Bir yandan bizim oyuncularımızın bir çoğu kendi kariyerlerinin de zirvesini geçiriyor. Eldeki malzemeden maksimum verimi aldık neredeyse oyuncu bazında. Larin'i Rosier'i Ghezzal'ı bir tarafa bırakalım ben hayatımda buna benzer konsatrasyonda bir Vida da izlemedim. Daha çok örnek verilir. Bunlar bir tarafa dursun buna karşın ligi koparmayı başaramayışımız ayrı bir realite. Ortada tartışılması gereken sorunlar olduğunu sadece bu tablo bile gösteriyor. Yönetime, kadro mühendisliğine dair zaten söylenecek çok söz var. Bazı dostlar geçen yaz kadro yapılanmasına yönelik burada da bolca yapılan eleştirilerin takımın aldığı skorlar tarafından boşa düşürüldüğü fikrinde ama sürpriz performanslara rağmen bu kadar zorlanıyorsanız elinizdeki potansiyelde bir sorun var demektir. Ben hocanın da fazla sayıda artısına karşın eleştirilecek yanları olduğunu da düşünüyorum.
Ama bugün bunları çok uzatmanın, tartışmanın zamanı değil. Şu sezonu bir şampiyon bitirelim de neden iş buralara geldi noktasını rahat rahat tartışırız.
Evet. Bir de, çoğu gözle görülür hatanın geçerli sayılabilecek bir bahanesi olabilir diye düşünüyorum.
Yönetime 'size golcü alın diye bas bas bağırdık' diyebiliriz. Onlar da 'aldık zaten' diyebilirler. Aboubakar, Cenk, Larin, aslında hiç de kötü değil. Riskliydi, doğru, ama hangi transfer riskli değil ki... Mario Gomez de çok riskliydi, adam tarihe geçip, bizi şampiyon yapıp gitti. Demba Ba riskliydi, başarılı oldu. Falcao bence hiçbiri kadar riskli değildi, ama rezilliğe dönüştü. Cenk'in üstüste sakatlıkları da şanssızlıktı. Ve bugün aramızda olsaydı çoktan kutlamamızı yapmıştık belki de...
Hocaya birçok maçta geç değişiklik yaptı diye kızdık, ama sıradışı bir sezon yaşadığımız için oyuncuların birçok ekstra sorunu belirdi. Aboubakar iyileşti diye 'haydi oynat' dedik, oynattı, 45 dakika sonra yine gitti adam... Oynatmasaydı ve o maçta puan kaybetseydik hep birlikte hocanın üzerine çullanacaktık...
Yönetime kadro derinliği için kızsak, bu sefer de mali tablo ortaya çıkıyor. Bizim, kaliteli oyuncu transfer etmek bir yana, tesislere badana yaptıracak paramız bile yok teknik olarak. Neredeyse iflas etmiş durumdayız. 'Fenerbahçe'nin durumu çok mu iyi de 22 tane oyuncu aldılar' dersek de bence doğru bir argüman sunmuş olmayız. Fenerbahçe için bu yılki şampiyonluk 'son şans'tı. Şimdi ligi üçüncü bitirirlerse yandılar. Seneye Welinton, N'Sakala gibi adamları yıldız statüsünde oynatmak zorunda kalabilirler...
Tabii ki, her zaman eleştirilecek noktalar var, ben de çok eleştiriyorum kendimce, ama bu sene çok sıradışı, çok çılgın bir seneydi. Ben, kendi adıma, eleştirilerimi yaparken ekstra bir vicdan ve anlayışlılık filtresinden geçireceğim

Neyse... 'Şu sezonu bir şampiyon bitirelim de'...