sergenin bu ufak biradere neden bu kadar kafayı taktın 
dünyadaki kaç scout oxford scouting mezunu?
Abi scoutların Oxford mezunu olması şart değil ama mürekkep yalamış birilerinin nasıl transfer yapılacağının sürecini hazırlamış olması gerekiyor, kulübün iş yaptığı diğer birçok alanda da hazırlanması gerektiği gibi. Stratejik yönetim ve süreç yönetimi bir matematik zeka işidir. Belirli şablonların ve kriterlerin - adam gibi çalışacak scouting departmanın olacak, gelen hocanın oyuncu önerisi oralardan geçtikten sonra transfer listesine girecek veya girmeyecek. Ben bu işe Zoet haberleri ilk çıktığından beri takığım çünkü bana göre performansa göre değil çok daha başka şeylere göre transfer yapıyoruz, eğer bu oyuncular için kendisi scouting yaptıysa durum daha da vahim. Burada kaç tane leş performans veren çıktı ilgilendiğimiz de belki eleştiriler yüzünden geri adım atıldı. Cantelapiedra, Zoet, İbe falan nedir, ateş olmayan yerden duman çıkmaz bir tane de şöyle f/p seviyesi yüksek bir adam duymadım henüz.
Oyuncu iyi oynar kötü oynar orasını bilemem ama sadece şu Akpom transferi bile gerçekleşirse bil ki orada scoutingden çok daha başka şeyler var demektir. Ben kül yutmam abicim, yeterince iyi çalışmadılar derslerine; 90lar'daki yöntemlerle transfer yapmaya çalışıyorlar. Bir tane scouting oyuncusu tarzında adam çıksaydı böyle konuşmazdım. Çıka çıka Ninua denen 90'lar topçusu çıktı, o da herhalde numunelik dursun da laf söz olmasın diye atıldı ortaya, kaldı ki o bile düzgün scouting yapacak adamın ortaya atacağı adam olmazdı. Sadece çevrendeki adamlara bakar, menajer topçularının peşinde koşarsan ben de sorgularım elbet ne iş yapıyorsun sen diye.