Bence yonetimde son ana kadar Gedson’u kovaladi, olmayincada firsat transferi diye adlandirdiklari menajer araciligi ile sunulan oyuncular arasindan Pjanic’i sectiler. Topla dribbling’i olan ve ozellikle tempoyu SL’inde yukari cekebilecek bir oyuncu gelsin isterdim ama yonetimi Pjanic transferi nedeniylede kesinlikle elestiremem. Dedigin gibi tercih meselesi ve Sergen hocada bu transfere olurunu vermis.
Bu arada Pjanic’i 10 numara pozisyonundada sik sik gorecegimizi dusunuyorum. Alex’in sol onde degerlendirdigimiz ve Pjanic’i 10’a atip arkasini Josef, Atiba, Salih ve Can ile destekledigimiz maclar olacaktir. Bu arada dunku maci izlerken Can’in aradigimiz 8 numaraya yakin oldugunu gordum, topla dribbling’i ve temposu yuksek olan bir oyuncu ve yasi henuz 20- biraz uzerinde durulursa takima cok katki saglayabilir.
Kadroda Alex gibi forvet arkası varsa arkasında Box to box oynayacak oyuncu gerekir, en azından bana göre. İkinci 8 numaranın da dayanıklı bir tip olmasında fayda vardır. 1 Numaralı tercih bana göre Gedson'du, Pjanic'in ne zaman listeye girdiğini bilemiyorum. Dünyada başka bbm oynayacak 8'lerde bulunuyor, Pjanic sonradan girmiş olsa bile bunların önüne geçmiş olabilir - muhtemelen de öyle olmuş. Adayları bir kenara bırakırsak Pjanic geldiğine göre 1. Öncelik kaliteymiş bunu gördük.
Bu kadroyla ligde bana kafa kafaya oynacak takım yok, maçların %80'ninde zaten aşırı tempoya ihtiyacım olmayacak kaliteyi tercih ederim diyene saygı duymak lazım. Benim için ne 4-1-4-1 ne de 4-2-3-1 için en doğru yöntem bu değil ama her yiğidin bir yoğurt yiyiş şekli var. Pjanic bazen 8 bazen de dediğin gibi durumlarda 10 numaraya geçebilir.
Bozdoğan mücadeleci hücum sekizi, bizde başka olmayan bir oyuncu tipi. Gelmeden önce de söylediğimiz gibi potansiyelli ve kabiliyetli bir çocuk. Henüz oyun kültürü tam oturmamış fakat bu ikisi varsa gelişmesi önünde pek engel olmaz. Oyuncunun kendini vermesine, şans bulup bulmamasına bağlı bir durum. Daha önce oynadığı takımda pas başarısı yüksek değil, 1'e 1 zorlamalarında top kaptırdığı ve atak yedirdiği de az olmamış ama girişimler yüksek. Zaten potansiyel dediğimiz şeyi de ben buna göre değerlendiririm - oyuncu ne yapmaya çalışıyor - başardığında bunu nasıl beceriyor ona bakılır. Daha fazlasını yapabilitesi var, zaten bu yüzdeler de lig seviyesi - takım tarzı/durumuna göre değişiklik gösterir. Topa sahip olan ve yüksek yüzdeli bir takımda doğal olarak onun da yüzdesi biraz artacak - bunun için fazla zaman geçmesi de gerekmeyecek. İleri pas yüzdesi 65'in altındaydı, bence bu sezon ortalaması 70 altında olmayacaktır - bunun gibi. Zamanla kendi özelliklerinin üzerine de koyacaktır, İnşallah.