2020/21 Beşiktaş Transfer Sezonu
2020/21 Beşiktaş Transfer Sezonu

Beşiktaş Forum|2020/21 Beşiktaş Transfer Sezonu Beşiktaş'ın 2020/21 sezonuna ait transferleri bu başlık altında konuşulacaktır. Üyeler transferlerle ilgili önerini, düşüncelerini ve

0 Üye ve 34 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

2020/21 Beşiktaş Transfer Sezonu  [Okunma sayısı 2843160 defa] 2020/21 Beşiktaş Transfer Sezonu
Anket
Beşiktaş hangi bölgeye transfer yapmalı?
Kaleci
10 [%9.8]
Stoper
2 [%2]
Sağ Bek
4 [%3.9]
Ofansif Orta Saha
46 [%45.1]
Sağ Kanat / Sol Kanat
2 [%2]
Forvet
38 [%37.3]

Toplam Oy Verenler: 102

Oylama kapandı: 26 Ocak 2021, 14:35:56

Çevrimdışı MUSTAFA_

Hayir, yanlis konusuyorsun. Bilgisizlik yine. Yonetim kurulundan hesap soracak mercii kulubun hissedarlari, kongre. Kongre hesap sorar, taraftar hesap soramaz. Taraftar anca statta bagirir, ama fayda saglamak zorunda degil. Tiki (...) bir baskan varsa o koltukta miskin miskin oturur. Anca kongre uyeleri hesap sorar. Isterse secmez yonetimi olarak, isterse ibra etmez ve dava acma hakki dogar. Taraftar da dava falan acamaz, cunku gorevi kotuye kullanma ispatlanmasi cok cok zor, imkansiza yakin birsey. Kotu transfer yapti diye de birine dava acamazsin, oyle bir dunya yok, oyle bir mantik yok.

Ama su konuda haklisin, ki bu yoneticileri ilahlastirmaya gerek yok. Iyi yoneticilik baska birsey, zenginlik baska birsey.
Cogu zengin zaten biraz sansla, biraz siyasi, bazen aileden gelenler sayesinde o seviyeye gelmistir. Zengin olmak iyi yonetici olmak demek degil, bir sirketi batirmis olmak veya fakir olmak da kotu yonetici olmak demek degil.
Ali Koc bu kafayla bakarsan Turk futbol tarihinin gelmis gecmis en iyi baskani olmasi lazim, lakin ki oyle degil. Geldiginden beri FB hem ekonomik hem sportif olarak ne noktada ortada.
Bu is baba parasiyla koftiden sirket yonetmeye benzemez.

Bence futbolu yonetenler cogu ciddi anlamda yoneticilik bilgisine sahip, bu isin okulunu okumus isimler degil.
En basitinden su futbolcu maasi indirimleri. Bizim yaptigimiz gibi oyuncularla tek tek gorusup indirim istemek kadar sacma bir dusunce yok. Teoride de bunun hicbir yeri, izahi yok. Bu bile basimizdakilerin ne kadar bilgisiz oldugunun kaniti.
Indirim yapacaksan iki turlu yaparsin:

Sosyal adalet geregi belirli bir maasin altindakilere dokunmazsin. Digerlerine tek bir oran uygularsin ve kollektif adaleti saglarsin. Herkes ayni sartlarda indirim yapar. Veya sosyal adaleti daha fazla saglamak istiyorsan skala'lara gore ayirirsin, mesela x euro ve x euro arasindakiler 30%, onun bir altindaki skala'dakiler 20% vs indirim yapar.
Bunun nedeni de kiyaslama hastaligi ve kollektif bilinctir. Dunyaca unlu bir arastirmada maas arttirimiyla ilgili bir soru soruyorlar. Senin maasin 30'dan 50'ye, ayni isi yapan arkasininki 30'dan 60'a cikacak veya seninkisi 30'dan 40'a, arkadasinki 30'dan 35'e cikacak. Hangisini istersin diyince mantik kurallarina aykiri sekilde 2'nci sik tercih ediliyor. Tam da bu yuzden bu tur gorusmeler kisisel yapilmaz, kollektif olarak yapilir. Ilgili kurulla gorusursun, kolletif sozlesme imzalanir ve bunu isciler de kabul eder ve kolletif adalete ve anlatmak istedigin hikayeye inanirlar. Bu is boyle yurur. Dilenci gibi kapi kapi gezersen kapiyi gosterirler adama.

Ha, tabii ki bazi oyuncular performansa gore fazla maas aliyordur. Evet, dogru. Ama bu futbolun dogasi geregi. Futbol maaslarin gunluk, hatta sezonluk revize edildigi kadar dinamik degil. Sans eseri bazi yuksek maasla transfer ettigin oyuncu o kadar performans gostermeyecek, bazilari da maasinin ustunde performans gosterecek. Maasindan memnun degilsen satmayi/kiralamayi denersin, performansini arttirmaya bakarsin, sozlesmesi bitince baglarsin bir karara. Ben yuksek maasla ve yuksek umutlarla transfer edilmis, ama herhangi bir nedenden dolayi o performansi verememis bir oyuncunun 1 sene sonunda maasini revize edip 5 senelik kontratinda yuklu miktar bir para biraktigini gormedim. Oyle bir ornek yok, oyle bir dunya da yok.
Istedigin takimi getir, istersen dunyanin en iyi yonetilen takimi olsun, mesela Bayern Munchen. Getir oyunculari ve maaslarini, en az 5 oyuncuda adaletsiz bir rakam cikartmazsam ben de birsey bilmiyorum.
O yuzden bu oyuncular icin yapilanlar buyuk terbiyesizlik. Hele Vida'ya yapilan buyuk terbiyesizlik. Vida'nin performansi o maasi karsilamiyor evet, ama ben Vida'nin mizmizlandigini, sahada az mucadele ettigini hic gormedim. Canini disine takip oynuyor, Lens keza oyle. Ayrica indirimi kabul etmis bir oyuncuyla bir daha indirim icin yine masaya oturmak ayrica bir terbiyesizlik, o da ayri mesele.
O bahsettiğin hissedarlar da Beşiktaş taraftarı değiller mi  :alala: Akıllı insan bir takımın hissesini almaz normal şartlarda. Ayrıca senin ana gelir kaynağın, müşterilerin olan taraftar. Hukuken hesap soramaz ama pratikte öyle değil işte. İki gün Yönetim gitsin﹗ diye bağırsın taraftar, yönetim gider. Böyle bir yapıdan bahsediyoruz.

Beşiktaş Tarihi
Asıl aşık biziz mecnunun sadece adı var...
★★★

Çevrimdışı tangaz

Yav abi yapma yapma biliyor taraftar gerizekalı mı twitter'da ki transfer delisi veletlerden mi oluşuyor bu kulübün taraftarı ben şu cisse gelmediği için seviniyorum mesela akıllılık yaptılar gidip atlamadılar üstüne 35 yaşındaki herifin sırf maç var diye. Yahu hiç açıklama yapma şu maç bitsin elenirsek de çıkar durumu izah edersin ama sen oyuncuları hedef gösteriyorsan 2 gün önceden maça dair zerre alakan ve umudun yok demektir bu, niye düşürüyorsun camianın modunu ben hocadan umutluyum larinle lensle şunla bunla bir sekilde geçebilir bu turu başkanımızın niye umudu yok?

taraftar gerizekalı değil ama ne kadar akıllı olduğu tartışılır twitterda yazan çizenle vida şu kadar indirim yaptı başkan kabul etmedi sözünü kanıyor twitterda sözü söyleyende kürşat evren sakallı kıllı tüylü vbvb profiller hepsi başkanın yöneticilerin kankası mübarek.

ben bu mod düşme konusundan da sıkıldım walla milyon milyon götürürken şu ortamda bile kuruş inmezken gecikince anında fifaya giderken bi zahmette modu düşmesin oyuncuların çıksın adam gibi işini yapsınlar.
Fenerbahçe ve Galatasaray'ı tutanların taraftarlık hikayeleri popülerlik, başarılar, şampiyonluklar ve egemen ideolojileriyle örtüşür. Beşiktaşlılık, anlatılması zor bir damara bağlıdır...

"Ben belli bir takıma karşı değil, yenilgiye karşı oynarım" Eric Cantona

Çevrimdışı tangaz

Açıklama kabul edilebilir olsa da zamanlama çok hatalı be abi. Şuan Beşiktaş'ın tek gündemi PAOK maçı olmalı iken burada bile konuşulan konulara bak. 1 hafta sabretse ne kaybederdi.

ben artık katılmıyorum bu görüşe adamlar nasıl ki kontratım bu son kuruşuna kadar alırım diyorsa o zaman çıkıp hakkını versin başlarım modlarına onların...
Fenerbahçe ve Galatasaray'ı tutanların taraftarlık hikayeleri popülerlik, başarılar, şampiyonluklar ve egemen ideolojileriyle örtüşür. Beşiktaşlılık, anlatılması zor bir damara bağlıdır...

Çevrimdışı Osvaldonun Saçı

O bahsettiğin hissedarlar da Beşiktaş taraftarı değiller mi  :alala: Akıllı insan bir takımın hissesini almaz normal şartlarda. Ayrıca senin ana gelir kaynağın, müşterilerin olan taraftar. Hukuken hesap soramaz ama pratikte öyle değil işte. İki gün Yönetim gitsin﹗ diye bağırsın taraftar, yönetim gider. Böyle bir yapıdan bahsediyoruz.

Kendi açtığın statta "Fikret gol gol gol, Bana bir masal anlat Fikret, içinde yalanlar olsun, içinde dolarlar olsun" diye tüm stat bağırsın bakalım kaç hafta dayanabiliyosun o koltukta. Tabii ki sadece taraftar tek etken değil. Ama en önemli parça o.

Çevrimdışı bjk4ever

Muhasebeleştirilen veriler ne kadar doğru bu da tartışılır. Taraftar bu kadar bilgiye sahip olmak zorunda değil ama yöneticiler de müşterisi olan taraftara durumu açıklamalı. Ben Cenk üstünden yapılan eleştirinin biraz sembolik olduğunu, bu rekor gelirler nereye gitti denmek istediğini düşünüyorum taraftarın. Ben nereye gittiğini tahmin edebiliyorum ama taraftar tahmin edemeyebilir. Güzel bir açıklama ile bunun önüne geçilebilirdi. Her şey iletişime bağlanıyor. İletişim konusunda vasatımız bile yok maalesef.

Zaten genel kurulda bunun aciklamasini yapiyorlar her sene slaytlarla, gayet net. Ayrica mali raporlar ortada ve herkesin ulasabilecegi bir yerde. Mali raporlari okuyabilecek seviyede olmayan zaten hic bu konulara girmesin daha iyi. Ama derin detaylara girmeden, sadece mantik yuruterek de bazi seylerin aciklamasi yapilabilir. Mesela;

1 Cenk Tosun'u sembolik olarak kullanacagina adamin 7 yillik doneminin hesabini yaparsin. Transfermarkt'ta tum veriler var. Ben gecen sene yapmistim ve asagi yukari 0 cikiyordu net olarak. Avci donemindeki harcalamalari da katarsak isin icinde F.Orman doneminde toplam asagi yukari -15, 20 milyon euro zarardayiz bonservis/kiralama kismina bakarsak. Yani oyle muthis oyuncu satisi yaptik goturdu paralari gibi bir durum yok.

2 Bu takimin kac sene stat geliri olmadan oynadigini hepimiz biliyoruz. Bunu bir faktor olarak hesaba katmak icin Einstein olmaya gerek yok.

3 Kocaman bir stat dikildi. Otoban'in dibinde bir stada karsilik arazimizi vermedik. O stat bir hologram da degil. O stadin maliyetini hesaba katmak icin Einstein olmaya gerek yok.

4 Giderlerimizin cok buyuk bir kismi euro uzerinden olan oyuncu maaslari, gelirlerimizin oyuncu satisi ve Avrupa geliri haric buyuk kismi tl. Oyuncu satisini 1'de soyledim zaten, alilanlar satilanlari goturdu 7 yillik donemde. UEFA gelirleri cok dusuk, CL gelirlerini de 7 senenin sadece 2'sinde aldik. Euro F.Orman geldigince 2.5 civarindaydi, gittiginde herhalde 7 civarinda olsa gerek. Oyuncu maaslari opucukle odenmiyor.

5 Adam hirsizlikla suclaniyor. 3 milyar tl'lik borcu adam hirsizlik yaparak yuruttu diyorsan diyecek birsey yok. Aradaki fark hirsizlikla aciklanmayacak kadar buyuk. Hirsizlik yaptiysa bile emin ol devede kulak kalir.

6 Yukaridakilerin hicbirini dusunemiyorsam bile bir kiyaslama yaparim. Ayni konjunktur'de olan FB ve GS'ye bakarim. Biz batikken onlar gulluk gulistanlik durumda mi? FB as santrforunu satiyor, mecburen bonservissiz kim varsa yasina basina bakmadan topluyor. GS haril haril Belhanda ve Feghouli'yi yamayacak yer ariyor, dogru durust transfer bile yapamadilar. Onlar super de bir biz mi battik? Bir bizim yonetimimiz mi berbat, paralari caldi?

Çevrimdışı tangaz

İşin uzmanı yöneticiler diye senelerdir taraftar konuşmadı parasal konuları. Gelinen nokta ortada. Bence herkes hesap sormalı yönetenlerden. Yönetenler üstüne hiç sorumluluk almıyor çünkü. Şu limitler ve FFP kuralları gelmese hala bu takımlar çocuk gibi birbirleriyle sidik yarıştırıyorlardı.

konuşan taraftarlarda susturuldu öz eleştiri yapalım burada bile susturulan aforoz edilenler oldu.

Çevrimdışı bjk4ever

Kamuoyu oluşturup üzerinde baskı kurarak. Çok basit.

Fikret Orman su an Besiktas baskani bile degil, cok da seyindeydi senin twitter'dan yazdiklarin.
Ayni sekilde baskan uzerinde baski yapsan seni takmayabilir. Aziz Yildirim taraftara ragmen kac sene kaldi koltukta, taraftari kendi stadindan kovdu.
Senin elinde hukuksal olarak hicbir dayanagin yok, hak hukuk konusunda tamamen bossun. Onu soylemeye calisiyorum.
Sen istedigin kadar baski kur, Besiktas yonetim kurulunu gonderecek tek mercii kongre.

Çevrimdışı Bilal Bahadır

Douglas ve Ljalic kamp kadrosunda yok. Uefa oyuncu koruma konusunda gösterdiği hassasiyeti kulüpleri koruma konusunda da göstermeli artık. Bu nedir kardeşim bir sözleşme imzalandı diye bu kadar imtiyaz fazla. Ljalic neyse, Douglas geldiğinden beri para almak dışında ne yapmış. Yerler öyle sözleşmeyi.Sakatmış yine paşam. 1 sene de yatalak olsa iyileşir top oynardı be.

Çevrimdışı tangaz

Sen ne okudun? Finans okumadıysan hesap soramazsın :kop: Önceki başkan da şapka tişört almyan taraftarın eleştirmesini yasaklamıştı. Evde 4 tane şapka var onun yüzünden  :biggrinking: Şaka bi yana şimdi tekrar baktım sadece 2016/2017 ve 2017/2018 sezonlarında UEFA gelirimiz 95 milyon euro civarı. Futbolcu satışından da 20 milyon euro kardayız gibi görünüyo. Bunun yanında sponsorluk gelirleri, tribün gelirleri, gayrimenkul gelirleri, forma vs satışları ve süper lig yayın ve galibiyet primi gelirleri. Bunları toplarsan seçtiğim 2 yılda rahat 200 milyon euro gelirimiz olmuş. Buna rağmen borç artıyorsa bunun hesabını sormak mı saçma?

gelirler 200 değil 300 milyon yuronun üzerindeydi o günkü kur düşüktü

Çevrimiçi yaço58

Douglas ve Ljalic kamp kadrosunda yok. Uefa oyuncu koruma konusunda gösterdiği hassasiyeti kulüpleri koruma konusunda da göstermeli artık. Bu nedir kardeşim bir sözleşme imzalandı diye bu kadar imtiyaz fazla. Ljalic neyse, Douglas geldiğinden beri para almak dışında ne yapmış. Yerler öyle sözleşmeyi.Sakatmış yine paşam. 1 sene de yatalak olsa iyileşir top oynardı be.
Merih dorukhan Yusuf yazıcı falan ağır sakatlıktan geri döndüler bu paşa Bi düzelmedi ne hikmetse

Çevrimdışı tangaz

Ekonomi ve futbolu karsilastirmak elmayla armudu karsilastirmaktir. Biri bilim dali, siyah beyaz ve 10'larca egitim dali vardir ve bunlar uzun yillar surer.
Futbol bir spordur, eglencedir. Futbolun da bilimsel tarafi vardir (psikolojik, fiziksel, taktiksel), ama zaten taraftar bu kisimlarla pek ilgilenmiyor.
Ki bu bilimsel tarafin zorlulugu ekonomiyle hic karsilastirilamaz. Ekonomi uzmani olmak uzun yillarini alirken birkac aylik kursla veya 1-2 yillik egitimle isin futbol tarafini tamamliyorsun zaten. Ikisinin birbiriyle alakasi yok.
Ayrica taraftar zaten futbolla yatip futbolla kalkiyor. Yorumcu dinliyorsun, her turlu ligden maci takip ediyorsun, hem kendi kulubunu hem diger kulupleri takip ediyorsun, gazete okuyorsun, blog/kitap okuyorsun, her turlu bilgiyi aliyorsun egitimini almasan bile. O yuzden kiyaslanamaz.

Ayrica Cenk Tosun'in bonservisiyle ilgili soyledigin de o bilgisizligin kaniti zaten. Cenk Tosun'un bonservisinin ne oldugunu gormek icin simdiyi beklemene gerek yok. Satildigi yilin en gec ertesi doneminde aciklanan mali rapora bakarsin gorursun. Bunun icin 5 sene beklemene gerek yok. Kaldi ki oraya baksan da saglikli bir cikarim yapamazsin. Transfer gelirlerinde bu bonservis muhasebelestirildi mi diye bakarsin? Gorursun orada. Ve giderlere goz atarsin. Oranlara gore, gecen doneme gore bir gariplik var mi diye bakarsin o kadar. Yapabilecegin maksimum bu. Cenk Tosun'un parasi x'e gitti diye bir analiz de olmaz, sonuc da olmaz, mantik da olmaz. Bu kulup gelirlerini kutulara ayirip 'ulan Cenk Tosun'un parasi hala kutuda duruyor, nereye harcasam' diye harcamiyor.
Finansal analiz yapacaksan F.Orman kulubu aldigindaki mali tablolari acarsin, sonraki 7 seneyi yan yana koyup kalem kalem bakarsin ve o sekilde bir analiz yaparsin.
4 sene statsizliktan dolayi olmayan kombine gelirlerini hesaplamadan, oraya dikilen stadin maliyetini hesaba katmadan, 2012'ye gore zaman icerisinde tam tamina 4 katina euro karsisinda deger kaybeden tl'yi hesaba katmadan analiz yapamazsin. Taraftarin finansal analizi tamamen koftiden.

stad bitti başkan 120 milyon dolara mal oldu dedi tv.lerde kendi ağzıyla söyledi sonra rakam 168-180 milyon dolar die açıklandı. bunu analiz etmek için ne ekonomi bilimine ne finansal analize hiç bir şeye gerek yok bir çift göz yetiyor. aradaki 50-60 milyon dolar nedir???

Fikret Orman su an Besiktas baskani bile degil, cok da seyindeydi senin twitter'dan yazdiklarin.
Ayni sekilde baskan uzerinde baski yapsan seni takmayabilir. Aziz Yildirim taraftara ragmen kac sene kaldi koltukta, taraftari kendi stadindan kovdu.
Senin elinde hukuksal olarak hicbir dayanagin yok, hak hukuk konusunda tamamen bossun. Onu soylemeye calisiyorum.
Sen istedigin kadar baski kur, Besiktas yonetim kurulunu gonderecek tek mercii kongre.

Ben şu andan bahsetmiyorum ki. Koltukta otururken gitmesinin önemli etkenlerinden biri diyorum. Cidden yazılanları anlamadığını düşünmeye başladım. Hukuki merci falan ne alaka? Burada birisi taraftar hukuki olarak gönderebilir mi dedi? Yazılanları anladığını düşündüğümde cevap vericem sana. Okumazsın diye kısa kısa yazıyorum ama nedense hala anlamıyorsun ilginç.
[ Son Düzenleme: 24 Ağustos 2020, 11:54:54 Osvaldonun Saçı ]

Çevrimdışı MUSTAFA_

Ljajic konusunda çok fazla gaza getiriyor birileri insanları. Çok büyük hata ediyorsunuz. Ljajic Covid-19 dışında sadece 7 maç takımdan uzak kalmış. Covid-19 olduğu dönemde oynayamadı diye yerden yere vurmanın lüzumu yok. Sonra gidince herkes keşke gitmeseydi diyecek. O çok sevdiğimiz Talisca kadar skora etkisi var belirteyim  :tabe:

Beşiktaş Tarihi
★★★

gelirler 200 değil 300 milyon yuronun üzerindeydi o günkü kur düşüktü

Olabilir oturup hesaplamak lazım. Zaten paralar nerede muhabbeti bununla başladı. Transferde artıdayız, uefadan rekor gelir elde ediyoruz, şampiyon oluyoruz.. Ee borç da katlanarak artıyo. Bu nasıl oluyo dedi taraftar. Mantıklı bi açıklama gelmedikçe bu eleştiri büyüdü sonunda da koltuğundan etti.

Çevrimdışı tangaz

Kamuoyu oluşturup üzerinde baskı kurarak. Çok basit.

+1903
mesela otel müşterileri bile yanyan bakacak bunu görünce imalı gözlerle filan
hatta taraftar otele gidip başkan bize indirim yapacaksın nedenini biliyorsun dese yeridir.

Olabilir oturup hesaplamak lazım. Zaten paralar nerede muhabbeti bununla başladı. Transferde artıdayız, uefadan rekor gelir elde ediyoruz, şampiyon oluyoruz.. Ee borç da katlanarak artıyo. Bu nasıl oluyo dedi taraftar. Mantıklı bi açıklama gelmedikçe bu eleştiri büyüdü sonunda da koltuğundan etti.

Hatta o dönemler statta kombine bulabilmek için millet geceden stadın önünde beklemeye başlıyodu.

Çevrimdışı MUSTAFA_

Lig başlamadan bir gün önce çekseniz de olurdu. Ne de olsa kimse plan yapmayacaktı maçlara göre  :money:

https://twitter.com/demarkesports/status/1297819246379008001

Beşiktaş Tarihi
★★★

Çevrimdışı Bilal Bahadır

ben artık katılmıyorum bu görüşe adamlar nasıl ki kontratım bu son kuruşuna kadar alırım diyorsa o zaman çıkıp hakkını versin başlarım modlarına onların...
Oyuncu tarafı sözleşme konusunda inanılmaz avantajlı. Hiç bir kurum kendi personeli karşısında bu kadar aciz duruma düşürülmemeli. Futbolcu olunca bu böyle maalesef. Adamlar çıkıp top oynasın diye bir pış pışlanmadıkları kalıyor. Yine de oynamıyorlar ayrı mesele. Devlet memuru bile bunlar kadar rahat değildir. Bir imza atıyorsun milyon yüroluk. Sonra antremana git gel yeterli o para her türlü senin.
İstek olarak ben de senden tarafım ama işin realitesi bu. Adamın gönlünü hoş tutacaksın, elin mecbur.
Yoksa bana kalsa ben futbolcular da insan lafına bile karşıyım. Hangi insan maaşlı işinde milyon yüro kazanabilmiş. Süper insan olmaları lazım o paranın hakkını verebilmek için. En ağır şartlarda da en iyi performansları sergilemeleri lazım. Maalesef işler böyle yürümüyor.

Çevrimdışı cursedofdragon

Lig başlamadan bir gün önce çekseniz de olurdu. Ne de olsa kimse plan yapmayacaktı maçlara göre  :money:

https://twitter.com/demarkesports/status/1297819246379008001

bizim maçı bekliyorlar her sene aynı terane yine bizim maçtan önce açıklanacaktı sonra ne olduysa birden ertlendin bu sene aynı seneye yine aynı ?

Çevrimdışı tangaz

her türlü hesap sormak hakkımız ben kampanya başladığında ilk gün 3 mesaj attım ailecek beşiktaşlıyız her aile ferdim başına birer mesaj, sonra da her galibiyette 3er mesaj daha attım 9 ağustosta da 3 mesaj daha atıp hatırı sayılır bir eft daha yaptım yarın kazanınca 3 mesaj daha atacağım bal gibi de hesap sormaya hakkım var parasını ben veriyorum bu yöneticilerin keyfine göre harcadığı para belki de cukkaladığı para.

Ben şu andan bahsetmiyorum ki. Koltukta otururken gitmesinin önemli etkenlerinden biri diyorum. Cidden yazılanları anlamadığını düşünmeye başladım. Hukuki merci falan ne alaka? Burada birisi taraftar hukuki olarak gönderebilir mi dedi? Yazılanları anladığını düşündüğümde cevap vericem sana. Okumazsın diye kısa kısa yazıyorum ama nedense hala anlamıyorsun ilginç.

Hayır bi yazmış kongrede üyeler gönderir diye. Tamam da adam kaçar gibi istifa etti gitti. Sanki Fikret Orman olağan kongrede aday oldu da seçilemedi. Taraftar baskısının da büyük etkisiyle istifa etti çekti gitti daha 3 yıla yakın görev süresi varken.

Çevrimdışı Bilal Bahadır

Ljajic konusunda çok fazla gaza getiriyor birileri insanları. Çok büyük hata ediyorsunuz. Ljajic Covid-19 dışında sadece 7 maç takımdan uzak kalmış. Covid-19 olduğu dönemde oynayamadı diye yerden yere vurmanın lüzumu yok. Sonra gidince herkes keşke gitmeseydi diyecek. O çok sevdiğimiz Talisca kadar skora etkisi var belirteyim  :tabe:
Ljalic'e bir şey demedim zaten. Ljalic çıktı yeri geldi maç aldı. Beğenen olur beğenmeyen olur en azından sahada bir oyun ortaya koydu. Benim lafım Douglas ve benzeri tayfasına. Sadece Beşiktaş için değil tüm kulüpler için bu kepazeliklere son verilmeli. Tarık Çamdallar, Alper Potuklar niceleri antremana gidip kulüplerin paralarını cebe indirdi. Kulüplerin parasının bir kısmı da taraftarın cebinden çıkan maç günü hasılatları, forma ve ürün satışları. Yazıktır günahtır.

Çevrimdışı MUSTAFA_

Ljalic'e bir şey demedim zaten. Ljalic çıktı yeri geldi maç aldı. Beğenen olur beğenmeyen olur en azından sahada bir oyun ortaya koydu. Benim lafım Douglas ve benzeri tayfasına. Sadece Beşiktaş için değil tüm kulüpler için bu kepazeliklere son verilmeli. Tarık Çamdallar, Alper Potuklar niceleri antremana gidip kulüplerin paralarını cebe indirdi. Kulüplerin parasının bir kısmı da taraftarın cebinden çıkan maç günü hasılatları, forma ve ürün satışları. Yazıktır günahtır.
Douglas bence gönderileceği için sakatlanmasın diye kadroya alınmadı. Onun için bir şey diyemiyorum.

Beşiktaş Tarihi
★★★