Vodafone Arena Stadyum Projesi 2 (Şeref Bey Stadyum Projesi)
Vodafone Arena Stadyum Projesi 2 (Şeref Bey Stadyum Projesi)

Beşiktaş Forum|Vodafone Arena Stadyum Projesi 2 (Şeref Bey Stadyum Projesi) Konumuza bu başlık altından devam edebilirsiniz. 1360 sayfaya ulaşan Arşiv niteliğindeki diğer konumuzu incelemek isterseniz;

0 Üye ve 16 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Vodafone Arena Stadyum Projesi 2 (Şeref Bey Stadyum Projesi)  [Okunma sayısı 6702574 defa] Vodafone Arena Stadyum Projesi 2 (Şeref Bey Stadyum Projesi)

Çevrimdışı riza calli

Yeni acik üst kat kapaliya gore cok alçak başladı 7 tane kiris yapıldı hala yükselemedi cok biçimsiz duruyor.

Çevrimdışı Deniz

Ama başkan 250 milyon dolar yıllık gelirimiz olacak şuan 70-80 civarında rakiplerimizi de geçeceğiz diyordu. Nerden geldi bu 250 milyon onu alamadım.
Matematigi lise seviyesinde bilen herkes bilir ki öyle bir gelir su sn yok.baskan diger 3 senelik period icin o hesabi yapmistir.yani ilk 3 sene gecer,tekrar localari satariz,tekrar kombineleri satariz,kredi cektiysek borcunu oderiz ondan sonra iyi gelir elde ederiz.unutmamak lszim ki Besiktssin düştüğü borc batagindan cikmanin tek yolu bu stadi yapmakti ve onlar da oyle yaptı. Ama meyvesini yememiz biraz zaman alacak.
"Beşiktaş için birşey yapmak istiyorsanız kimsenin adamı olmayın!"-Süleyman Seba

Çevrimdışı Türkay

250 milyon demedi ya :alala: Şuanda rakiplerimiz 60 milyon dolar kazanıyor bizse 20 milyon dolar. Stad bittiğinde onları geçip 70-80 milyon dolar kazanacağız demişti :ok:

Dedi bak

http://www.ntvspor.net/haber/futbol/117098/demba-ba-ayarinda-ve-daha-iyi---
Sevdalı yüreklerde Beyaz sürgünler

Çevrimdışı Türkay

Matematigi lise seviyesinde bilen herkes bilir ki öyle bir gelir su sn yok.baskan diger 3 senelik period icin o hesabi yapmistir.yani ilk 3 sene gecer,tekrar localari satariz,tekrar kombineleri satariz,kredi cektiysek borcunu oderiz ondan sonra iyi gelir elde ederiz.unutmamak lszim ki Besiktssin düştüğü borc batagindan cikmanin tek yolu bu stadi yapmakti ve onlar da oyle yaptı. Ama meyvesini yememiz biraz zaman alacak.

Artık yeni stadımız da akıllıca transferler yapsak yeter. Bi de şampiyon olduk mu tadından yenmez zaten  :bandit:

Çevrimdışı WarrChief

bunlar bilinen seyler simdi simdi arkadaslarımız yazıncamı sasırıyorsunuz  :alala: finansman giderleriyle 150milyon doları geciceğimizi herkes biliyor yonetimin stad bulmadaki sorununu finansman bulmaktada çektiğini dusundugumuzde bircok soru isareti olusuveriyor acaba neden acele etti?? bakıyorum ikinci baskanda yan cizmeye baslamıs süreçlerde yani acaba yeni sezonunda basını kacırıcaz gibi bir izlenim veriliyor :olmaz

Çevrimdışı Anıl

İslerin bu hale gelmesinde de yapilan ciddi hesaplama hatalari sorumlu.temeli attigimizda stadi 120 milyon liraya yapacaz dediler.bugun 230 milyon liraya cikti bu rakam.yani basta maliyet hesaplari dogru yapilamadi.

Ayrica yonetim stadi yaparsak 30 bin kombine cepte diye hesap yapmisti.ama bugun 12 bin satabildik.yani hesaplananin yarisindan bile az..burda da is taraftara dusuyor.

İsin ozu evdeki hesap carsiya uymadi.maliyet dusundugumuzun 2 kati,gelirler bekledigimizin yarisi kadar olunca bu kadar zor duruma dustuk.bugun 18 bin kombine satilsa minimum 36 milyon lira gelir elde ederiz ki bu da elimizi oldukca rahatlatir.

Oyle ya da boyle bize dusen olabildigince destek vermek.sigara icen iki paket eksik icip kartal yuvasindan alisveris yaparsa bu stadi olabildigince erken bitiririz.ne kadar fedakarlik o kadar kazasiz belasiz açilis olur bizim icin..
@Deniz abi kombine 12 bin falan değil, daha şimdi baktım passo'ya. Numaralı üst ve kapalı üstte kalan yer çok az. Aynı şekilde numaralı ve kapalı altta öyle. Yeni açık alt ve eski açık altta da 3/4 lük kısım dolu. Ben rahat 20 bin kombine olduğunu düşünüyorum :tabe:

Çevrimdışı Deniz

hesapta hata olduguna katılmıyorum,baskan lig tvde konuştugunda(stad yeni beton atılmıştı) böyle bi stad 150m$'a mal olur ama biz bunu 100m$ civarına cekmeye calışıyoruz herşeyi kendimiz yapıp tasarruf etmeye calışıyoruz demişti.
kaldıki bu kadar büyük bi proede dedigin gibi maliyette bu kadar sapma olmaz,olamaz
Stadin bizzat ruhsatinda yazan maliyet 102 milyon 228 bin lira.kontrol edebilirsiniz.ayrics baskan da bunu boyle aciklamisti aralikta kapaliya temel atilirken.
"Beşiktaş için birşey yapmak istiyorsanız kimsenin adamı olmayın!"-Süleyman Seba

Çevrimdışı Deniz

@Deniz abi kombine 12 bin falan değil, daha şimdi baktım passo'ya. Numaralı üst ve kapalı üstte kalan yer çok az. Aynı şekilde numaralı ve kapalı altta öyle. Yeni açık alt ve eski açık altta da 3/4 lük kısım dolu. Ben rahat 20 bin kombine olduğunu düşünüyorum :tabe:
Anilcim o kirmizi ile gorunen yerlerin tamami satildi degil sponsora verilen,satisa kapali alanlar da var.keske 20 bin kombinemiz olsa :)

Çevrimdışı Caner

Arkadaşlar vurun ama öldürmeyin. Bir kulübün stadyumla birlikte en büyük gelir kaynağı yayın gelirleridir. Geçen sene Beşiktaş'ın yayın geliri 40 milyon TL civarıdır. Stadın bitimiyle birlikte Vodafone'den gelecek olan 15 milyon dolar da var ki 33 milyon Türk lirası eder. Maç başına galibiyet ücreti 900.000 TL. En kötü 15 maç kazansak siz hesap edin artık. Buna adidas, arçelik, kalde senelik gelirlerini de eklerseniz 100 milyona yaklaşır. Kombineleri formaları saymadım daha dikkat ederseniz. Bununla birlikte o stadyumda düzenlenecek etkinlikleri pas geçmeyin. Konseriydi, defilesiydi, kira ücretleriydi. Hepsiyle beraber başkanın dediği gibi 1.5 sene de amorti ediyor kendini. Sonra her sene bu kadar gelirin geldiğini hesap edin. 3 sene sonra yenilenecek locaları da katın. Bunlar zaman meselesi.

Çevrimdışı Deniz

Çevrimiçi Kartal Ç

@Deniz ben klübün borcunun tamamının neden sürekli TL ye çevrildiğini de anlayamıyorum zaten. hem döviz hem tl geliri olan klübün, hem döviz hem tl giderinden oluşan borcunun tamamını eğer tl ye çevirip açıklarsan hiçbir zaman %100 gerçeği yansıtmaz. Dolar tarih boyunca TL karşısında her zaman değerlendi her zaman da değerlenecek. Döviz gelirin varken döviz borcunu TL ye çevirerek beyan edersen o borç sayısal değer olarak hep yükselecektir zaten. Ayrıca 1.5 yıl öncesinden şimdiye genel borç tabiki artacak çünkü stada harcanan bir para var.
Bir de yine dünkü divan kurulunda başkanın söylediklerinden bir parça:
"2012 de 325 milyon dolar borç vardı (kur 1.75). klübün gideri 140 milyon dolar geliri ise 80-90 milyon dolardı. bu 80-90 milyon doların 50 milyon doları temlikliydi. yani kalan gelirle klübü o gider yapısıyla çevirmek için 100 er milyon dolar borçlanmanız gerekiyordu. biz önce giderleri azaltmak için mali küçülmeye gittik. şuan borç 296 milyon dolar ( şimdiye kadar stada yapılan harcamalar dahil)"

burda da görüldüğü üzere döviz cinsinden bakarsan borcun stada rağmen 325 ten 296 ya azalmış. ama tl olarak bakarsan borcun 568(1.75x325) den 660(2.25x296)  lara gelmiş gibi gözüküyor. gelirimizin çoğu döviz cinsinden zaten. dövizle maaş alan biri için dövizle borçlandığında tl kurunun ne önemi var ki? Adam için borcunun tl karşılığı artmış azalmış ne farkeder?

kısaca bence klüp taraftarı aydınlatmak ve renkli medyanın aleyhte haber uydurmasına fırsat vermemek adına şunu yapsın:
Göreve geldiğimde TL gelirim şuydu, döviz gelirim şuydu
Göreve geldiğimde TL borcum şuydu, döviz borcum şuydu
Şuan Tl gelirim şu, döviz gelirim şu
Şuan Tl borcum şu, döviz borcum şu
Vodafone Arenaya şimdiye kadar TL harcadığım şu, döviz harcadığım şu.

Arkadaş hani excel e yazıp siteye koysunlar ona da razıyız. insanlar bilsin.
Konu dışı yazsa mıydım ki? uçurmasınlar sonra  :evillol: neyse içinde vodafone arena geçiyor en azından  :D
[ Son Düzenleme: 16 Kasım 2014, 19:55:52 Kartal Ç ]

Çevrimdışı Türkay

Arkadaşlar vurun ama öldürmeyin. Bir kulübün stadyumla birlikte en büyük gelir kaynağı yayın gelirleridir. Geçen sene Beşiktaş'ın yayın geliri 40 milyon TL civarıdır. Stadın bitimiyle birlikte Vodafone'den gelecek olan 15 milyon dolar da var ki 33 milyon Türk lirası eder. Maç başına galibiyet ücreti 900.000 TL. En kötü 15 maç kazansak siz hesap edin artık. Buna adidas, arçelik, kalde senelik gelirlerini de eklerseniz 100 milyona yaklaşır. Kombineleri formaları saymadım daha dikkat ederseniz. Bununla birlikte o stadyumda düzenlenecek etkinlikleri pas geçmeyin. Konseriydi, defilesiydi, kira ücretleriydi. Hepsiyle beraber başkanın dediği gibi 1.5 sene de amorti ediyor kendini. Sonra her sene bu kadar gelirin geldiğini hesap edin. 3 sene sonra yenilenecek locaları da katın. Bunlar zaman meselesi.

@Deniz abi bak ne güzel insanın içini açıyo böyle yorumlar sen  :lol:

Çevrimdışı Anıl

Anilcim o kirmizi ile gorunen yerlerin tamami satildi degil sponsora verilen,satisa kapali alanlar da var.keske 20 bin kombinemiz olsa :)
Tamam da o sponsora verilenler bedava verilmiyor sonuçta

Çevrimdışı Ekrem

Çevrimdışı attila_metu

Ekrem bravo, tadımlık değil doyumlukmuş..

Çevrimiçi Necmi

Çevrimdışı Deniz

@Deniz ben klübün borcunun tamamının neden sürekli TL ye çevrildiğini de anlayamıyorum zaten. hem döviz hem tl geliri olan klübün, hem döviz hem tl gelirinden oluşan borcunun tamamını eğer tl ye çevirip açıklarsan hiçbir zaman %100 gerçeği yansıtmaz. Dolar tarih boyunca TL karşısında her zaman değerlendi her zaman da değerlenecek. Döviz gelirin varken döviz borcunu TL ye çevirerek beyan edersen o borç sayısal değer olarak hep yükselecektir zaten. Ayrıca 1.5 yıl öncesinden şimdiye genel borç tabiki artacak çünkü stada harcanan bir para var.
Bir de yine dünkü divan kurulunda başkanın söylediklerinden bir parça:
"2012 de 325 milyon dolar borç vardı (kur 1.75). klübün gideri 140 milyon dolar geliri ise 80-90 milyon dolardı. bu 80-90 milyon doların 50 milyon doları temlikliydi. yani kalan gelirle klübü o gider yapısıyla çevirmek için 100 er milyon dolar borçlanmanız gerekiyordu. biz önce giderleri azaltmak için mali küçülmeye gittik. şuan borç 296 milyon dolar ( şimdiye kadar stada yapılan harcamalar dahil)"

burda da görüldüğü üzere döviz cinsinden bakarsan borcun stada rağmen 325 ten 296 ya azalmış. ama tl olarak bakarsan borcun 568(1.75x325) den 660(2.25x296)  lara gelmiş gibi gözüküyor. gelirimizin çoğu döviz cinsinden zaten. dövizle maaş alan biri için dövizle borçlandığında tl kurunun ne önemi var ki adam için borcunun tl karşılığı artmış azalmış ne farkeder?

kısaca bence klüp taraftarı aydınlatmak ve renkli medyanın aleyhte haber uydurmasına fırsat vermemek adına şunu yapsın:
Göreve geldiğimde TL gelirim şuydu, döviz gelirim şuydu
Göreve geldiğimde TL borcum şuydu, döviz borcum şuydu
Şuan Tl gelirim şu, döviz gelirim şu
Şuan Tl borcum şu, döviz borcum şu
Vodafone Arenaya şimdiye kadar TL harcadığım şu, döviz harcadığım şu.

Arkadaş hani excel e yazıp siteye koysunlar ona da razıyız. insanlar bilsin.
Konu dışı yazsa mıydım ki? uçurmasınlar sonra  :evillol: neyse içinde vodafone arena geçiyor en azından  :D
Hocam kur artisi bizi ciddi anlamda etkiledi zaten.yetmiyor bir de stad yapiyoruz bunlari yapmak hic kolay degil.baskan yonetime ilk geldiginde mr gas 100 milyon hibe edecem dedi onu da yapmadı.yanan ev muhabbeti yapmak istemem ama fikret orman secildiginde ev yanmiyordu coktan yanmis bitmis kul olmustu.

Bugun bu stadla birlikte evimizi tekrardan insa ediyoruz.ama bunu yaparken de bazi gerceklerle yuzlesmemiz lazim.uefa cok ciddi tehlike.bizi gelecek sezon kupays almama ihtimali ciddi anlamda var.stadi yaparken zorlaniyoruz cunku kaynaklarımiz tukendi yeni kaynak olusturmaliyiz.bunlari hepsi gerçek. Bizlere düşen herkesin durumu yettigi kadar kulube destek olmasi.

Çevrimdışı quentine83

@Ekrem kardeşim cok dua aldın .sırtın yere gelmez artık...ellerine kollarına sağlık.senin nezdinde tüm foto paylaşan kardeşlerimin abilerimin ellerine kollarına sağlık.iyi ki varsınız...
İsmet Yarkın ONUR

Çevrimdışı Deniz

Dedigim gibi mr.gas in bıraktığı enkazdan sonra bu kulubun ayaga kalmasının tek yolu bu stadi yapmakti.inaniyorum ki bu stad bittikten sonra Beşiktaş lige 5 sene ambargo koyacak ve Türkiye de mali durumu en duzgun kulup olacak.sadece su donemi cabuk ve daha az hasarla atlatmamiz lazim.tunelin sonunda isik var..

Çevrimdışı celiker1

@Efe Obitaş yeni açık sütunların en üst yan kirişlerin yapımına mı başlamış,ben mi yanlış görüyoorum?
Hayatta Beşiktaş

Çevrimdışı Karabay

Vodafone Avrasya Maratonunun Vodafone Arena’da son bulması çok güzel.  Seneye belki stadın içinde son bulur kim bilir.

Çevrimdışı quentine83

kafama bişey takıldı .numaralı en üst kat sütunlarınların 3 tanesi büyük ,diğerleri aynı boy.neden öyle orası...testere kirişler yapılırken onların üstüne kısa ,diğerlerinin üstüne uzun sütun mu gelecek acaba....
İsmet Yarkın ONUR