Vodafone Arena Stadyum Projesi 2 (Şeref Bey Stadyum Projesi)
Vodafone Arena Stadyum Projesi 2 (Şeref Bey Stadyum Projesi)

Beşiktaş Forum|Vodafone Arena Stadyum Projesi 2 (Şeref Bey Stadyum Projesi) Konumuza bu başlık altından devam edebilirsiniz. 1360 sayfaya ulaşan Arşiv niteliğindeki diğer konumuzu incelemek isterseniz;

0 Üye ve 16 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Vodafone Arena Stadyum Projesi 2 (Şeref Bey Stadyum Projesi)  [Okunma sayısı 6704594 defa] Vodafone Arena Stadyum Projesi 2 (Şeref Bey Stadyum Projesi)

Çevrimdışı Haldun

öyle bel kırıklığıyla sonuçlanan bir kaza olmadı şantiyeler kazaya en müsait iş alanları ve insan hatası faktörleri esas belirleyici unsur güvenlik kemerini takmaz düşer kask takmaz kafa yaralanmaları meydana gelir bu şekilde yüzlerce insanın çalıştığı bir iş yerinde her gün değişik kazalar olur bunların önlemini alamazsın uygulaman gereken prosedür vardır onu uygularsın ama işin ucu çalışanın dikkatine dayanıyor ve ülkemizde malesef çalışan emekçi bu konuda bilinçli değil kendilerine bir şey olmayacağını düşünüyor ve sen ne yaparsan yap uygulamıyorlar bizde bir sürü insan güvenlik kurallarına uymadığı için işden çıkarıldı. Tüm iş makineleri halatlar periyodik olarak bakıma alınıyor. belli aralıklarla bütün tehlikeli alanlar çevriliyor ama çevrilen yerler 1 haftada koparılıp atılıyor
aynen öyle abi ihmal ne yazık ki herkeste var milletçe elektrik su faturalanı son gün yatıran milletiz üşengeciz biraz ne yazık ki inşallah ciddi bişe yoktur diyelim

Çevrimdışı FARUK

Vodafone Arena 29 Eylül 2014 Resimleri için Tıklayınız (63 Resim )  :busted_cop:
eline sağlık mustafa
izinlimisin yoksa sabah çekimleri mi başladı

Çevrimiçi Necmi

Arkadaşlar günaydın,
Stad kapasitesiyle ilgili tartışmayı yeniden başlatmak istemiyorum, sonuçta soran olursa 42bin kişilik der geçeriz. :)
Gerekli izinlerin alındığını varsayarsak sanki kapasite bir miktar artacakmış gibi bir izlenim var bende, Necmi ve bjk_mabet'in konuşmalarından doğuyor bu izlenim tabi. Bitmiş bir stadın kapasitesi bi kaç şekilde artabilir, bunlardan zemin indirme ve tribün ekleme ihtimallerimiz olmadığı biliyoruz. Bu durumda sanırım kapasitemiz artması koltuk aralıklarının azaltılması ya da daha küçük koltuklar kullanılmasıyla olabilecektir. Bu durumda koltuk ihalemiz yapıldığına göre koltuk boyutlarımız belli. Koltuk arası mesafeler de sanırım çeşitli standartlarda bellidir. Prekastlarımız da takılıyor yani tribün boylarımız da belli. Bu durumda bu rakamlardan maksimum ulaşabileceğimiz kapasiteyi hesaplayabiliriz gibi. Prekast montaj planları da mevcut olduğu düşünüldüğünde Necmi ve bjk_mabet, ya da bu bilgiye sahip başka arkadaşlar; forumdan ya da özelden, stadımıza kaç metre prekast  takılacağını söyleyebilirler mi acaba?
Teşekkürler...
Ben hiç ölçmedim :D ama ilk sıra 420 mete gibi son sırada 650 metre gibi olur sanırım yani ortalama 530 ile 550 arası olur 45 metre gibi merdiven boşluklarına çıkarsın temiz koltuk için 500 metre kalır koltuk başına 50 cm düşünürsen 1000 koltuk demektir VIP koltuklar biraz geniş olacağı için 20 koltuk kaybedeceğini düşünürsek bir sıra ortalaması 980 koltuğa tekabül eder 47 x 980 = 46060 şu anki haliyle kapasitesi olur en üste bir koltuk sırası ilave edilip yeni açık alttaki 3 sırada yapılırsa buna 2000 koltuk daha ilave edersin o zamanda localar ve 1903 tribün hariç 48000 rakamı çıkar 1847 loca kapasitesiyle 49847 olur  :D bu hesapta yanılsam yanılsam hadi 2000 koltuk yanılayım :bandit:

Çevrimiçi Necmi

Çevrimdışı Sezgin Cengiz

öyle bel kırıklığıyla sonuçlanan bir kaza olmadı şantiyeler kazaya en müsait iş alanları ve insan hatası faktörleri esas belirleyici unsur güvenlik kemerini takmaz düşer kask takmaz kafa yaralanmaları meydana gelir bu şekilde yüzlerce insanın çalıştığı bir iş yerinde her gün değişik kazalar olur bunların önlemini alamazsın uygulaman gereken prosedür vardır onu uygularsın ama işin ucu çalışanın dikkatine dayanıyor ve ülkemizde malesef çalışan emekçi bu konuda bilinçli değil kendilerine bir şey olmayacağını düşünüyor ve sen ne yaparsan yap uygulamıyorlar bizde bir sürü insan güvenlik kurallarına uymadığı için işden çıkarıldı. Tüm iş makineleri halatlar periyodik olarak bakıma alınıyor. belli aralıklarla bütün tehlikeli alanlar çevriliyor ama çevrilen yerler 1 haftada koparılıp atılıyor

Evet bu doğru. Olayın içeriğini bilmeksizin firmalar çok çabuk yuhalanabiliyor. Firmalar istese de istemese de iş güvenliği uzmanlarının kıskacında olduğu için öncelikli olan güvenlik önlemlerini eksiksiz yerine getirmek zorundalar. Bizim insanımız kendi canını düşünmekte biraz sorumsuz. Kendi canı için sorumsuz olduğu gibi başkalarının canını da düşünmüyor. Free takılıyor adam. Kimine emniyet kemerini taktırması statik hesap yapmaktan daha zor. :D Oysa ki önce kendi canın mübarek tak işte şu kemeri. Güvenlik şeridi çekilmiş adam malzeme taşıyor düz ayak engel diye emniyet şeritinin demirini eğip büküyor. Çok değil birazcık canını sıkıp az biraz zahmet edip itina ile bozmadan malzemesini taşısa şeridi bozmasa ufacık da olsa bir kazanın oluşmamasında büyük payı olacak ama sonra düzeltiriz diye bozduğu şeriti unutup oradan ayrılabiliyor. Eğer firma güvenlik önlemini almıyor, işçinin baretini, emniyet kemerini, çelik uçlu ayakkabısını, aydınlatmasını, ikaz afişlerini vs eksik tutuyorsa oluşacak kazalardan firma sorumludur ama bunların temin edilmesinde sıkıntı yoksa ve kaza meydana geliyorsa orda ilk önce çalışan bireyin kendisinde bir eksiklik var demektir. Ben sık sık karşılaşıyorum bu tür şeylerle. Şantiyeyi dolaştığımda beni uzaktan görenler bir şekilde ben görmeden baretini kemerini takıyor ama arkamı döndükten sonra çıkardığını çok iyi biliyorum. Adam babam yaşında adam mesela çocuk azarlar gibi azarlayamıyorsun bir şekilde ikaz ediyorsun yumuşak dille doğru diyorsun şefim diyor ertesi gün bakıyorsun ki aynı amcam yine aynı şekilde geleneğini sürdürüyor. Bunlar en ufak şeyler. Bir de büyük atraksiyonlar geçince şantiyede bazen isyan bayrağını çekesi geliyor insanın. :D

mustafa_(87)

• Ziyaretçi

eline sağlık mustafa
izinlimisin yoksa sabah çekimleri mi başladı

sabah çekimlerine start verdik Faruk hocam.

Çevrimdışı bangelero torpedo

Ben hiç ölçmedim :D ama ilk sıra 420 mete gibi son sırada 650 metre gibi olur sanırım yani ortalama 530 ile 550 arası olur 45 metre gibi merdiven boşluklarına çıkarsın temiz koltuk için 500 metre kalır koltuk başına 50 cm düşünürsen 1000 koltuk demektir VIP koltuklar biraz geniş olacağı için 20 koltuk kaybedeceğini düşünürsek bir sıra ortalaması 980 koltuğa tekabül eder 47 x 980 = 46060 şu anki haliyle kapasitesi olur en üste bir koltuk sırası ilave edilip yeni açık alttaki 3 sırada yapılırsa buna 2000 koltuk daha ilave edersin o zamanda localar ve 1903 tribün hariç 48000 rakamı çıkar 1847 loca kapasitesiyle 49847 olur  :D bu hesapta yanılsam yanılsam hadi 2000 koltuk yanılayım :bandit:
Verileri alıp ben hesaplicaktım, sen yapmışsın tüm hesapları :) ama ben yaklaşık değil de tam hesap yapalım istiyorum. prekast yerleşim planında uzunluklar bellidir di mi. Ya da prekast yüklenicisinin yapacağı iş miktarı net bellidir di mi. bunu öğrenebilir miyiz? Anahtar bu bence. dediğin gibi kaç merdiven varsa merdiven genişliği düşülür. sonra da koltuk boyutlarından hesabı netleştiririz.
BİRGÜN HERKES BEŞİKTAŞLI OLMASIN, BIRAKIN O AYRICALIK BİZDE KALSIN...

Çevrimdışı ALI RIZA

bu geceki sohbette bence temizlenecek bir şey yok :bandit: o kadar edebiyatı boşunamı yaptık sonuçta mühendislik sayfası değil konu genel anlamıyla stadla alakalı oldu  :bandit: mesajlarımı silersen odunu yersin kafana :D
@Necmi abi gene kim sinirlendirdi   :alala: :alala: :alala: temizlik felan yok tamam abi

Çevrimdışı ONUR KOLCU

BUNLAR ÖYLE KARAKTERSİZ Kİ , ÇAMUR ATMAK İÇİN ADAM GÖREVLENDİRİRLER O İNŞAATTA ADAM SAKATLARLAR HABER YAPMAK İÇİN.

Çevrimdışı FARUK

sabah çekimlerine start verdik Faruk hocam.

emeğin büyük Allah kolaylık versin

Çevrimiçi Necmi

Verileri alıp ben hesaplicaktım, sen yapmışsın tüm hesapları :) ama ben yaklaşık değil de tam hesap yapalım istiyorum. prekast yerleşim planında uzunluklar bellidir di mi. Ya da prekast yüklenicisinin yapacağı iş miktarı net bellidir di mi. bunu öğrenebilir miyiz? Anahtar bu bence. dediğin gibi kaç merdiven varsa merdiven genişliği düşülür. sonra da koltuk boyutlarından hesabı netleştiririz.
Fazla kurcalamamak lazım soran olursa 42000 deriz :D

mustafa_(87)

• Ziyaretçi

Çevrimdışı bangelero torpedo

Fazla kurcalamamak lazım soran olursa 42000 deriz :D
Doğru söylüyosun. Peki sana bişi soracam. Localara giriş nasıl oluyor, bilet yok. Loca sahibi misafirlerini nasıl sokuyor stada bilgin var mı? 10 kişilk locaya 15 kişi girebilir mi sence?
BİRGÜN HERKES BEŞİKTAŞLI OLMASIN, BIRAKIN O AYRICALIK BİZDE KALSIN...

Çevrimiçi Necmi

Doğru söylüyosun. Peki sana bişi soracam. Localara giriş nasıl oluyor, bilet yok. Loca sahibi misafirlerini nasıl sokuyor stada bilgin var mı? 10 kişilk locaya 15 kişi girebilir mi sence?
giremez loca koltuk sayısı kadar kart verilir o kadar insan girer oralara kimse elini kolunu sallayarak giremez :D orda güvenlik hat safhada oluyor stadın en denetimli girişi localar olur localara gelen insanların yarısı hedef kitledir sağlam güvenlik alınır :D

Vodafone Arena 28.09.2014 | Time-Lapse (Saat:13:00-21:00 Arası Hızlandırılmış Çekim)

TimeLapse Başlığı: http://besiktasarena.com/index.php?topic=190.100
Destekleriniz için;
YouTube Kanalı
Twitter
Google+

Çevrimdışı yigitcan1903

haber yalanlandı arkadaşlar rahat olun. uyduruk basın işi yine  http://haber1903.com/Besiktas-30820-besiktas_insaat_asden_kaza_aciklamasi.html
Haberi @Necmi abinin en sevdiği siteden yalanlamışlar  :D
Yalanlayan kişi de bonusu
Şaka bi yana Allaha şükür diyelim

Çevrimdışı cagdas44

Hep merak etmişimdir.Amerikada gibi ülkeler binaları yaparken çelik konstrüksiyonden yapıyor.Biz hala demir beton tabla vs kullanarak yapıyoruz.Neden bu tercih ediliyor hala ?

Ülke olarak demir çelik sanayiinde pek de iyi durumda değiliz, Erdemir iyi kalite üretim yapıyor ama kapasite yetersiz kaldığından çelik yapılar için gereken malzemeler aşırı pahalı. Bunda ham madde sıkıntısıda büyük önem taşıyor istimlak ve benzeri sebepler yatırım desteğinin yeterli olmamasından dolayı Erdemirin şuan üretime başlatamadığı cevher çıkarma tesisi var

Çevrimdışı Deniz

"Beşiktaş için birşey yapmak istiyorsanız kimsenin adamı olmayın!"-Süleyman Seba

Çevrimdışı lucabrasi41

sen bayağı yanılıyon gibime geliyor biraz daha çıksan 60 bin yapacan stadı keşke öyle olsa ama nerdeeeeee 42.000 in altına inmesinler yeter üzerine konulan her bir koltuk süper olur   :) :) :) :lol: :lol: :lol: :super: :super: :super: :super:

Çevrimdışı Deniz

Malum 1903 haberi yalanladi.iscinin birseyi yokmus haber tamamen kurmacaymis.
"Beşiktaş için birşey yapmak istiyorsanız kimsenin adamı olmayın!"-Süleyman Seba

Çevrimdışı Tolga

valla ilk haberi gördüğümde çok korktum acaba ciddi birşey var mı diye ama neyseki çok ciddi birşey yokmuş insan bizim gibi işçi güvenliğinin az olduğu ve iş kazalarının yüksek olduğu bir ülkede yaşayınca en ufak haberde bile telaşlanıyor yani. biz diyoruz stat hızlansın çabuk bitsin ama sonuçta hiçbirşey insan canından daha önemli değil yavaş olsun temiz olsun mu demek lazım bilemedim yani
Beşiktaş'ım Benim Biricik Sevgilim...

Çevrimdışı Atakan Uzun

Haberi @Necmi abinin en sevdiği siteden yalanlamışlar  :D
Yalanlayan kişi de bonusu
Şaka bi yana Allaha şükür diyelim

kimin nereden yalanladığından çok bu olayın gerçek olmadığına seviniyor bu haysiyet yoksunu basına da bir o kadar sövüyorum.