadi, daha gider bu.
Turk kuluplerinin su sacma 'buyukluk' algisi dogru yonetilme sekli olsa zaten hepsi kayyumluk olmazdi. Devlet olmasa zaten coktan batikti hepsi ya, neyse.

Ben asil buyuklugun ne oldugunu soyleyim;
- transfer yapmak icin seni oyuncak gibi kullanan yoneticilerin cebine bakmamak, kulup olarak kendi yarattigin kaynaklarla transfer yapmak;
- dunya'nin sana Suudi Arabistan'dan onceki son durak olarak bakmamasi;
- ucan kusun senden transfer icin banka garantisi istememesi;
- icraalik 1000 tane dosyan olmamasi;
- basarili 3-5 senede 1 tesadufi olarak degil de istikrarli olarak saglamak.

Daha sayarim da, neyse. Sana dogru kuculmenin ne oldugunu anlatayim:

- bir defa butce'nin 1 senelik degil, 5 senelik yaparsin ki uzun donemli kontratlarin etkisini adam gibi gosterirsin;
- ikincisi, her sene sampiyon olup CL'yi alacagim gibi sacma sapan dusunceler yerine realist bir sekilde gelirlerini butcelersin, bizim durumumuzda mesela 5 senede 2 sampiyonluk normal bir ortalama;
- ucuncusu, butcen her sene basariya veya basarisizliga gore oynamaz, 1 sene basari yakaladiktan sonra gaza gelip simarip para harcamak yerine 5 senelik planina sadik kalirsin ki 1 sene beklenen basari gelmeyince batmazsin;
- butce'ni oyle bir kurarsin ki yoneticilerden para dilenmek veya devletten vergi affi beklemek zorunda kalmasin, gerekirse 10 milyon euro maas butcesiyle devam edip kendi yaginda kavrulursun.

Kulupler saglik bir butceleme yapsa zaten 2 sene sampiyon olan takim ertesi sene sampiyon olamadig diye maaslari odeyemeyip takimi komple dagitmaz (bkz F. Orman 3. senesi). Ki F. Orman aralarindaki en mantikli olanlardan biriydi.
Ha, senelik 10 milyon euro'luk maas butcesiyle ben nasil yarismaci olacagim dersen.....
Para'nin gucunu degil aklin gucunu kullanacaksin. Getireceksin saglam bir futbol akli yarismaci olacaksin. Diger nispeten finansal olarak gucsuz takimlar nasil guclulere kafa tutuyorsan sen de tutacaksin. Bunu yapamiyorsan da futbol kulubu yonetmeye talip olmayacaksin.

Icardi denen adami bedava'ya yolladilar evet. Dursun Ozbek'le kanka oldugu icin mi? Transfer donemi kapanmisti, ellerinde kalmisti. Bunun icin adamla arkadas olmaya gerek yok. O kadar da PSG adina gayet ticari bir karardi, maas'tan kurtuldular.

Çevrimdışı Ravenman

Hasan Arat'ın twitter geçmişine bi bakın öyle konuşun.

Adam daha aday olmadan sayfasında fotoğraflar var City, PSG ve Chelsea başkanlarıyla.

Yani yeni bir taktik değil.

Çevrimiçi Samet Demir

Buyume'nin Turk kuluplerinin seklinde olmadigini soyleyebilirim. Klasik Turk kafasi:

- bu sene basarili oldum, CL gelirim geldi, bunu hayvan gibi maasli uzun donemli kontratlara gomeyim de seneye de sampiyon olayim, sonuc? 1 sene sampiyon olamadigin zaman hayvan gibi kontratlar kol gibi girdigi icin battin.

Bunu biz en son F. Orman doneminde yasadik, ondan evvel Demiroren doneminde yasadik M. Denizli sonrasi sampiyonlukta, Unal Aysal doneminde GS yasadi, daha gider bu.
Turk kuluplerinin su sacma 'buyukluk' algisi dogru yonetilme sekli olsa zaten hepsi kayyumluk olmazdi. Devlet olmasa zaten coktan batikti hepsi ya, neyse.

Ben asil buyuklugun ne oldugunu soyleyim;
- transfer yapmak icin seni oyuncak gibi kullanan yoneticilerin cebine bakmamak, kulup olarak kendi yarattigin kaynaklarla transfer yapmak;
- dunya'nin sana Suudi Arabistan'dan onceki son durak olarak bakmamasi;
- ucan kusun senden transfer icin banka garantisi istememesi;
- icraalik 1000 tane dosyan olmamasi;
- basarili 3-5 senede 1 tesadufi olarak degil de istikrarli olarak saglamak.

Daha sayarim da, neyse. Sana dogru kuculmenin ne oldugunu anlatayim:

- bir defa butce'nin 1 senelik degil, 5 senelik yaparsin ki uzun donemli kontratlarin etkisini adam gibi gosterirsin;
- ikincisi, her sene sampiyon olup CL'yi alacagim gibi sacma sapan dusunceler yerine realist bir sekilde gelirlerini butcelersin, bizim durumumuzda mesela 5 senede 2 sampiyonluk normal bir ortalama;
- ucuncusu, butcen her sene basariya veya basarisizliga gore oynamaz, 1 sene basari yakaladiktan sonra gaza gelip simarip para harcamak yerine 5 senelik planina sadik kalirsin ki 1 sene beklenen basari gelmeyince batmazsin;
- butce'ni oyle bir kurarsin ki yoneticilerden para dilenmek veya devletten vergi affi beklemek zorunda kalmasin, gerekirse 10 milyon euro maas butcesiyle devam edip kendi yaginda kavrulursun.

Kulupler saglik bir butceleme yapsa zaten 2 sene sampiyon olan takim ertesi sene sampiyon olamadig diye maaslari odeyemeyip takimi komple dagitmaz (bkz F. Orman 3. senesi). Ki F. Orman aralarindaki en mantikli olanlardan biriydi.
Ha, senelik 10 milyon euro'luk maas butcesiyle ben nasil yarismaci olacagim dersen.....
Para'nin gucunu degil aklin gucunu kullanacaksin. Getireceksin saglam bir futbol akli yarismaci olacaksin. Diger nispeten finansal olarak gucsuz takimlar nasil guclulere kafa tutuyorsan sen de tutacaksin. Bunu yapamiyorsan da futbol kulubu yonetmeye talip olmayacaksin.

Icardi denen adami bedava'ya yolladilar evet. Dursun Ozbek'le kanka oldugu icin mi? Transfer donemi kapanmisti, ellerinde kalmisti. Bunun icin adamla arkadas olmaya gerek yok. O kadar da PSG adina gayet ticari bir karardi, maas'tan kurtuldular.

1sene şampiyon olup şampiyonlar ligine gittiğin zaman gelirin ne? 4.olup avrupaya gidemediğin zaman gelirin ne? Bunları biliyor musun?

Bizim 5 seneden 2 şampiyonluk değil her sene şampiyonluk hedefimiz olmalı. Yok böyle olmamalı dersen Anç yle mutluluklar dilerim sana.

Çevrimiçi Samet Demir

Hasan Arat'ın twitter geçmişine bi bakın öyle konuşun.

Adam daha aday olmadan sayfasında fotoğraflar var City, PSG ve Chelsea başkanlarıyla.

Yani yeni bir taktik değil.
Şuan 2 aday var. Arasından daha iyi olanı seçeceğiz. Ama biz bayılıyoruz elimizdekini değersizleştirmeye.

Çevrimdışı underworld

Stadla, salonla, tesisle vb gereksiz işlere çaba sarf edeceklerine, futbol aklı olan 3 kişiyi başa getirsinler.

Çevrimiçi Samet Demir

Stadla, salonla, tesisle vb gereksiz işlere çaba sarf edeceklerine, futbol aklı olan 3 kişiyi başa getirsinler.
Gökhan keskin, Mehmet Özdilek iyi mi iş görür mü

Etiketler: