Oyuncu bazında bakılınca çok iyi bir transfer dönemi geçirildi ve taraftarların tümu mutlu. Ben piyasayı takip eden biri olarak bizim mali durumumuzdaki bir kulübün para harcamaya karar vermesi durumunda seyirci gelirinin olmadığı şu dönemde daha farklı bazı hamleler yapmasını da beklerdim. Satışlar gerçekleşmeden hamle yapmama stratejisiyle yola koyulduk fakat daha sonra ödemeler sonraki senelere yayılarak vb al al stratejisine dönüldü. Şu vakitte 2-3 adet kısa dönemde 3x-4x yapabilecek yüksek oynayan bazı futbolcuları çok ucuza kadroya katabilirdik. Gerçekten komik fiyatlara giden çok adam oldu, Gs'nin aldıkları insanları aldatmasın onlar piyasanın enayisi gibi davrandılar. Daha bugün gördüm Aldıkları Cicaldau'dan çok daha iyisi Jaminton Campaz 1,5'a gitti mesela. Paylaştığım sağ beklerden en pahalısı Pablo Maffeo 3M Opsiyonla kiralandı. Bu adam bizimkinden 5 gömlek iyi ligde Rosier ayarı performansla oynuyor.
Benim kulüpten beklentim 2,5M civarına bu ligde bölgesinin en iyisi olabilecek oyuncuları bulabilmesi, Alex-Ghezzal gibi yıldızlar, isimli Santrafor vb gibi şeyler hariç. Kendi Gedson'unu bile bulursun şu paralara kabiliyetli olsa da star oyuncu değil o, var bu ligde onun yapacağı işi yapacak topçular. O tarz bazıları da komik paralara transfer yaptı bu yaz. Alex-Ghezzal'ın önüne düzgün bir santrafor gelmesi durumunda zaten Mart ayında şampiyondu kadro, seviyesi gayet yüksek Batsman geldi. Gerisi yatırım yapılabilecek şekilde planlanmalıydı fakat an itibariyle Rosier dışında ileride gelir elde edebileceğimiz bir oyuncu gözükmüyor o da zaten %80 ile alındı çok öyle para yapmalık bir durumu olmaz. Açıkçası ben kulup kendi yatırımı olan biri veya bir yönetim tarafından yönetiliyor olsa bu şekilde hareket edileceğini düşünmem. Daha konservatif başlayıp buna dönüş derneklerde olur.
Kaan Ayhan hocanın stoper olarak bizim seviyemizde görmediği bir oyuncu, açıkçası şu durumda neden kendisini takımda görmek istediğini bilemiyorum. Bence kendi yatırımı olsa yapmaz, alma imkanı var ve alıyor. Herhangi bir yerli stoper de bu takımda iş görebilir, hatta şu kadroda stoper yedeğine bir santrafor bile atsak normal şartlarda şampiyon olmamız gerekir.
Kaan hava toplarında etkili olmayan, kademe hataları yapabilen ve bazen bunlara girmeye bile tenezzül etmeyen bir oyuncu. Hiçbir zaman iyi bir savunmacı olmadı lakin ayağı ortalama bir savunmacıdan çok daha temiz ve farklı bölgelerde oynayabiliyor - asıl özelliği bunlar. Stoperde oynatıldığında hücuma da katkı verebiliyor ve bazen çok iyi maçlar çıkarıyor. Her şeye rağmen Welinton'dan çok daha düşük bir savunmacı olduğunu söylemek lazım. Kesinlikle aynı ayarda stoper değiller.
Gedson oyun tarzı olarak bize uygun bir futbolcu, orta saha rotasyonumuzda çevik adam fazla yok. Kabiliyetli - savunması iyi ama sanıldığı kadar bulunmaz hint kumaşı değil. Ben futbolcu olarak Fernando'yu daha komple bir adam olarak görüyorum fakat tarz olarak Gedson bize daha uygun-topla koşucu.