Türkiyede en çok gol atan 100'ler 200'ler kulübüne girmiş oyuncuların boy ve genel profillerini yazdım. Mazi oldu dediniz, güncel için Avrupayı ve 1.85 üzerini örnek verdiniz. Almanya dahil Avrupanın ilk 5 liginde gol krallığı için yarışan 10 oyuncudan sadece 2 tanesi 1.85 üzeri. Vlahovic 1.90, P.Schick 1.91 ama onlarda klasik pivot değil. Türkiye ve Dünyada golcülerin genel profili bellidir. Kalitesi ligimizin üzerinde bazı oyuncular paylaşarak bu profili değiştiremezsin. Pivot diyebileceğimiz Benzema ve Lewa bile 1.85 boyunda.
Renktaşım, ben ligimizin üzerindeki bazı oyuncuları değil, son 10 yıldaki şampiyon olan takımların, tek tek santraforlarını paylaştım. Bunların dışında istisna olan tek santraforda aboubakar, dedim ama oda zaten bir pivot santrafor kadar güçlü, diye belirttim. Hepsinin ortak noktası pivot santrafor olması. Türkiye liginde, stoperlerin arasında ezilmeyen, top saklayan, top tutan, top dağıtan, kafa hakimiyeti olan ve en önemlisi son vuruşu ve pozisyon alması kalbur üstü olan santrafor iş yapar. (örnek: sorloth) avrupada tutunamadı, iş yapamadı ama türkiye'ye hangi takıma gelse yine iş yapar. Bu ligin bug'u, bu tip santraforlar. Ki herşeyden bağımsız, ismael hocanın oyun anlayıışı içinde bu tip santrafor gerekiyor zaten.