Stoke ama hocanın adını unuttum.
Ya merak ediyorum
Besiktas'in, Stoke City, WBA, Barnsley falan gibi bir top oynamasini isteyen taraftar var mi? Yani butun mac rakibi bozalim, uzun top atalim, tac-kornerden gol atabilirsek ne ala taktigi. Buyuk takim gibi oynamadan sampiyon olabildigimiz bir sezon ben hatirlamiyorum. Yani Kasimpasa'ya hoca olacak adammis. FB-GSliyi bayram ettiren bir hoca secimi oldu...
Bu malum twitter hesaplari hocayi ovecem diye tac-korner falan demeye baslamis. 3lu savunmayi da ovmeye doyamiyorlar. Tepe takimlar, ve Avrupa'daki buyuk liglerde 4lu savunma hala daha ezici ustunluge sahip. Ama 3lu olunca dizilis konusacaz, romantik olacaz diye cok seviyorlar konusmayi...
Besiktas'in su anki kadrosunda yaptigi en buyuk 2 yatirimi inceleyelim:
1) Rozier'e yuklu bonservis verdik, 4 senelik kontrat. Acikcasi 1-2 seneye Besiktas'tan 10m euro'lara satilma ihtimali olan bir oyuncu olarak goruyorum.
3lu savunma denedigimiz macta patates oldu kendisi. Zaten Lisbon'da 3lude 5lide verimsiz diye yollamisti.
2) Ghezzal'a gene yatirim yapildi. 3 sene kontrat, pahali oyuncu ama hakkini veriyor.
Kariyeri boyunca kanatta, 4-3-3te ileride verimli olmus bir oyuncu. Cizgiye yakin top aldiginda beki bindirme yaptiginda verimli. Defansa katki verecek kadar kosu kondisyonu var. Bu adami 3-4-1-2de cop edersin, 3-4-3te simdikine gore daha iyi olacagini dusunmek zor.
Kadroya gore 3lu savunmanin bir faydasini gormek cok zor. 3lu de oynayacak 1 tane bile stoperimizin olmamasi da cabasi. Bu sezon 3-4-3 icin 10 tane transfer yaparsak 3-4 sene boyunca bu sisteme gore olan oyuncularla kanser olabiliriz. Yani boyle bir karari futbolla alakasi supheli C.Kazanci ve kukla hocalariyla almak?