Beşiktaş Futbol Takımı 2020/21 Sezonu
Beşiktaş Futbol Takımı 2020/21 Sezonu

Beşiktaş Forum|Beşiktaş Futbol Takımı 2020/21 Sezonu Beşiktaş'ın 2020/21 sezonuna ait lig ve kupa mücadelesi bu başlık altında konuşulacaktır. Üyeler transfer konusu hariç Beşiktaş ile

0 Üye ve 9 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Beşiktaş Futbol Takımı 2020/21 Sezonu  [Okunma sayısı 1637254 defa] Beşiktaş Futbol Takımı 2020/21 Sezonu
Anket
Beşiktaş ligi kaç puanla tamamlar?
95+
10 [%8.5]
86-95 arası
48 [%41]
76-85 arası
42 [%35.9]
65-75 arası
9 [%7.7]
65-
8 [%6.8]

Toplam Oy Verenler: 117

Çevrimdışı MUSTAFA_

11 maçta 19 gol yedik, bu ortalamayla 40 maçta 70 gol yiyerek sezonu tamamlamış oluruz.

70 gol yiyen takımın bırakın ilk üçe, beşe girmesi, ligde kalması bile şüpheli hale gelir.

Çoğu maçta defansif olarak güçlü üç orta sahayla oynayıp yedik bu golleri...

Ljajic, Mensah, Oğuzhan oynayıp yenmedi bu goller.
Sezon başında yapılan tercihlerle bu noktaya geldik. Hücum takımı olacağız diye yola çıktık. Bu yüzden ilk önce neden gol atamadığımızı sorgulamamız lazım. Sonra savunma konusuna geliriz.

Beşiktaş Tarihi
Asıl aşık biziz mecnunun sadece adı var...
★★★

Çevrimdışı Nartallo

Sezon başında yapılan tercihlerle bu noktaya geldik. Hücum takımı olacağız diye yola çıktık. Bu yüzden ilk önce neden gol atamadığımızı sorgulamamız lazım. Sonra savunma konusuna geliriz.

Topa sahiplikte ilk üç takım arasındayız ligde. %60 topa sahiplik oranıyla oynuyoruz.

Topu rakibe bırakan bir oyun oynayıp gol yesek anlarım da, topa sahip olup bu kadar gol yemek, garip.

Çevrimdışı Şükrü Yılmaz

Topa sahiplikte ilk üç takım arasındayız ligde. %60 topa sahiplik oranıyla oynuyoruz.

Topu rakibe bırakan bir oyun oynayıp gol yesek anlarım da, topa sahip olup bu kadar gol yemek, garip.
Kaleye gelen top gol oluyor. Kaleci problemi yani

Çevrimdışı MUSTAFA_

Bireysel hata yapan çok fazla defans oyuncumuz var. Ayrıca kalede kimse yok. Kalemize gelen her dört isabetli şuttan üçü gol oluyor. Biz genç yetiştiriyor oluyoruz. Böyle sadece puan kaybediyoruz. Düzgün bir kalecimiz olsa en az 4-5 puan fazla toplardık  :tabe:

Beşiktaş Tarihi
★★★

Çevrimdışı mourinho1903

Hakem konusunda yanlis zamanda yanlis konusuyoruz. Alanya macindan sonra konusmanin anlami yok. Penalti var yok tartisilir, gri pozisyon. Ama gram top oynamadik. Ilk yari adamlar taktiksel olarak ezdi bizi, 9 gol girisimine karsi 2 gol girisimimiz var. Orta sahayi gecemedik bile. 1 pozisyon yakaladik, o da rakibin anlik dalginligi ve kontradan geldi. Penalti gelmese duran top, uzaktan sut, karambol olurdu yerdik bir sekilde. Ki penalti gri, net penalti veya net degil diyemezsin. Ustelik hakem macin geri kalaninda Rosier'i atmadi, Babacar'i atti, penaltiyi vermedi. Bunlar hatali karardi demiyorum, ama art niyetli olsa Rosier'i atardi mac biterdi. Veya Rosier'e gosterdigi tahammulu Babacar'a gosterip onu da atmazdi mesela.

Konusacaksak FB maci sonrasi konusmaliydik. Sergen konusur gibi oldu, sonra kendini frenledi ceza yerim diye herhalde. Yonetici de sadece galibiyet sarhosluguyla kasildi. Net bizim hakkimiz yenmesine ragmen FB'li yoneticiler daha cok konustu. Kamuoyunda da hakem performansi 'iki takim icin de kotu yonetti'ye baglandi, halbuki alakasi yok. O mac sonrasi catir catir konusup algiyi degistirecektik. O mac sonrasi konusmuyorsan, cok kotu oynayip hakkinla yenildigin Alanya maci sonrasi konusuyorsan kamuoyu da 'hadi len orada' der hocam.

Ki yaptigimiz aciklama da sacmalik. Aciklama yapacaksan, once Alanya'nin hakkini vereceksin. Takiminin kotu oynadigini, rakibin hakli galibiyet aldigini belirteceksin. Kamuoyuna 'yenildikleri icin agliyorlar' kozunu vermeyeceksin. Ikincisi, penalti var/yok tartismasina girmeyeceksin. Cifte standarti hakli olarak sorgulayacaksin. Neden bu mactaki pozisyona penalti verilirken Antalyaspor macindaki pozisyonda devam deniyor diye sorgulayacaksin. Alanya macindaki pozisyon uzerinden tartisacaksan kazanamasin, cunku gri pozisyon, her halukarda hakli olamazsin. Ama neden o penalti da Antalya macindaki penalti degil dersen kimse birsey diyemez, hakkini verir.

Yoneticiler nasil bu kadar yersiz ve zamansiz aciklama yapiyor anlamiyorum. Cok kotu yonetiliyoruz maalesef.

Çevrimdışı mourinho1903

Bireysel hata yapan çok fazla defans oyuncumuz var. Ayrıca kalede kimse yok. Kalemize gelen her dört isabetli şuttan üçü gol oluyor. Biz genç yetiştiriyor oluyoruz. Böyle sadece puan kaybediyoruz. Düzgün bir kalecimiz olsa en az 4-5 puan fazla toplardık  :tabe:

Bence defansimiz o kadar kotu degil. Konyaspor maci haric hatta cok net kotu performans sergiledi stoperlerimiz diyebilecegim mac yok.
Ha, cok ust duzey mi? Degiller. Ama cok kotu de degiller.
Bence cok net oyun ve kaleci sorunumuz var.

Oyun derken; buyuk bir takimin sezon uzerinden ortalama oyunu soyle olur; maca baskili baslar, 1-0 one gecer, sonra baskiya devam eder 2-0 yapar.
Sonra duruma gore rolantiye alir veya farka gider, sikinti yasamaz. Buyuk takimi maclari genellikle bu sekilde olur.
Biz hicbir maca baskiyla baslamiyoruz, fiks 45 dakikayi cope atiyoruz. Alanya macinda aynisi oldu. Ben acikcasi birakin 3 onliberoyu, 2 onliberoyu bile cok buluyorum, ama bu sacma
Anadolu takimi mentalitesi iyice yerlesti bize. One gectigimiz maclarda da bir sekilde sikintiya sokuyoruz maci. Neredeyse sezon basindan beri Kasimpasa maci haric her macta macin en azindan bir kisminda oyunu tamamen rakibe verdik. 10 kisi kalmis Basaksehir'e karsi bile 3-0'dan oyunu verdik, neredeyse skoru da veriyorduk.
Kasimpasa maci haric bunu yasamadigimiz mac olmadi. Eminim Kasimpasa 10 kisi kalmasa veya 2-0'i o kadar cabuk bulmasak o macta da rakibe verirdik oyunu.
Sen rakibe bu kadar net bir sekilde verirsen oyunu gol yersin hocam. Alanya macinda koskoca 45 dakika yari sahayi gecmedik neredeyse. Rakibin bu kadar gelmesine izin verirsen bir sekilde yersin golu.

Ikincisi, kalecilerimiz lig standartinin altinda. Basaksehir maci haric vasat ustu performans sergilediler diyecegim 1 mac yok. Kalemize gelen biraz zor diyecegimiz neredeyse her top gol oluyor. Haliyle yedigin gol sayisi fazlalasiyor.

Oyunu, mentaliteyi cozmeden olacak is degil. Besiktas defansi maca 3 onliberoyla cikarak, kendi ceza sahasina gomulerek yapmaz. Topa sahip olarak yapar. Hucum ederek yapar. Rakibe hucuma cikma firsati bile vermez, defansf yaptirir, ofansif dusundurmez. Golleri bularak rakibin umidini kirar, umidi olmayan rakip hucum etmez bile. Ben Besiktas'in birakin 3 onliberoyla, 2 onliberoyla oynamasini bile gereksiz buluyorum. Atiba'nin bu tur maclarda hicbir fonksiyonu yok duran toplar haric. Anadolu takimlarina karsi Atiba'yi kesecek, orta sahayi Josef+Oguzhan+Ljajic/Mensah/Ghezzal yapacak cesarette bir antrenore ihtiyacimiz var. Sergen bence net olarak bu hoca olmadigini gosterdi. Sergen oldugu surece Anadolu takimlarini istikrarli bir sekilde yenip ligi ilk 2'de bitirecegimizi dusunmuyorum.

Çevrimdışı tangaz

Hakem konusunda yanlis zamanda yanlis konusuyoruz. Alanya macindan sonra konusmanin anlami yok. Penalti var yok tartisilir, gri pozisyon. Ama gram top oynamadik. Ilk yari adamlar taktiksel olarak ezdi bizi, 9 gol girisimine karsi 2 gol girisimimiz var. Orta sahayi gecemedik bile. 1 pozisyon yakaladik, o da rakibin anlik dalginligi ve kontradan geldi. Penalti gelmese duran top, uzaktan sut, karambol olurdu yerdik bir sekilde. Ki penalti gri, net penalti veya net degil diyemezsin. Ustelik hakem macin geri kalaninda Rosier'i atmadi, Babacar'i atti, penaltiyi vermedi. Bunlar hatali karardi demiyorum, ama art niyetli olsa Rosier'i atardi mac biterdi. Veya Rosier'e gosterdigi tahammulu Babacar'a gosterip onu da atmazdi mesela.

Konusacaksak FB maci sonrasi konusmaliydik. Sergen konusur gibi oldu, sonra kendini frenledi ceza yerim diye herhalde. Yonetici de sadece galibiyet sarhosluguyla kasildi. Net bizim hakkimiz yenmesine ragmen FB'li yoneticiler daha cok konustu. Kamuoyunda da hakem performansi 'iki takim icin de kotu yonetti'ye baglandi, halbuki alakasi yok. O mac sonrasi catir catir konusup algiyi degistirecektik. O mac sonrasi konusmuyorsan, cok kotu oynayip hakkinla yenildigin Alanya maci sonrasi konusuyorsan kamuoyu da 'hadi len orada' der hocam.

Ki yaptigimiz aciklama da sacmalik. Aciklama yapacaksan, once Alanya'nin hakkini vereceksin. Takiminin kotu oynadigini, rakibin hakli galibiyet aldigini belirteceksin. Kamuoyuna 'yenildikleri icin agliyorlar' kozunu vermeyeceksin. Ikincisi, penalti var/yok tartismasina girmeyeceksin. Cifte standarti hakli olarak sorgulayacaksin. Neden bu mactaki pozisyona penalti verilirken Antalyaspor macindaki pozisyonda devam deniyor diye sorgulayacaksin. Alanya macindaki pozisyon uzerinden tartisacaksan kazanamasin, cunku gri pozisyon, her halukarda hakli olamazsin. Ama neden o penalti da Antalya macindaki penalti degil dersen kimse birsey diyemez, hakkini verir.

Yoneticiler nasil bu kadar yersiz ve zamansiz aciklama yapiyor anlamiyorum. Cok kotu yonetiliyoruz maalesef.

ben de bu görüşü çok yanlış buluyorum iyi oynarken hakem konuşulur zaten kötü oynamışız hakem konuşulmaz die bir kural mı var? hata gördüğün her an her saniye üstünden haftalar geçse bile konuşup algını yapacaksın baskını kuracaksın. biz tam da bu nedenle kaybediyoruz kötü oynadık hakemi konuşmayalım. sanki maç 5-0 bitmiş gibi hepi topu tek farkla bitmiş hakem katletmese belki yeneceğiz ya da berabere kalacağız belki de 3-0 kaybedeceğiz bu bilinmez sen işini düzgün ve adil yap rakip 3-0 yensin sonra gömelim kendimizi. bakın feneri eze eze 10 kişiyle yendik hakem 5 kritik hata yaptıysa 4ü aleyhimize sadece josefin skora etkisi olmayan kırmızı kartı atlanmış ali koç maçtan 10 gün sonra bile hala bu pozisyonu işliyordu ulan hakem 2 oyuncunu atmamış hatalı kartla rakibini eksiltmiş penaltısını vermemiş bunları sümen altı ederek josefi atmayan hakem algısı ile yürüyorlar. hakem konuşulur konuşulmalıdırda iyi oynarkende kötü oynarkende konuşacaksın algıyı oluşturacaksın baskıyı hissettireceksin
Fenerbahçe ve Galatasaray'ı tutanların taraftarlık hikayeleri popülerlik, başarılar, şampiyonluklar ve egemen ideolojileriyle örtüşür. Beşiktaşlılık, anlatılması zor bir damara bağlıdır...

"Ben belli bir takıma karşı değil, yenilgiye karşı oynarım" Eric Cantona

Çevrimdışı can1903

Coronalı oyuncu Montero ya da Rıdvan olabilir mi acaba? Son zamanlarda formayı almışlardı inşallah onlar değildir.
Kimleri sevdik kimleri sildik.. Sil baştan yenisini yaparız yenisini yazarız dostlar yanımızda oldukça..

Çevrimdışı cursedofdragon

Hakemi konuşmanın yeri zamanı olmaz.Yenerken de yenilirken de çıkıp konuşacaksın burası Türkiye burda işler böyle yürüyor.Hakemlerin hepsi art niyetli eyyam yapıyorlar.Biz kötü oynuyorduk alanya iyi oynuyordu ama gol atamıyordu bir penaltı icat edildi rakibi öne geçirtip daha da rahatlaması sağlandı 80'e kadar maç o şekilde gitti bazı maçlar vardır 1-0 kazanırsın 2015-2016 şampiyon oldugumuz 2 esne üst üste böyle maçlar oldu hakem buna izin vermedi.Faul olan penaltı bile olmayan pozisyondan penaltı verdi rıdvana babacarın gözünü çıkartma hamlesine sarı verdi.babacarıı atmadı penaltı uydurdu maçın sonlarına doğru 2-0 diye sus payı olarak penaltı uydurdu.Hakemler maçın ne skorla bitmesini istiyorsa öyle bitirir buna karşı gelemiyorsun.Sadece senin maçını değil rakiplerin maçını rakiplerin diğer karşılacak olan rakiplerine de ayar veriyorlar.Hakemlerin savunulacak bir yanı yok o yüzden en iyisinin dibine kibrit suyu.
[ Son Düzenleme: 16 Aralık 2020, 14:30:11 cursedofdragon ]

Çevrimdışı tangaz

Coronalı oyuncu Montero ya da Rıdvan olabilir mi acaba? Son zamanlarda formayı almışlardı inşallah onlar değildir.

benim de aklıma montero gelmişti ama rıdvan da olabilir haklısın
Fenerbahçe ve Galatasaray'ı tutanların taraftarlık hikayeleri popülerlik, başarılar, şampiyonluklar ve egemen ideolojileriyle örtüşür. Beşiktaşlılık, anlatılması zor bir damara bağlıdır...

utkuymuş herhalde.Rıdvan ve montero maç kadrosunda onlar değil.

[ Son Düzenleme: 16 Aralık 2020, 14:45:42 cursedofdragon ]

Çevrimdışı tangaz

Hakemi konuşmanın yeri zamanı olmaz.Yenerken de yenilirken de çıkıp konuşacaksın burası Türkiye burda işler böyle yürüyor.Hakemlerin hepsi art niyetli eyyam yapıyorlar.Biz kötü oynuyorduk alanya iyi oynuyordu ama gol atamıyordu bir penaltı icat edildi rakibi öne geçirtip daha da rahatlaması sağlandı 80'e kadar maç o şekilde gitti bazı maçlar vardır 1-0 kazanırsın 2015-2016 şampiyon oldugumuz 2 esne üst üste böyle maçlar oldu hakem buna izin vermedi.Faul olan penaltı bile olmayan pozisyondan penaltı verdi rıdvana babacarın gözünü çıkartma hamlesine sarı verdi.babacarıı atmadı penaltı uydurdu maçın sonlarına doğru 2-0 diye sus payı olarak penaltı uydurdu.Hakemler maçın ne skorla bitmesini istiyorsa öyle bitirir buna karşı gelemiyorsun.Sadece senin maçını değil rakiplerin maçını rakiplerin diğer karşılacak olan rakiplerine de ayar veriyorlar.Hakemlerin savunulacak bir yanı yok o yüzden en iyisinin dibine kibrit suyu.

sürekli konuşup gözlere sokarak baskıyı arttıracaksın mesela bizim maçta fener kalecisi atılmadı sonraki maç kariyer maçını oynadı atılsaydı fener o maça 3. kaleciyle çıkıp kaybedecekti bunu bile işleyeceksin taktik maktik güzel pyun filan hikaye bu ülkede bambambam vuracaksın kafalarına

Çevrimdışı tuncaboylu

Yöneticiler hakem konuşur, konuşsun da.

Biz burada oyun konuşalım.

Neden bu takım 3 maçtır yükselen bir grafik çizerken, bir anda sezonun en kötü futbolunu oynadı? Bakın en kötü futbol diyorum, Konyaspor maçından bile kötüydü bence.

Burada tek farklı yenildik, belki kazanacaktık muhabbeti yapmaya gerek yok, onu yöneticiler yapsın.

Takım neden bu kadar kötü oynadı, üstelik formsuz ve yorgun bir rakibe karşı?

Pazar'dan beri bunu düşünüyorum, bir cevap veremiyorum.

Çevrimdışı mourinho1903

Hayir, oyle bir kural yok. Ama Alanya macinda hakemi konusacak durum da yok. Ghezzal'in pozisyonu gri, bu pozisyona ligde penalti caldiklari da oldu, calmadiklari da.
Zaten hakemlik 4 pozisyon var, 3'unde bizim lehimize karar verdi. Hadi penaltiyi sayma net diye, yine bizim lehimize karar verdigi oldu. Rosier'i atsa orada mac biterdi, atmadi.
Babacar'i atmayabilirdi, hele ki Rosier'i atmadiktan sonra, ama atti. Ustune penaltiyi da verdi, net de olsa. Daha ne?
Hakemlik bir durum yok. Biz rakip 10 kisi kaldiktan sonra penaltiyla da birlikte maci cevirsek Alanya itiraz ederdi mactan sonra rakibin adamini atmadin bizimkisini cart diye attin, dengeleri degistirdin diye. Cok haksiz da sayilmazlardi.

Diyecegim su ki, su macta hakemi 2 konusacaksan FB maci sonrasi 30 konusacaktin. O mac sonrasi konusmadin, konustuk mu? Resmi kanallardan gelen birsey yok. Bu mac sonrasi konusuyorsun. Bir sonraki macta bir daha konusursak kamuoyu 'ulan hep agliyorsunuz zaten, Alanya macinda da gram top oynamadiniz, ustelik size de penalti verilmisken, oyuncunuz atilmayip rakip 10 kisi kalmisken bile sikayet ettiniz, amma aglaksiniz' dese agzini acamazsin. O firsati sacma sapan sekilde veriyorsun adamlarin eline. Biraz objektif bakin olaylara bence.

[ Son Düzenleme: 16 Aralık 2020, 15:12:07 mourinho1903 ]

Çevrimdışı tangaz

Neden bu takım 3 maçtır yükselen bir grafik çizerken, bir anda sezonun en kötü futbolunu oynadı? Bakın en kötü futbol diyorum, Konyaspor maçından bile kötüydü bence.

Burada tek farklı yenildik, belki kazanacaktık muhabbeti yapmaya gerek yok, onu yöneticiler yapsın.

maçtan 3 gün önce 10 maçlık seri gerçekçi hedef değil diyordun ki 10 maçın ilk 4ü zor kalanları görece kolaydı. hal ve düşüncelerin 10 maçlık seriyi gerçekçi bulmazken bu maç puan kaybı ve kötü oyunu neden şaşırtıcı buluyorsun ben de buna cevap veremiyorum. 10 maçlık seriyi beklemiyorsan elbette puan kaybedilecek maçlar olacağını peşinen kabul etmiş oluyorsun ve 10 maç içinde puan kaybı olası 2-3 maçtan biri buydu. ligin tümü aynı çizgide kalınmıyor inişler ve çıkışlar hep olan durumlar.

Çevrimdışı tangaz

böle sınırlara da gerek yok oyun hakem yönetim taraftar tff yayncı hepsi konuşulsun çeşitlilik iyidir neden kendimizi sınırlandıralım ki.

unutulmamalıdır ki endüstriyel futbol sadece bir oyun değildir.

Çevrimdışı mourinho1903

Ben o yukselen grafigin abartildigini dusunuyorum. Biz hala Anadolu takimi kafasindayiz.
Basaksehir macinda 3-0 ondeyken rakibe oyunu verdik 11'e 11, gol bulmamalari mucize+kaleci performansiyla anca aciklanabilir.
Sonra yari sahayi gectigimiz ilk anda penalti+kirmizi kart geldi maci bitirdik dedik. Buna ragmen adamlara 10 kisiyken oyunu verdik, skoru da veriyorduk, mac bir 5 dakika daha uzasa 3-3 biterdi. Muhtesem bir performanslik durum yok.
FB macinda girdigimiz ilk 2 pozisyon gol oldu. Rakip daha iyi baslamisti, ama pozisyona giremedi, veya atamadi. O macta bence hakem hatalarina ragmen cok iyi defans yaptik, cok iyi mucadele ettik ve hak ettik galibiyeti. Ama her takim FB kadar bize bos alan vermez ve her mac girdigin ilk 2 pozisyon gol olmaz. Bunu bilmek gerekir.
Keza Kasimpasa macinda 40 dakika ne hucum edebildik ne de pozisyona girebildik. Aboubakar'in sapkadan tavsan cikarmasiyla gol geldi, yoksa yine sikintili kisir bir beraberlige veya tek farkli maglubiyete gidiyordu mac. Sapkadan tavsan cikti, rakip 10 kisi kaldi, koptu mac.

Alanya buyuk takim degil, bence advanced bir Anadolu takimi. Hele ki as orta sahasindan 3 oyuncu eksikse ve son 2 macinda kotu oynayip puan kaybetmisse buyuk takim hic diyemezsin. Buna ragmen maca 3 onliberoyla ciktik, korktuk ve ilk yari hucum bile etmedik. Her mac sans yaninda olmaz, her girdigin pozisyon gol olmaz. Bu sefer oyun ustunlugunu alan golu atti, ceviremedik.

Ben acikcasi Trabzon macindan sonraki fikrimdeyim; biz Anadolu takimi degiliz. Bizim icin Trabzon, FB, Basaksehir galibiyetleri guzel, ama aldatici. Biz bu maclardan 8 tane oynayacagiz sezonda. Iyi gomuldugumuz icin, iyi kontra ataga ciktigimiz icin, sapkadan tavsan cikaracak oyuncularimiz oldugu icin skoru bazen alabiliriz. Ama sadece kendimizi gaza getiririz. Sezonu sekillendiren maclar Anadolu takimlarina karsi olan maclar; onlardan 32 tane oynayacagiz.

Hala Anadolu takimlarini acacak bir oyunumuz, mentalitemiz yok. Formsuz ve eksik bir Alanyaspor'a karsi Josef-Atiba-Dorukhan ile cikan bir antrenorumuz var. GS macina kadar 6 tane Anadolu takimiyla, kagit uzerinde kolay mac oynayacagiz. Benim iddiam su; bu maclarin tamaminda Josef-Atiba oynayacak, biri eksik oldugunda Dorukhan veya Necip oynayacak. Hatta belki bir kisminda bunlardan 3'u ayni anda oynayacak. Ve biz bu 6 macin en az 3'unde puan kaybedecegiz. Umarim yanilirim, ama hic zannetmiyorum.
Biz Anadolu takimlarina karsi fix 2, bazen 3 onliberoyla ciktigimiz surece, ilk 45 dakikalari fix olarak cope attigimiz surece, aman Ali Riza bey tadimiz bozulmasin kafasinda oynadigimiz surece anca 2 ileri 1 geri gideriz, sampiyonluk yarisinda yer alamayiz.
[ Son Düzenleme: 16 Aralık 2020, 15:10:00 mourinho1903 ]

Çevrimdışı MUSTAFA_

Şu iş artık sonlansa da kurtulsak. İmzalamazsa oynatmamızın bir mantığı yok. Ya satalım ya da oynatmayalım.

https://twitter.com/demarkesports/status/1339173627326042112

Beşiktaş Tarihi
★★★

Çevrimdışı tuncaboylu

maçtan 3 gün önce 10 maçlık seri gerçekçi hedef değil diyordun ki 10 maçın ilk 4ü zor kalanları görece kolaydı. hal ve düşüncelerin 10 maçlık seriyi gerçekçi bulmazken bu maç puan kaybı ve kötü oyunu neden şaşırtıcı buluyorsun ben de buna cevap veremiyorum. 10 maçlık seriyi beklemiyorsan elbette puan kaybedilecek maçlar olacağını peşinen kabul etmiş oluyorsun ve 10 maç içinde puan kaybı olası 2-3 maçtan biri buydu. ligin tümü aynı çizgide kalınmıyor inişler ve çıkışlar hep olan durumlar.

10 maçlık seriyi gerçekçi bulmakla kötü oyunun ne ilgisi var?

İyi oynasan bile 10 maçlık seri yakalamak zordur, futbol bu.

Ligin en iyi topunu oynadığımız Kasımpaşa maçından sonra, ligin en kötü topunu oynadığın Alanyaspor maçını izliyoruz.

İniş çıkışla mı açıklayacağız bu tezatı?

Çevrimdışı tuncaboylu

böle sınırlara da gerek yok oyun hakem yönetim taraftar tff yayncı hepsi konuşulsun çeşitlilik iyidir neden kendimizi sınırlandıralım ki.

unutulmamalıdır ki endüstriyel futbol sadece bir oyun değildir.
"Hakem penaltı vermese, rakibi de atsa kazanabilirdik, NOKTA" yazdıktan sonra sınırlama koymayalım demek de garip doğrusu.

Maç bitti, 3 gün oldu; bir türlü hakemden uzaklaşamadık.

Kötü oyun diyoruz, neden diyoruz. 3 gündür aynı cevap, penaltıyı verdi, rakibi atmadı.

Ya neden isteksiz ve kötü oynadı bu takım?

Rakibi formsuz, eksik ve yorgun yakalamışken, neden etkisiz ve üretkenlikten bu derece uzak kaldık?

Kasım maaşları mı ödenmedi, Sergen Yalçın takımı iyi hazırlamadı mı, başka bir sorun mu var bilmediğimiz?

Çevrimdışı tuncaboylu

Ben o yukselen grafigin abartildigini dusunuyorum. Biz hala Anadolu takimi kafasindayiz.
Basaksehir macinda 3-0 ondeyken rakibe oyunu verdik 11'e 11, gol bulmamalari mucize+kaleci performansiyla anca aciklanabilir.
Sonra yari sahayi gectigimiz ilk anda penalti+kirmizi kart geldi maci bitirdik dedik. Buna ragmen adamlara 10 kisiyken oyunu verdik, skoru da veriyorduk, mac bir 5 dakika daha uzasa 3-3 biterdi. Muhtesem bir performanslik durum yok.
FB macinda girdigimiz ilk 2 pozisyon gol oldu. Rakip daha iyi baslamisti, ama pozisyona giremedi, veya atamadi. O macta bence hakem hatalarina ragmen cok iyi defans yaptik, cok iyi mucadele ettik ve hak ettik galibiyeti. Ama her takim FB kadar bize bos alan vermez ve her mac girdigin ilk 2 pozisyon gol olmaz. Bunu bilmek gerekir.
Keza Kasimpasa macinda 40 dakika ne hucum edebildik ne de pozisyona girebildik. Aboubakar'in sapkadan tavsan cikarmasiyla gol geldi, yoksa yine sikintili kisir bir beraberlige veya tek farkli maglubiyete gidiyordu mac. Sapkadan tavsan cikti, rakip 10 kisi kaldi, koptu mac.

Alanya buyuk takim degil, bence advanced bir Anadolu takimi. Hele ki as orta sahasindan 3 oyuncu eksikse ve son 2 macinda kotu oynayip puan kaybetmisse buyuk takim hic diyemezsin. Buna ragmen maca 3 onliberoyla ciktik, korktuk ve ilk yari hucum bile etmedik. Her mac sans yaninda olmaz, her girdigin pozisyon gol olmaz. Bu sefer oyun ustunlugunu alan golu atti, ceviremedik.

Ben acikcasi Trabzon macindan sonraki fikrimdeyim; biz Anadolu takimi degiliz. Bizim icin Trabzon, FB, Basaksehir galibiyetleri guzel, ama aldatici. Biz bu maclardan 8 tane oynayacagiz sezonda. Iyi gomuldugumuz icin, iyi kontra ataga ciktigimiz icin, sapkadan tavsan cikaracak oyuncularimiz oldugu icin skoru bazen alabiliriz. Ama sadece kendimizi gaza getiririz. Sezonu sekillendiren maclar Anadolu takimlarina karsi olan maclar; onlardan 32 tane oynayacagiz.

Hala Anadolu takimlarini acacak bir oyunumuz, mentalitemiz yok. Formsuz ve eksik bir Alanyaspor'a karsi Josef-Atiba-Dorukhan ile cikan bir antrenorumuz var. GS macina kadar 6 tane Anadolu takimiyla, kagit uzerinde kolay mac oynayacagiz. Benim iddiam su; bu maclarin tamaminda Josef-Atiba oynayacak, biri eksik oldugunda Dorukhan veya Necip oynayacak. Hatta belki bir kisminda bunlardan 3'u ayni anda oynayacak. Ve biz bu 6 macin en az 3'unde puan kaybedecegiz. Umarim yanilirim, ama hic zannetmiyorum.
Biz Anadolu takimlarina karsi fix 2, bazen 3 onliberoyla ciktigimiz surece, ilk 45 dakikalari fix olarak cope attigimiz surece, aman Ali Riza bey tadimiz bozulmasin kafasinda oynadigimiz surece anca 2 ileri 1 geri gideriz, sampiyonluk yarisinda yer alamayiz.

Son günlerdeki en doyurucu mesajlardan biri

Kalınla yaptığıb tespiti mantıklı buluyorum, ama doğru olmamasını umut ediyorum.

Halen hocanın söylediği şeyleri anlamayan insanlar var 3 defansif orta saha 3 ofansif orta saha diye bir şey yok artık modern futbolda 3 orta saha var çıkan 3 orta saha defanstta yapacak hücumda hocanın hep söylediği şey bu nitekim de oyuncular bunu doğruluyor.

Atiba 3 gol 3 asist defansif orta saha denilen adam.Geçen sene elneny-atiba ile çıkıyorduk maçlara 7/7 mi yaptık kaçta kaç yaptık ?

Çevrimdışı tuncaboylu

Dorukhan konusu tahmin ettiğim gibi ilerliyor.

Anlaştık, anlaşamadık, pazarlıklar sürüyor, taraflar Ocak'ı beklemeye karar verdi haberleri ile kamuoyu oyalanıyor.

Ocak'ta yarıştan kopmadıysak, görüşmeler sezon sonuna ertelendi, önceliğimiz şampiyonluk vs. haberleri okuyacağız.

Gideceği kabak gibi ortada olan adamı her maç oynatıp hazır halde tutuyoruz, sahada da aman aman bir katkı verdiği yok.

Dorukhan'ı oynatacağımıza Kartal'ı oynatalım.

Çevrimdışı tangaz

"Hakem penaltı vermese, rakibi de atsa kazanabilirdik, NOKTA" yazdıktan sonra sınırlama koymayalım demek de garip doğrusu.

Maç bitti, 3 gün oldu; bir türlü hakemden uzaklaşamadık.

Kötü oyun diyoruz, neden diyoruz. 3 gündür aynı cevap, penaltıyı verdi, rakibi atmadı.

Ya neden isteksiz ve kötü oynadı bu takım?

Rakibi formsuz, eksik ve yorgun yakalamışken, neden etkisiz ve üretkenlikten bu derece uzak kaldık?

Kasım maaşları mı ödenmedi, Sergen Yalçın takımı iyi hazırlamadı mı, başka bir sorun mu var bilmediğimiz?

tamam işte maçta görüşümü yazmışım görüşüm budur nokta demişim bu seni neden rahatsız ediyor 3 gündür? ben böle yazdım die insanlar görüşünü mü yazamadı bu benim görüşüm nokta diyorum uzatmıyorum konuyu kendimce.

diğer sorularına gelince maaşlar mı ödenmedi hoca mı hazırlamadı başka sorun mu var vbvb demişsin bu soruların hiç birine kimse yanıt veremez zira bu bilgiler ulaşılabilir şeyler değil. en fazla tahminler görüşler olur ki onlarda ziyadesi ile oldu bazısı takım hazırlanamamış dedi kadro yanlıştı dedi bazısı sanki maaşlar yatmamış gibi ruh hali vardı sahada dedi. bunlar yazılmadı çizilmedi değil.

diğer taraftan ben hakemi zaten hep konuşalım günler geçse de konuşalım diyen düşüncedeyim.  bunu da hep ifade ediyorum yıllardır.

Çevrimdışı tuncaboylu

Halen hocanın söylediği şeyleri anlamayan insanlar var 3 defansif orta saha 3 ofansif orta saha diye bir şey yok artık modern futbolda 3 orta saha var çıkan 3 orta saha defanstta yapacak hücumda hocanın hep söylediği şey bu nitekim de oyuncular bunu doğruluyor.

Atiba 3 gol 3 asist defansif orta saha denilen adam.Geçen sene elneny-atiba ile çıkıyorduk maçlara 7/7 mi yaptık kaçta kaç yaptık ?
Hocanın söylediği şeyleri anlamak, onları Allah'ın kelamı gibi kabullenmek demek değildir.

Modern futbolda 3 tane orta saha olabilir, ama ligin en az gol yiyen takımına karşı merkezde yaratıcı özelliği kısıtlı 3 tane adamla çıkmanın izah edilebilir bir tarafı yok.

İlk 11'de Dorukhan yerine Mensah neden yer almadı, anlayamıyorum hala.