FFP anlaşması var diye maaş bütçesini neden yükseltmek zorunda olalım? 15-16'de kurulmuş maaş dengesinden sonra hızlı şekilde seni her sene şampiyon olmak zorunda bırakacak bir maaş seviyesine yükseltecek yeni kontratlar ve bunlar sayesinde mecburen kadro içerisinde de yükseltmek zorunda kaldığın maaşlar mantıklı bir yönetim adımı değildi. Burada her şeyden önce şu önermede hata var, maaş seviyesini çevirmek için şampiyon olmak zorunluydu. Bunun neresi rasyonel. Bir biçimde şampiyon olamayabilirsin. Olası cl gelirlerini refere alarak bütçe planı yapılır mı? O noktaya geldikten sonra durumu şampiyon olamamakla açıklayabilirsin. Ama durumu sonuçlara bakarak değil başta kurulan yapıyla açıklamak gerekiyor. Her sene şampiyon olmak zorunda olacağın bir maaş skalasıyla yola devam ediyorsan o gelir-gider dengesi illaki bozulacak.
Ayrıca rasyonel olmayan başka şeyler de vardı. Yukarıda da yazılmış. 1 milyon altı maaşla oynarken kiralanmış oyuncuya 3.3 yıllık ödenmesi gibi. Bunu ben dünyanın hiç bir yerinde görmedim. Porto'nun kiralık göndermeye razı olduğu durumda hadi devam eden kontratı üzerine türkiye'ye ikna etme primi diyerek biraz para ödenir. (ki bu bile aslında biraz gariptir) bu oyuncunun aktif kontratının 5 katı olur mu? Her türlü spekülasyona açık transfer hamleleriyle kuruldu o takım. Sportif başarının bunları gölgelememesi gerekiyor.
Sen FFP anlasmasinin neyi kapsadigini bilmiyormusun? Talisca ve Aboubakar elinden gitti. Hem 10 numaran yok hem santrforun yok. 10 ve 9 numara komple bombos. Seni sampiyon yapmis 2 adam yok. Oyuncu satmadigin surece alamiyorsun. Bunda anlasilmayacak ne var? Yonetim Marcelo'yu satmamak icin direndi, bedavaya 10 numara ve forvet aradi, kac hafta Aboubakar'i bedelsiz kiralamaya calistilar, olmadi iste. Kac hafta Marcelo'yu satmamak icin direndik, baska oyuncuya talep olmayinca sattik ve o acilan limitle bircok oyuncu aldik, Talisca'nin kiralanmasi da dahil.
Vallahi insanlarin hafizasina hayran kaldim. Hayir, o gunleri hatirlamiyormusunuz, yoksa isinize geldigi gibi mi hatirlamak istemiyorsun anlamadim.
Bu arada Marcelo o paraya satilip Pepe bedavaya geldiginde elestiren cok kucuk bir kitle vardi, taraftarin cogu bulutlarin ustundeydi.
Fikret Orman'in caps'leri vs paylasiliyordu her yerde......