2022/23 Beşiktaş Transfer Sezonu
2022/23 Beşiktaş Transfer Sezonu

Beşiktaş Forum|2022/23 Beşiktaş Transfer Sezonu Beşiktaş'ın 2022/23 sezonuna ait transferleri bu başlık altında konuşulacaktır. Üyeler transferlerle ilgili önerini, düşüncelerini ve

0 Üye ve 15 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

2022/23 Beşiktaş Transfer Sezonu  [Okunma sayısı 1241001 defa] 2022/23 Beşiktaş Transfer Sezonu

Çevrimiçi COB

iyi kaleciler birbiriyle kıyaslanır kiminle kıyaslayalım ersinlemi 🤔

Ersin son bir kac senedir Karius'tan sonra ki en kotu kalecimiz. Cordoba ile kiyas edip Cordobanin bundan haberi olsa, buyuk ihtimal intahar eder.

Çevrimiçi sefaköykartali

Tolga kadar Beşiktaş tarihine olumsuz etki etmiş başka bir kaleci yok. Değil Ersin Dany nounkeudan daha zararlı bi adamdı. Karakterine bir lafım yok, ama alınan başarılar tamamen ona ve yeteneksizliğine rağmendi.
Ersin daha 21 yaşında, Avrupada yaşıtı olup 11 oynayan kaleci sayısı bir elin parmağı kadar. O yaş grubunda Leeds deki Meslier, Porto daki Costa, Valencia daki Mamardashvili gibi isimlerin arasında hatta bu isimlerden daha çok lig maçı oynamıştır muhtemelen. Geçen sezon formsuzdu, hatta bayağı kötüydü, ama ona rağmen dönem dönem parladığı, maç aldığı oldu. Bu sezon da tecrübeli Mert ve oldukça yetenekli Emre' yle beraber forma mücadelesi verecek. Buradaki rekabetin belirleyici olacağını düşünüyorum. Eğer bu çekişmeden faydalanıp eksiklerini kapatırsa elimizde Avrupa'daki mevkisinde sayılı potansiyel elit kalecilerden biri olur, formundaki düşüşü düzeltemezse de kendisine yazık etmiş olur, arkadan Emre ve Emir Yaşar gibi çok yetenekli iki kaleci geliyor.

Bu arada bence kalecilerin formunda etkili olan bi konuda eksiğiz, Jose Sambade ve Mrmic gibi kaleci performansına direkt etki eden bir kaleci antrenörümüz de yok. Teknik kadroya kesinlikle kaleci antrenörü eklememiz lazım.
[ Son Düzenleme: 15 Temmuz 2022, 14:20:06 sefaköykartali ]

Çevrimdışı worns

Herif orta sahayı geçiremiyordu topu dikerken. Ersin şu adamdan kat kat daha güvenilir kaleci bana göre ama burayı okuyan biri ersin'in aslında kaleci bile olmadığını falan okuyor. Kurtarış yüzdesi de bir yere kadar anlam ifade eder normalde, sizin savunmanız rakibe ne kadar kaliteli şut imkanı sağlıyor ne derece doğru vuruş yapabiliyor rakipler bunları göz ardı edip safi kurtarış yüzdesiyle kaleci olmadığı açıklanmaya çalışılıyor ersin'in. Elimizdeki en pahalı oyuncu şu an için satılır satılmaz bilmiyorum ama değersizleştirmenin kimseye faydası yok "kaleci olmadığı için teklif gelmiyor" ise eğer argüman uğurcan altay falan da kaleci değil böyle saçma yaklaşım görmedim.

1.  tolga'yla ilgili yazdıklarıma yönelik yorumlara topluca şunu söyleyebilirim. orada mesele tolga'yı övmekten çok 2015/2016 şampiyonluğunun tolga'ya rağmen değil onun katkısıyla kazanıldığını anlatmak. anlatmaktan da öte göstermek, ispat etmek. şampiyonlukta yarıştığın rakibin fenerbahçe'den daha iyi kaleci katkısı almışsın o sezon. tolga'yı beğenirsin beğenmezsn ayrı konu. ligde ortalama üstü performans vermiş bir kalecidir. zaafları vardır. ayağı iyi kaleci istiyorsan beğenmezsin vs. bunlar ayrı tartışmalar. ersin'in o adamla kurtarış yüzdesi bakımında kıyaslanması bile abes üç dört tabloda da okunabiliyor.

2. kurtarış yüzdesi futbolla ciddi olarak ilgilenen herkesin yıllardır pekala dikkate aldığı bir istatistiktir. evet bir ya da bir kaç maçta oyuncuya dair fikir vermez sapması boldur ama sezon geneline yayıldığında yani örneklem kümesi genişletildiğinde gayet sağlıklı fikir vermeye başlar. örneğin son yirmi senede kurtarış yüzdesi en yüksek kalecimizin oscar cordoba (2002 2003) olması tesadüf değildir. en çok zihnimize kazınan bir kaç kaleci performansından biridir hepimizin.

ama hadi itirazının üzerinde biraz daha duralım. şut kalitesi gibi bir şeyden bahsetmişsin. artık onun da istatistiki bir karşılığı var. her şut gol olma ihtimali üzerinden değerlenerek toplanıyor, bildiğiniz üzere xG-xGA. gol yeme beklentisi. gol yeme beklentimiz üzerinden kaleci performansımızı değerlendirelim. geçen sene gol yeme beklentisi ortalamasında ligde sonuncuyuz. ligin en iyisiyiz. yani kalemize gelen şut sayısıyla tamamen uyumlu bir tabloyla karşı karşıyayız. buna karşın gol yeme sayısında yine orta sıralara doğru geriliyoruz. maç başına bizden 0.3 daha fazla gol yeme beklentisi olan trabzonspor, bizden 8 gol az yiyor.

kısaca işin içine şut kalitesi de giriyor fakat dün attığım tablodaki görüntü değişmiyor.

bir de şahsınıza yönelik değil tüm itirazlara yönelik söylüyorum. kusura bakmayın da ersin'in lig ortalamasının altında bir kaleci olduğunu anlamak için bu kadar istatistiğe filan gerek yok. ben istatistik durumunu biliyordum ama bunlardan tartışmaya bile gerek duymuyordum. çünkü göz var nizam var. ersin'i özetlerden kurtarışlarla filan izleyerek belki olumlu izlenime kapılınabilir. stada gidip iki maç izlemiş birisi ersin'in ne kadar kötü pozisyon aldığını da, çıkışlarının amatörlüğünü de, fiziksel arızalarını da bilir. sayıya rakıma da çok gerek yok. bazen tv'de yenilen golleri çok dikkatli izlemiyoruz, sinirlenip bakmıyoruz vs.

[ Son Düzenleme: 15 Temmuz 2022, 15:00:03 worns ]

Çevrimdışı MUSTAFA_

Beşiktaş Tarihi
Asıl aşık biziz mecnunun sadece adı var...
★★★

Çevrimdışı Orhan_

Kaleci diyince bende 40 yılı aşkın sene boyunca 1. Sıraya fabriyi yazarım. Hem işin geometrisini biliyordu hem at letizmi vardı. Yada şöyle diyeyim hem duracağı yeri biliyordu hemde iyi uçuyordu. Mesela cordoba duracağı yeri bilirdi. Mrmiç atletikti. Ersin atletiklik yok duracağı yeri de pek bilmiyor. Birde kalede en sevmedipim tip endişeli surattır. Endişeli suratın tanımı boyko. Ersin de endile yayan kaleci. Emre kaledeyken stres yaşamıyorum.

Oynadığı az maç sayısına rağmen (J.B. Toshack'ın memleketçiliği yüzündendi sanırım) Asper'i çok sevmiş idim.
Bizim takımın kaleci konusunda bir çağ atlaması lazım. Uzun süreler kalemizi koruyacak birileri lazım.

Çevrimdışı worns

Ersin son bir kac senedir Karius'tan sonra ki en kotu kalecimiz. Cordoba ile kiyas edip Cordobanin bundan haberi olsa, buyuk ihtimal intahar eder.

yine herkesi kızdıracak bir veri daha  :D

karius çok kötü bir kaleciydi daha doğrusu o kadar kopmuştu ki futboldan kafaca zaten bizden sonra hiç bir yerde forma yüzü de göremedi

ve o karius'un bile istatistikleri ersin'den iyi.

Çevrimiçi Mehmet57

Çevrimdışı MUSTAFA_

Beşiktaş Tarihi
★★★

Çevrimdışı levitate

bipbipbupbup

Çevrimdışı worns

romain saiss'i hocaya ceyhun kazancı önermiş.

Çevrimiçi tolga1903

1.  tolga'yla ilgili yazdıklarıma yönelik yorumlara topluca şunu söyleyebilirim. orada mesele tolga'yı övmekten çok 2015/2016 şampiyonluğunun tolga'ya rağmen değil onun katkısıyla kazanıldığını anlatmak. anlatmaktan da öte göstermek, ispat etmek. şampiyonlukta yarıştığın rakibin fenerbahçe'den daha iyi kaleci katkısı almışsın o sezon. tolga'yı beğenirsin beğenmezsn ayrı konu. ligde ortalama üstü performans vermiş bir kalecidir. zaafları vardır. ayağı iyi kaleci istiyorsan beğenmezsin vs. bunlar ayrı tartışmalar. ersin'in o adamla kurtarış yüzdesi bakımında kıyaslanması bile abes üç dört tabloda da okunabiliyor.

2. kurtarış yüzdesi futbolla ciddi olarak ilgilenen herkesin yıllardır pekala dikkate aldığı bir istatistiktir. evet bir ya da bir kaç maçta oyuncuya dair fikir vermez sapması boldur ama sezon geneline yayıldığında yani örneklem kümesi genişletildiğinde gayet sağlıklı fikir vermeye başlar. örneğin son yirmi senede kurtarış yüzdesi en yüksek kalecimizin oscar cordoba (2002 2003) olması tesadüf değildir. en çok zihnimize kazınan bir kaç kaleci performansından biridir hepimizin.

ama hadi itirazının üzerinde biraz daha duralım. şut kalitesi gibi bir şeyden bahsetmişsin. artık onun da istatistiki bir karşılığı var. her şut gol olma ihtimali üzerinden değerlenerek toplanıyor, bildiğiniz üzere xG-xGA. gol yeme beklentisi. gol yeme beklentimiz üzerinden kaleci performansımızı değerlendirelim. geçen sene gol yeme beklentisi ortalamasında ligde sonuncuyuz. ligin en iyisiyiz. yani kalemize gelen şut sayısıyla tamamen uyumlu bir tabloyla karşı karşıyayız. buna karşın gol yeme sayısında yine orta sıralara doğru geriliyoruz. maç başına bizden 0.3 daha fazla gol yeme beklentisi olan trabzonspor, bizden 8 gol az yiyor.

kısaca işin içine şut kalitesi de giriyor fakat dün attığım tablodaki görüntü değişmiyor.

bir de şahsınıza yönelik değil tüm itirazlara yönelik söylüyorum. kusura bakmayın da ersin'in lig ortalamasının altında bir kaleci olduğunu anlamak için bu kadar istatistiğe filan gerek yok. ben istatistik durumunu biliyordum ama bunlardan tartışmaya bile gerek duymuyordum. çünkü göz var nizam var. ersin'i özetlerden kurtarışlarla filan izleyerek belki olumlu izlenime kapılınabilir. stada gidip iki maç izlemiş birisi ersin'in ne kadar kötü pozisyon aldığını da, çıkışlarının amatörlüğünü de, fiziksel arızalarını da bilir. sayıya rakıma da çok gerek yok.

Ersin'in zaten en iyi yapabildiği şey pozisyonu sezip kaleden erken çıkıp gol önlemesiyle 1v1'de rakibin açısını olabildiğince daraltması bence ama bu da size göre amatörce, farklı izliyor olabiliriz maçları. İstatistiklere inanmıyorum yalan gibi bir iddiam yok ben rakibe sağlanan konfor alanının da önemli olduğunu düşünüyordum yenilen golde pekala açıklaması geldi evet gerektiğinden fazla gol yiyor ersin yalnız hala gelişime açık ve bu sene de satılmayacaksa üzerinde durulması gerektiğini düşünüyorum.

19 yaşında kaleyi teslim ettik 3 kupada da katkısı var ha kimisine göre ersin'e rağmen kazanıldı o kupalar ben öyle düşünmüyorum. Emre veya mert de alabilir kaleyi hangisi iyiyse o oynasın tabiki sonuçta desteklediğimizin takımın başarısı amaç ancak nakde çevrilmesi muhtemel az sayıda oyuncumuzdan biri olduğunu da unutmamak gerekiyor geçtiğimiz sezonda önemli sayıda scout'un takip için buraya geldiğini hatırlıyorum ersin için umarım hatrı sayılır miktarlarda transfer yapabilir.

Çevrimiçi tolga1903

Ugurcan da Altay da Ersin'den cok cok daha iyi kaleciler. Bir kere cevikler. Kaleci dedigin cevik olacak önce. Ersin'in üst gövdesi cok siskin, fiziksel olarak hantal bir adam. Ersin'i cok seven ve Necmi abinin yorumlarina sinirlenen biri olarak yaziyorum bunlari.

Çok önündeler mı bilmiyorum ama önündeler evet peki hangisinin herhangi bir takımla adı geçti ben hiç duymadım bu onları kötü kaleci yapmaz diyorum sadece. Ersin eğer gitmeyecekse iyi bir rekabete girecek hocaya da forma adaleti konusunda güven var gördüğüm kadarıyla bakalım hangisi alacak kaleyi ben de merak ediyorum.

Çevrimiçi murat

Oynadığı az maç sayısına rağmen (J.B. Toshack'ın memleketçiliği yüzündendi sanırım) Asper'i çok sevmiş idim.
Bizim takımın kaleci konusunda bir çağ atlaması lazım. Uzun süreler kalemizi koruyacak birileri lazım.
asper için hep söylenir. Belkide doğru dürüst kaleye geçmediği için abartılıyordur. Lezzet testi gibi.ilk ürünü tatmış diğeri daha güzel demiş. Nasıl anladınız diyince bundan kötüsü olamaz demiş.Asperi de kalede görmedik desek yeridir.fenere  transfer olan bir kaleci vardı iyi kaleciydi ama o da oynayamamıştı. Hayata veda etmişti.iş sadece yetenekke de olmuyor özellikle kalecide pisimolonik durum çok önemli.

Çevrimdışı underworld

Cordoba - fabri
Ersin - tolga zengin

Ne kadar tuhaf bir gün..

Çevrimiçi Samet Demir

Sais İngiltere de 3lünün solunda mı oynamış yoksa ortasında mı. Bu durumda çok önemli bence

M2007J3SY cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
[ Son Düzenleme: 15 Temmuz 2022, 16:16:02 Samet Demir ]
Beşiktaş'lı olmak yolda Beşiktaş formalı birini görünce kardeşinmiş gibi gülümsemektir...

Çevrimiçi Samet Demir

Sais İngiltere de 3lünün solunda mı oynamış yoksa ortasında mı. Bu durumda çok önemli bence

Daha çok ortada oynamış. Sağına amartey, bazoer den herhangi birisi. Solada emrecan şart oldu artık.

Beşiktaş'lı olmak yolda Beşiktaş formalı birini görünce kardeşinmiş gibi gülümsemektir...

Çevrimdışı MUSTAFA_

Beşiktaş Tarihi
★★★

Çevrimdışı Unnamed

Saiss hariç yeni transferlerden bugün oynayacak olan var mı acaba.

Çevrimiçi mayguntr

Tolga zengin ovulmus :D

Kaleciyi kaleye gelen sutu kurtarma istatistigi ile degerlendirmek de yani, amator isi diyecem zaten ametor isi.
Pozisyon alma, yan toplar, oyun kurma, kisa/uzun pas kabiliyeti, liderlik/savunmayla iletisim vs bunlarin hic birine bakmayip sadece kaleye gelen top kurtarma istatistigiyle youtube kalecisi alirsiniz.

O paylasilan sitede normalde advanced istatiskler olur turkiye ligi icin yok. Basit istatistiklerle sadece kendi noktanizi kanitlamak icin kullanilir detayli degerlendirme icin hic bir anlam ifade etmiyor.

Çevrimdışı worns

Tolga zengin ovulmus :D

Kaleciyi kaleye gelen sutu kurtarma istatistigi ile degerlendirmek de yani, amator isi diyecem zaten ametor isi.
Pozisyon alma, yan toplar, oyun kurma, kisa/uzun pas kabiliyeti, liderlik/savunmayla iletisim vs bunlarin hic birine bakmayip sadece kaleye gelen top kurtarma istatistigiyle youtube kalecisi alirsiniz.

O paylasilan sitede normalde advanced istatiskler olur turkiye ligi icin yok. Basit istatistiklerle sadece kendi noktanizi kanitlamak icin kullanilir detayli degerlendirme icin hic bir anlam ifade etmiyor.

üstte tolga zengin'in ne amaçla kiminle kıyaslandığı (sezon geneli rakip kaleciyle kurtarış katkısı kıyaslanıyor) türkçe bilenlerin anlayabileceği geniş ve netlikte açıklanıyor. daha fazla cümleye gerek yok. burada kaleci almıyoruz zaten, ersin'in kurtarış yüzdesinin ortalama bir kaleci için bile kabul edilemez seviyede olduğunu gösteriyoruz. değil futbol bilgisi, değil profesyonellik hatta fm'den filan öğrenilmiş üç beş kelimeye de ihtiyaç yok, türkçe bilenler önermenin ne olduğunu ve bu önermenin nelerle desteklenerek sunulduğunu anlamıştır. çok da uzatmıyorum onun için  :)

Etiketler: