Vodafone Arena Stadyum Projesi 2 (Şeref Bey Stadyum Projesi)
Vodafone Arena Stadyum Projesi 2 (Şeref Bey Stadyum Projesi)

Beşiktaş Forum|Vodafone Arena Stadyum Projesi 2 (Şeref Bey Stadyum Projesi) Konumuza bu başlık altından devam edebilirsiniz. 1360 sayfaya ulaşan Arşiv niteliğindeki diğer konumuzu incelemek isterseniz;

0 Üye ve 19 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Vodafone Arena Stadyum Projesi 2 (Şeref Bey Stadyum Projesi)  [Okunma sayısı 6702658 defa] Vodafone Arena Stadyum Projesi 2 (Şeref Bey Stadyum Projesi)

Çevrimdışı Kartal1903

Stadin bizzat ruhsatinda yazan maliyet 102 milyon 228 bin lira.kontrol edebilirsiniz.ayrics baskan da bunu boyle aciklamisti aralikta kapaliya temel atilirken.

hi anlamam bu işlrden ama bence ruhsatta yazan sadece yapım maliyetidir.yıkımı var,hafriyatı var,kazık işi var.lig tvdeki rportaı bulamadım 100m$ civarı diye hatırlıyorum ama neyse
BEŞİKTAŞ

Çevrimdışı FARUK

Yeni acik üst kat kapaliya gore cok alçak başladı 7 tane kiris yapıldı hala yükselemedi cok biçimsiz duruyor.

hocam statın tasarımından kaynaklı şuan obitaşın yaptığı son testere yani 7. testerede 1 sıra yükseldi ve her aralıkta 1 er sıra yükselerek devam edecek
bundan daha önce yükselebilmesi mümkün değil

Çevrimdışı FARUK

kafama bişey takıldı .numaralı en üst kat sütunlarınların 3 tanesi büyük ,diğerleri aynı boy.neden öyle orası...testere kirişler yapılırken onların üstüne kısa ,diğerlerinin üstüne uzun sütun mu gelecek acaba....

anladığım kadarıyla fazladan atılan tabla o 3 sütuna bağlanmayacak o yüzden daha yüksek betonlanmış
diğer sütunlar tabla ile kiriş yapacağı için mecburen 3,5m olan kat yüksekliği kadar betonlanmış

düzenleme: tam o 3 sütunun önünde merdiven boşluğu var ve orada küçük kolonlardan 1 tanesi de yok
belkide 3 sütunluk bölgede tabla olmayacak , eğer olacaksa da sütunlara tutunmayacak
[ Son Düzenleme: 16 Kasım 2014, 19:52:23 FARUK ]

Çevrimdışı quentine83

anladığım kadarıyla fazladan atılan tabla o 3 sütuna bağlanmayacak o yüzden daha yüksek betonlanmış
diğer sütunlar tabla ile kiriş yapacağı için mecburen 3,5m olan kat yüksekliği kadar betonlanmış
@FARUK peki testere kirişler yapılırken arkadaki kolonların üstüne kaç metrelik kolonlar atılacak.çünkü bunlar baya bi kısa.bunların üzerine mi 2 kat daha sütun yapacaklar...?
İsmet Yarkın ONUR

Çevrimiçi Necmi

Stadin bizzat ruhsatinda yazan maliyet 102 milyon 228 bin lira.kontrol edebilirsiniz.ayrics baskan da bunu boyle aciklamisti aralikta kapaliya temel atilirken.
@Deniz o öngörülen maliyet bunun altınada inilir üstünede çıkılır projede değişiklik olur kullanılan malzemede değişiklik olur o anki fiyatlar ve döviz kurları artar ama ilk olarak ortaya atılan fiyatı pek tutturamazsın ön görülen maliyet bakanlığın birim fiyatlarıyla hesaplanır ondan sonrası bilinmiyenli denklemdir bundan 5-6 ay önce çinin dünya piyasalarından demiri çekmesiyle demir fiyatlarının ikiye katlaması gibi

Çevrimdışı Fatih

Beşiktaşlılık acı çekmektir...

Çevrimdışı FARUK

@FARUK peki testere kirişler yapılırken arkadaki kolonların üstüne kaç metrelik kolonlar atılacak.çünkü bunlar baya bi kısa.bunların üzerine mi 2 kat daha sütun yapacaklar...?

şöyle hocam zaten testerenin arkada sütuna ilk temas ettiği yüksekliğe (testerenin alt yüzü)   kadar betonlanabiliyor oraya kadar tek seferde kalıplanır
geriye kalan çatıya kadar olan kısmı önce testere bile birlikte betonlanıyor

Çevrimiçi Necmi

Vodafone Avrasya Maratonunun Vodafone Arena’da son bulması çok güzel.  Seneye belki stadın içinde son bulur kim bilir.
Başkanın stadın içine sokacağına inanıyormusun hibrit çime o kadar para verdikten sonra bana futbolcuları bile sokmaz gibi geliyor @kızılsakal

ysariusta

• Ziyaretçi

İslerin bu hale gelmesinde de yapilan ciddi hesaplama hatalari sorumlu.temeli attigimizda stadi 120 milyon liraya yapacaz dediler.bugun 230 milyon liraya cikti bu rakam.yani basta maliyet hesaplari dogru yapilamadi.

Ayrica yonetim stadi yaparsak 30 bin kombine cepte diye hesap yapmisti.ama bugun 12 bin satabildik.yani hesaplananin yarisindan bile az..burda da is taraftara dusuyor.

İsin ozu evdeki hesap carsiya uymadi.maliyet dusundugumuzun 2 kati,gelirler bekledigimizin yarisi kadar olunca bu kadar zor duruma dustuk.bugun 18 bin kombine satilsa minimum 36 milyon lira gelir elde ederiz ki bu da elimizi oldukca rahatlatir.

Oyle ya da boyle bize dusen olabildigince destek vermek.sigara icen iki paket eksik icip kartal yuvasindan alisveris yaparsa bu stadi olabildigince erken bitiririz.ne kadar fedakarlik o kadar kazasiz belasiz açilis olur bizim icin..
Deniz en başta 100 000 000 $ denildi. 180 000 000 TL civarı sapmalarla 200 Milyon gibi olabilir diye konuşuldu. Kur farkının getirdiği ekstra bir 50 000 000 TL yük var ortada. Onun haricinde elbette bütçede sapmalar olabilir. İki yıl önce karo taşı ne kadardı bugün ne kadar olacaktır (örnek olarak). Ben büyük bir sapma olarak görmüyorum. Loca ve tribün gleirleri 3 yıl yok. Ayrıca 13000 kombine satılmış durumda. Yani gelecek yılın gelirlerinden harcanmış durumda. Ancak Vodafone şu an stat için para ödemiyor. Ödediği 5 milyon stat çevresindeki reklam panolarına ödenen bedel. Forma başladığı için forma için verdiği tutarda yatırılmıştır. Yani Stat isminden gelen bir gelir yok şimdilik. Stat tamamlanınca alınacak o.
Kaldı ki stat tamamlandığında başka gelirler de olacak. Moda merkezi, stat turları, konserler gelir getirecek. Yıllık 200 000 TL civarı geliri sadece stat sağlayacak. Bunun önemli bir kısmı sadece 3 yıl için harcandı. Ayrıca stat açıldığında başka giderlerimiz azalacak. 6 10 maç arasında UEFA maçı, kupa ve Lig maçları için "yaklaşık 40 maç eder) 4 000 000 TL stat kirasından kurtulacağız. Çok önemli görünmeyebilir ama çok önemli. Ayrıca tv yayın gelirlemizdeki  temlik sanırım 2015 te bitiyor. Şu an borç çok fazla ama biraz sabır. İşe yaramaz adamlara, kanada da oynayıp buradan beslenen adamlara para kaptırmayalım yeter

Çevrimdışı Kartal1903

@Deniz o öngörülen maliyet bunun altınada inilir üstünede çıkılır projede değişiklik olur kullanılan malzemede değişiklik olur o anki fiyatlar ve döviz kurları artar ama ilk olarak ortaya atılan fiyatı pek tutturamazsın ön görülen maliyet bakanlığın birim fiyatlarıyla hesaplanır ondan sonrası bilinmiyenli denklemdir bundan 5-6 ay önce çinin dünya piyasalarından demiri çekmesiyle demir fiyatlarının ikiye katlaması gibi

aynen bunu söylemeye calışmıştım saolasın abi
BEŞİKTAŞ

Çevrimdışı quentine83

şöyle hocam zaten testerenin arkada sütuna ilk temas ettiği yüksekliğe (testerenin alt yüzü)   kadar betonlanabiliyor oraya kadar tek seferde kalıplanır
geriye kalan çatıya kadar olan kısmı önce testere bile birlikte betonlanıyor
anladım kardeşim saol.
İsmet Yarkın ONUR

Çevrimdışı Oktay

Maliyette herzaman sapma olur kafaya takmaya gerek yok , sonradan para yoktu  şurasını şöyle Burasını böyle yapamadık diyeceğine baştan borçlanılarak yapılsın  daha mantıklı   :ok:

Çevrimdışı Karabay

Başkanın stadın içine sokacağına inanıyormusun hibrit çime o kadar para verdikten sonra bana futbolcuları bile sokmaz gibi geliyor @kızılsakal
Yok @Necmi abi herkes girmeyecek. Sembolik olarak ilk 3 girip tüm stat tribünden onu alkışlayacak.

ysariusta

• Ziyaretçi

Yok @Necmi abi herkes girmeyecek. Sembolik olarak ilk 3 girip tüm stat tribünden onu alkışlayacak.
Bende sanki bir start ya da finish buradan olacak diye hatırlıyorum

Çevrimdışı Fatih

Stad icine degil de, finish tribunler de olur belki... Vodafone'un stad icinde bir etkinlik yapmasi falan...
Beşiktaşlılık acı çekmektir...

Çevrimdışı Oktay

Gelisim...
temel atıldığı tarh aralıgın sonu itibariyle tekrar karşılaştırma yapıldığında fark bariz ortaya çıkacak

Çevrimdışı murat

hiç bukadar sessiz görmemiştim buraları

ben dün akşamdan beri giremiyordum telefondan çalışma var görünüyordu ama millet yazıyormuş anlayamadım bu işi :alala:

Çevrimdışı sallapati

demirören : stadı 10 yıllık işletim hakkı karşılığında yap işlet devret modeli ile yapacağız demişti 3*4 sene önce...
10 yıl = 120 ay

Fikret Orman : stadı 1 yıl 8 aylık gelirine mal ediyoruz
1 yıl 8 ay = 20 ay..

işte vizyon farkı...

bu demirören bizi fulyadan ne kadar zarara soktu merak etmekteyim...

Çevrimdışı Efe

@Efe Obitaş yeni açık sütunların en üst yan kirişlerin yapımına mı başlamış,ben mi yanlış görüyoorum?
evt iskele kurup baslamislar
Şampiyon Beşiktaş JK

Çevrimdışı sallapati

30 aralık da kaba inşaat (yeni açığın arkası hariç) %90-95 oranında bitecek.. 12 ayda güzel bir hız.. tatil yapmadan çalışıyorlar.. helal olsun

Çevrimdışı Efe

Yarın numaralı tabla ve yeni acik tabla betona hazir olacak gibi gorunuyor
Şampiyon Beşiktaş JK

Çevrimdışı sallapati

Çevrimdışı megiddo

Gelisim...
ne günlerdi o günler... kaç kamyon girdi kaç kamyon çıktı sayardık tek tek  :)

Çevrimdışı Anıl

ben dün akşamdan beri giremiyordum telefondan çalışma var görünüyordu ama millet yazıyormuş anlayamadım bu işi :alala:
Telefondan bende giremiyordum @MURAT abi ancak bilgisayardan giriliyordu anlamadım bende :alala: