Penaltı pozisyonunda ses çıkaran yok biraz maç analizi yapayım...
Bence iyi bir Başakşehir vardı karşımızda. Ne alaka falan diyebilirsiniz, araları iyi kapattılar amaçları buydu ve hızlı toplarla kontralarla çıkmaktı, mesela crivelli aşırı net bir pozisyon kaçırdı. Bize çok pozisyon falan da vermediler Allahtan bu maç bitiriciliğimiz iyiydi yoksa bakmayın sıkıntı yani. İyi kitlediler bizi, adamların amaçları 1 puandı zaten.
Ufak notlar:
-Nskala olmuyor artık, yani lütfen hocam. Böyle sıkıntılı maçlarda aşırı aşırı aşırı sırıtıyor, ben 2 gol yedirdiğine inanmıyorum sadece 1 gol yedirdi ama asıl sıkıntı ofansif anlamdaydı. Bizi resmen aksattı.
-Rosier,josef uyarılmış maç öncesi sarı kart için. O yüzden bence pek aktif değillerdi, josef attı evet ama tedirginliği çok belliydi. Böyle tedirgin gitmez, kasımpaşa deplasman zor maç evet ama fener maçında artık bu sarılar düşünülmemeli.
-Nkodou muhabbeti iyice can sıkmaya başladı, böyle aşırı laubali davranmaya başladı. Gökhan töre'de öyleydi ama o gitti, nkodonun bu muhabbet uzaklaşması lazım.
-Sabırlı oyunumuz iyiydi 2 gol yememize rağmen heyecan panik telaş yoktu pek, pas pas pas ve pas. Şenol hocayı severim ama ondan bulaşan şu orta hastalığımız, bam güm orta hastalığımız iyice azalmış. Böyle her zaman devam etmeliyiz, son dakikalar hariç ona da hak veririm, 3 defa öne geçtiğin maçta tedirgin olmak normaldir. Sakinlik ve ne bildiğini oynamak iyiydi.Böyle bir taktikteki takıma karşı olgun bir oyun oynadık.
Kupadaki rakibimiz Başakşehir adına not
-gs balı devrede, gs şuan oynasaydı puan alamazdı, çok erken oynadılar, fbden de puan alabileceklerini düşünmüyorum, bizim maça kadar hazırlandıkları kadar ciddi hazırlanmazlar, eğer bu maçtaki performansı gösterirlerse, fb patlar. Çünkü tam fb antitezi bir oyun stili bu, bizimde böyleydi hala da zorlanıyoruz ama artık gittikçe bu konuda iyiye gitmeye başladık.
-asıl sıkıntı kupada olacak, visca falan oynayacak, %50-%50 görüyorum şansı.
-aykut takımı defansif yönden bir şeyler kazandırmış ama hücum anlamında berbatlar. Kadrosu zengin bu başakşehirin buralarda olmaması lazım, bizim maç özelinde taktiklerini kabul ederim, başarılı da bulurum ama sezon içerisinde böyle bir oyun olursa Başakşehir hiç bir zaman toparlanamaz. Diğer maçlarda oynanabilecek bir oyun değil bu.
-Fakat oyunu çirkefleştirmediler, yatmadılar en azından kendi özelinde top oynamaya çalıştılar. Savunma diyip bütün b*kları yiyen diğerleri gibi malatya vs gibi değildir. Bu yüzden teşekkür ediyorum bu konuda kendilerine.