2021/22 Beşiktaş Transfer Sezonu
2021/22 Beşiktaş Transfer Sezonu

Beşiktaş Forum|2021/22 Beşiktaş Transfer Sezonu Beşiktaş'ın 2021/22 sezonuna ait transferleri bu başlık altında konuşulacaktır. Üyeler transferlerle ilgili önerini, düşüncelerini ve

0 Üye ve 11 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

2021/22 Beşiktaş Transfer Sezonu  [Okunma sayısı 2276890 defa] 2021/22 Beşiktaş Transfer Sezonu

Çevrimiçi sEuL

Bir önceki mesajımda senin sorularının bir kısmının cevabı bulunuyor dostum, yerli olayı hocayı en çok uğraştıracak konu olarak gözüküyor, diğerleri tatlı sıkıntılar ve Pjanic'in tarzı bir tercih meselesi. Ben daha tempolu birini tercih ederdim, ama kalitesi yüksek adam isteyen onu tercih edebilir. Bu tempo konusunun bizim ligde çok sorun olacağını zannetmiyorum, kalite ile işi çözüp takım yorulursa defansife dönebilirsin sonuçta 5 değişiklik hakkı var bu durum için bulunmaz nimet.

Bana kalsa Gedson tarzı adam alıp Push the tempo modunu açardım, zaten iş çözecek kaliteli ayaklarımız vardı. Tercih meselesi, saygı duymak lazım - başarı gelmezse zaten taraftarın %80'i falan unutacak saygıyı - bu kadro şampiyonluk için kuruldu.
Bence yonetimde son ana kadar Gedson’u kovaladi, olmayincada firsat transferi diye adlandirdiklari menajer araciligi ile sunulan oyuncular arasindan Pjanic’i sectiler. Topla dribbling’i olan ve ozellikle tempoyu SL’inde yukari cekebilecek bir oyuncu gelsin isterdim ama yonetimi Pjanic transferi nedeniylede kesinlikle elestiremem. Dedigin gibi tercih meselesi ve Sergen hocada bu transfere olurunu vermis.

Bu arada Pjanic’i 10 numara pozisyonundada sik sik gorecegimizi dusunuyorum. Alex’in sol onde degerlendirdigimiz ve Pjanic’i 10’a atip arkasini Josef, Atiba, Salih ve Can ile destekledigimiz maclar olacaktir. Bu arada dunku maci izlerken Can’in aradigimiz 8 numaraya yakin oldugunu gordum, topla dribbling’i ve temposu yuksek olan bir oyuncu ve yasi henuz 20- biraz uzerinde durulursa takima cok katki saglayabilir.

Çevrimdışı Orhan_

Ersin/Mert
Rosier-Wellinton-Vida-Umut/Ridvan
Josef-Pjanic-Can
Ghezzal-Batshuayi-Teixeira

Ersin
Royzer-TrStoper-Vida-Umut
         Josef-Pjanic
   Ghezzal-Teixeira-Larin
               Bats

Çevrimdışı mellfred

transferden özellikle beklentisi yüksek olanlardan da mutlaka fire verilecek
nedense ben alex’in bu senenin beklentiyi karşılayamayanı olacağını düşünüyorum.
umarım tamamı kök salar

Çevrimdışı Necmi

Ersin/Mert
Josef-Pjanic-Can
ben geri dörtlüde
mert
rosier vida necip umut

razıyım

Çevrimdışı levitate

Ersin/Mert
Josef-Pjanic-Can
larini satabilseydik şu 11 olurdu
bipbipbupbup

Çevrimdışı MUSTAFA_

ben geri dörtlüde
mert
rosier vida necip umut

razıyım
Kaan ile hala görüşülüyormuş. Son güne kadar yerli bir stoper gelir gibi görünüyor. Sadece bu ismi Şamiyonlar Ligi kadrosuna ekleyemeyeceğiz.

Beşiktaş Tarihi
Asıl aşık biziz mecnunun sadece adı var...
★★★

Çevrimdışı Necmi

Bence yonetimde son ana kadar Gedson’u kovaladi, olmayincada firsat transferi diye adlandirdiklari menajer araciligi ile sunulan oyuncular arasindan Pjanic’i sectiler. Topla dribbling’i olan ve ozellikle tempoyu SL’inde yukari cekebilecek bir oyuncu gelsin isterdim ama yonetimi Pjanic transferi nedeniylede kesinlikle elestiremem. Dedigin gibi tercih meselesi ve Sergen hocada bu transfere olurunu vermis.

Bu arada Pjanic’i 10 numara pozisyonundada sik sik gorecegimizi dusunuyorum. Alex’in sol onde degerlendirdigimiz ve Pjanic’i 10’a atip arkasini Josef, Atiba, Salih ve Can ile destekledigimiz maclar olacaktir. Bu arada dunku maci izlerken Can’in aradigimiz 8 numaraya yakin oldugunu gordum, topla dribbling’i ve temposu yuksek olan bir oyuncu ve yasi henuz 20- biraz uzerinde durulursa takima cok katki saglayabilir.
sanmıyorum pjanic öyle 7-8 saatte hem kendisi hem kulübü ikna edilecek bir oyuncu değil
bence en az 10 günü vardır bu transferin gedsonla birlikte yürütülüyordur sekiz saatte yoksa bosna milli takım hocasından izin alamazsın adamı getirmek için
iki hamle vardı hangisi olursa son ana kadar beklenerek hamle yapıldı gs nin önününde kapatılması lazımdı el neny hamleside almak için değil gs yolu kapatmak için yapıldığı şimdi daha net görünüyor
tosiçi bile ayarlamışlar ikna etsin diye bu ciddi bir organizasyon bence bu isim öyle böyle isim değil avrupada en tepeden en aşağıya kadar buna hayır diyecek bir takım yok

Çevrimdışı Necmi

Kaan ile hala görüşülüyormuş. Son güne kadar yerli bir stoper gelir gibi görünüyor. Sadece bu ismi Şamiyonlar Ligi kadrosuna ekleyemeyeceğiz.
zaten amaç lig şl nin yerli stoper için bir önemi yok
transferi bitirdiğimizi ilan etmemizde bundandır
ya kaan gelir yada gençlerdeki şu çocuk yada ikiside gelir
ama yerli stoper gelecek bu belli

Çevrimdışı alimm

zaten amaç lig şl nin yerli stoper için bir önemi yok
transferi bitirdiğimizi ilan etmemizde bundandır
ya kaan gelir yada gençlerdeki şu çocuk yada ikiside gelir
ama yerli stoper gelecek bu belli
Ben şuan Kaan'ın yerinde olsam kendimi parçalarım.. Şu kadroda oynamak için...
Bundan Sonra Her Sene Böyle...

Çevrimdışı Sir Alex Ferguson

Abi Fenerbahçeliler Çin'den Koreli stoper aldılar diye sevinçten birdirbir oynarlarken biz Pjanic'i getirdik.

Diğer renkilerin yarısını aldıkları Romen oyuncuların isimlerini ve takımlarını kopya çekmeden yazamazlar

Sarsılmaları normal, bunlara gülüp geçmek lazım.

Çok normal yani, biz de onlar N'zonzi, Seri, Lemina, Falcao alırken öyle bakıyorduk.

Transfer politikaları doğru diye demiyorum ama atladıkları bir nokta var.
O gömülen nzonzi seri leminalı kadro ile ilk kadıköy galibiyetini ve kritik 7-8 maç aldılar.
O sene pandemi patlamasa gayet şampiyon olacaklardı. 2.yarı toplamışalrdı baya çünkü.

Vida, Lens, Douglas, Atiba, Josef, Töre, Oğuzhan, Nsakala, Topalın sözleşmeler seneye bitiyor. Larin imzalamazsa o da gidecek ama umarım imzalar. Buradan kaba hesapla 12m euro dan fazla yer açılıyor. Pjanic+Batshu da seneye olmayacak dersek 18m limit açılıyor. Şampiyon olsan da olmasan da bütçenin neredeyse yarısı açılacak.

Larin kalırsa seneye stoperler, 6 ve 8 numarayı yenilemek yeterli olacak. Burası da kadronun en yaşlı isimlerinin oynadığı mevkiler. Buralara doğru takviyelerle yaş ortalamasını yükseltmeden kadroyu güçlendirebiliriz. O yüzden maddi anlamda çok zorlanacağımızı düşünmüyorum. Harika işler yaptık, bu sezon da şampiyon olursak ŞLde 3-4 sezon kalıcı olabiliriz, playofflarda da rakipleri eleyebiliriz.

Ama niyeyse millette Falcao ya 7-8mden 3 sene sözleşme veren, feghouliye 3.5 garanti 4 sene sözleşme veren gs ymişiz gibi bir tavır var. Renklilerin korkusunu anlıyorum ama bizim taraftarın endişe etmesine gerek yok, ortada matematik var. Başarısız olsan bile bütçenin yarısı boşa çıkıyor, ŞL gelirlerini de eklersek zarar etmeden çıkarız bu işin içinden, ama ŞLde gruptan çıkarsak veya Avrupa Liginde bir yarı final yapar, ligi de koyarsak daha renklilerle makası açmaya başlarız.

Açıkçası ben ve bir çok Beşiktaşlının korkusu şurdan geliyor.
negredolar falan varkende bu kadro ligin fersah fersah üstündeydi
ama sonra bir anda elektirik şalterlerini indirmeye başaldılar kulübün.
Yani yıldırım demirören ve fikret ormanın bu dönemlerini gördükten sonra korkmak ayıp veya yanlış değil. Allah yardımcı olmasaydı geçen sene larin o golü atmasaydı bu kadar hızlı toplayamazdık.

Çevrimdışı murat

geçen sene mensah vardı topla driblingi olan kalsaydı keşke. Aylarca dripling yapan adam kovalamazdık. Dribling tek başına yeterli birşey değil. Ortasahada alanınınkapatan oyun görüşü iyi pas alıp verrn oyunu kuran, tutan, yönünü çeviren, şut atan oyuncu yerine driblingi var diye gedson istemem açıkçası. Ortasahanın ortasında dribling en gereksiz özellik. Topu pas ile geçirmek daha kolay.

Çevrimdışı murat

O gömülen nzonzi seri leminalı kadro ile ilk kadıköy galibiyetini ve kritik 7-8 maç aldılar.
O sene pandemi patlamasa gayet şampiyon olacaklardı. 2.yarı toplamışalrdı baya çünkü.
şükrü senmisin? Çık fergusonun içinden :lol:

Çevrimdışı sefaköykartali

Açıkçası ben ve bir çok Beşiktaşlının korkusu şurdan geliyor.
negredolar falan varkende bu kadro ligin fersah fersah üstündeydi
ama sonra bir anda elektirik şalterlerini indirmeye başaldılar kulübün.
Yani yıldırım demirören ve fikret ormanın bu dönemlerini gördükten sonra korkmak ayıp veya yanlış değil. Allah yardımcı olmasaydı geçen sene larin o golü atmasaydı bu kadar hızlı toplayamazdık.
Negredo döneminin maaş listesi yukarıda paylaşılmış, bu sezonki de paylaşıldı. Üstelik birkaç yıllık bağlayıcı ve yüksek maaşlı sözleşme de yok. Takıma göre yüksek maaşlı Batshuayi, Pjanic, Vida seneye yok, eldeki ozzy, Lens, Douglas gibi yük oyunculardan da seneye tamamen kurtuluyoruz. Yani olası bir başarısızlıkta kadroya yük bir sözleşme yok, kadro maliyeti yarıya kadar iniyor. Kadro tutmasa da 4 sene bu adamı nereye yollarız diyeceğin bir sözleşme yok.

şükrü senmisin? Çık fergusonun içinden :lol:

Yok ben avrupa kartalı  :evillol: :evillol:
Adam fatih terimin 6 numara ile oynanamasına (forumda olduğu zamanlar) 3 tane 8 ile oynamasına hastaydı.
Reis bugünleri görüyorsa artık tek 6 josef diğerleri pjanic ve teixeira olduğunu görüyorsa gülümsüyordur  :evillol:

Negredo döneminin maaş listesi yukarıda paylaşılmış, bu sezonki de paylaşıldı. Üstelik birkaç yıllık bağlayıcı ve yüksek maaşlı sözleşme de yok. Takıma göre yüksek maaşlı Batshuayi, Pjanic, Vida seneye yok, eldeki ozzy, Lens, Douglas gibi yük oyunculardan da seneye tamamen kurtuluyoruz. Yani olası bir başarısızlıkta kadroya yük bir sözleşme yok, kadro maliyeti yarıya kadar iniyor. Kadro tutmasa da 4 sene bu adamı nereye yollarız diyeceğin bir sözleşme yok.

Başarılı olalım da hiç düşünmeyelim. Seneye de yavaş yavaş gençleri serpiştirdik mi iş biter ama sıkıntılı iş burası. Bizimkilerin genç oyuncu falan bildiklerini zannetmiyorum.

Çevrimdışı Erman1903

Kadroda Alex gibi forvet arkası varsa arkasında Box to box oynayacak oyuncu gerekir, en azından bana göre. İkinci 8 numaranın da dayanıklı bir tip olmasında fayda vardır. 1 Numaralı tercih bana göre Gedson'du, Pjanic'in ne zaman listeye girdiğini bilemiyorum. Dünyada başka bbm oynayacak 8'lerde bulunuyor, Pjanic sonradan girmiş olsa bile bunların önüne geçmiş olabilir - muhtemelen de öyle olmuş. Adayları bir kenara bırakırsak Pjanic geldiğine göre 1. Öncelik kaliteymiş bunu gördük.

Bu kadroyla ligde bana kafa kafaya oynacak takım yok, maçların %80'ninde zaten aşırı tempoya ihtiyacım olmayacak kaliteyi tercih ederim diyene saygı duymak lazım. Benim için ne 4-1-4-1 ne de 4-2-3-1 için en doğru yöntem bu değil ama her yiğidin bir yoğurt yiyiş şekli var. Pjanic bazen 8 bazen de dediğin gibi durumlarda 10 numaraya geçebilir.

Bozdoğan mücadeleci hücum sekizi, bizde başka olmayan bir oyuncu tipi. Gelmeden önce de söylediğimiz gibi potansiyelli ve kabiliyetli bir çocuk. Henüz oyun kültürü tam oturmamış fakat bu ikisi varsa gelişmesi önünde pek engel olmaz. Oyuncunun kendini vermesine, şans bulup bulmamasına bağlı bir durum. Daha önce oynadığı takımda pas başarısı yüksek değil, 1'e 1 zorlamalarında top kaptırdığı ve atak yedirdiği de az olmamış ama girişimler yüksek. Zaten potansiyel dediğimiz şeyi de ben buna göre değerlendiririm - oyuncu ne yapmaya çalışıyor - başardığında bunu nasıl beceriyor ona bakılır.  Daha fazlasını yapabilitesi var, zaten bu yüzdeler de lig seviyesi - takım tarzı/durumuna göre değişiklik gösterir. Topa sahip olan ve yüksek yüzdeli bir takımda doğal olarak onun da yüzdesi biraz artacak - bunun için fazla zaman geçmesi de gerekmeyecek. İleri pas yüzdesi 65'in altındaydı, bence bu sezon ortalaması 70 altında olmayacaktır - bunun gibi. Zamanla kendi özelliklerinin üzerine de koyacaktır, İnşallah.
[ Son Düzenleme: 03 Eylül 2021, 17:04:04 Erman1903 ]

Çevrimdışı murat

Yok ben avrupa kartalı  :evillol: :evillol:
Adam fatih terimin 6 numara ile oynanamasına (forumda olduğu zamanlar) 3 tane 8 ile oynamasına hastaydı.
Reis bugünleri görüyorsa artık tek 6 josef diğerleri pjanic ve teixeira olduğunu görüyorsa gülümsüyordur  :evillol:
bırakalım artık şu seri lemina gedson gibi vasat seviciliği. Büyük takım oyuncusu gol atacak asist yapacak. Bunları 19-21yaşında bir denşyorlar ortasahada oynayabilşyor bakıyorlar fiyat hemen şişiyor. Atletizmleriyle sahada sırıtmıyorlar. Sonraki sezonkar bakılıyor ne asist var ne gol biriki sene kiralık deniyorlar. Baktılar yine birşey yok şutluyorlar. Ne seri ne lemina ne getson neb etobo hiçbirinde bir ışık görmedim. Bunların en olup olacakları 6 numara onda da bir josef kalitesi çıkmaz 8 numara deyince tugay kerimoğlu ünal karaman gerard lampard xavi iniesta nedved gibi hem ileri hem geri faydası olan iki yönlü adamlar gelir aklıma. Neyleyim dripling  yapan 8 numarayı. Driplingi kanat oyuncusu yapsın. Dün örnek vermiştim ruud vormer yukarıdakilere benzer profil. Bir iniesta xavi bulmak zor ama benzer oyunu oynayan oyuncular da yok değil.
[ Son Düzenleme: 03 Eylül 2021, 17:12:47 murat ]

Çevrimdışı sefaköykartali

Başarılı olalım da hiç düşünmeyelim. Seneye de yavaş yavaş gençleri serpiştirdik mi iş biter ama sıkıntılı iş burası. Bizimkilerin genç oyuncu falan bildiklerini zannetmiyorum.
Neden ki? Can' ı da çekip alan adamlar bunlar sonuçta. Seneye Josef-Atiba-Vida-Welinton buraya daha genç isimler eklersek kadro yaş ortalaması oldukça düşer.

Çevrimdışı tuncaboylu

Fanatik renklilerin ve Terim'cilerin yalanları seni de inandırmış.

https://www.transfermarkt.com.tr/galatasaray-a-%C5%9E-/spielplandatum/verein/141/plus/0?saison_id=2019&wettbewerb_id=&day=&heim_gast=&punkte=&datum_von=-&datum_bis=-

7-8 maç falan kazanmadılar, 4 maç kazandılar ve hepsi İstanbul'daydı. Kasımpaşa, Malatya, Fenerbahçe, Gençlerbirliği. Pandemiden önce Sivasspor'la berabere kaldılar, sonra da bizi kendi sahalarında yenemediler. Maç seyircisiz oynandı, o kadar.

Ligde Başakşehir ve Trabzonspor'un 3 puan arkasında 3. sıradaydılar.

Kendilerini winner zannettikleri için, pandemi sanki sadece onları etkilemiş gibi konuşup durdular. Geçen sene gördük winner'ı.

Çevrimdışı levitate

bipbipbupbup

Çevrimdışı Necmi

https://twitter.com/leventumit_erol/status/1433802314721210371

kuralda değişirse yaşadık
kulüplerle karşı karşıya gelmemek için kuralı esnetecekler büyük ihtimal

Süper açıklayıcı doyuru bir pjanic açıklaması

Tahmin ettiğim gibi gedson ve o tarz bir profil bize daha uygun olabilirdi.Takım savunması konusunda teixeira transferindeki şüphelerim pjanic sonrası daha da arttı. Sergen reis artık sendeyiz  :lol:

Çevrimdışı Erman1903

Süper açıklayıcı doyuru bir pjanic açıklaması

Tahmin ettiğim gibi gedson ve o tarz bir profil bize daha uygun olabilirdi.Takım savunması konusunda teixeira transferindeki şüphelerim pjanic sonrası daha da arttı. Sergen reis artık sendeyiz  :lol:

Dinlemedim, bu adamdan hoşlanmıyorum. Aklına savunma anlamında kötü şeyler gelirse Ljajic - Mensah - Ozzy gibi oyuncuları hatırla - rahatlamana yardımcı olur. Onların da pek katkısı olmuyordu ama oynadılar. Atiba'da artık eskisinin yarısı kadar savunma yapmayan, tecrübesiyle oynayan bir oyuncu. Pjanic savunması boş biri değil, sadece gündeme gelen diğer oyuncular kadar iyi savunması yok.

Ölmeyiz canını sıkma, 50 tane oyuncu var - hocanın istediği her şey alındı bir zahmet çözecek - ihale onda.

Çok sıkıntı olursa basarız Topal'ın önüne Josef - Atiba misss.
[ Son Düzenleme: 03 Eylül 2021, 18:48:17 Erman1903 ]