2020/21 Beşiktaş Transfer Sezonu
2020/21 Beşiktaş Transfer Sezonu

Beşiktaş Forum|2020/21 Beşiktaş Transfer Sezonu Beşiktaş'ın 2020/21 sezonuna ait transferleri bu başlık altında konuşulacaktır. Üyeler transferlerle ilgili önerini, düşüncelerini ve

0 Üye ve 34 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

2020/21 Beşiktaş Transfer Sezonu  [Okunma sayısı 2843161 defa] 2020/21 Beşiktaş Transfer Sezonu
Anket
Beşiktaş hangi bölgeye transfer yapmalı?
Kaleci
10 [%9.8]
Stoper
2 [%2]
Sağ Bek
4 [%3.9]
Ofansif Orta Saha
46 [%45.1]
Sağ Kanat / Sol Kanat
2 [%2]
Forvet
38 [%37.3]

Toplam Oy Verenler: 102

Oylama kapandı: 26 Ocak 2021, 14:35:56

Çevrimdışı tangaz

Douglas ve Ljalic kamp kadrosunda yok. Uefa oyuncu koruma konusunda gösterdiği hassasiyeti kulüpleri koruma konusunda da göstermeli artık. Bu nedir kardeşim bir sözleşme imzalandı diye bu kadar imtiyaz fazla. Ljalic neyse, Douglas geldiğinden beri para almak dışında ne yapmış. Yerler öyle sözleşmeyi.Sakatmış yine paşam. 1 sene de yatalak olsa iyileşir top oynardı be.

dün burada paylaşılan fotoya göre walla güzel göbek yapmış paşam ama adam da haklı hep bu pandemiden herkes azcık tontişleşti onun da hakkı
Fenerbahçe ve Galatasaray'ı tutanların taraftarlık hikayeleri popülerlik, başarılar, şampiyonluklar ve egemen ideolojileriyle örtüşür. Beşiktaşlılık, anlatılması zor bir damara bağlıdır...

"Ben belli bir takıma karşı değil, yenilgiye karşı oynarım" Eric Cantona

Çevrimdışı bjk4ever

O bahsettiğin hissedarlar da Beşiktaş taraftarı değiller mi  :alala: Akıllı insan bir takımın hissesini almaz normal şartlarda. Ayrıca senin ana gelir kaynağın, müşterilerin olan taraftar. Hukuken hesap soramaz ama pratikte öyle değil işte. İki gün Yönetim gitsin﹗ diye bağırsın taraftar, yönetim gider. Böyle bir yapıdan bahsediyoruz.

Ne demek istedigini anliyorum, ama her zaman boyle islemiyor. Dursun Ozbek ve Demiroren'den nefret ediyordu taraftar, zor gittiler. Aziz Yildirim keza oyle. Taraftar satin aldi, 1-2 yalan yuruyus yaptirdi, gostermelik istifa edip dondu 2 kere. Kendini elestiren tayfayi stattan atti. Demiroren de simart bizi baskan, delirt bizi baskanci tayfayi doldurdu kaldi kulupte kac sene. Taraftarin gucu bir yere kadar. Bu sekilde is tamamen baskanin gucune ve vicdanina bakiyor.

Sikinti bence kongre'de. Oy veren insanlarin kulup konusunda kafa patlatan, analiz yapan, rasyonel sekilde oy veren insanlar oldugunu zannetmiyorum. Hepsi dinozor, yas ortalamasi 300. Tamamen arkadaslik, menfaat ve duygusallik on planda. Bence asil cozum aidatlari dusurup ortalama taraftarin kulube uye olup soz sahibi olabilecegi bir yapi. Bu sekilde hesap sorulabilirligi arttiririz anca bence. Ha, bu da kesin cozum olmaz, cunku irrasyonel taraftar da uye olacaktir. Atiyorum, sirf Balotelli alinmadi diye yonetime kizip yonetimi istemeyecek adam da kulube uye olacaktir. Bunun da onune gecemiyorsun.

Çevrimdışı tangaz

Zaten genel kurulda bunun aciklamasini yapiyorlar her sene slaytlarla, gayet net. Ayrica mali raporlar ortada ve herkesin ulasabilecegi bir yerde. Mali raporlari okuyabilecek seviyede olmayan zaten hic bu konulara girmesin daha iyi. Ama derin detaylara girmeden, sadece mantik yuruterek de bazi seylerin aciklamasi yapilabilir. Mesela;

1 Cenk Tosun'u sembolik olarak kullanacagina adamin 7 yillik doneminin hesabini yaparsin. Transfermarkt'ta tum veriler var. Ben gecen sene yapmistim ve asagi yukari 0 cikiyordu net olarak. Avci donemindeki harcalamalari da katarsak isin icinde F.Orman doneminde toplam asagi yukari -15, 20 milyon euro zarardayiz bonservis/kiralama kismina bakarsak. Yani oyle muthis oyuncu satisi yaptik goturdu paralari gibi bir durum yok.

2 Bu takimin kac sene stat geliri olmadan oynadigini hepimiz biliyoruz. Bunu bir faktor olarak hesaba katmak icin Einstein olmaya gerek yok.

3 Kocaman bir stat dikildi. Otoban'in dibinde bir stada karsilik arazimizi vermedik. O stat bir hologram da degil. O stadin maliyetini hesaba katmak icin Einstein olmaya gerek yok.

4 Giderlerimizin cok buyuk bir kismi euro uzerinden olan oyuncu maaslari, gelirlerimizin oyuncu satisi ve Avrupa geliri haric buyuk kismi tl. Oyuncu satisini 1'de soyledim zaten, alilanlar satilanlari goturdu 7 yillik donemde. UEFA gelirleri cok dusuk, CL gelirlerini de 7 senenin sadece 2'sinde aldik. Euro F.Orman geldigince 2.5 civarindaydi, gittiginde herhalde 7 civarinda olsa gerek. Oyuncu maaslari opucukle odenmiyor.

5 Adam hirsizlikla suclaniyor. 3 milyar tl'lik borcu adam hirsizlik yaparak yuruttu diyorsan diyecek birsey yok. Aradaki fark hirsizlikla aciklanmayacak kadar buyuk. Hirsizlik yaptiysa bile emin ol devede kulak kalir.

6 Yukaridakilerin hicbirini dusunemiyorsam bile bir kiyaslama yaparim. Ayni konjunktur'de olan FB ve GS'ye bakarim. Biz batikken onlar gulluk gulistanlik durumda mi? FB as santrforunu satiyor, mecburen bonservissiz kim varsa yasina basina bakmadan topluyor. GS haril haril Belhanda ve Feghouli'yi yamayacak yer ariyor, dogru durust transfer bile yapamadilar. Onlar super de bir biz mi battik? Bir bizim yonetimimiz mi berbat, paralari caldi?

bazı maddelere cevap vermek isterim

1: sadece bons+kira die bakmamak lazım aras,  sezer, ozzi aydoğan, negredoyu göndermek için ödenen uçuk kaçık para vidanın maaş gecikmesine karşılık %100 faiz ödemek ilk akla gelen absürtlükleri atlamamak gerekir.

3: stad maliyeti başkan ağzından 120 milyon dolar dendi sonra 50-60 milyon dolar fazlası sölendi aradaki 50-60 milyon dolar nedir? sonra vodafon çakıl taşı mı ödedi stada bi dünya para ödedi ardından aktifbank denizbank sportoto vbvb bir sürü sponsorda para ödedi stad inşaatına

4: niye başkan kendi açıklamadı mı vodafone ile tarihin en büyük 145 milyon dolarlık sponsorluk anlaşması yapıldı die bizim gelirlerimizin aslında taraftardan gelen kısmını saymazsak çoğu dövizdi tl değildi.

5: walla parası ödenen ama ortada olmayan daireler yok barter çekini boşa gitmesin die kullandık filan dendi iyi güzel hoş da daireler nerede? başkan olduğunda ciddi ekonomik sıkıntılardaki f.orman bodruma oteli nasıl dikti finansmanı nereden sağladı kredi mi kullandı kredi bankalardan mı yoksa bizim kulübünde finansmanını sağlayan tefeci demeye dilim varmıyor ama hadi finans kuruluşu diyeyim o kuruluşlardan mı kredi çekti kredi çektiyse beşiktaş kredi çekerken o kuruluşlar hangi orandan para verdi şayet fikret beyde oradan para çektiyse o hangi orandan çekti??? bu sorularımın yanıtına ulaşabilirsek bu maddeyi daha net yanıtlarım.

6: kıyaslama kısmı kötü bir cümle olmuş
Fenerbahçe ve Galatasaray'ı tutanların taraftarlık hikayeleri popülerlik, başarılar, şampiyonluklar ve egemen ideolojileriyle örtüşür. Beşiktaşlılık, anlatılması zor bir damara bağlıdır...

Çevrimdışı murat

Buzdolabında sebze ve et yok. Ama sürekli ana yemek istiyorsunuz nasıl olacak bu iş.
pizza yapalım.

Çevrimdışı tangaz

Oyuncu tarafı sözleşme konusunda inanılmaz avantajlı. Hiç bir kurum kendi personeli karşısında bu kadar aciz duruma düşürülmemeli. Futbolcu olunca bu böyle maalesef. Adamlar çıkıp top oynasın diye bir pış pışlanmadıkları kalıyor. Yine de oynamıyorlar ayrı mesele. Devlet memuru bile bunlar kadar rahat değildir. Bir imza atıyorsun milyon yüroluk. Sonra antremana git gel yeterli o para her türlü senin.
İstek olarak ben de senden tarafım ama işin realitesi bu. Adamın gönlünü hoş tutacaksın, elin mecbur.
Yoksa bana kalsa ben futbolcular da insan lafına bile karşıyım. Hangi insan maaşlı işinde milyon yüro kazanabilmiş. Süper insan olmaları lazım o paranın hakkını verebilmek için. En ağır şartlarda da en iyi performansları sergilemeleri lazım. Maalesef işler böyle yürümüyor.

a.madrid barca bile %30 ve üzeri indirim istiyor yapıyor ama oyuncuların ne modu düşüyor ne kazanma azmi mücadelesi bizim de pandemi dönemi istemek hakkımız fifa uefa bu konuda kulüpleri korumalı idi yanlış yaptılar bakın en basiti bilet satamıyorsun kombine satamıyorsun maç günü store gelirin filan sıfırlanmış bunları göz önünde alıp resmi elden iş bitirilmeli idi.

Çevrimdışı saricasi

Şöyle paok taraftar sayfasına baktım biri yazmış ,

Geçen sezonun MVP si Misic,Vierinia , Mauritus olmadan oynayacağız ,onların oyuncularının tutkusu daha fazla korkuyorum filan demiş  :D

https://forum.paokmania.gr/viewtopic.php?f=275&t=8200&sid=6f794485ebdf86bcdb313669d627d395&start=390
İlklerin takımı Beşiktaş'a Türkiyenin ilk akıllı Stadyumu yakışır!

Çevrimdışı bjk4ever

stad bitti başkan 120 milyon dolara mal oldu dedi tv.lerde kendi ağzıyla söyledi sonra rakam 168-180 milyon dolar die açıklandı. bunu analiz etmek için ne ekonomi bilimine ne finansal analize hiç bir şeye gerek yok bir çift göz yetiyor. aradaki 50-60 milyon dolar nedir???

Agirlikli olarak Fikret Orman ve o gunku ekonomik sartlardan tartisma ilerledigi icin Fikret Orman ornegini verdim.
Ayrica dikkatli okuduysan ikinci cumlemde mevcut baskanin durumuyla ilgili yazdim. Aziz Yildirim, Dursun Ozbek, Yildirim Demiroren vs gonderilebildi mi taraftar tarafindan? Gonderilemedi. Tabii ki hukuksal olarak konusacagim. Hesap sormak diyorsan bunu hukuksal olarak yaparsin, burasi hukuk devleti. Senin twitter'da yazdiklarin bosa gidiyor sen kendimi cok muhim bir is yapiyorum sansan bile. Taraftarin baskanla direkt iletisim kurdugu tek yer stat, orada da 40.000 kisiden ayni sesin cikmasi her zaman saglanamaz ve her baskan da taraftari takmaz. Istese taraftari bile kontrol altina albilir, gorduk gecmiste. O yuzden hukuksal olarak bir degisim olmadigi surece hesap sormak vs bos isler.
Tamamen taraftarin kendini bir bok sanip avutmasidir. Sen her ne kadar kabul etmesen de maalesef musteri konumundasin, baska bir gucun de maalesef yok.

Çevrimdışı tangaz

bakın bu sayfalarda @mylife1903 defalarca yazdı ben finans kuruluşu olsam bana gelen yöneticiye bir sakal atarım ayağı alışsın şeklinde. gelinen nokta reisi haklı çıkarıyor.

sonra bu mahmut uslu arsen orman dediğinde hepimiz kızdık ama sonra sakinleşince ve bişeyler baş aşağı gidince ben şu soruyu sordum neden arsen orman? dursun değil muharrem değil yıldırım değil çebi değil neden orman? tamam adamlar sallıyor karşılıklı ama hiç bir zaman böyle bir ithamda kimse kimse için bulunmadı.

Çevrimdışı tangaz

Agirlikli olarak Fikret Orman ve o gunku ekonomik sartlardan tartisma ilerledigi icin Fikret Orman ornegini verdim.
Ayrica dikkatli okuduysan ikinci cumlemde mevcut baskanin durumuyla ilgili yazdim. Aziz Yildirim, Dursun Ozbek, Yildirim Demiroren vs gonderilebildi mi taraftar tarafindan? Gonderilemedi. Tabii ki hukuksal olarak konusacagim. Hesap sormak diyorsan bunu hukuksal olarak yaparsin, burasi hukuk devleti. Senin twitter'da yazdiklarin bosa gidiyor sen kendimi cok muhim bir is yapiyorum sansan bile. Taraftarin baskanla direkt iletisim kurdugu tek yer stat, orada da 40.000 kisiden ayni sesin cikmasi her zaman saglanamaz ve her baskan da taraftari takmaz. Istese taraftari bile kontrol altina albilir, gorduk gecmiste. O yuzden hukuksal olarak bir degisim olmadigi surece hesap sormak vs bos isler.
Tamamen taraftarin kendini bir bok sanip avutmasidir. Sen her ne kadar kabul etmesen de maalesef musteri konumundasin, baska bir gucun de maalesef yok.

ex başkanı ciddi savunuyorsun ama soruma yanıt yok soru basit:

- başkan kendi ağzından stad 120 milyon dolara mal oldu dedi tv kayıtları arşivlerde duruyor sonra maliyetin 50-60 milyon dolar fazla olduğu ortaya çıktı aradaki fark nedir o para nerededir? 120ye mal olan bir yer için acaba ekstra fatura girdileri yapılıp maliyet şişirilmiş giderler muhasebeleştirilirken kasa mı boşaltılmıştır???

Çevrimdışı Osvaldonun Saçı

https://twitter.com/sercan_dikme/status/1297820677949595648

Hımm. Allah şifa versin  :D :D

Forumdan atılırsam kendime yeni nick buldum. "Ljajic'in Soleus Kası" fotosu bile hazır.  :evillol: :evillol: :evillol:

Çevrimdışı murat

Ekonomi ve futbolu karsilastirmak elmayla armudu karsilastirmaktir. Biri bilim dali, siyah beyaz ve 10'larca egitim dali vardir ve bunlar uzun yillar surer.
Futbol bir spordur, eglencedir. Futbolun da bilimsel tarafi vardir (psikolojik, fiziksel, taktiksel), ama zaten taraftar bu kisimlarla pek ilgilenmiyor.
Ki bu bilimsel tarafin zorlulugu ekonomiyle hic karsilastirilamaz. Ekonomi uzmani olmak uzun yillarini alirken birkac aylik kursla veya 1-2 yillik egitimle isin futbol tarafini tamamliyorsun zaten. Ikisinin birbiriyle alakasi yok.
Ayrica taraftar zaten futbolla yatip futbolla kalkiyor. Yorumcu dinliyorsun, her turlu ligden maci takip ediyorsun, hem kendi kulubunu hem diger kulupleri takip ediyorsun, gazete okuyorsun, blog/kitap okuyorsun, her turlu bilgiyi aliyorsun egitimini almasan bile. O yuzden kiyaslanamaz.

Ayrica Cenk Tosun'in bonservisiyle ilgili soyledigin de o bilgisizligin kaniti zaten. Cenk Tosun'un bonservisinin ne oldugunu gormek icin simdiyi beklemene gerek yok. Satildigi yilin en gec ertesi doneminde aciklanan mali rapora bakarsin gorursun. Bunun icin 5 sene beklemene gerek yok. Kaldi ki oraya baksan da saglikli bir cikarim yapamazsin. Transfer gelirlerinde bu bonservis muhasebelestirildi mi diye bakarsin? Gorursun orada. Ve giderlere goz atarsin. Oranlara gore, gecen doneme gore bir gariplik var mi diye bakarsin o kadar. Yapabilecegin maksimum bu. Cenk Tosun'un parasi x'e gitti diye bir analiz de olmaz, sonuc da olmaz, mantik da olmaz. Bu kulup gelirlerini kutulara ayirip 'ulan Cenk Tosun'un parasi hala kutuda duruyor, nereye harcasam' diye harcamiyor.
Finansal analiz yapacaksan F.Orman kulubu aldigindaki mali tablolari acarsin, sonraki 7 seneyi yan yana koyup kalem kalem bakarsin ve o sekilde bir analiz yaparsin.
4 sene statsizliktan dolayi olmayan kombine gelirlerini hesaplamadan, oraya dikilen stadin maliyetini hesaba katmadan, 2012'ye gore zaman icerisinde tam tamina 4 katina euro karsisinda deger kaybeden tl'yi hesaba katmadan analiz yapamazsin. Taraftarin finansal analizi tamamen koftiden.

özellikle son bölümüne harfiyen katılıyorum.

Çevrimdışı bjk4ever

bazı maddelere cevap vermek isterim

1: sadece bons+kira die bakmamak lazım aras,  sezer, ozzi aydoğan, negredoyu göndermek için ödenen uçuk kaçık para vidanın maaş gecikmesine karşılık %100 faiz ödemek ilk akla gelen absürtlükleri atlamamak gerekir.

3: stad maliyeti başkan ağzından 120 milyon dolar dendi sonra 50-60 milyon dolar fazlası sölendi aradaki 50-60 milyon dolar nedir? sonra vodafon çakıl taşı mı ödedi stada bi dünya para ödedi ardından aktifbank denizbank sportoto vbvb bir sürü sponsorda para ödedi stad inşaatına

4: niye başkan kendi açıklamadı mı vodafone ile tarihin en büyük 145 milyon dolarlık sponsorluk anlaşması yapıldı die bizim gelirlerimizin aslında taraftardan gelen kısmını saymazsak çoğu dövizdi tl değildi.

5: walla parası ödenen ama ortada olmayan daireler yok barter çekini boşa gitmesin die kullandık filan dendi iyi güzel hoş da daireler nerede? başkan olduğunda ciddi ekonomik sıkıntılardaki f.orman bodruma oteli nasıl dikti finansmanı nereden sağladı kredi mi kullandı kredi bankalardan mı yoksa bizim kulübünde finansmanını sağlayan tefeci demeye dilim varmıyor ama hadi finans kuruluşu diyeyim o kuruluşlardan mı kredi çekti kredi çektiyse beşiktaş kredi çekerken o kuruluşlar hangi orandan para verdi şayet fikret beyde oradan para çektiyse o hangi orandan çekti??? bu sorularımın yanıtına ulaşabilirsek bu maddeyi daha net yanıtlarım.

6: kıyaslama kısmı kötü bir cümle olmuş

1 Istedigin gibi bakabilirsin, ama tek duze aciklanamaz, onu anlatmaya calisiyorum. O bahsettigin oyuncularin mukavelesi fesih edilse ve kalan maasi odense bile 3 milyar tl'lik borc aciklanmiyor zaten. Oguzhan Aydogan'in maasi ne, kontrat bedeli ne ki? Devede kulak kalir.

3 O donemin mali raporlarina ve kongre'de soylenenlere bakmak lazim. Aciklanmamissa bile kongrede bu soru sorulmaliydi ve cevap verilmeliydi.

4 Alakasi yok. En buyuk gelirin federasyon'dan gelen naklen yayin geliri, o da fii tarihindeki sabit kur uzerinden hesaplaniyor, doviz degil. TFF'nin verdigi performans primi tl, merchandising cogunlukla yurt ici oldugu icin tl uzerinden. Sponsorluk ornegini vermissin, ama 0 145 milyon dolar 10 senelik bir gelir, seneye boldugun zaman yuksek bir rakam kalmiyor geriye zaten. Hala cogunlukla tl gelirimiz maalesef. Bundan tek kurtulusun ciddi rakama oyuncu satmak veya CL'ye gitmek, baska kurtulusu yok Turk kuluplerinin.

5 Orasini bilemem, ama F.Orman bildigim kadariyla zaten basarili bir is adamiydi. Ve sundan eminim ki kendi sirketi uzerinden alacagi borc Besiktas uzerinden alacagi borctan cok cok daha ucuza gelir, cunku Besiktas bildigin batik durumda. Ha, daha once soyledigime geliyoruz. Borc olarak degil baska birsey olarak aldiysa kendisi ibra edilmedi. Buna dair bir kanit varsa mahkeme orada. Belgelerle birlikte mahkemeye verirsin olur biter, bu kadar basit. Elinde belge yoksa zaten konusmaya gerek yok. Dedigim gibi, bu borc hirsizlikla aciklanamaz. Hirsizlikla yapildiysa bile bu borcu aciklamaz, devede kulak kalir. Bu borc yapilirken o yonetimin icinde 6 sene asbaskan olarak yer alan mevcut baskan da vardi. Fikret Orman 6 sene para caldiysa, kulubun paralarini carcur ettiyse ve ANC 6 sene bos bos baktiysa zaten istifa etsin hemen.

6 Niye? Bizim buyuklugumuzde, ayni sartlarda yarisan kulupler. Onlarla kiyaslamayagiz da Real Madrid'le, Menemen Belediyespor'la mi kiyaslayacagiz? Bizim borc 3 milyar tl olduysa FB ve GS'ninki de 2.5 milyar tl. Onlarin yonetimi de mi hirsiz?

Çevrimdışı bjk4ever

- başkan kendi ağzından stad 120 milyon dolara mal oldu dedi tv kayıtları arşivlerde duruyor sonra maliyetin 50-60 milyon dolar fazla olduğu ortaya çıktı aradaki fark nedir o para nerededir? 120ye mal olan bir yer için acaba ekstra fatura girdileri yapılıp maliyet şişirilmiş giderler muhasebeleştirilirken kasa mı boşaltılmıştır???

Verebilecegim cevabi verdim. Ama soruyu soran da yanlis, cevap veren de yanlis, cevap istedigin ortam da yanlis.
Benim ve senin yapabilecegimiz sey mali raporlari incelemek, o kadar. Futbol AS veya Insaat AS'nin raporunda bunun aciklamasi olmasi lazim, yoksa garip bir durum var ortada.
Eger yoksa da gidip kongrede bunun aciklamasini istersin. Biz basit 2 taraftariz ve forumda yazisiyoruz. Yazismalarimizin hicbir mantigi yok, hicbir sonuca varmaz.
Normal sartlarda bunu kongre uyeleri gormesi lazim, eger raporlarda yoksa sormasi lazim ve Insaat AS veya Futbol AS yonetim kurulunun cevaplamasi lazim.
Ok?
Ayrica bu kulup denetim altinda, faturalar ve karsiligindaki prestij denetleniyor. Eger denetimciye de guvenmiyorsan ve kasa bosatildi diyebilecek kadar kanit veya kaynak varsa dedigim gibi mahkeme orada, verirsin mahkemeye olur biter. Obur turlusu camur atmak oluyor.
[ Son Düzenleme: 24 Ağustos 2020, 12:59:03 bjk4ever ]

Çevrimdışı murat

Dersini almak yeterliyse ben 3 sene aldım  :ebebe:
kulübü evin ekonomisi, gelirleri maaşınız olarak düşünün maaşınız 5000 lira  borcunuz 50000 bin lira ay 3000 lira bankaya ödüyorsunuz 1500 lira kiranız var yemeye 500 lira paranız var ama evdede 2 tane velet car baba bana iphone al playstation al diye zırlıyor. Durumumuz buna benziyor. O borçlarda hep oled tv, pc, wc, hep havaya gitmiş.ekonomiyi oturtmadan yapaxağımız her hamle bizi daha büyük sarmalın içine sokuyor.hala transfer neden yapılmıyor pazarlık yapmadan verin 300-500 ün hesabını yapmayın diyenler var.aynı kişiler orman dönemindede hem topçu isterler hem geç kaldı derlerdi şimdi fikret orman kulübü bstırdı kaçtı oldu ama arkadaşlar bizden önce anlamışlar fikret ormanın kulübü batırdığını.

Çevrimdışı Osvaldonun Saçı

15/16 ve 16/17 sezonunda gelirlerimizin çoğunluğu euroyken hala euro 4 kat arttı muhabbeti de cidden sıktı. Gelirin euro'ysa euronun artmasından o kadar etkilenmezsin. Zaten kıyaslama da yanlış 2012 eylül'de Euro 2,30.. 2016'da 3,30.. Tüm o gelire rağmen borçların arttığı senelerde euro şimdiki kadar dramatik artmamıştı.

Çevrimdışı MUSTAFA_

kulübü evin ekonomisi, gelirleri maaşınız olarak düşünün maaşınız 5000 lira  borcunuz 50000 bin lira ay 3000 lira bankaya ödüyorsunuz 1500 lira kiranız var yemeye 500 lira paranız var ama evdede 2 tane velet car baba bana iphone al playstation al diye zırlıyor. Durumumuz buna benziyor. O borçlarda hep oled tv, pc, wc, hep havaya gitmiş.ekonomiyi oturtmadan yapaxağımız her hamle bizi daha büyük sarmalın içine sokuyor.hala transfer neden yapılmıyor pazarlık yapmadan verin 300-500 ün hesabını yapmayın diyenler var.aynı kişiler orman dönemindede hem topçu isterler hem geç kaldı derlerdi şimdi fikret orman kulübü bstırdı kaçtı oldu ama arkadaşlar bizden önce anlamışlar fikret ormanın kulübü batırdığını.
Ben paralar nerede diyenlerden değilim. Nereye gittiği belli. Orman'ın suçlanması gereken konu neden elimize para geçtiği gibi harcamalarımız da arttı olur. Başarı ile maaşlar da haddinden fazla yükseltildi ve şu anda o maaşlar fazla düşürelim diye uğraşıyoruz. Orman da hatasının farkına varıp son transferlerin maaşlarını görece düşük tuttu ama bu seferde bonservis ve tercihleri ile sınıfta kaldı. Yöneticilik kolay iş değil. Bütçe yapılırken gördüğüm en büyük hata harcamalarla kazancın eşit olması. Kimse tasarruf ve yatırım kısmı ile ilgilenmiyor. Ne kadar geldiyse o kadar gidiyor.

Beşiktaş Tarihi
Asıl aşık biziz mecnunun sadece adı var...
★★★

Çevrimdışı bjk4ever

Bizim borcumuz kapanmayacak seviyede artik. Sampiyon oldugumuz ve CL'ye gittigimiz senelerde anca kafa kafaya gelmisiz. Yani o ekstra 50-60 milyon euro gelirle anca kafa kafaya geliyorsun. Her sene sampiyon olamayacagina gore sampiyon olamadigin her sene 300-400 milyon tl eksidesin demek. Bu zarari da borcla kapatiyorsun.
Kulubun maas butcesini 1 milyon euro'ya dusursen bile kurtarmiyor. Hesap belli kitap belli. Borclar o kadar yuksek ki, faiz giderleri zaten senin bunu masraflari kisarak artiya gecmeni engelliyor. Bir yandan euro kuru da zorluyor. Isin icinden cikilmaz bir hal aldi.
Bunun Fikret Orman'la falan da alakasi yok.
Cebi ekim 2019'da geldi.

Kasim 2019 itibariyle borc 2.7 milyar tl olarak aciklandi.
Agustos 2020 itibariyle aciklanan en son borc 3.3 milyar tl olarak cikti.
ANC 600 milyon tl mi caldi yani? Boyle mi mantik? Bak, Fikret Orman'in hic alakasi yok, yonetim kurulunda degildi.
Para calamadi. ANC mi caldi?

Çevrimdışı tangaz

1 Istedigin gibi bakabilirsin, ama tek duze aciklanamaz, onu anlatmaya calisiyorum. O bahsettigin oyuncularin mukavelesi fesih edilse ve kalan maasi odense bile 3 milyar tl'lik borc aciklanmiyor zaten. Oguzhan Aydogan'in maasi ne, kontrat bedeli ne ki? Devede kulak kalir.

3 O donemin mali raporlarina ve kongre'de soylenenlere bakmak lazim. Aciklanmamissa bile kongrede bu soru sorulmaliydi ve cevap verilmeliydi.

4 Alakasi yok. En buyuk gelirin federasyon'dan gelen naklen yayin geliri, o da fii tarihindeki sabit kur uzerinden hesaplaniyor, doviz degil. TFF'nin verdigi performans primi tl, merchandising cogunlukla yurt ici oldugu icin tl uzerinden. Sponsorluk ornegini vermissin, ama 0 145 milyon dolar 10 senelik bir gelir, seneye boldugun zaman yuksek bir rakam kalmiyor geriye zaten. Hala cogunlukla tl gelirimiz maalesef. Bundan tek kurtulusun ciddi rakama oyuncu satmak veya CL'ye gitmek, baska kurtulusu yok Turk kuluplerinin.

5 Orasini bilemem, ama F.Orman bildigim kadariyla zaten basarili bir is adamiydi. Ve sundan eminim ki kendi sirketi uzerinden alacagi borc Besiktas uzerinden alacagi borctan cok cok daha ucuza gelir, cunku Besiktas bildigin batik durumda. Ha, daha once soyledigime geliyoruz. Borc olarak degil baska birsey olarak aldiysa kendisi ibra edilmedi. Buna dair bir kanit varsa mahkeme orada. Belgelerle birlikte mahkemeye verirsin olur biter, bu kadar basit. Elinde belge yoksa zaten konusmaya gerek yok. Dedigim gibi, bu borc hirsizlikla aciklanamaz. Hirsizlikla yapildiysa bile bu borcu aciklamaz, devede kulak kalir. Bu borc yapilirken o yonetimin icinde 6 sene asbaskan olarak yer alan mevcut baskan da vardi. Fikret Orman 6 sene para caldiysa, kulubun paralarini carcur ettiyse ve ANC 6 sene bos bos baktiysa zaten istifa etsin hemen.

6 Niye? Bizim buyuklugumuzde, ayni sartlarda yarisan kulupler. Onlarla kiyaslamayagiz da Real Madrid'le, Menemen Belediyespor'la mi kiyaslayacagiz? Bizim borc 3 milyar tl olduysa FB ve GS'ninki de 2.5 milyar tl. Onlarin yonetimi de mi hirsiz?

daha birinci maddeye yanıt verirken ağuzhan aydoğanın ismini ortaya atarsan bunun adı pozitif algıdır neden en düşüğü seçtin? negreo 14 mio aras 6-7 mio rakamlarını seçmedin? sırf bu 2 kontrattan zarar güncel kurla 170 milyonu aşıyor haa bu paraları ödeyemeyip tefecinin kucağına düştüğünde %30la para alındı koy ordan da 50 milyon tl sonra onuda ödeyemedin bir daha faiz ardından bankalar birliği faiz sarmalı böyle oluşuyor işte illa hırsızlık mı lazım kimse tamamı hırsızlıktır demiyor zaten. ozzi aydoğan devede kulaksa negredo aras devenin hangi bölümü ediyor bi %10u geçiyordur.

en büyük gelir federasyondan alınan naklen yayın geliri kısmen doğru o paranın tamamı sabit kur değil bir kısmı sabit bir kısmı güncel kurdu. sonraa oyuncu satışları dövizdi uefa gelirleri dövizdi sadece şl gruptan çıktığımız sene 46 milyon yuro gelir aldık diğer senelerde de hiç 15-20 milyon yuroların altında değildik 145 milyonluk vodafone kısmının tamamı 10 yıl değildi yarısı 10 yılsa yarısı 5 yıldı ve yıl ortalaması paçalda 20 milyon yuro ediyor. sonra kombineler ülkenin en pahalaısı die ex başkan açıkladı o paralardan localar hep dövizdi. bizim ex başkan dönemi çoğu gelirimiz dövizdi.

2012-13de başkan göreve geldiğinde öyle söylediğin gibi başarılı bir iş adamı değildi seninde yaşın o yıllarda epey gençti yanlış biliyor olabilirsin oldukça düşük meblağlı çekleri bile karşılıksıza düştüğüne dair bahse girerim.

bişeyi yanlışla kıyaslamak onları doğru görmek demektir ve bu nedenle yanlıştır.

Çevrimdışı tangaz

Verebilecegim cevabi verdim. Ama soruyu soran da yanlis, cevap veren de yanlis, cevap istedigin ortam da yanlis.
Benim ve senin yapabilecegimiz sey mali raporlari incelemek, o kadar. Futbol AS veya Insaat AS'nin raporunda bunun aciklamasi olmasi lazim, yoksa garip bir durum var ortada.
Eger yoksa da gidip kongrede bunun aciklamasini istersin. Biz basit 2 taraftariz ve forumda yazisiyoruz. Yazismalarimizin hicbir mantigi yok, hicbir sonuca varmaz.
Normal sartlarda bunu kongre uyeleri gormesi lazim, eger raporlarda yoksa sormasi lazim ve Insaat AS veya Futbol AS yonetim kurulunun cevaplamasi lazim.
Ok?
Ayrica bu kulup denetim altinda, faturalar ve karsiligindaki prestij denetleniyor. Eger denetimciye de guvenmiyorsan ve kasa bosatildi diyebilecek kadar kanit veya kaynak varsa dedigim gibi mahkeme orada, verirsin mahkemeye olur biter. Obur turlusu camur atmak oluyor.

ben çamur atmıyorum elimdeki tek delil başkanın söylediği 120 milyona mal oldu lafi ile aradan yıllar geçince açıklanan bilançolardaki 50-60 milyon dolar fazla rakamları ve bir allahın kuluda bunu sormuyor. sonra ben şayet kulübü yönetsem ve stad inşaatında fazla fatura sokmak istesem her türlü sokarım kılıfına da uydururum değil denetim kuruluşu 10 tanesi gelip denetlesin biri de bana çamur atamaz belgelerle çürütürüm iddaalarını en fazla daha ucuzu varken neden pahalıyı seçtin diye hesap sorabilirler onu da diğerleri kısa vadeliydi para yoktu bunlar uzun vadeliydi der savuştururum haa bu çaldıysam çaldığım gerçeğini değiştirir mi hayır ama suçlamalardan beni korur.

Çevrimdışı MUSTAFA_

Hala Koita'yı bekliyorsak işimiz var bu sene  :money:

"Kasımpaşa bir forvet transfer etmek istiyormuş. Eğer o oyuncu alınırsa, Koita'nın Beşiktaş'a gelme durumu varmış. Sergen Yalçın yerli bir kaleci transfer etmek istiyor." (via. Murat Özen)

Beşiktaş Tarihi
★★★

Çevrimdışı bjk4ever

Ben paralar nerede diyenlerden değilim. Nereye gittiği belli. Orman'ın suçlanması gereken konu neden elimize para geçtiği gibi harcamalarımız da arttı olur. Başarı ile maaşlar da haddinden fazla yükseltildi ve şu anda o maaşlar fazla düşürelim diye uğraşıyoruz. Orman da hatasının farkına varıp son transferlerin maaşlarını görece düşük tuttu ama bu seferde bonservis ve tercihleri ile sınıfta kaldı. Yöneticilik kolay iş değil. Bütçe yapılırken gördüğüm en büyük hata harcamalarla kazancın eşit olması. Kimse tasarruf ve yatırım kısmı ile ilgilenmiyor. Ne kadar geldiyse o kadar gidiyor.

Bu sekilde tartisirsak saglikli bir tartisma ortami olur, sagol mantikli sekilde yorum yaptigin icin.
Bence bizim o donem maas butcemizin artmasi buyuk sikinti degildi, basari yakalandigi icin surdurulebilir kilmak icin alinabilecek bir riskti.
Bence asil sikinti o CL seruveni oldu. Taraftari belki duygusal olarak tatmin etti, ama hem takim, hem hoca, hem yonetim tamamen Avrupa'ya endeksli oldu.
Halbuki Avrupa bizim hedefimiz asla degildi, olmamaliydi. O capta degiliz. Avrupa olursa olurdu, olmazsa olmaz. Biizm hedefimiz hep lig olmaliydi.
Ligde ilk yarida kopus yasiyorken ciddi anlamda silkelenmeliydik, ama silkelenmedik. Sacma bir Avrupa macerasi pesinden gittik ve sonra toparlayamadik.
O sene o kadroyla ligi 4. bitirip CL'ye gidememek yakti bizi. Ondan sonra ertesi sene zaten dokulmeye basladik. Yonetim 3. senenin ilk yarisinda veya ortasinda oyuncular ve hocayi uyarsaydi ve Senol Gunes'i ligden koptugumuz anda kovsaydi bence toparlanip sampiyon olurduk ve asla bugun geldigimiz noktada olmazdik.

Surekli Avrupa, CL'yi hedef olarak koyuyoruz, ama tamamen hikaye. Turk takimlari icin tek kritik ve olabilecek hedef lig sampiyonlugu ve CL katilimidir. Obur turlu ekonomik olarak ayakta duramiyorsun maalesef. Turk kuluplerin bu durumda olmasinin nedeni de bu, kisir donguyu yaratan da bu. Sadece CL gelirleriyle ayakta kalabiliyor kulupler. CL'ye katilmak icin 3 kulup para harciyor, 1 tanesi katiliyor, diger ikisi daha da derin bir cukura giriyor.

Çevrimdışı tangaz

Hala Koita'yı bekliyorsak işimiz var bu sene  :money:

"Kasımpaşa bir forvet transfer etmek istiyormuş. Eğer o oyuncu alınırsa, Koita'nın Beşiktaş'a gelme durumu varmış. Sergen Yalçın yerli bir kaleci transfer etmek istiyor." (via. Murat Özen)

bizim zaten bu sene ciddi işimiz var mustafa açık olmak gerekirse bu sene şampiyonluk başarı filan kaf dağının ardında hatta önümüzdeki 3-5 yıl da öyle olacak kimse kimseye hayal satmasın derim.

Çevrimdışı MUSTAFA_

Kiminle takas edeceğimize göre değerlendirmemiz değişir. Ben kafa kafaya takas için bir oyuncu göremiyorum Dorukhan dışında  :tabe:

"Beşiktaş'ta Ozan Tufan konusunda gelişmeler olabilir. Ozan Tufan için bir takas gerçekleşebilir." (via. Murat Özen)

Beşiktaş Tarihi
★★★

Çevrimdışı ALDENYX

Bence 120 bizim ccbden cikan digeri dewletin verdigi Tayip'in biz yaptik demecleri bundan olabilir...tamami ile kendi fikrim.
Hayat geç kalanları hiç affetmez.