Beşiktaş Futbol Takımı 2023/24 Sezonu
Beşiktaş Futbol Takımı 2023/24 Sezonu

Beşiktaş Forum|Beşiktaş Futbol Takımı 2023/24 Sezonu Beşiktaş'ın 2023/24 sezonuna ait lig ve kupa mücadelesi bu başlık altında konuşulacaktır. Üyeler transfer konusu hariç Beşiktaş ile

0 Üye ve 27 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Beşiktaş Futbol Takımı 2023/24 Sezonu  [Okunma sayısı 784153 defa] Beşiktaş Futbol Takımı 2023/24 Sezonu

Çevrimdışı Talisca1903

doğum günün kutlu olsun ailenle nice mutlu yıllara
Ama şenol senin doğum gününü dün peşin kutladı 😂
teşekkürler😎

Çevrimdışı Talisca1903

Nice mutlu yaşlara sevgili talisca’cım.. herşey gönlünce olsun(şenol güneş hariç)..
eyvallah teşekkürler 🦅🦅🦅

Çevrimiçi tolga1903

Bizim orta sahaların hepsini alt alta üst üste topluyorum atacakları gol toplamda 10 u geçemez.
Nasıl gol atacağız çok merak ediyorum. (Henüz ne oynadığımızı anlamadığım için yorum yapamıyorum.)

Şöyle yapmak zorunda bence artık. Daha geride konumlanan dönen toplara saldıracak olan gedson, arkada maça duruma göre amir salih veya onana, önlerinde rashica. Rashica ile hem iyi ön alan presi yaparsın hem de hücumda bir nebze sayısal üstünlük kurmaya çalışırsın. Böyle çift 8 saçmalığına devam ettiği sürece olmaz bu takımdan. Oxlade kullanacaksa bile daha önde konumlanmalı ama ben rashica'nın ox'dan daha verimli olacağını düşünüyorum hücumda. Mutlaka 4 2 3 1'e dönmek zorunda hele sol ön cenk olmaya devam edecekse. Cenk abou ghezzal üçlüsüne sürekli aralara koşu atan mobil bir ofansif orta saha şart bunların hareketsizliğine çare bulmak zorunda. Mobil olmayan önde üç oyuncu+ çift merkez orta saha ve arkalarında pasör defansif orta saha ile bu takım 38 maçta 40 golü zor atar.

Çevrimiçi Samet Demir

eyvallah teşekkürler
Doğum günü kutlu olsum ağabeyy

M2007J3SY cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Beşiktaş'lı olmak yolda Beşiktaş formalı birini görünce kardeşinmiş gibi gülümsemektir...

Çevrimiçi tolga1903

@Talisca1903 abicim mutlu yıllar dilerim doğum günün kutlu olsun

Çevrimiçi pinehitman

Herkese merhaba. Cenkin portoya attığı jeneriklik gol zamanları takip etmeye başladığım, yıllarca misafir kullanıcı olduğum yere mesaj atmanın ve artık fikrine saygı duyduğum abilerimle iki kelam muhabbet edebilmenin heyecanını yaşıyorum açıkçası 😅 İlk mesajımda direkt takım problemleri ya da burada çok fikir ayrılıkları olan konuları dillendirmek istemiyorum fakat burada da bahsi geçen bir konu artık mesaj atmam gerektiğini hissettirdi. Beşiktaş şampiyonlukları büyük oranda (araştırdığım yahut direkt şahit olduğum) futbolu keyif veren bir sistemle, şampiyonluğa yakışır bir oyunla olmuştu. Bu sistemler de genel olarak ofansif ve direkt kaleyi düşünen bir formül içeriyordu, böyle bir sistemi uygulayabilecek teknik adamlarla ve alt yapıyı bu sisteme hazır hale getirecek alt yapı akıllarıyla Beşiktaşı ofansif ve tek bir taktiğe bağlı kalmayan, çeşitli silahları olan ve bunu oyunculardan ziyade formüle uygun çarklar üzerinden takımı sistemli hale getirerek sistem üzerinden yapmak çok ütopik bir hedef (ya da hayal) mi bu kafamı kurcalıyor. Şu an yönetim ile bunun mümkün olmadığını düşünenlerdenim fakat işini bilen bir yönetim ile bu zor mu gerçekten merak ediyorum. Bu arada yeni yaşını güle güle eskit Talisca1903 abi :)

Çevrimiçi Samet Demir

Herkese merhaba. Cenkin portoya attığı jeneriklik gol zamanları takip etmeye başladığım, yıllarca misafir kullanıcı olduğum yere mesaj atmanın ve artık fikrine saygı duyduğum abilerimle iki kelam muhabbet edebilmenin heyecanını yaşıyorum açıkçası İlk mesajımda direkt takım problemleri ya da burada çok fikir ayrılıkları olan konuları dillendirmek istemiyorum fakat burada da bahsi geçen bir konu artık mesaj atmam gerektiğini hissettirdi. Beşiktaş şampiyonlukları büyük oranda (araştırdığım yahut direkt şahit olduğum) futbolu keyif veren bir sistemle, şampiyonluğa yakışır bir oyunla olmuştu. Bu sistemler de genel olarak ofansif ve direkt kaleyi düşünen bir formül içeriyordu, böyle bir sistemi uygulayabilecek teknik adamlarla ve alt yapıyı bu sisteme hazır hale getirecek alt yapı akıllarıyla Beşiktaşı ofansif ve tek bir taktiğe bağlı kalmayan, çeşitli silahları olan ve bunu oyunculardan ziyade formüle uygun çarklar üzerinden takımı sistemli hale getirerek sistem üzerinden yapmak çok ütopik bir hedef (ya da hayal) mi bu kafamı kurcalıyor. Şu an yönetim ile bunun mümkün olmadığını düşünenlerdenim fakat işini bilen bir yönetim ile bu zor mu gerçekten merak ediyorum. Bu arada yeni yaşını güle güle eskit Talisca1903 abi :)
Hoşgeldin kardeşim

Beşiktaş'lı olmak yolda Beşiktaş formalı birini görünce kardeşinmiş gibi gülümsemektir...

Çevrimdışı İzmitlibjk

Herkese merhaba. Cenkin portoya attığı jeneriklik gol zamanları takip etmeye başladığım, yıllarca misafir kullanıcı olduğum yere mesaj atmanın ve artık fikrine saygı duyduğum abilerimle iki kelam muhabbet edebilmenin heyecanını yaşıyorum açıkçası 😅 İlk mesajımda direkt takım problemleri ya da burada çok fikir ayrılıkları olan konuları dillendirmek istemiyorum fakat burada da bahsi geçen bir konu artık mesaj atmam gerektiğini hissettirdi. Beşiktaş şampiyonlukları büyük oranda (araştırdığım yahut direkt şahit olduğum) futbolu keyif veren bir sistemle, şampiyonluğa yakışır bir oyunla olmuştu. Bu sistemler de genel olarak ofansif ve direkt kaleyi düşünen bir formül içeriyordu, böyle bir sistemi uygulayabilecek teknik adamlarla ve alt yapıyı bu sisteme hazır hale getirecek alt yapı akıllarıyla Beşiktaşı ofansif ve tek bir taktiğe bağlı kalmayan, çeşitli silahları olan ve bunu oyunculardan ziyade formüle uygun çarklar üzerinden takımı sistemli hale getirerek sistem üzerinden yapmak çok ütopik bir hedef (ya da hayal) mi bu kafamı kurcalıyor. Şu an yönetim ile bunun mümkün olmadığını düşünenlerdenim fakat işini bilen bir yönetim ile bu zor mu gerçekten merak ediyorum. Bu arada yeni yaşını güle güle eskit Talisca1903 abi :)

Hoşgeldin kardeşim, dediklerine katılıyorum, sende benim gibi yazmaya başladın foruma bırakmayalım böyle devam

Çevrimdışı İzmitlibjk

Tüm maçları izliyorum hatta bazı pozisyonları geri sardırarak tekrar tekrar izlediğim oluyor, tek bir oyuncuyu 5-10 dk periyotlarda takip etmeyi de yararlı buluyorum. Bu akşamda son 5 maçımıza tekrar baktım biraz üstüne düşündüm ve çıkardığım sonuçlar var, uzun uzun yazmak istemediğim için ufak bir kaç şey söylemek istiyorum.

1. as kadroda orta saha tercihi olarak salih ve amir  ile bir takımın bu ligde şampiyon olabileceğini düşünmüyorum.

2. Duran toplarda çok tehlikeli bir takım olmamıza rağmen orta başarı yüzdesi yeterli değil (önümüzdeki haftalar ghezzal ile birlikte artabilir)

3.rakip takımların bize karşı aldıkları önlem çok açık çok belli, buna karşı yapılması gereken hiçbir şey yapılmıyor, oyun planı inadı diyicem ama ortada plan yok.

4. Maçların büyük çoğunluğunda hücuma çıkarken gözum amir yerine prime gökhan inleri aradı. (Örneği inler şeklinde verme sebebim kadromuzda olması) hem oyunu ters kanada seri çevirmesi hem uzun pas yetenegi hemde kapalı savunmadan sekecek veya ceza sahasina cikacak toplarda ciddi şut becerisi... inlerden ligde 7-9 gol arası çıkardı...

5. Aboubakar ile oynarken sahada "larin" görevi üstlenen bir oyuncu olması şart bana göre. Rebici kazanıp forma sokabilirsek arka direkte ciddi gol sayisina ulasabilecegini dusunuyorum. Bence bu takimin en büyük silahı ghezzal ve rosier ile dibe indirdiğin topu 2-3 pasla ters kanada döndürmek olur, çünkü bu pozisyonlarda içerde aboubakara çok biniyor stoperler, ben aboubakar kadar stoperler sırtında oyuncu görmüyorum lig maçlarında. Aynısı diğer taraf içinde geçerli, masuaku ve rebic kösede mıknatıs gibi oyuncuları toplarken tersdeki ghezzala topu ne kadar hizli goturebilirsen o kadar gol atacaktir. Maclarda bu kenar oyuncularinin dogru zamanda dogru yerde oldugunu goruyorum ama ornegin ghezzal topu rosiere donuyor rosier de amire veriyor topu ve amir ters açık çizgiye çeviremiyor topu. Çok yavaş ve korkak oynuyoruz. Top bir şekilde dönup necibe geliyor... yani aslında rakip takimin tam istediği kişiye geliyor top.. necibe...

Neyse çok uzatmıycam dedim uzatmiyorum. Sonuç olarak takimin başında teknik direktör yok.

Dipnot: salih uçan net 2. Lig topçusu, yerli zorunluluğu olmasa stadyuma almam.

Çevrimiçi Necmi

hoşgeldin kardeşim futbol konuşanların artması forumu zenginleştirir boşa kenarda beklemişsin
Dediğin hem olur hem olmaz bu yönetim gerçi yönetim demeye dilim varmıyor o yüzden geçelim böyle birşeyi yapacak yönetimin üç dört sene zamana ihtiyacı var oda en az sence başarı olmadan bu kadar hangi yönetim dayanır cesaret bile edemezler fo feda dedi bir rüzgar estirdi kendine bir süre yarattı ve stadın yapılıyor olması beklentileri düşürdü taraftarın elinde şampiyonluktan daha değerli birşey vardı onda bile üçüncü yılda şampiyonluk getirecek kadro kuruldu
Hedef takımların bir oyun planı olur hoca değişir oyuncu değişir yönetim değişir ama plan değişmez alt yapında o plana göre oyuncu yetiştirir ama türkiyede ne plan var nede plan yapacak kapasite var çünkü hiç bir takımda öyle bir taraftar yok taraftarı geçtim halk yok sabırlı değiliz normal sürede bitmesi gereken şeyi süresi gelmeden linç başlıyor

Çevrimiçi Necmi

Tüm maçları izliyorum hatta bazı pozisyonları geri sardırarak tekrar tekrar izlediğim oluyor, tek bir oyuncuyu 5-10 dk periyotlarda takip etmeyi de yararlı buluyorum. Bu akşamda son 5 maçımıza tekrar baktım biraz üstüne düşündüm ve çıkardığım sonuçlar var, uzun uzun yazmak istemediğim için ufak bir kaç şey söylemek istiyorum.

1. as kadroda orta saha tercihi olarak salih ve amir  ile bir takımın bu ligde şampiyon olabileceğini düşünmüyorum.

2. Duran toplarda çok tehlikeli bir takım olmamıza rağmen orta başarı yüzdesi yeterli değil (önümüzdeki haftalar ghezzal ile birlikte artabilir)

3.rakip takımların bize karşı aldıkları önlem çok açık çok belli, buna karşı yapılması gereken hiçbir şey yapılmıyor, oyun planı inadı diyicem ama ortada plan yok.

4. Maçların büyük çoğunluğunda hücuma çıkarken gözum amir yerine prime gökhan inleri aradı. (Örneği inler şeklinde verme sebebim kadromuzda olması) hem oyunu ters kanada seri çevirmesi hem uzun pas yetenegi hemde kapalı savunmadan sekecek veya ceza sahasina cikacak toplarda ciddi şut becerisi... inlerden ligde 7-9 gol arası çıkardı...

5. Aboubakar ile oynarken sahada "larin" görevi üstlenen bir oyuncu olması şart bana göre. Rebici kazanıp forma sokabilirsek arka direkte ciddi gol sayisina ulasabilecegini dusunuyorum. Bence bu takimin en büyük silahı ghezzal ve rosier ile dibe indirdiğin topu 2-3 pasla ters kanada döndürmek olur, çünkü bu pozisyonlarda içerde aboubakara çok biniyor stoperler, ben aboubakar kadar stoperler sırtında oyuncu görmüyorum lig maçlarında. Aynısı diğer taraf içinde geçerli, masuaku ve rebic kösede mıknatıs gibi oyuncuları toplarken tersdeki ghezzala topu ne kadar hizli goturebilirsen o kadar gol atacaktir. Maclarda bu kenar oyuncularinin dogru zamanda dogru yerde oldugunu goruyorum ama ornegin ghezzal topu rosiere donuyor rosier de amire veriyor topu ve amir ters açık çizgiye çeviremiyor topu. Çok yavaş ve korkak oynuyoruz. Top bir şekilde dönup necibe geliyor... yani aslında rakip takimin tam istediği kişiye geliyor top.. necibe...

Neyse çok uzatmıycam dedim uzatmiyorum. Sonuç olarak takimin başında teknik direktör yok.

biz ne kadrolarla şampiyon olduk her oyuncunun eksikleri ve doğru yaptıkları vardır şampiyonluk için iki şey lazım birincisi oyuncuları kapasitesine göre doğru ve adil kullanacak hoca ikinciside şampiyonluğa kitlenmiş camia tabi camia kendi kendine kitlenmez bunun için bir şeylere inanması gerekiyor şu anda bu iki olguda bizde yok

Çevrimdışı Talisca1903

Hoşgeldin kardeşim teşekkürler

Çevrimdışı Talisca1903

@Talisca1903 abicim mutlu yıllar dilerim doğum günün kutlu olsun
teşekkürler 🦅🦅🦅

Çevrimdışı Talisca1903

Doğum günü kutlu olsum ağabeyy

Eyvallah güzel dostum 🦅🦅🦅

Çevrimiçi kartalizma190399

hadi leynnn
Sanki konu sadece dünkü maç
Ts fark yedik adana yedeklerin yedeklerinden fark yedik bruge maçı bizi ulu manitu korudu tarihi fark yemekten kurtulduk aldığımız maçları ite kaka zor alıyoruz ortada başı kesik tavuk gibi dolaşıyoruz daha ligin başı oyuncu sıkıntıları başladı abu quaresmaya yaptığı gibi yakında topu şenola verip çık sen oyna derse şaşırmam geldiğinden beri kazandığı her maçı mert kurtardı bu sefer kurtaramadı o iki golü yemese bugün kimse bunları konuşmayacaktı

Bence baskanin futboldan anlamasina gerek yok. Bizim medya veya seyirciler baskani bir scout, antrenor gibi goruyor bazen. Baskanin gorevi yonetmektir. Network'u olmasi, dogru kisileri dogru pozisyonlara secmesi, radikal ve dogru karar alabilmesi, kisacasi yonetme becerisi cok daha onemli. Baskan futboldan anlamayabilir, eyvallah. Sahadaki rezaleti idrak edemeyebilir. Ama hic olmazsa Besiktas gibi hedefi orta siralar degil de sampiyonluk olan bir camia olarak ligde 5 hafta sonucunda 8 puan geriye dusmussen bir hayirdir dersin. Bunu da ya futboldan sorumlu yonetici ya da sportif direktore sorarsin. Sen baskansin, senin gorevin hesap sorup yonetmek, karar almak. Senin orada bulunma nedenin, bizden ayiran ozelligin karar alma yetkin. Piskin piskin siritip herseyi oluruna birakmayi biz de beceririz. Su an futboldan sorumlu yonetici, sportif direktor kim? Ceyhun Kazanci gitti, yerine biri geldi mi? Emre Kocadag deniyor. Goren duyan var mi? Ortalikta yok. Ha, belki baskana raporlamistir dersin. Zannetmiyorum, oyle birsey olsa baskan hersey normalmis gibi konusmaz, konusmamali. Ki boyle bir durumda bile iletisim sorunu hala devam ediyor, cunku cikip 2 kelam da taraftara borclular. Cikip sikintilar sunlar bunlar, soyle boyle cozecegiz diyebilmen lazim. Kriz aninda mudahale etmeyip herseyi oluruna birakiyorsan sen zaten yonetmiyorsun ki. Sen orada kuklasin, kukla'dan farkin yok. Sirf cozemeyecegini bildigin veya kendine guvenmedigin icin sorunlardan kacmak en hafif tabirle bu taraftari adam yerine koymamaktir. Beceremiyorsan istifa edeceksin. Zaten saglikli bir yonetim olsa transferler bu sekilde olmazdi. Panik halinde gidip yedek kalacak oyunculara 10 milyon euro gommezdik. Bu zaten yonetimin koca bir hic oldugunu gosteriyor zaten. Ya becerememelerine yine kizamiyorum, ama bunu en azindan gorup Besiktas'i taraftar kadar seviyorsan cikip istifa edersin yahu. Sergen Yalcin'in antrenorlugunu begenmiyordum ben, sampiyon olurken de. Ama en azindan harbi Besiktas'liymis ki toparlayamayacagini gordugu an istifa etti zarar vermemek icin. O bile bir erdemdir.

Coguna katiliyorum da, abartili yorumlardan biraz kacinmaya bakiyorum. Salih icin 2. lig topcusu demissin.
Sana gore Super Lig topcusu olan, Salih'in aldigi veya istedigi 1-1.5 milyon euro arasi ucrete oynayacak, bonservisi olmayan veya max 2 milyon euro olan 5 tane orta saha oyuncusu sayarmisin?
Henuz milli takim bile gormemis, bonservis bedeli kapisi 5 milyon euro'dan acilacak sacma sapan Anadolu topcularini sayma ama.
Salih'in bir-iki tik iyisi Kerem Demirbay. Bonservisi 4 milyon euro, maasi 2.5 milyon euro deniyor. Alabilecek capin var mi? Yok.
Irfan Can Kahveci, bonservisi 11 milyon euro, maasini bilmiyorum. Alabilecek capin var mi? Yok.

Bunlari alacak capin yoksa Salih'e muhtacsin. Salih de o kadar bos degil. Milli takim kadrosuna secilen, en azindan genis kadroda her zaman kendine yer bulan bir oyuncu.
10 uzerinden 9'luk oynamaz, bazen 7.5-8'e cikar, 6'nin altina fazla inmez. Dogru oyun planini kurgulayip Salih'ten 10 uzerinden 7'lik verim almak, onu takima zarar vermeyecek sekilde oynatmak hoca'nin gorevi. Antrenorluk zaten budur, zayif noktalari kamufle edip guclu yanlari ortaya cikarmak.

Bence su anki kadromuzda Besiktas formasina laik gormedigim bir oyuncu yok Ersin Destanoglu haric. Dogru rolde herkes faydali olabilirim, buna Onana da dahil hatta. Taraftarin sevmedigi Umut Meras yedek solbek olarak yeterli. Onu gonderdin diyelim, ne olacak? En fazla Ridvan Yilmaz'i alirdin, e ona da sovuyordunuz? Ben Onur Bulut'u begenmiyorum, ama yedek sagbek olarak yeterli. Bunlarin rolu zaten budur. Masuaku ve Rosier oynar, bunlar en fazla senede 5-10 mac oynar idareten. O rolde yeterlidir. Bunlarin oynayacagi macta eksikliklerini dogru oyun plani ve diger oyunculardan ekstra verim alarak kapatmak da teknik heyetin gorevi. Zaten sampiyon olup olamayacagimizi Umut Meras (veya x yedek solbek) belirlemez, belirliyorsa zaten sen bastan dogru kadro muhendisligini yapamamissin demektir. Bu oyunculari gunah kecisi ilan etmek kolay yol. Necip'e sovuluyor simdi mesela, ben sovmem. Necip en fazla 5. stoper, hadi dar kadroda 4. stoper olacak oyuncu. 2 stoper birden eksik olmadigi surece asla stoper oynamaz. 3. sagbek, 3. onlibero olabilir. Capi, rolu budur, fazlasi olmaz. Son 20 dakika skoru koruman ve kontrolu kaybettigin anlarda oyuna girer, rakibin direncini kirmak icin kullanirsin. Sen kalkip bu adami as stoper yaparsan cuvallar. Burada sorun Necip'in kalitesi degil, teknik heyetin beceriksizligi.

Kisitli bir butcemiz var, yerli kurali var, bunlar degismeyecek, seneye de degismeyecek. Buna gore degerlendirip dusunmek lazim. Salih uzatmazsa (ki su son olaydan sonra yerinde olsam asla uzatmazdim S. Gunes ve yonetim gitmedigi surece) veya yonetim kendisine komik bir maas teklif ederse neler olacagini biliyorum ben. Yonetim kendisine gule gule diyecek, yerini dolduracak kaliteli yerli orta saha oyunculari pahali gelecek (cunku pahalilar, K. Demirbay'in fiyati ortada, Salih'e 1.2-1.3 milyon euro maasi cok goren gidip K. Demirbay kalitesinde adam alacak degil ya), gidip Salih'e vermedikleri maas gibi bir para'ya mecburiyetten Salih'in 2 tik altinda sacma sapan bir oyuncu getirecekler. Bunun bu sekilde olacagini hepimiz biliyoruzdur herhalde?

Çevrimiçi gokhans

Sergen ile görüşüldü haberleri dolanıyor.. Çebi ile muhattap olmak istemeyip sadece Emre Kocadağ ile iletişim kurmak ve aboubakar'I istemeyip yerine başka golcü istemek gibi şartlar sunmuş. Çok inandırıcı gelmedi bana ama paylaşmak istedim. İnş bir hoca değişikliği olmaz çünkü bu yönetimle hangi hoca olursa olsun ister pep, ister morinho her türlü yenecek yani.. En hayırlısı biranönce yönetimin bavulunu toplayıp gitmesi..
[ Son Düzenleme: 29 Eylül 2023, 10:25:28 gokhans ]
Bazen direnmek gerekir hayata.. Aslolan hayattır. Hayatta Beşiktaş..!!!

Vizyona bak anasini satayim. Gidin getirin iste adam gibi bir yabanci antrenor. Illa yerli istiyorsaniz denenip basarisiz olmus birileri yerine yeni birine sans verin yahu.
Simdi tekrar Sergen Yalcin donemini tartismak istemem, ama bence Sergen taktiksel olarak ve is ahlaki olarak bizi basariya goturecek biri degil.
Onun donemindeki sampiyonluk degerli, ama o sampiyonluk hem bizi hem yonetimi kandirdi. O tek seferlik tasin kusa carpmasi gibi birseydi.
Sergen gelirse bundan bir tik iyi olur, ama bunla yetinmemeliyiz. Herseyi gectim, henuz 2 sene evvel takimdan ayrilmis adami getirmek de neyin nesi yahu?

Cagdas Atan kapildi, ama benim yerli adayim Ilhan Palut.
Ama her zaman yabanci antrenor isterim ilk etapta.
Ama yabanci derken Valerien Ismael degil. Daha ustduzey, birseyler ispatlamis veya o potansiyeli gostermis, hirsli biri.
Ama getirdigin zaman adam gibi arkasinda duracaksin. Medya'ya karsi koruyacaksin, secimlerinin arkasinda duracaksin, kimseye yem etmeyeceksin.
Daha hazirlik macinda tamam mi devam mi macina cikartmayacaksin adami.

Çevrimdışı mellfred

takımın hücumda en büyük eksiği bana kalırsa abubakara duvar olacak oyuncumuz olmaması
abuya atılan toplarda stoper arkadan tekme tokat allah ne verdiyse basıyor abu topu alıp dönemiyor topu da kontrol edemiyor çoğunlukla kaptırıyor ya da 4-5 dokunuşla kanada veriyor ki bu süre zarfında rakip yerleşmiş oluyor abuya pas atıldığında ona istasyon olacak al ver yapacak kimse olmuyor ön tarafta
takım iki ayrı kitle gibi ön taraf ve arka taraf
bağlantı yok gibi
hücumda çabuk değiliz al ver yapamıyoruz tek dokunuş yok
topu her alan 3 defa dokunmadan ayağından çıkarmıyor
sertliğimiz az kolay top aldırıyoruz
bakın mesela rakip sırtı dönük her oyuncumuza diz bacak giriyor ama biz dokunamıyoruz burada hakemlerin de tavrı aleyhimize buna mukabil itiraz etmeyi de bilmiyoruz
adana maçında oyunu yavaşlatan kaleciye bir tek cenk itiraz ediyor diğerler öylece bekliyor
guardiyola barcasında mesela her faule 11 kişi itiraz edilirdi
sertliği artırmalı çift 8’e dönmeli ön tarafta enine mesafeyi daraltmalı ve tek oynamalıyız
burada tek 6 sıkkntısı doğuyor
cozef gibi bir adam lazım bize esasında
hem fizikli hem teknik
amir iyi top dağıtıyor ama sertlikten uzak
şutör yok
ben açıkçası adana maçını büyük talihsizlik olarak görüyorum
iki çok kötü gol yedik ve daha ilk yarım saatte çöktük
alınmayacak maç değildi
trabzon maçına kıyasla iyiydik
ox yerine güneşin manevi oğlu cenk çıksaydı çevire de bilirdik
hocanın oyuncu değişiklikleri her zaman canımı sıkmıştır zaten
cenki 90 dakika tutması bildiğin inat, bunu bu elamana söyleyecek birileri lazım
zaynutdinov böyle maçlarda 10 oynatılabilir şutu var en azından
onu da böyle kullanmalı
açıkçası eldeki oyuncu grubu ile kolay maç kazanamayacağız
buna mukabil yönetim teknik ekip zaten malum
bu sezon daha başlamadan hablu attık esasen
yapılan ya da yapılmayan transferlerle
bütün camia da bunun farkındaydı bir yönetim dışında
yazık oluyor geçen her sezona

Çevrimiçi pinehitman

hoşgeldin kardeşim futbol konuşanların artması forumu zenginleştirir boşa kenarda beklemişsin
Dediğin hem olur hem olmaz bu yönetim gerçi yönetim demeye dilim varmıyor o yüzden geçelim böyle birşeyi yapacak yönetimin üç dört sene zamana ihtiyacı var oda en az sence başarı olmadan bu kadar hangi yönetim dayanır cesaret bile edemezler fo feda dedi bir rüzgar estirdi kendine bir süre yarattı ve stadın yapılıyor olması beklentileri düşürdü taraftarın elinde şampiyonluktan daha değerli birşey vardı onda bile üçüncü yılda şampiyonluk getirecek kadro kuruldu
Hedef takımların bir oyun planı olur hoca değişir oyuncu değişir yönetim değişir ama plan değişmez alt yapında o plana göre oyuncu yetiştirir ama türkiyede ne plan var nede plan yapacak kapasite var çünkü hiç bir takımda öyle bir taraftar yok taraftarı geçtim halk yok sabırlı değiliz normal sürede bitmesi gereken şeyi süresi gelmeden linç başlıyor
Cümleten hoş buldum, artık kenarda beklemek değil bir şeyler karalamak istedim abi :) Vizyoner bir yönetim ilk senesinde rüştünü ispatlar ve kamuoyu oluşturabilirse yeterli süreye sahip olamaz mı sence abi. Her sene sıfırdan takım, her sene sıfırdan formülle nereye kadar bilmiyorum. Türkiyenin barçası olarak işaret edildiğimize çok defa şahit oldum fakat bizim bir senemiz bir senemizi tutmuyor. Bu sene ki oyunda en önemli eksiklerimiz aniden hızlanıp rakibin dengesini bozacak Nkoudou tarzı ya da topu alıp adam eksiltip aynı zamanda istasyon olacak form da bir Ghezzalımız yok. Abuya duvar olan kimse yok. Denildiği gibi bizim defans ve forvet hattımızın irtibatı yok. Hızlı ve tek başına istasyon olabilecek pek bir adamımız olmadığı için elde ki malzemeler ile ne kadar yapılabilir bilmiyorum ama yerden paslarla organize takım olarak çıkmayı öğretmesi gerekiyor bence Şenol Güneşin. Ha Şenol Güneş farklı oyun oynatır mı, sanmıyorum. Valla ben matematikçi adamım tek formülle tüm soruların çözüldüğünü görmedim, formülleri bilen adamın da rastgele bir formülle rastgele bir soruyu çözmesi şans faktörü yoksa zaten imkansız. Takım analizi, takıma göre stratejiler şartken biz başarısız olmuş sistemi ısrarla zorluyor, bırak analizi - stratejiyi daha oyun tarzımızı gram değiştirmiyoruz.

Çevrimiçi Samet Demir

Sergen ile görüşüldü haberleri dolanıyor.. Çebi ile muhattap olmak istemeyip sadece Emre Kocadağ ile iletişim kurmak ve aboubakar'I istemeyip yerine başka golcü istemek gibi şartlar sunmuş. Çok inandırıcı gelmedi bana ama paylaşmak istedim. İnş bir hoca değişikliği olmaz çünkü bu yönetimle hangi hoca olursa olsun ister pep, ister morinho her türlü yenecek yani.. En hayırlısı biranönce yönetimin bavulunu toplayıp gitmesi..
Doğru olduğunu düşünmüyorum. Son maçtan beri Abuyu yeme niyetine girdiler. Bu haberde onunla alakalı bence.

Çevrimiçi gokhans

Cümleten hoş buldum, artık kenarda beklemek değil bir şeyler karalamak istedim abi :) Vizyoner bir yönetim ilk senesinde rüştünü ispatlar ve kamuoyu oluşturabilirse yeterli süreye sahip olamaz mı sence abi. Her sene sıfırdan takım, her sene sıfırdan formülle nereye kadar bilmiyorum. Türkiyenin barçası olarak işaret edildiğimize çok defa şahit oldum fakat bizim bir senemiz bir senemizi tutmuyor. Bu sene ki oyunda en önemli eksiklerimiz aniden hızlanıp rakibin dengesini bozacak Nkoudou tarzı ya da topu alıp adam eksiltip aynı zamanda istasyon olacak form da bir Ghezzalımız yok. Abuya duvar olan kimse yok. Denildiği gibi bizim defans ve forvet hattımızın irtibatı yok. Hızlı ve tek başına istasyon olabilecek pek bir adamımız olmadığı için elde ki malzemeler ile ne kadar yapılabilir bilmiyorum ama yerden paslarla organize takım olarak çıkmayı öğretmesi gerekiyor bence Şenol Güneşin. Ha Şenol Güneş farklı oyun oynatır mı, sanmıyorum. Valla ben matematikçi adamım tek formülle tüm soruların çözüldüğünü görmedim, formülleri bilen adamın da rastgele bir formülle rastgele bir soruyu çözmesi şans faktörü yoksa zaten imkansız. Takım analizi, takıma göre stratejiler şartken biz başarısız olmuş sistemi ısrarla zorluyor, bırak analizi - stratejiyi daha oyun tarzımızı gram değiştirmiyoruz.
Çünkü Şenol hoca abou'dan duvar olmasını bekliyor. Abou pek o tarz bi oyuncu değil. Özellikle arap yarım adası abou'yu iyice statikleştirmiş hiç mücadele yok, ikili sıkıştırıyor rakip bir de tamamen kayboluyor. Abou eski abou değil. Wego ile çok can yakarlardı ama çok iyi ikili olurlardı. Nkoudu tarzı rashica geldi işte, gedson da çok hızlı ama bizim oyun anlayışımız hızlı hücum değil, bol paslı hücum kağnı gibi yarım günde rakip ceza sahasına ulaşıyoruz bu yüzden olay doldur boşalta yada duran topa dönüyor. Taktiksel ve mentalite olarak bazı değişikliklere gitmez isek bu sene elek oluruz gibime geliyor.

Abou-Weghorst olsa da birsey olmazdi cunku senin hocan hayatinda cift forvet oynatmamis dinozorun teki. Adam yaraticiliktan, denemekten uzak, inat herifin teki iste.
Yahu bir sekilde efektif hucum edemiyoruz. Anca duran top olacak da Aboubakar siradisi birsey yapacak da gol atacaksin.
Bir defa 3 orta sahan ceza sahasina asla girmiyor. Sol acigin giriyor, ama o kadar agir hucum ediyorsun ki fark etmiyor. Sampiyon oldugumuzda soldan Larin gobekten Atiba hatta bazen Josef surekli giriyordu.

Abicim baktin 4-3-3 olmuyor o zaman atiyorum 4-4-2 dene. Ghezzal-Rashica'yla klasik 4-4-2 de oynarsin, istersen baklava 4-4-2 de oynarsin. En azindan cift santrforla rakibi ceza sahasinda zorlarsin. Riskli ama simdiki oyunla olmayacagi belli. Veya 4-2-3-1 yap kariyerinde 10 numara oynamis Ghezzal veya Rashica'yi dene.
Ne olur yani? Daha kotu ne gidebilir ki? Surekli ayni seyi deneyip farkli sonuc beklemek aptallik.
Bu kabullenmislik, miymintilik asil beni sinir ediyor. Hem teknik heyette hem yonetimde.

Biz Besiktas'i hayatimizin merkezine koyuyoruz. Forma aliyoruz, hayatimizin haftalik 4-5 saatini Besiktas'a ayiriyoruz, hatta haber takibi forum vs sayarsan daha da fazlasini. Yeri geliyor gecim sikintisi yasayan adam absurt fiyatlara bakmadan kombine aliyor. Bu tur insanlara karsi sizin sorumlulugunuz var. Kotu gidisi sorumluluk almadan normal karsilayip orada ayni seyleri laylaylom yapmaya devam edemezsiniz. Ben de o yuzden kiziyorum taraftara zaten. Gidin hakkinizi arayin arkadas. Senin yonetimle direkt olarak iletisime en kolay, en net gececegin yer stat. O statta hoca ve yonetime tepki koyamiyorsan sen taraftar olarak ne ise yariyorsun zaten?

Çevrimiçi gokhans

Bayadır istediğimiz nice forması giyen beka beka şu an intihar teşebbüsünde bulunuyormuş. Adam viyadükten atlamak üzereymiş.. Aşağıya bıraktım linki. Abi ne kadar sorunlu adam var mıknatıs gibi çekiyor bizimkiler..

https://www.hurriyet.com.tr/sporarena/son-dakika-nice-futbolcusu-alexis-beka-beka-intihara-tesebbus-viyadukte-korkunc-goruntu-adi-besiktas-ile-anilmisti-42338032

Çevrimdışı İzmitlibjk

Coguna katiliyorum da, abartili yorumlardan biraz kacinmaya bakiyorum. Salih icin 2. lig topcusu demissin.
Sana gore Super Lig topcusu olan, Salih'in aldigi veya istedigi 1-1.5 milyon euro arasi ucrete oynayacak, bonservisi olmayan veya max 2 milyon euro olan 5 tane orta saha oyuncusu sayarmisin?
Henuz milli takim bile gormemis, bonservis bedeli kapisi 5 milyon euro'dan acilacak sacma sapan Anadolu topcularini sayma ama.
Salih'in bir-iki tik iyisi Kerem Demirbay. Bonservisi 4 milyon euro, maasi 2.5 milyon euro deniyor. Alabilecek capin var mi? Yok.
Irfan Can Kahveci, bonservisi 11 milyon euro, maasini bilmiyorum. Alabilecek capin var mi? Yok.

Bunlari alacak capin yoksa Salih'e muhtacsin. Salih de o kadar bos degil. Milli takim kadrosuna secilen, en azindan genis kadroda her zaman kendine yer bulan bir oyuncu.
10 uzerinden 9'luk oynamaz, bazen 7.5-8'e cikar, 6'nin altina fazla inmez. Dogru oyun planini kurgulayip Salih'ten 10 uzerinden 7'lik verim almak, onu takima zarar vermeyecek sekilde oynatmak hoca'nin gorevi. Antrenorluk zaten budur, zayif noktalari kamufle edip guclu yanlari ortaya cikarmak.

Bence su anki kadromuzda Besiktas formasina laik gormedigim bir oyuncu yok Ersin Destanoglu haric. Dogru rolde herkes faydali olabilirim, buna Onana da dahil hatta. Taraftarin sevmedigi Umut Meras yedek solbek olarak yeterli. Onu gonderdin diyelim, ne olacak? En fazla Ridvan Yilmaz'i alirdin, e ona da sovuyordunuz? Ben Onur Bulut'u begenmiyorum, ama yedek sagbek olarak yeterli. Bunlarin rolu zaten budur. Masuaku ve Rosier oynar, bunlar en fazla senede 5-10 mac oynar idareten. O rolde yeterlidir. Bunlarin oynayacagi macta eksikliklerini dogru oyun plani ve diger oyunculardan ekstra verim alarak kapatmak da teknik heyetin gorevi. Zaten sampiyon olup olamayacagimizi Umut Meras (veya x yedek solbek) belirlemez, belirliyorsa zaten sen bastan dogru kadro muhendisligini yapamamissin demektir. Bu oyunculari gunah kecisi ilan etmek kolay yol. Necip'e sovuluyor simdi mesela, ben sovmem. Necip en fazla 5. stoper, hadi dar kadroda 4. stoper olacak oyuncu. 2 stoper birden eksik olmadigi surece asla stoper oynamaz. 3. sagbek, 3. onlibero olabilir. Capi, rolu budur, fazlasi olmaz. Son 20 dakika skoru koruman ve kontrolu kaybettigin anlarda oyuna girer, rakibin direncini kirmak icin kullanirsin. Sen kalkip bu adami as stoper yaparsan cuvallar. Burada sorun Necip'in kalitesi degil, teknik heyetin beceriksizligi.

Kisitli bir butcemiz var, yerli kurali var, bunlar degismeyecek, seneye de degismeyecek. Buna gore degerlendirip dusunmek lazim. Salih uzatmazsa (ki su son olaydan sonra yerinde olsam asla uzatmazdim S. Gunes ve yonetim gitmedigi surece) veya yonetim kendisine komik bir maas teklif ederse neler olacagini biliyorum ben. Yonetim kendisine gule gule diyecek, yerini dolduracak kaliteli yerli orta saha oyunculari pahali gelecek (cunku pahalilar, K. Demirbay'in fiyati ortada, Salih'e 1.2-1.3 milyon euro maasi cok goren gidip K. Demirbay kalitesinde adam alacak degil ya), gidip Salih'e vermedikleri maas gibi bir para'ya mecburiyetten Salih'in 2 tik altinda sacma sapan bir oyuncu getirecekler. Bunun bu sekilde olacagini hepimiz biliyoruzdur herhalde?

Sen salihin kumaşına göre yorum yapmıssın ben sahadaki salih için söyledim ikinci lig lafını, oynamaya niyeti yok aklı başka yerlerde.

Diğer dediklerine katılıyorum

Etiketler: