Tüm maçları izliyorum hatta bazı pozisyonları geri sardırarak tekrar tekrar izlediğim oluyor, tek bir oyuncuyu 5-10 dk periyotlarda takip etmeyi de yararlı buluyorum. Bu akşamda son 5 maçımıza tekrar baktım biraz üstüne düşündüm ve çıkardığım sonuçlar var, uzun uzun yazmak istemediğim için ufak bir kaç şey söylemek istiyorum.
1. as kadroda orta saha tercihi olarak salih ve amir ile bir takımın bu ligde şampiyon olabileceğini düşünmüyorum.
2. Duran toplarda çok tehlikeli bir takım olmamıza rağmen orta başarı yüzdesi yeterli değil (önümüzdeki haftalar ghezzal ile birlikte artabilir)
3.rakip takımların bize karşı aldıkları önlem çok açık çok belli, buna karşı yapılması gereken hiçbir şey yapılmıyor, oyun planı inadı diyicem ama ortada plan yok.
4. Maçların büyük çoğunluğunda hücuma çıkarken gözum amir yerine prime gökhan inleri aradı. (Örneği inler şeklinde verme sebebim kadromuzda olması) hem oyunu ters kanada seri çevirmesi hem uzun pas yetenegi hemde kapalı savunmadan sekecek veya ceza sahasina cikacak toplarda ciddi şut becerisi... inlerden ligde 7-9 gol arası çıkardı...
5. Aboubakar ile oynarken sahada "larin" görevi üstlenen bir oyuncu olması şart bana göre. Rebici kazanıp forma sokabilirsek arka direkte ciddi gol sayisina ulasabilecegini dusunuyorum. Bence bu takimin en büyük silahı ghezzal ve rosier ile dibe indirdiğin topu 2-3 pasla ters kanada döndürmek olur, çünkü bu pozisyonlarda içerde aboubakara çok biniyor stoperler, ben aboubakar kadar stoperler sırtında oyuncu görmüyorum lig maçlarında. Aynısı diğer taraf içinde geçerli, masuaku ve rebic kösede mıknatıs gibi oyuncuları toplarken tersdeki ghezzala topu ne kadar hizli goturebilirsen o kadar gol atacaktir. Maclarda bu kenar oyuncularinin dogru zamanda dogru yerde oldugunu goruyorum ama ornegin ghezzal topu rosiere donuyor rosier de amire veriyor topu ve amir ters açık çizgiye çeviremiyor topu. Çok yavaş ve korkak oynuyoruz. Top bir şekilde dönup necibe geliyor... yani aslında rakip takimin tam istediği kişiye geliyor top.. necibe...
Neyse çok uzatmıycam dedim uzatmiyorum. Sonuç olarak takimin başında teknik direktör yok.
Dipnot: salih uçan net 2. Lig topçusu, yerli zorunluluğu olmasa stadyuma almam.
takımın hücumda en büyük eksiği bana kalırsa abubakara duvar olacak oyuncumuz olmaması
abuya atılan toplarda stoper arkadan tekme tokat allah ne verdiyse basıyor abu topu alıp dönemiyor topu da kontrol edemiyor çoğunlukla kaptırıyor ya da 4-5 dokunuşla kanada veriyor ki bu süre zarfında rakip yerleşmiş oluyor abuya pas atıldığında ona istasyon olacak al ver yapacak kimse olmuyor ön tarafta
takım iki ayrı kitle gibi ön taraf ve arka taraf
bağlantı yok gibi
hücumda çabuk değiliz al ver yapamıyoruz tek dokunuş yok
topu her alan 3 defa dokunmadan ayağından çıkarmıyor
sertliğimiz az kolay top aldırıyoruz
bakın mesela rakip sırtı dönük her oyuncumuza diz bacak giriyor ama biz dokunamıyoruz burada hakemlerin de tavrı aleyhimize buna mukabil itiraz etmeyi de bilmiyoruz
adana maçında oyunu yavaşlatan kaleciye bir tek cenk itiraz ediyor diğerler öylece bekliyor
guardiyola barcasında mesela her faule 11 kişi itiraz edilirdi
sertliği artırmalı çift 8’e dönmeli ön tarafta enine mesafeyi daraltmalı ve tek oynamalıyız
burada tek 6 sıkkntısı doğuyor
cozef gibi bir adam lazım bize esasında
hem fizikli hem teknik
amir iyi top dağıtıyor ama sertlikten uzak
şutör yok
ben açıkçası adana maçını büyük talihsizlik olarak görüyorum
iki çok kötü gol yedik ve daha ilk yarım saatte çöktük
alınmayacak maç değildi
trabzon maçına kıyasla iyiydik
ox yerine güneşin manevi oğlu cenk çıksaydı çevire de bilirdik
hocanın oyuncu değişiklikleri her zaman canımı sıkmıştır zaten
cenki 90 dakika tutması bildiğin inat, bunu bu elamana söyleyecek birileri lazım
zaynutdinov böyle maçlarda 10 oynatılabilir şutu var en azından
onu da böyle kullanmalı
açıkçası eldeki oyuncu grubu ile kolay maç kazanamayacağız
buna mukabil yönetim teknik ekip zaten malum
bu sezon daha başlamadan hablu attık esasen
yapılan ya da yapılmayan transferlerle
bütün camia da bunun farkındaydı bir yönetim dışında
yazık oluyor geçen her sezona