Bence uzun uzun yazmana gerek yoktu senin derdin burası
Komisyoncu Sergen ve Kazma Welinton muhabbeti.
Hakaretvari cümlelerinden anladığım kadarıyla kendini çok yetkin birisi olarak görüyorsun ve bu forumda herkesin sana üstad muamelesi yapmasını istiyorsun. Kerameti kendinden menkul bu tavrına saygı duymakla birlikte benim gözümde böyle birisi değilsin. Daha doğrusu yazdığın şeylerle pek alakadar değilim, bahsettiğin mesajı transfer gurmelerine yazmıştım ancak bunu defalarca söylememe rağmen üstüne alındın ve bir türlü unutamadan. Bu kadar dert olduysa mesaj atsan silerdim açıkcası. Her iletimde alakasız bir şekilde bunun acısını çıkarman komik be dostum. Ayrıca fazla yorucu olmaya başladın. Söylediklerimi eğip büküp kendince başka şeyler anlaman senin sorunun ben her defasında buna cevap yazamam.
(...)
Kimsenin bana üstat muamelesi yapmasını ihtiyacım yok, gerçekten iyi olan bir insanın böyle derdi olmaz. Hele ki uzman olduğum bir alanda senin gibi sahip olduğum bilginin zekatına bile sahip olmayan bir adamın görüşü umurumda bile olmaz. En iyi olan da başkalarının kapısına gitmez, onun kapısına gelinir.
Kerametim kendimden menkul değil, ben bilimsel gerçeklik ne ise onu konuşurum, müneccimlik peşinde koşmam. O işlerin peşinde olan ve dikkat çekmeye çalışan, kendini alıntılayıp takdir görmek isteyen adam sensin: 'X takımı yeneceğiz ama nedenini sorma, bu bilgiyle ne yaparsan yap' ben buna saygı duyuyorum ve tutturduğunu gördüğümde seni tebrik etmişimdir.
Buranın forum olduğunun farkında bile değilsin, forumlarda konuşulan şeylerin bir geçmişi vardır. Burası kişisel bir hesap değil, bu yüzden işin adabı gereği senden önce yazan kişinin ne söylediğine dikkat etmen gerekir. Yine de söylediğini kabul ediyorum ve forum üyeliğindeki acemiliğine veriyorum.
Forumlarda ortaya bir laf söylersen cevap alırsın, karşılık verir veya vermezsin orası senin bileceğin iş. İster düşünceni savun, ister cevapsız kal ona ben karar veremem. Burada önemli olan Beşiktaş; saçma olduğunu düşündüğüm şeyler yazarsan, bir dediğin öbürüne tutmadığı halde bir iddianın peşindeysen benden cevap alırsın, sana bunu daha ilk geldiğinde söylemiştim.
Komisyon konusunu anla diye sana daha önce açıkça yazdım fakat bu konuda ısrar etmeye devam ediyorsun. O oyuncuların listesini yaptım burada ve henüz buna karşı bana gelmiş bir kağıt vb yok. PAOK'lu Akpom'la başlıyordu bunların arasında Welinton veya herhangi bir yurt içi transfer yazılmadı.
'Menajerlik bir komisyon işidir, maaşı haddinden yüksek olan, beklenilen performansları verememiş, çeşitli sıkıntıları olan ve kulüplerinin göndermek için 4 döndüğü futbolculara menajer topçusu denir ve en yüksek komisyonlar/dümenler bu tip topçularda çevrilir. Çok istediğimiz lakin para vb gibi konulardan alamadığımız oyunculara bir bak, hiçbiri bir halt oynamıyor.
İki türlü menajer vardır, biri oyuncu menajeri diğeri kulüplerin görevlendirdiği aracı menajerler - ikisinin de ne peşinde olduğu bellidir. Eğer yurt dışından ilgilendiğin topçuların %90'ı menajer topçusu kalıbına oturuyorsa, hocan yahu bizim ilgilendiğimiz topçular ertesi gün habere düşüyor nasıl yapıyorlar anlamıyorum diyorsa orada bir tesadüf yoktur, komisyonunun peşinde olan birileri vardır ve sen onların ocağına düşmüşsündür. Belki yanındaki güvendiğin adam, belki çevrendeki seni kandırmaya çalışan menajerler, belki bazı yöneticiler, belki kulübün görevlendirdiği menajer artık her kim ise. Ben Ahmedi Mehmedi tanımam, Sergen'i tanırım. İş döner dolaşır baştaki adama gelir ve bu işler tatlı tatlı konuşarak çözülmez, Sergen benim gel dediğim adamdır ister bilsin ister bilmesin her ne sebeple olursa olsun buralarda onu görüyorsam napıyorsunuz ulan derim. Menajer topçularını listeler, işin tekniğini gösteririm ki bir daha olmasın. Onun bunun aklına, önerdiği topçusuna muhtaç durumlara düşülmesin.'
Sana özel olarak bu işi anlattık ama hala bir Welinton tutturmuşsun oradan gidiyorsun.
Ben çok şeyi unuturum da sen geçenlerde çıkıp işte eleştirenler tebrik ediyor vb gibisinden bir söz söyledin onu unutmam. Bu sözü zaten benim gibi Sergen gelmeden önce bu maçı oynamaya başlayan, camia'da buna dair en büyük mücadeleyi veren adama söyleyemezsin orası ayrı da başkalarına da söylemeye hakkın yok. Bu taraftarı bölmeye kimsenin gücü yetmez, hele sen gibi dönüş sinyali yandıktan sonra çıkan birisi... 'Şampiyon olduk' golünü sana atma diyen yok onu ben yapamam ama birilerinin yapması gerekiyor. Maçın başından beri ter döken insanlara saygı duy, fikrini değiştirenleri de anlayışla karşıla.