Yöneticiler hakem konuşur, konuşsun da.
Biz burada oyun konuşalım.
Neden bu takım 3 maçtır yükselen bir grafik çizerken, bir anda sezonun en kötü futbolunu oynadı? Bakın en kötü futbol diyorum, Konyaspor maçından bile kötüydü bence.
Burada tek farklı yenildik, belki kazanacaktık muhabbeti yapmaya gerek yok, onu yöneticiler yapsın.
Takım neden bu kadar kötü oynadı, üstelik formsuz ve yorgun bir rakibe karşı?
Pazar'dan beri bunu düşünüyorum, bir cevap veremiyorum.
Ben o yukselen grafigin abartildigini dusunuyorum. Biz hala Anadolu takimi kafasindayiz.
Basaksehir macinda 3-0 ondeyken rakibe oyunu verdik 11'e 11, gol bulmamalari mucize+kaleci performansiyla anca aciklanabilir.
Sonra yari sahayi gectigimiz ilk anda penalti+kirmizi kart geldi maci bitirdik dedik. Buna ragmen adamlara 10 kisiyken oyunu verdik, skoru da veriyorduk, mac bir 5 dakika daha uzasa 3-3 biterdi. Muhtesem bir performanslik durum yok.
FB macinda girdigimiz ilk 2 pozisyon gol oldu. Rakip daha iyi baslamisti, ama pozisyona giremedi, veya atamadi. O macta bence hakem hatalarina ragmen cok iyi defans yaptik, cok iyi mucadele ettik ve hak ettik galibiyeti. Ama her takim FB kadar bize bos alan vermez ve her mac girdigin ilk 2 pozisyon gol olmaz. Bunu bilmek gerekir.
Keza Kasimpasa macinda 40 dakika ne hucum edebildik ne de pozisyona girebildik. Aboubakar'in sapkadan tavsan cikarmasiyla gol geldi, yoksa yine sikintili kisir bir beraberlige veya tek farkli maglubiyete gidiyordu mac. Sapkadan tavsan cikti, rakip 10 kisi kaldi, koptu mac.
Alanya buyuk takim degil, bence advanced bir Anadolu takimi. Hele ki as orta sahasindan 3 oyuncu eksikse ve son 2 macinda kotu oynayip puan kaybetmisse buyuk takim hic diyemezsin. Buna ragmen maca 3 onliberoyla ciktik, korktuk ve ilk yari hucum bile etmedik. Her mac sans yaninda olmaz, her girdigin pozisyon gol olmaz. Bu sefer oyun ustunlugunu alan golu atti, ceviremedik.
Ben acikcasi Trabzon macindan sonraki fikrimdeyim; biz Anadolu takimi degiliz. Bizim icin Trabzon, FB, Basaksehir galibiyetleri guzel, ama aldatici. Biz bu maclardan 8 tane oynayacagiz sezonda. Iyi gomuldugumuz icin, iyi kontra ataga ciktigimiz icin, sapkadan tavsan cikaracak oyuncularimiz oldugu icin skoru bazen alabiliriz. Ama sadece kendimizi gaza getiririz. Sezonu sekillendiren maclar Anadolu takimlarina karsi olan maclar; onlardan 32 tane oynayacagiz.
Hala Anadolu takimlarini acacak bir oyunumuz, mentalitemiz yok. Formsuz ve eksik bir Alanyaspor'a karsi Josef-Atiba-Dorukhan ile cikan bir antrenorumuz var. GS macina kadar 6 tane Anadolu takimiyla, kagit uzerinde kolay mac oynayacagiz. Benim iddiam su; bu maclarin tamaminda Josef-Atiba oynayacak, biri eksik oldugunda Dorukhan veya Necip oynayacak. Hatta belki bir kisminda bunlardan 3'u ayni anda oynayacak. Ve biz bu 6 macin en az 3'unde puan kaybedecegiz. Umarim yanilirim, ama hic zannetmiyorum.
Biz Anadolu takimlarina karsi fix 2, bazen 3 onliberoyla ciktigimiz surece, ilk 45 dakikalari fix olarak cope attigimiz surece, aman Ali Riza bey tadimiz bozulmasin kafasinda oynadigimiz surece anca 2 ileri 1 geri gideriz, sampiyonluk yarisinda yer alamayiz.