2020/21 Beşiktaş Transfer Sezonu
2020/21 Beşiktaş Transfer Sezonu

Beşiktaş Forum|2020/21 Beşiktaş Transfer Sezonu Beşiktaş'ın 2020/21 sezonuna ait transferleri bu başlık altında konuşulacaktır. Üyeler transferlerle ilgili önerini, düşüncelerini ve

0 Üye ve 20 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

2020/21 Beşiktaş Transfer Sezonu  [Okunma sayısı 2848313 defa] 2020/21 Beşiktaş Transfer Sezonu
Anket
Beşiktaş hangi bölgeye transfer yapmalı?
Kaleci
10 [%9.8]
Stoper
2 [%2]
Sağ Bek
4 [%3.9]
Ofansif Orta Saha
46 [%45.1]
Sağ Kanat / Sol Kanat
2 [%2]
Forvet
38 [%37.3]

Toplam Oy Verenler: 102

Oylama kapandı: 26 Ocak 2021, 14:35:56

Çevrimdışı MUSTAFA_

bizim zaten bu sene ciddi işimiz var mustafa açık olmak gerekirse bu sene şampiyonluk başarı filan kaf dağının ardında hatta önümüzdeki 3-5 yıl da öyle olacak kimse kimseye hayal satmasın derim.
Beklenti kendiliğinden yükselmedi. Yönetim ve Sergen hoca yükseltti. Şu anda ne desek boş. Transfer sihirbazımız var biliyorsun  :D

Beşiktaş Tarihi
Asıl aşık biziz mecnunun sadece adı var...
★★★

Çevrimdışı tangaz

Beklenti kendiliğinden yükselmedi. Yönetim ve Sergen hoca yükseltti. Şu anda ne desek boş. Transfer sihirbazımız var biliyorsun  :D

walla bu mali tabloda dünya sihirbazlar birliği gelse nafile
haa şu da var adamı şu imkansızlıklar içinde transfer sihirbazı değil mi yapsın çözsün die suçlamak da adil değil  :tabe:
Fenerbahçe ve Galatasaray'ı tutanların taraftarlık hikayeleri popülerlik, başarılar, şampiyonluklar ve egemen ideolojileriyle örtüşür. Beşiktaşlılık, anlatılması zor bir damara bağlıdır...

"Ben belli bir takıma karşı değil, yenilgiye karşı oynarım" Eric Cantona

Çevrimdışı balkan-kartal

Bizim borcumuz kapanmayacak seviyede artik. Sampiyon oldugumuz ve CL'ye gittigimiz senelerde anca kafa kafaya gelmisiz. Yani o ekstra 50-60 milyon euro gelirle anca kafa kafaya geliyorsun. Her sene sampiyon olamayacagina gore sampiyon olamadigin her sene 300-400 milyon tl eksidesin demek. Bu zarari da borcla kapatiyorsun.
Kulubun maas butcesini 1 milyon euro'ya dusursen bile kurtarmiyor. Hesap belli kitap belli. Borclar o kadar yuksek ki, faiz giderleri zaten senin bunu masraflari kisarak artiya gecmeni engelliyor. Bir yandan euro kuru da zorluyor. Isin icinden cikilmaz bir hal aldi.
Bunun Fikret Orman'la falan da alakasi yok.
Cebi ekim 2019'da geldi.

Kasim 2019 itibariyle borc 2.7 milyar tl olarak aciklandi.
Agustos 2020 itibariyle aciklanan en son borc 3.3 milyar tl olarak cikti.
ANC 600 milyon tl mi caldi yani? Boyle mi mantik? Bak, Fikret Orman'in hic alakasi yok, yonetim kurulunda degildi.
Para calamadi. ANC mi caldi?
futbolcularin personelin maasini odeyemiyorsun
ustune de 2.7 milyar borcun var
borclarini odemediginde ayni da durmuyolar galiba

yabanci futbolcularin menajerleri de bizi fofaya falan veroyor adamlar bize batti batacak gozuyle bakiyor

ali koc olmasaydi fb simdiye kadar durumu ne olurdu bilinmez borclari 1 milyar falan azaldi belki de daha cok
 adamlarda ne CL geliri var ne de baska birsey
2017 de 2.8 milyarmis 2018 sonunda 3.5 milyarmis

mesela anc ve ali koc baskan olmasaydi simdi fbyle bizim durum ne olurdu acaba
besiktastan baskasini bilmeyiz

Çevrimdışı MUSTAFA_

walla bu mali tabloda dünya sihirbazlar birliği gelse nafile
haa şu da var adamı şu imkansızlıklar içinde transfer sihirbazı değil mi yapsın çözsün die suçlamak da adil değil  :tabe:
Torunoğulları'nın peşinden koştuğu oyuncuları duyuyoruz. Bak şimdi de kariyeri bitmiş Pato peşinde koşuyormuş.

Beşiktaş Tarihi
★★★

Çevrimdışı bjk4ever

daha birinci maddeye yanıt verirken ağuzhan aydoğanın ismini ortaya atarsan bunun adı pozitif algıdır neden en düşüğü seçtin? negreo 14 mio aras 6-7 mio rakamlarını seçmedin? sırf bu 2 kontrattan zarar güncel kurla 170 milyonu aşıyor haa bu paraları ödeyemeyip tefecinin kucağına düştüğünde %30la para alındı koy ordan da 50 milyon tl sonra onuda ödeyemedin bir daha faiz ardından bankalar birliği faiz sarmalı böyle oluşuyor işte illa hırsızlık mı lazım kimse tamamı hırsızlıktır demiyor zaten. ozzi aydoğan devede kulaksa negredo aras devenin hangi bölümü ediyor bi %10u geçiyordur.

en büyük gelir federasyondan alınan naklen yayın geliri kısmen doğru o paranın tamamı sabit kur değil bir kısmı sabit bir kısmı güncel kurdu. sonraa oyuncu satışları dövizdi uefa gelirleri dövizdi sadece şl gruptan çıktığımız sene 46 milyon yuro gelir aldık diğer senelerde de hiç 15-20 milyon yuroların altında değildik 145 milyonluk vodafone kısmının tamamı 10 yıl değildi yarısı 10 yılsa yarısı 5 yıldı ve yıl ortalaması paçalda 20 milyon yuro ediyor. sonra kombineler ülkenin en pahalaısı die ex başkan açıkladı o paralardan localar hep dövizdi. bizim ex başkan dönemi çoğu gelirimiz dövizdi.

2012-13de başkan göreve geldiğinde öyle söylediğin gibi başarılı bir iş adamı değildi seninde yaşın o yıllarda epey gençti yanlış biliyor olabilirsin oldukça düşük meblağlı çekleri bile karşılıksıza düştüğüne dair bahse girerim.

bişeyi yanlışla kıyaslamak onları doğru görmek demektir ve bu nedenle yanlıştır.

1 Negredo'nun kontratindaki parayi biz odeyip mi gonderdik? Parasini birakti Arap kulubune gitti. Geri kalan yillardaki maasini verdigimize dair bir kaynagin varsa buyur yaz. Adamin oynadigi surece aldigi maas zarar olacak yazmaz zaten. Oynamadigi donemin parasini alip gitmedi bildigim kadariyla. Varsa kaynagin buyur yaz. Ayrica madem Negredo'yu hesapliyorsun, pozitifleri de hesapla bir zahmet. Atinc 6 milyona satildi, yaz oradan +6. Demba Ba 6'ya gelip 13'e gitti, yaz oradan +7. Etti mi sana havadan 13 milyon euro? Negredo'nun zarari senin hesabina gore cikti. Ne guzelmis degil mi bakkal hesabi?

2 7-8 sene baskan kaldi, sadece 2 sene CL'ye katildik. Katilmadigin 5 senenin de hesabini yap. Ayrica sponsorluk konusunda da yanlis bilgi veriyorsun. KAP kaynagi burada:

https://www.milliyet.com.tr/skorer/turk-futbol-tarihinin-en-buyuk-anlasmasi-1752262

Bes senelik kisim 145 milyon dolarin sadece 29 olan kismini karsilayan forma sponsorluguydu. Buyuk kisim 15 senelik stat isim sponsorluguydu.
Forma sponsorlugu 6 milyon dolar ediyor senelik, stat isim sponsorlugu 8 milyon dolar ediyor. Forma sponsorlugu gelirlerini aldik yani, o da 6 milyon dolar anca.
Stat isim sponsorlugu hala devam ediyor, F.Orman doneminde bitmedi. Toplasan senelik 15 milyon dolar ediyor. Bu da hicbir seyi karsilamiyor maalesef.

3 Tamam, o zaman soruya da cevap ver. Besiktas'in ekonomik durumundaki gelismeler olagan mi, mantikli diye bakmak istiyorsan neyle kiyaslayacagim? Hangi kuluple? Akhisarspor mu Malaga mi PSG mi?

Çevrimdışı bjk4ever

ben çamur atmıyorum elimdeki tek delil başkanın söylediği 120 milyona mal oldu lafi ile aradan yıllar geçince açıklanan bilançolardaki 50-60 milyon dolar fazla rakamları ve bir allahın kuluda bunu sormuyor. sonra ben şayet kulübü yönetsem ve stad inşaatında fazla fatura sokmak istesem her türlü sokarım kılıfına da uydururum değil denetim kuruluşu 10 tanesi gelip denetlesin biri de bana çamur atamaz belgelerle çürütürüm iddaalarını en fazla daha ucuzu varken neden pahalıyı seçtin diye hesap sorabilirler onu da diğerleri kısa vadeliydi para yoktu bunlar uzun vadeliydi der savuştururum haa bu çaldıysam çaldığım gerçeğini değiştirir mi hayır ama suçlamalardan beni korur.

Sen bunu delil olarak goruyorsan git mahkemeye, bakalim hakim ne cevap verecek. Niye duruyorsun? Foruma da ispatini atarsin artik. Onun disinda tartismayi devam ettirmek anlamsiz. Evet, bunu sormamak mantiksiz olabilir, haklisin. Ama dedigim gibi, carpik kongre duzeninde normal.
O fatura hilesini de denetimin ciddi olmadigi bir ortamda yapabilirsin. AB uyesi bir ulkede buyuk bir sirkette yap bakalim oyle bir imkanin var mi.
Bu arada hirsizlik yoktur demiyorum tekrardan. Olmustur, olabilir de, ama kulubun su anki batik halini hirsizlikla aciklayamazsin. Kotu sportif yonetim, euro/tl kuru, stat yapimi, hali hazirda dag gibi olan borcun faizi, statsizlik, TR'deki rekabet ortaminad dolayi sacma sapan seviyeye gelen maaslar vs goz ardi edilemez. Hepsinin corbada bir tuzu vardir, katkisi vardir.

Çevrimdışı tangaz

1 Negredo'nun kontratindaki parayi biz odeyip mi gonderdik? Parasini birakti Arap kulubune gitti. Geri kalan yillardaki maasini verdigimize dair bir kaynagin varsa buyur yaz. Adamin oynadigi surece aldigi maas zarar olacak yazmaz zaten. Oynamadigi donemin parasini alip gitmedi bildigim kadariyla. Varsa kaynagin buyur yaz. Ayrica madem Negredo'yu hesapliyorsun, pozitifleri de hesapla bir zahmet. Atinc 6 milyona satildi, yaz oradan +6. Demba Ba 6'ya gelip 13'e gitti, yaz oradan +7. Etti mi sana havadan 13 milyon euro? Negredo'nun zarari senin hesabina gore cikti. Ne guzelmis degil mi bakkal hesabi?

2 7-8 sene baskan kaldi, sadece 2 sene CL'ye katildik. Katilmadigin 5 senenin de hesabini yap. Ayrica sponsorluk konusunda da yanlis bilgi veriyorsun. KAP kaynagi burada:

https://www.milliyet.com.tr/skorer/turk-futbol-tarihinin-en-buyuk-anlasmasi-1752262

Bes senelik kisim 145 milyon dolarin sadece 29 olan kismini karsilayan forma sponsorluguydu. Buyuk kisim 15 senelik stat isim sponsorluguydu.
Forma sponsorlugu 6 milyon dolar ediyor senelik, stat isim sponsorlugu 8 milyon dolar ediyor. Forma sponsorlugu gelirlerini aldik yani, o da 6 milyon dolar anca.
Stat isim sponsorlugu hala devam ediyor, F.Orman doneminde bitmedi. Toplasan senelik 15 milyon dolar ediyor. Bu da hicbir seyi karsilamiyor maalesef.

3 Tamam, o zaman soruya da cevap ver. Besiktas'in ekonomik durumundaki gelismeler olagan mi, mantikli diye bakmak istiyorsan neyle kiyaslayacagim? Hangi kuluple? Akhisarspor mu Malaga mi PSG mi?

negredonun parasını bırakıp gitmediği oynamadığı döneme dair de aldığı yazıldı maliyeti 14 milyon dolar die daha geçenlerde yazıldı çizildi aç oku herşeyi benden bekleme ondan sonra bakkal hesabına geri döneriz. bak ne güzel artıları yazmışsın ee madem böle bir sürü artı var üstelik de tl değil döviz verdiğin örnekler ee o zaman paralar nerede borç neden büyüdü? kendi kendini tekzip ediyorsun farkında değilsin.

senelik 15 miyo ediyor bu da hiç birşeyi karşılamıyor diyorsun da sana da gelir beğendiremiyoruz vodafondan 15 şl den 46 oyuncu satışından sırf o sene 30-40 daha kombine loca tff naklen yayın diğer sponsorlara girmedik bile alt alta koyunca valla kimse kusura bakmasın sadece o sene borçlardan önemli düşüş olmalı idi.

hala ısrarla bana yanlışdan örnek veriyorsun gese febe diyorsun kılavuzu karga olanın ... niye onlarda kötü o zaman bizde kötü olalım mantıgını güdüyoruz  :alala:
Fenerbahçe ve Galatasaray'ı tutanların taraftarlık hikayeleri popülerlik, başarılar, şampiyonluklar ve egemen ideolojileriyle örtüşür. Beşiktaşlılık, anlatılması zor bir damara bağlıdır...

Çevrimdışı tangaz

Sen bunu delil olarak goruyorsan git mahkemeye, bakalim hakim ne cevap verecek. Niye duruyorsun? Foruma da ispatini atarsin artik. Onun disinda tartismayi devam ettirmek anlamsiz. Evet, bunu sormamak mantiksiz olabilir, haklisin. Ama dedigim gibi, carpik kongre duzeninde normal.
O fatura hilesini de denetimin ciddi olmadigi bir ortamda yapabilirsin. AB uyesi bir ulkede buyuk bir sirkette yap bakalim oyle bir imkanin var mi.
Bu arada hirsizlik yoktur demiyorum tekrardan. Olmustur, olabilir de, ama kulubun su anki batik halini hirsizlikla aciklayamazsin. Kotu sportif yonetim, euro/tl kuru, stat yapimi, hali hazirda dag gibi olan borcun faizi, statsizlik, TR'deki rekabet ortaminad dolayi sacma sapan seviyeye gelen maaslar vs goz ardi edilemez. Hepsinin corbada bir tuzu vardir, katkisi vardir.

bu delilin mahkeme için yeterli olmadığını senden daha fazla bilecek yetideyim merak etme ama bu şüpheleri dile getirip farkındalık oluşturmak iyidir. durum basit en yetkili ağız maliyet 120 diyor sonra rakamın 120 olmadığı 50-60 daha pahalı olduğu ortaya çıkıyor.

burası ab üyesi bir ülke değil valla ben sana şöle söyleyeyim merkezi ab üyesi olan hatta senin yaşadığın ülke olan bir şirketin türkiye operasyonunda ne faturalar alınıyor işleniyor muhasebeye bir bilsen...

Çevrimdışı bjk4ever

negredonun parasını bırakıp gitmediği oynamadığı döneme dair de aldığı yazıldı maliyeti 14 milyon dolar die daha geçenlerde yazıldı çizildi aç oku herşeyi benden bekleme ondan sonra bakkal hesabına geri döneriz. bak ne güzel artıları yazmışsın ee madem böle bir sürü artı var üstelik de tl değil döviz verdiğin örnekler ee o zaman paralar nerede borç neden büyüdü? kendi kendini tekzip ediyorsun farkında değilsin.

senelik 15 miyo ediyor bu da hiç birşeyi karşılamıyor diyorsun da sana da gelir beğendiremiyoruz vodafondan 15 şl den 46 oyuncu satışından sırf o sene 30-40 daha kombine loca tff naklen yayın diğer sponsorlara girmedik bile alt alta koyunca valla kimse kusura bakmasın sadece o sene borçlardan önemli düşüş olmalı idi.

hala ısrarla bana yanlışdan örnek veriyorsun gese febe diyorsun kılavuzu karga olanın ... niye onlarda kötü o zaman bizde kötü olalım mantıgını güdüyoruz  :alala:

Eksisozluge de baktim, internette de aradim, Negredo'nun oynamadigi donemin parasini aldigina dair 1 tane haber yok.
Oyuncu satisi ve alimi konusunda analiz var. Girersin transfermarkt'a bakarsin. Totalde ufak bir eksiyle kapatilmis F.Orman donemi. Ok? Daha nasil yazayim?
Ben sana tek faktor yazmiyorum ki. Bu borcu yapacak bircok faktor var. Hepsinin toplami. Borc sundan oldun bundan oldu, sunun parasi ne oldu diye bakamazsin olaya.

Diger kulupler kilavuz olsun demedim zaten, okudugunu anlamiyorsun. Hadi yazdigim faktorler fasa fiso, o zaman rakiplere bak diyorum. Bizim borc artarken onlar gulluk gulistanlik ortamda muhtesem transferler yapip maaslarini gunu gunune mi oduyor? Yoksa ayni ulkenin ve ulke futbolunun ekonomik ortaminda bulundugumuz rakiplerimiz de mi sikintida? Eger oyle sadece bizim yonetimin uzerinden suclamalarla gidemezsin. Ulke futbol ortami ekonomik olarak batik, Besiktas degil. Bunu anlatmaya calisiyorum.

Çevrimiçi Samet Ç

Kiminle takas edeceğimize göre değerlendirmemiz değişir. Ben kafa kafaya takas için bir oyuncu göremiyorum Dorukhan dışında  :tabe:

"Beşiktaş'ta Ozan Tufan konusunda gelişmeler olabilir. Ozan Tufan için bir takas gerçekleşebilir." (via. Murat Özen)
Ozan için Neclp'i bile vermem.

Çevrimdışı bjk4ever

bu delilin mahkeme için yeterli olmadığını

Sadece su kismini okudum. Gerisi bos, alacagimi aldim. Tesekkurler.

Çevrimdışı cursedofdragon

bende vermem dorukhanı vermeyi düşünüyorlarsa yanlış yaparlar.

Çevrimdışı MUSTAFA_

Sezon sonu gitme ihtimali olan Dorukhan'ı yazdım onun için  :tabe:

Beşiktaş Tarihi
★★★

Çevrimdışı rico_paşa

Kiminle takas edeceğimize göre değerlendirmemiz değişir. Ben kafa kafaya takas için bir oyuncu göremiyorum Dorukhan dışında  :tabe:

"Beşiktaş'ta Ozan Tufan konusunda gelişmeler olabilir. Ozan Tufan için bir takas gerçekleşebilir." (via. Murat Özen)

Ozan ı düşünüyorlarsa sağ bek olarak düşünülüyor olabilir. Sağ bek çıkışlı ben faydalı olabileceğini düşünüyorum ama kesinlikle sağ bek olacak ise :d
Beşiktaş'a adanmış hayatlar

Çevrimdışı bjk4ever

futbolcularin personelin maasini odeyemiyorsun
ustune de 2.7 milyar borcun var
borclarini odemediginde ayni da durmuyolar galiba

yabanci futbolcularin menajerleri de bizi fofaya falan veroyor adamlar bize batti batacak gozuyle bakiyor

ali koc olmasaydi fb simdiye kadar durumu ne olurdu bilinmez borclari 1 milyar falan azaldi belki de daha cok
 adamlarda ne CL geliri var ne de baska birsey
2017 de 2.8 milyarmis 2018 sonunda 3.5 milyarmis

mesela anc ve ali koc baskan olmasaydi simdi fbyle bizim durum ne olurdu acaba

Fenerbahce'nin borcunun azalmis olmasi mantik disi. Oyuncu satisi, kur gelisimi, basarilari ve sportif gelirler vs ortada.
Hicbir izahi yok. FFP altinda yonetimin borc vermesi yasak bildigim kadariyla, o olamaz.
Dolayli yoldan bir sponsorluk olabilir tabii, ama bunun denetimden gecmemesi lazim.
Normal sartlar altinda. Ha, dersen ki Turkiye sartlarinda gecer, hatta UEFA denetiminden bile gecer, orasinda hakli olabilirsin.
Ama durum boyleyse bile saglikli bir yapi degil. Koc'un veya zengin bir kitlenin parasiyla ne kadar doner bir kulup? Adam ne kadar verecek, nereye kadar?
Ben kulubun kendi yaginda kavrulmasini isterim, saglikli yapi budur. Bu durumda simarik zengin bir veledin oyuncagindan baska birsey degil.
Hatta daha agir bir laf bile soylerdim, ama muhtemelen forum kurallarini cignerim.
Madem oyle bir durum olacak degistir statuyu gec sahiplik modeline. Gunahi da sevabi da sahibin olsun.

Bu arada simarik oglan o kadar para aktarirken kulube zengin, asil para babasi babanin sadece 10 milyon tl bagis yapmasi harbiden utanc verici.
Maalesef Besiktas'liligiyla ovunen zengin kulube yeterince sahip cikmiyor.

Çevrimiçi yaço58

Fenerde kalırsa oynayamayacak o açıdan onun içinde mantıklı takas dorukhan içinde

Çevrimdışı tangaz

Eksisozluge de baktim, internette de aradim, Negredo'nun oynamadigi donemin parasini aldigina dair 1 tane haber yok.
Oyuncu satisi ve alimi konusunda analiz var. Girersin transfermarkt'a bakarsin. Totalde ufak bir eksiyle kapatilmis F.Orman donemi. Ok? Daha nasil yazayim?
Ben sana tek faktor yazmiyorum ki. Bu borcu yapacak bircok faktor var. Hepsinin toplami. Borc sundan oldun bundan oldu, sunun parasi ne oldu diye bakamazsin olaya.

Diger kulupler kilavuz olsun demedim zaten, okudugunu anlamiyorsun. Hadi yazdigim faktorler fasa fiso, o zaman rakiplere bak diyorum. Bizim borc artarken onlar gulluk gulistanlik ortamda muhtesem transferler yapip maaslarini gunu gunune mi oduyor? Yoksa ayni ulkenin ve ulke futbolunun ekonomik ortaminda bulundugumuz rakiplerimiz de mi sikintida? Eger oyle sadece bizim yonetimin uzerinden suclamalarla gidemezsin. Ulke futbol ortami ekonomik olarak batik, Besiktas degil. Bunu anlatmaya calisiyorum.

okudugumu gayet iyi anlıyorum ama fikret orman ağzı ile yazılınca inandırıcılığı yada ikna ediciliği düşük oluyor.

transfermarktta vidanın maaşını şugün ödeyeceğiz yoksa %100 faiz ödeyeceğiz die açıklama yazmıyor. yeni yönetimin ortaya çıkardığı 2. sözleşme yazmıyor vbvb der susarım dilediğine inanmak senin seçimin.

iyi forumlar...

Çevrimdışı haluk.m

Dorukhan için Ozan'ı vermezler, Ljajic - Ozan takası düşünülüyordur.

Çevrimdışı tangaz

iyi forumlar...

Çevrimdışı Osvaldonun Saçı

Zaten ilk 2 kelimeyi okuyup gerisini okumadan cevap verdiğin belliydi. Niye açıklama gereği duydun ki? Çünkü ne kadar kötü eğitim alsa da lise ve dengi seviyeye ulaşan birisi sorulara bu kadar mantıksız ve alakasız cevap veremez. Zaten 4-5 mesaj önce de yazmıştım okumuyosun diye kısa yazıyorum diye. :biggrinking:

Çevrimdışı bjk4ever

Ozan Tufan'in futbolculugu fena degil, ama karakter olarak hic sevmem. Bize uyacagini da zannetmem. Takimda zaten bir dolu orta saha oyuncusu var, 8 bolgesi de fazlasiyla dolu.
Lemina'nin gerekliligi bile tartismaya acikken Ozan'a hic gerek yok. Onu alana kadar Dorukhan'la uzatip sans veririm. Yetenek olarak farklari yok zaten ve kulubun kendi oyuncusu bari.
Sagbek olarak almak zaten sacmalik. Alacaksan adam akilli bir sagbek al. Agirlikli olarak 8 numara oynamis, cikisini ve iyi maclarini 8'de oynamis bir oyuncuyu alip sagbek yapmak kadar dangalakca birsey yok.

Çevrimdışı tangaz

ben ndiaye ve leminadansa ozanı yeğlerim.

Çevrimdışı levitate

bipbipbupbup

Çevrimdışı tuncaboylu

Hayır bi yazmış kongrede üyeler gönderir diye. Tamam da adam kaçar gibi istifa etti gitti. Sanki Fikret Orman olağan kongrede aday oldu da seçilemedi. Taraftar baskısının da büyük etkisiyle istifa etti çekti gitti daha 3 yıla yakın görev süresi varken.
Taraftar baskısıyla hiç bir alakası yok, Fikret Orman'ın gitmesinin tek sebebi ekonomik olarak elinde patlaycağını anlamsıydı.

Bu adamlar şu anki kur şokunu bizden önce görmediler mi sanıyorsunuz?

Çevrimdışı tangaz

Taraftar baskısıyla hiç bir alakası yok, Fikret Orman'ın gitmesinin tek sebebi ekonomik olarak elinde patlaycağını anlamsıydı.

Bu adamlar şu anki kur şokunu bizden önce görmediler mi sanıyorsunuz?

konu sadece kur şokunu görmek değil ki imzaladığı bankalar birliği anlaşmasının döndürülemez oluşu son kurşunu atmak için 300 milyon kredi çekip karavana sıkması ve yaklaşan 100 milyonluk ödeme idi. adam okyanusu tükettiğini gördü ve kaçtı.