Ben hala insanlar niye transfer istiyor illa onu anlamiyorum.
Ucuncu bu kadroyla da olursun zaten. Birisi bu kadro ilk 5'e giremez falan demis de, bu kadar sakatla, Afrika kupasiyla, formsuzlukla su an 3. siradayiz. Yani gayet girebilir. Bu takima Masuaku, stoper eklenince ve Svensson donunce zaten 3. olacak kadro olusuyor. Ha, kupa derseniz eyvallah. Ama yapacagimiz 3 transferle FB ve GS arasindaki fark kapanir diyorsaniz zaten hayal kuruyorsunuz. Bizim kupa'yi alabilmemiz kura'ya ve GS/FB'nin kupa'yi ciddi'ye alip almamasina bagli, egri oturup dogru konusalim. Onlari yenmek icin olagandisi seyler olmasi lazim. Transferle belki 5% sansimizi 10%'a cikartiriz o kadar. Yani kupa icin de transfer istemek sacmalik bence.
Benim icin transferin olmamasindan ziyade aciklamalar ve basina yansiyan gorusmeler endise verici. Aciklamalara baktigimizda hazir, plani olan bir yonetim gibi duruyorlardi, ama alakasi yok yani.
Aldigimiz stoper vasatoglu vasat. Aradigimiz ayagi duzgun, lider topclass stoper degil. Ustelik 6 ayligina geldi ve gelecek sene icin garantisi yok, bence cope atilmis para.
Svensson'u aldik, iyi bir Rosier'in yarisi etmez. Iyi bir Svensson vasat Rosier'le yarisir o kadar. Dunya'da zibilyon tane sagbek varken gittik Adana Demir'de bile fark yaratamayan bir sagbeki kacacakmis gibi aldik. Sonra Fransa'dan scouting'le sagbek bulup onu saglam para'ya okutan GS'ye bon bon bakariz tabii.
Aldiklarimizi gectim, adi gecenlere bak. Matic 40 yasinda. Carvalho 6 aydir dogru durust topa dokunmamis. Renato Sanches'in sakatlanmadigi yeri yok. James Rodriguez desen 3 senedir vasat bile oynamamis. Bu transferlerin Chamberlain, Rebic, Bailly'den farki ne Allah askina? Hadi bu sekilde 1 isim alirsin zar atarsin eyvallah, ama bu sekilde isimleri ilk 11'e alacaksak ANC yonetimininden ne farkin var?
Sportif direktorlere bakarsan o da skandal. Samet Aybaba basin toplantisinda buyuk buyuk konustugundan beri bir icraat goremedik. Anca taraftarlarla agiz dalasina giriyor. Feyyaz Ucar desen iletisim icin getirdigin adam ama her hafta baska bir pot kiriyor. Sergen aciklamasi, 2 transfer bitirecegiz demesi, en son Semih'i tutamayacagiz demesi. Hepsi skandal aciklamalar.
Antrenor seciminde yanlis yaptilar. Santos defansif oyun oynatan, kulup kariyeri gayet sikintili, oynattigi futbol tarzi buyuk takima hic uymayan vasat ketum bir hoca. Su ana kadar takima oynattigi futbol bunu ispatliyor zaten. Tahtabacak stoperlerin yanina 1 tahtabacak stoper daha aldirdi. 6 numara'ya da bir tahtabacak daha aldirma pesinde. Seneye 2 oyun kuramayan stoper+ oyun kuramayan onlibero'yla bol bol Anadolu takimina karsi beraberlik, kilit cozememe, 0-0 ve 1-1'lik beraberlikler ufukta gozukuyor zaten. Bunu gormek icin futbol ulemasi olmaya da gerek yok.
Yonetim sinifta kaldi su ana kadar. Bunlari da transferden bagimsiz soyluyorum. Benim su anki en son derdim transfer. Ben sezonu kayip olarak goruyorum zaten. Su anki sorun bence plansizlik, goremedigimiz vizyon ve goremedigimiz icraatler.