Kusura bakmayin beyler, ben kitabin ortasindan konusacagim. Sosyal medya'da ve burada gelen tepkilere, baskan adaylarinin aciklamalarina bakiyorum ve hala hatalardan hicbir ders cikarmadigimizi goruyorum.
Riza Calimbay'in kisiligine, Besiktas'liligina, efendiligine kimse birsey diyemez, eyvallah. Besiktas teknik direktoru olmaya bu yetmemeli. Riza Calimbay'i ovenler Besiktas'a bagliligi disinda birseyi ovemiyorlar. Bilmemkac yillik antrenorluk kariyeri var, herhangi bir takimla somut bir basarisi yok (Denizli'nin UEFA seruveni ve Sivas'in 1 yillik ufak basarisi disinda). Ligde kac sene gorev almis bir basari yakalayamamis, BJK ve Trabzon yillari dahil. Hicbir takimda akilda kalacak, guzel, keyifli bir futbol oynatmamis.
Tipik Anadolu takimi futbolu oynatan (cok adamla geride bekle, kos mucadele et fizik guc kullan, pivota sisir atarsan at bir tane), buyuk bir takima yakismayacak kalitede bir teknik direktor. O kadar mac yonetti, herhangi bir sonrasi adam akilli bir analiz yaptigini, iyi mucadele ettik ama basit goller yedik disinda birsey soyledigini gormedim. Goreniniz varsa yazsin.
Besiktas antrenoru olmaya bunlar yetecekse eyvallah. O zaman ayni hatalari yapmaya, Turkiye'nin 3. kulubu ve anca hasbelkader tesadufi sampiyonluklar yasamaya devam.
Hadi taraftar duygusal bakiyor eyvallah, sonucta takim dipte ve Burak'la tabii kiyaslanmaz. Ama baskan adaylarinin guzelleme yapmamasi lazim. Cikip Riza Calimbay'i ovup, hakkini verecek ama cumle sonunda bizim kafamizdaki teknik direktor profili degil, her halukarda devre arasi veya yil sonu yeni bir antrenor gelecek demelerini beklerdim. Cikip bunu soylemeyip Riza Calimbay'i bize layik goruyorsaniz bence sizin de ANC'den ve teknik direktorluk vizyonu Senol Gunes, Sergen Yalcin'i gecmeyen zihniyetten hicbir farkiniz yok.
Riza Calimbay'i severim, ama bunca yillik antrenorluk kariyerinde kendini gram gelistirememisse kendisi BJK antrenorlugune de layik degildir.