Burda bir polemik başlatmak istemiyorum ama en başta Çarşı'nın buna ön ayak olması gerekiyor tribün önderi olarak. Sisteme karşı çıkacağız derken takımımıza ayıp ediyoruz. Fener ve Partizan maçları full çekse 9-10 Milyon TL sadece tribün hasılatı elde ederiz, böyle bir zamanda ilaç gibi gelir.
Polemik değil fakat çArşı passolig konusunda bakışını değiştirmeyecektir. Şöyle ki aslında tribünler artık eskisinden daha tehlikeli. Düşünün yanınıza bir şekilde gelmiş bir adam, biri göndermiş bişe olmuş ve adam o an orada. Sahaya birşey atıyor, polis kamerası bölgeyi tespit ediyor, akşam evinizden karakola alınırsınız.
Bunu polisiye roman veya kurgu olarak algılayacak arkadaşlar mutlaka vardır, lakin yaşım gereği ve ömrünün büyük kısmını içeride - dışarıda statta geçirmiş biri olarak söylüyorum ki, bu gözler neler gördü.
Yine şahsi fikrim passolig mevzusu mutlaka iptal edilecektir, ve yine muhtemel hükumet bu hususta kulüpler ile de anlaştı fakat biraz daha bekliyorlar ki zararın neresinden dönersem kardır mantığı. Bu iş lig tv ye yaradı diyenler var mesela, asla öyle değil. Taraftarsız maç seyir zevki de vermez malum, dolayısı ile ortam aslında tahmin edildiğinden çok daha fazla karışık.
Taraftar yoksa maçı az kişi izler, insanlar alıcılarını iade eder, lig tvlerini iptal eder, reklamlar geri çekilir, reklam gelirleri düşer, özetle kar oranı azalır da azalır, sonra iş zarara dönmeye başlar, bu hangi vadede olur bilemiyorum fakat kısa/orta vadede olacağı kesin. He şu da gerçek passolig eğer bir yılını tamamlarsa sonra bir daha kolay kolay yıkılmaz.