İslerin bu hale gelmesinde de yapilan ciddi hesaplama hatalari sorumlu.temeli attigimizda stadi 120 milyon liraya yapacaz dediler.bugun 230 milyon liraya cikti bu rakam.yani basta maliyet hesaplari dogru yapilamadi.
Ayrica yonetim stadi yaparsak 30 bin kombine cepte diye hesap yapmisti.ama bugun 12 bin satabildik.yani hesaplananin yarisindan bile az..burda da is taraftara dusuyor.
İsin ozu evdeki hesap carsiya uymadi.maliyet dusundugumuzun 2 kati,gelirler bekledigimizin yarisi kadar olunca bu kadar zor duruma dustuk.bugun 18 bin kombine satilsa minimum 36 milyon lira gelir elde ederiz ki bu da elimizi oldukca rahatlatir.
Oyle ya da boyle bize dusen olabildigince destek vermek.sigara icen iki paket eksik icip kartal yuvasindan alisveris yaparsa bu stadi olabildigince erken bitiririz.ne kadar fedakarlik o kadar kazasiz belasiz açilis olur bizim icin..
Deniz en başta 100 000 000 $ denildi. 180 000 000 TL civarı sapmalarla 200 Milyon gibi olabilir diye konuşuldu. Kur farkının getirdiği ekstra bir 50 000 000 TL yük var ortada. Onun haricinde elbette bütçede sapmalar olabilir. İki yıl önce karo taşı ne kadardı bugün ne kadar olacaktır (örnek olarak). Ben büyük bir sapma olarak görmüyorum. Loca ve tribün gleirleri 3 yıl yok. Ayrıca 13000 kombine satılmış durumda. Yani gelecek yılın gelirlerinden harcanmış durumda. Ancak Vodafone şu an stat için para ödemiyor. Ödediği 5 milyon stat çevresindeki reklam panolarına ödenen bedel. Forma başladığı için forma için verdiği tutarda yatırılmıştır. Yani Stat isminden gelen bir gelir yok şimdilik. Stat tamamlanınca alınacak o.
Kaldı ki stat tamamlandığında başka gelirler de olacak. Moda merkezi, stat turları, konserler gelir getirecek. Yıllık 200 000 TL civarı geliri sadece stat sağlayacak. Bunun önemli bir kısmı sadece 3 yıl için harcandı. Ayrıca stat açıldığında başka giderlerimiz azalacak. 6 10 maç arasında UEFA maçı, kupa ve Lig maçları için "yaklaşık 40 maç eder) 4 000 000 TL stat kirasından kurtulacağız. Çok önemli görünmeyebilir ama çok önemli. Ayrıca tv yayın gelirlemizdeki temlik sanırım 2015 te bitiyor. Şu an borç çok fazla ama biraz sabır. İşe yaramaz adamlara, kanada da oynayıp buradan beslenen adamlara para kaptırmayalım yeter