Diren ve efsane ol Arturas Gudaitis

Yaklaşıyor yaklaşmakta olan...
Adı son dönemde sıkça Beşiktaş Sompo Japan ile anılan Arturas Gudaitis için Lietuvos Rytas’ta geçirdiği 2 yıl yeterli oldu. 25 yaşındaki pivot, Litvanya Milli Takımı’nın kampının ilk gününde Kauno.Diena.lt adlı internet sitesine bir röportaj verdi ve kulübüne ayrılmak istediği mesajını gönderdi.
Beşiktaş Sompo Japan, Litvanyalı pivotu kadrosunda görmek istediğini belirtmiş ve Gudaitis’e buy-out ücretini de içeren 2 yıl için 1 milyon Dolar’lık bir teklif yapmıştı. Lietuvos Rytas, Beşiktaş Sompo Japan’ın önerdiği 300 bin Euro’yu reddetti ve Arturas Gudaitis kulübün bu yaptığına anlam veremedi.
Lietuvos Rytas’ın kararı hakkında konuşan Arturas Gudaitis; “Bence önerilen teklifi kabul etmelilerdi. Daha fazlasını beklemek aptalca olur. Takım sonuçları etkileyici değil. Litvanya’da 3. sıradayız. Böyle bir ekipteki başka hangi oyuncudan sözleşmelerinde yazan çıkış ücretini alabileceklerini bilmiyorum. Daha fazla da konuşmak istemiyorum ama bunu çözmemiz gerekiyor.” dedi.
“Bu, Lietuvos Rytas’tan ayrılmak istediğin anlamına mı geliyor?” sorusuna ise “Ayrılmak istiyorum.” şeklinde yanıt vererek Rytas yöneticilerine kısa ve öz bir mesaj yollayan Gudaitis “Basketbol yalnızca basketbol değildir, aynı zamanda iştir. Başka bir şey isteyebilirsin, yeni bir lig ve yeni mücadeleler. Lietuvos Rytas’ta iki yıl geçirdim ve bitti.” şeklinde konuştu.
Arturas Gudaitis’in 20 Temmuz’a kadar bir çıkış opsiyonu vardı ancak kullanılamadı ancak oyuncunun hala ayrılmak için bir şansı var. Konu hakkında konuşan Gudaitis, “Kulüple konuşacağız ve bu tarihi ileri taşımaya çalışacağız. Gitmeme izin verirlerse kaybedecek birini göremiyorum. Onlar kazanacak çünkü para kazanacaklar, ben şanslı olacağım çünkü ayrılacağım. İki taraf için de iyi bir anlaşma ancak onlar farklı bakıyor.” ifadelerini kullandı.
Kaynak: Kauno.Diena.lt