Transferler sonrasında değerlendirilir zaten, alındığı gün kağıt üzerinde müthiş ise ne olacak?
Pjanic tutsa, Alex Talisca gibi olsa diye senaryo mu yazıyoruz?
Önceki yönetimi ne eleştiriyorsun o zaman? Negredo 30 gol atsa ve şampiyon olsak; Vagner Love da Bayern deplasmanında hat-trick yapıp çeyrek finale çıkarsa, ne diyecektin? Ben de bunu mu sorayım?
Aboubakar'la imzalanan sözleşme niye yanlış, anlattık işte. Adamın SAKATLANMAMA ihtimali düşünülmemiş bile. O sözleşme yüzünden adam ligin ikinci yarısınds sahaya çıkmadı. O yüzden oyuncunun bedava kaçmasını geçtim, şampiyonluk kaçıyordu. Son kaç maça santraforda Töre ile çıktık, 2 gol az atsak gitmişti şampiyonluk.
( Gerçi o sihirbaz(!) Erdal Torunoğulları'nın kabahatiydi, o yüzden ANÇ'yi suçlamam)
Sakatlansa ve garanti sözleşme yapılsa kulübün parası boşa gidecekti, sakatlık geçmişi de oldukça sık olan bir oyuncu için 3 4 yıl 1. Forvet maaşı ödeme riskine girmek istemediler diyorum bunu anlamak zor olmamalı. Bunun karşılığında da risk olarak oyuncunun sözleşmesinin uzamamasını aldılar. Basit bir risk-ödül hesabı yani, hem ligi koyalım, hem sakatlığı olmayan risksiz adam alalım, hem de onu satalım bonservis kazanalım denilebilecek bir bütçemiz de yok, abou da öyle bir oyuncu değil.
Ayrıca ne alakasi var, Love alındığında da hiçbir şey yapamayacağı, Alanyayla buranın bir olmayacağı, Anadolu takımı seviyesinde olduğu basbaya ortadaydı, Pjanic geldiğinden önceki 3 sezonunda 100den fazla maça çıkmış, düzenli olarak hem Juve hem Barca da oynayan, son gün çıkmış fırsat transferiydi. Love ın Bayern e hattrick yapma ihtimaliyle Pjanic in burada iyi bir performans gösterme ihtimali senin gözünde eşitse zaten temel futboldan önce istatistik, olasılık falan çalışman lazım.
Mesela Töre geldiği gün belliydi hiçbir şey veremeyeceği, çok gereksiz bir transferdi allahtan maliyeti düşüktü, onun yerine rotasyona forvet getirilmesini istiyordum şahsen, giderken de hiçbir şey vermeden gitti.
Ben eski yönetimin Negredo getirmesine de bir şey söylemiyorum, bunlar alındığı günün şartlarında zaten doğru isimlerdi, Negredo da tutabilme ihtimali yüksek, kalitesi belli olan bir golcüydü. Maaşı biraz fazlaydı, ama kalitesi bu ligin baba golcüsü olmaya yetecek biriydi. Her transfer risklidir, oyuncu çıkar ilk antrenmanda aşılı koparır bu da bir risktir, ama riski minimize etmek gerekir. Körün gözüne parmak gibi Aras Özbiliz, Eneramo, Vagner Love, Lens gibi hicbir şey vermeyecek 20 tane adam getirmelerini eleştiriyorum, Nsakala Welinton gelirken de istemedim ve eleştirdim, Töre-Topal gelirken de. Transfer sonrasında eleştirilir zaten saçmalık, isteyen istediğinde fikrini belirtir.
Alınan satılan kimseyle ilgili herhangi bir şey yazma o zaman sonrasında eleştirirsin kontratı bitince. Tutmayan her transfere dünyanın en kötü transferini yapmışlar, beceriksizlik muamelesi yapmak saçma ve akıl mantıktan uzak. %100ü geçtim %80 başarı oranıyla transfer yapmak bile mümkün değil.