Amos Pieper iyi pozisyon alan, kademesi ortalamanın üstünde, şut bloğu yüksek, uzun pas kabiliyeti olan ve ikili mücadelelerdeki diriliğiyle öne çıkan bir stoper. Bununla birlikte, otobüs çeken takım stoperi olduğunu da söyleyemeyiz öyle kendi yarı sahasından çıkmayan bir adam değil, lakin bu seri bir yapısı olmadığı için kendisi için dezavantaj da oluşturuyor. Öyle hantal bir adam kesinlikle değil fakat ilk hızlanma ve belini döndürme konusunda biraz vasat bir adam - ben yine de bu konuda Montero'nun önünde olduğunu düşünüyorum.
Kendisi Montero gibi hava topu zaafı olan bir stoper değil, çıkıyor fakat kazanma yüzdesi harika sayılmaz - oyuncu bu konuda kendini geliştirmiş. Bundesliga 2 ve Bundesliga'daki ilk sezonuna kıyasla bu sezon vasat kalmamış. 90 dakika başına 5 civarı hava topu girişimi var, Bundesliga 2 de %50, Bundesliga'da ilk sezon %52,5 bu sezon %59,4. Sonuncusu boy ortalaması yüksek bu seviye bir lig için hiç fena değil. Örneğin Montero'nun hava topu çıkışı geçen sezon 3,5 (vasat altı) kazanma 55 (vasat), bu sezon adet 4 (vasat), başarı %51,9 (vasat altı). Stoperin hava topu asgarisini girişimde 4, kazanmada %55 olarak kabul edebiliriz. Lig farkını da gözetirsek Montero'dan epey daha iyi - özellikle bu sezon, lakin yüksek de sayılmaz - çalışır.
Pieper'in hem avantaj hem dezavantaj diyebileceğimiz bir kısmı da oldukça temiz bir tarzı benimsemiş olması - kendisi epey düşük faulle oynuyor ve baskı yiyen bir takıma göre 90 dakika başına 0,13 gibi düşük adette sarı kart görmüş. Lakin oyuncunun hatalarını incelediğimizde bazen yapması gereken yerde faulü yapmadığını, örneğin rakibini düşürmeyerek pozisyon ve gole sebep olduğunu gördüm. Zaman zaman kısa düşen paslar ve hava topları - çeviklik kaynaklı verdirdiği pozisyonlar - yedirdiği goller de mevcut. Arminia'da ligde kalma mücadelesi veriyor doğal olarak baskı görüyorlar ve savunmaları hatalar yapıyor - Pieper'de bunlardan kendine düşen payı alıyor ve hatalarını yapıyor, savunmayı tek başına ayakta falan tutamıyor - zaten bunu beklemek de biraz haksızlık olur.
Oyuncu bir süre önce ligin iyilerinin radarındaymış, lakin en iyilerde tutunabilecek bir seviyesi henüz yok -orta sıralarda iş görecek bir tip. Yazın milli takımıyla gittiği olimpiyat oyunlarında oldukça sıkıntılı işlere imza atmış, Brezilya karşısında alınan 4-2'lik mağlubiyette Richarlison karşısında düştüğü durum sonrası ilk yarıda oyundan alınmış, yine Suudi Arabistan karşısındaki 3-2'lik maçta yedikleri 2 golde de hatası var -kırmızısını görmüş. Bunun üzerine önceki sezonuna kıyasla biraz daha hatalı bir sezon geçirdiği gözüküyor, güven kaybına bağlayabiliriz - belki de yazın iyi dinlenememiş olması da etkili olmuştur. Ben ligimiz için ortalamanın üstünde bir stoper olduğunu düşünüyorum, örneğin Gs'nin kazık yediği Nelsson'unundan falan çok daha düzgün bir stoper.