Listeni inceledim
@kaan1903, emeğine sağlık güzel oyuncular bulmuşsun.
Ben de kendimce kısa değerlendirmeler hazırladım. Çok beğendiğim oyuncular da oldu beğenmediklerim de. Tabii bunlar benim görüşüm, insanların farklı bakış açıları olabilir umarım yanlış anlamazsın

KALE
Lucas Chaves: Çıkışları iyi compact kaleciler arasında en yüksek istatistiği yapanlardan biri, daha önce paylaştığım Hoyos'dan yüksek. Avrupa da çok makbul olmayan bir tarz ama bu tip kalecileri pek tercih etmeyecek olsam da iyilerini seviyorum. Tecrübelenince daha da iyi olur, bizde de net iş yapacaktır. Listemde muhtemelen boy filtreme takıldığı için gözüme çarpmadı. Eksantrik kalecileri herkes sevmez tabi saygı duymak lazım. Bir 10 olarak Sergen hoca da muhtemelen böyledir.
Ondrej Kolar: Bu sene performansı çok iyi, düzgün karakter olduğu yüzünden bile belli. Lakin değeri, kontrat uzunluğu dolayısıyla imkanımızın dışında. Kiralamak da mümkün olmayacaktır.
Marko Malenica: Diğerlerinden daha klasik tarzda bir kaleci. Orta sıra takımların iyi kalecisi gibi biraz

, pas sayısı ve ısı grafiğinden dolayı söylüyorum yoksa o tarz takım için tercih edilmesi gereken futbolcu belki de

Marek Rodák: Rodak save rate olarak bu sene iyi ama diğer açılardan biraz düşük bir kaleci. Özellikle hava topları baya kötü, önceki sezon hafiften gol şov yaşamış.
David Raya: Daha önce konuşmuştuk, yukarı seviyede iyi performans alınabileceğini düşünmüyorum.
Arijanet Muric: Pek oynatılmıyor, oynadığı maçlarda ornek teşkil edebilecek tarzda durmuyor.
STOPER
Bettella: Kumaşı iyi bir oyuncu lakin pek komple değil, en az 2 yıl sabretmek gerekir diye düşünüyorum lakin potansiyeli hakkında biraz şüphelerim var. Belki ileri yaşlarda tecrübeyle seviyesini yükseltebilir ama gözünü kapatıp al diyebileceğin bir özelliği yok.
Cesar Montes: İyi bir oyuncu değil.
Juan Cruz Komar: Eksikleri olan bir oyuncu. Değişken ve vasat. Tarzı oturduğunda iyi futbolcu olma ihtimali var ama şüpheli.
Carlos salcedo: Kalitesi epey yüksek, tarzı olan bir stoper. Kafa topu başarı yüzdesı biraz düşük, harici her şey var diyebiliriz. Biraz faullü oynuyor, maddi imkanlarımızın çok üstünde.
Cameron Carter-Vickers: Geçen sezon fena oynamamış aslında ama bu sezon faul yapmama hariç birçok açıdan vasatın altında kalmış
Harold Moukoudi: Potansiyeli olan fakat henüz onun uzağında, gidermesi gereken bazı eksikleri olan bir oyuncu. Geçen seneye göre performansı epey düşmüş, çalışmalı.
Matej Chalus: Geçen sene pozisyon alma anlamında başarılı olan, bu sene vasatın epey altında kalan bir oyuncu. Diz sorunu var şu an.
Eray Cömert: Oyununu geçen seneye göre olgunlaştırmış lakin yabancı olsa çok da dikkat çekmeyecek bir arkadaş. 2M Değer bana göre yüksek.
Lucas Áfrico: Pek iyi değil.
SAĞ BEK
Mahlon Romeo: Pozisyon takibi çok düşük, iyi bir oyuncu değil.
Jayden Bogle: Genç yetenek ama hemen abartmışlar fiyatını. 1M'e de var böyle siyahı genç bekler. Misal sol ama Juan Famillia Castillo çok daha etkili bir tip.
Moses Odubajo: Geçen sene etkili ama bu sezon çok kötü istatistiği var.
Andy Yiadom: İyi çalımı var, parasının oyuncusu aslında ama 3M vermeye niyetlensem en azından daha genc olsun isterim.
Karlo Bartolec: İyi oyuncu, 4M altı zor bırakırlar gibi.
Josha Vagnoman: Yükselişte, faullerini ve defansını biraz toparlaması gerekiyor.
josip Juranovic: Daha önce incelediğimde beğenmemiştim diye hatırlıyorum lakin bu sefer epey tuttum. Kaptan, isterler biraz tahminen - kafa topu eksik.
Orta Saha
Joe Aribo: Değişik bir oyuncu, çok yorum yapmayı sevdiğim bir tarz değil. Farklı bir ısı grafiği çıkarıyor sanki paralel orta saha gibi.
Mohammed Kudus: Baya değerli bir oyuncu, ikinci forvet gibi. Transfer yaptı sanırım.
Evander: Gözde bir oyuncu, değeri bütçemizin üzerinde.
Nampalys Mendy: Daha önce konuşmuştuk.
Emile Smith Rowe: Çok yeni nesil, Arsenal'in üstüne plan yaptığı bir oyuncu. Oyuncuya merkez 8, defansif özellikleri katmaya çalışıyorlar. Yükselirse üst düzey olur diye bakıyorlardır 3-5 e vermezler tahminen.
Ovie Ejaria: Bu da çok yetenekli bir genç - Liverpool'un bizim gibi bir fakirin parasına ihtiyacı yok

Ivan Sunjic: Çok para vermişler, böyle bir sürü oyuncu var piyasada.
Michael Kingsley: Daha önce gündeme gelmişti sanırım, iyi rakamları yok.
Josh Onomah: İyi rakamları yok.
Frank Onyeka: düşük istatistikleri olmasına rağmen skora katkı yapmış, bu takımdaşı Evander'de de biraz gözüküyordu tabi o çok daha fazla skor yapmış.
Simon Tibbling: Kanat oyuncusu, yeni modadan biraz uzak. Skora katkısı pek yok.
Marek Havlik: Pas yüzdesi bir 8 numara için çok düşük.
Sofian Kiyine: Atak sayısı bir orta saha için çok yüksek, ilginç bir oyuncu. Etkili, yoklanması gerekir.
Vincent Koziello: Geçen sezon iyi oynamış çocuk ama bu sezon 9 maç feci düşük, henuz çok genç.
Ousmane Diakité: Baya güzel istatistikleri var ama kendi yarı sahasında çok top kaybediyor, henüz 19 erken hüküm vermemek lazım. İleride çok iyi olabilir.
Robert Hruby: İyi değil
Daniel Bragança: Fm'de bir ara alıp uzun süre kullandığım oyuncu

. İstatistikleri pek iyi değil ama skora yansıtmış. Yetenekli oyuncularda istatistik konuşmak çok doğru bir şey değil ama baya yumuşak bir ligde oynuyor. Burada işi o kadar kolay olmaz.
Duarte Valente: Var bir şeyler ama kendi sahasında top kaybediyor, peşinden de gitmiyor

Njegos Petrovic: İstatistikleri fena durmuyor ama bizde 6 oynayamaz, 8 olarak da etkili değil.
ON NUMARA
Alejandro Pozuelo: Yıldız oyuncu tabi ama bonservis, maaş.
Luquinhas: Daha etkili oyuncular var.
João Carvalho: Skora uzak
Eberechi Eze: Skora uzak
Mauro Júnior: Güzel skor yapmış, dengeli istatistiği var ama sanki bir şeyler eksik gibi. Dessers gibi bir partneri olmasını iyi kullanmış.
Bersant Celina: Biraz uzak skora, bir de ben 10 numara oyuncusunun daha balanslı ısı haritası çıkarmasını seviyorum, sol iç gibi oynuyor.
SOL KANAT
Moha: Baya etkili bir oyuncu. Biraz düşmüş, geçen sezonu çok daha iyi.
Chidera Ejuke: Bu sezon pozitif oyununa golleri de eklemiş ama artık 4M.
Rudi Pozeg Vancas: Pas ve ileri pas yüzdesi biraz düşük.
Niclas Eliasson: Klasik tip kanat, sağ tarafta daha iyi - bütçe üzeri.
Peter Olayinka: Gol - asist katkısı pek yok. Fiyat şişik.
Yoane Wissa: Skor katkısı az.
Musa Juwara: Bilgi edinemedim.
SAĞ KANAT
Bright Osayi Samuel: Topu bazen güzel taşıyor ama o ışık yok gibi.
Mustapha Bundu: Bundu'yu daha önce izledim. Güçlü, sağ ayaklı bir oyuncu. Piyasası şu an gözüktüğünden baya daha yüksek. Bana göre kontra oynayacak takımların düşünmesi gereken biri - pas %68.
Kristal Abazaj: Biraz fazla düşük profil.
Awer Mabil: Daha çok orta kesmeyi seven bir oyuncu, kafa vuracak adam lazım.
Isaac Atanga: Pozisyonları gole çevirmesi güzel ama pek gelecek göremedim, henüz çok genç yanılıyor olabilirim.
Emmanuel Sabbi: Seviyemizin altında
FORVET
Thomas Buitink: Bu sezon ligde hiç atamamış.
Britt Assombalonga: Gol yüzdesi düşük.
Matej Pulkrab: Az pozisyona girip iş bitirme tarzı bir oyuncu ama fazla bilgi edinilemiyor, profili düşük.
Benjamin Tetteh: Genç bir oyuncu ama 34 maçta 11 gol pek tatminkar değil gibi, pozisyonları gole çevirmesi güzel.
Blessing Eleke: İzledim, tarzı hoşuma gitmedi. Zor bizde tek oynaması bence.
Ermedin Demirovic: Takip ettiğim bir oyuncu, bir süre önce paylaşmıştım. Bizim ligde güzel iş yapabilecek bir futbolcu, baya takımın listesinde. Bilinmez olmaktan uzaklaştı - klübü kurnazlık yapıp iyi para ister.
Ricardo Marquez: Magdelena takımındakidaki ise bu sene gole çok uzak.
Simone Palombi: Seviyemizi kaldırması zor.
Lawrence Shankland: Tam tarzım, çamaşır makinesi görünümlü golcü

Gelsin başlasın.
Leke James: Güzel adam underrated. Sever bizim taraftar baya.
Nikolay Komlichenko: Ekstra olmadığı sürece pas yüzdesi düşük golcülere ısınamıyorum.