2020/21 Beşiktaş Transfer Sezonu
2020/21 Beşiktaş Transfer Sezonu

Beşiktaş Forum|2020/21 Beşiktaş Transfer Sezonu Beşiktaş'ın 2020/21 sezonuna ait transferleri bu başlık altında konuşulacaktır. Üyeler transferlerle ilgili önerini, düşüncelerini ve

0 Üye ve 28 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

2020/21 Beşiktaş Transfer Sezonu  [Okunma sayısı 2851581 defa] 2020/21 Beşiktaş Transfer Sezonu
Anket
Beşiktaş hangi bölgeye transfer yapmalı?
Kaleci
10 [%9.8]
Stoper
2 [%2]
Sağ Bek
4 [%3.9]
Ofansif Orta Saha
46 [%45.1]
Sağ Kanat / Sol Kanat
2 [%2]
Forvet
38 [%37.3]

Toplam Oy Verenler: 102

Oylama kapandı: 26 Ocak 2021, 14:35:56

Çevrimdışı MUSTAFA_

Beşiktaş Tarihi
Asıl aşık biziz mecnunun sadece adı var...
★★★

Çevrimdışı MUSTAFA_

Erdal Torunoğulları: "Uzun süre Hollanda'da kaldığım için Leroy Fer ve Zoet isimleri gündeme geliyor herhalde. Tabii bir kaleciye ihtiyacımız var, bu bir gerçek. Üst düzey bir kaleci almamız gerekiyor. Diğer oyunculara bakacağız. Belki Zoet de o listede olabilir. Birçok kaleci adayımız var. İnşallah bir tanesiyle ortak noktada buluşuruz. Görüştüğümüz hem yabancı hem de yerli kaleciler var."
İsmi hiç bizimle geçmeyen birisini getirsinler de şaşırtsınlar bizi  :)

Beşiktaş Tarihi
★★★

Çevrimdışı Erman1903

Bu sene yetenek ortalamamızı bir şekilde arttırmamız lazım. Ben bekler konusunda iyi bir araştırma yaparsak gidenlerin yerini doldurabileceğimizi düşünüyorum. Gökhan Gönül çok iyi ama hem yaşı hem de sakatlık problemi can sıkıcı. O kalsa bile yedeğini almak zorundayız. Giderse bir yerli bir yabancı almamız lazım. Tabi Douglas'ın da gitmesi lazım :tabe: Takıma direk ilk 11 oynayacak oyuncu alacağımızı düşünmüyorum. Geçen isimler hiç bu yönde görünmüyor bir kaç tanesi dışında. Geleceğin takımına parçalar ekleyeceğiz gibi duruyor daha çok :tabe:

Önce beni transfer etsinler  :evillol:

Yaş ortalaması da düşmeli. Özellikle bekler konusunda ciddi mesai yaptım, iki tarafta da bütçemize uygun 10 adetten fazla oyuncu (Bonservisli+bonservissiz) bulmak pek mümkün değil. Harici olarak eksiği olan oyuncular oluyor... Mesela sağ bekte kafa topunda etkili olamayan Molina - Boakye gibi. Veya faüllü oynayan oyuncular... Gerçi diğer bölgelerle karşılaştırırsak 10 oldukça iyi bir sayı, örneğin pasör 6 yok gibi bir şey. Tabela yapabilecek, aynı zamanda defansif sorumluluk alan 8 numara 2-3 adet çıkıyor.

Bütçemiz azaldığı için genelde adı sanı duyulmamış oyunculara yöneleceğiz/yönelmeliyiz. Tanınmadıkları için bize formayı alamazlar gibi gelebilir ama gerçekten iyi oyuncular da çıkıyor aralarında. Bundan 10 sene önce işler çok daha zordu, şimdi internetten oyuncunun attığı yanlış adım bile açıp izlenebiliyor.

Hani sen performansı iyi bir oyuncu alırsın ama burada sisteme uymaz, ülkeye alışamaz vs ona sözüm yok. Ama Diaby gibi adamları getirmesinler artık, yahu adam geçen sezon da tamamen aynı fındık kadar performans grafiğini çıkarıyor. Neyini gördün de aldın bu oyuncuyu değil mi...

Veya Zoet... Adam Karius'un iki katı basit gol yiyor, şu istatistiği bir kişi göremiyor mu? Belli ki yok yani öyle birisi, listende bile olmaması lazım aslında. Ondan sonra çıkıp Hollanda'ya gittiğimiz için ismi çıkıyor - listemizdekilerden biri de olabilir falan kimse yemiyor artık bunları. Resmen amatörlük işte, başta farkında bile değillerdi...
[ Son Düzenleme: 09 Haziran 2020, 13:42:12 Erman1903 ]

Çevrimdışı MUSTAFA_

Önce beni transfer etsinler  :evillol:

Yaş ortalaması da düşmeli. Özellikle bekler konusunda ciddi mesai yaptım, iki tarafta da bütçemize uygun 10 adetten fazla oyuncu (Bonservisli+bonservissiz) bulmak pek mümkün değil. Harici olarak eksiği olan oyuncular oluyor... Mesela sağ bekte kafa topunda etkili olamayan Molina - Boakye gibi. Veya faüllü oynayan oyuncular... Gerçi diğer bölgelerle karşılaştırırsak 10 oldukça iyi bir sayı, örneğin pasör 6 yok gibi bir şey. Tabela yapabilecek, aynı zamanda defansif sorumluluk alan 8 numara 2-3 adet çıkıyor.

Bütçemiz azaldığı için genelde adı sanı duyulmamış oyunculara yöneleceğiz/yönelmeliyiz. Tanınmadıkları için bize formayı alamazlar gibi gelebilir ama gerçekten iyi oyuncular da çıkıyor aralarında. Bundan 10 sene önce işler çok daha zordu, şimdi internetten oyuncunun attığı yanlış adım bile açıp izlenebiliyor.

Hani sen performansı iyi bir oyuncu alırsın ama burada sisteme uymaz, ülkeye alışamaz vs ona sözüm yok. Ama Diaby gibi adamları getirmesinler artık, yahu adam geçen sezon da tamamen aynı fındık kadar performans grafiğini çıkarıyor. Neyini gördün de aldın bu oyuncuyu değil mi...

Veya Zoet... Adam Karius'un iki katı basit gol yiyor, şu istatistiği bir kişi göremiyor mu? Belli ki yok yani öyle birisi, listende bile olmaması lazım aslında. Ondan sonra çıkıp Hollanda'ya gittiğimiz için ismi çıkıyor - listemizdekilerden biri de olabilir falan kimse yemiyor artık bunları. Resmen amatörlük işte, başta farkında bile değillerdi...
Futbolu hala dinazorlar yönetiyor. Klasik yönetemlerle oyuncu izlemeye, izletmeye devam ediyorlar. Kaçıncı yüzyıldayız? Bu tür programları kullanıp oyuncu aramak lazım  :tabe:

Beşiktaş Tarihi
★★★

Çevrimdışı Erman1903

Futbolu hala dinazorlar yönetiyor. Klasik yönetemlerle oyuncu izlemeye, izletmeye devam ediyorlar. Kaçıncı yüzyıldayız? Bu tür programları kullanıp oyuncu aramak lazım  :tabe:

Kullanıyorlar kullanmasına ama nasıl orası belli değil. Referans almak ve doğru filtreleme yapmak için gerçekten bilgi sahibi olmak lazım.

Bir de isim hayranları (Zuut :D), düzgün ligde kötü oynayan oyuncuları iyi sanan dinazorlar ve o meşhur menajerler var tabi. Tavsiyeyle çalışma işine artık bir son verilmeli, önerilen oyuncuyu zaten ismi gelmeden incelemiş; elemiş ya da listelemiş olmalıyız.

[ Son Düzenleme: 09 Haziran 2020, 14:24:58 Erman1903 ]

Çevrimdışı worns

şimdi şu kaleci piyasasına bakınca jose sa'yı oly 2.5'a bedavaya almış. keşke biz alsaymışız klasik oyuncu havuzumuzdan bir adamdı. gerçi o zaman karius'un sözleşmesi sürüyordu :)

Çevrimdışı MUSTAFA_

şimdi şu kaleci piyasasına bakınca jose sa'yı oly 2.5'a bedavaya almış. keşke biz alsaymışız klasik oyuncu havuzumuzdan bir adamdı. gerçi o zaman karius'un sözleşmesi sürüyordu :)
Fikret Orman bomba gibi bırakıp gitti bu oyuncuları başımıza. Sonra sıkıntısını biz çekiyoruz  :tabe:

Beşiktaş Tarihi
★★★

Çevrimdışı worns

Kullanıyorlar kullanmasına ama nasıl orası belli değil. Referans almak ve doğru filtreleme yapmak için gerçekten bilgi sahibi olmak lazım.

Bir de isim hayranları (Zuut :D), düzgün ligde kötü oynayan oyuncuları iyi sanan dinazorlar ve o meşhur menajerler var tabi. Tavsiyeyle çalışma işine artık bir son verilmeli, önerilen oyuncuyu zaten ismi gelmeden incelemiş; elemiş ya da listelemiş olmalıyız.

oyuna katkı yapacak kaleci bakıyor gibi değiliz. hep klasik tip kalecilerle adımız anılıyor. şimdi geriye dönüp bakınca fabri bizim için büyük şansmış. gerçi o da sambade sayesinde gelmiş bir adamdı bizim klasik transfer tarzımızın onu bulup çıkarması çok mümkün değil. zaten fabri öncesi hatırladığım tatmin edici tek örnek luce zamanı gelen cordoba. kaleci seçimi konusunda pek parlak görünmüyoruz yönetimler vs değişse de. bu tablo bizi zuuta götürürse şaşırmam :)

Çevrimdışı Erman1903

oyuna katkı yapacak kaleci bakıyor gibi değiliz. hep klasik tip kalecilerle adımız anılıyor. şimdi geriye dönüp bakınca fabri bizim için büyük şansmış. gerçi o da sambade sayesinde gelmiş bir adamdı bizim klasik transfer tarzımızın onu bulup çıkarması çok mümkün değil. zaten fabri öncesi hatırladığım tatmin edici tek örnek luce zamanı gelen cordoba. kaleci seçimi konusunda pek parlak görünmüyoruz yönetimler vs değişse de. bu tablo bizi zuuta götürürse şaşırmam :)

Cordoba çok ayrı bir seviye, artık rüyalarımızda falan görürüz belki :)... Fabri'yi de ağlata ağlata gönderdik, şimdi geri dönse de o tadı vermez herhalde...

Olayımız Zuut gibi geliyor bana da, oldu bitti gibi o iş. Anlaşmadan dönmemiştir Torunoğulları bey :).

Jose Sa döktürmüş bu arada ;)
[ Son Düzenleme: 09 Haziran 2020, 17:46:34 Erman1903 ]

Çevrimdışı cursedofdragon

İsmi hiç bizimle geçmeyen birisini getirsinler de şaşırtsınlar bizi  :)

Farklı bir oyuncuya gidip tutturamıyorlar hazır tutmuşu var diyorlar herhalde :)

Çevrimdışı MUSTAFA_

Farklı bir oyuncuya gidip tutturamıyorlar hazır tutmuşu var diyorlar herhalde :)
Senelerdir isimlere para veriyoruz. Gomez ve Demba Ba dışında isimden kazanç sağladığımız bir oyuncu olmadı son dönemde  :tabe:

Beşiktaş Tarihi
★★★

Çevrimdışı Erman1903

Burada yönetimle ilgili genelde biraz sert konuşuyorum, bazen kantarın topuzunu kaçırdığım vakitler de oluyordur ama menfaat beklemeyen her taraftar gibi benim de isteğim Beşiktaş'ın başarılı olmasıdır.

Evet son ana kadar çıkıp aday olmamalarından, programsız gelmelerinden dolayı hala kızgınım kendilerine, eminim benim gibi taraftarların sayısı da azımsanmayacak kadar vardır. Fakat kimi dışarıdan kimi de içerideki scout vb gibi bazı kimselerle bağlantısı olan menajerlere karşı da yönetimin yanında durulması gerektiğine inanıyorum. Tabii yöneticilerin de sorumluluklarını yerine getirmeleri, bu sürece hakim olmaları şartıyla...

Yönetimdeki kişilerin art niyetli olduklarını düşünmek istemiyorum lakin değilseler de bu menajer oyunlarına gelmemeleri gerekiyor. Oyuncularla anlaşma süreci harici mümkün olduğunca bu adamları klüp kapısından sokmamalılar. Akıllı hareket etmeli, aşağıdaki adamların kendilerini yönetmesine izin vermemeliler. Bunun da tek yolu bilimsel çalışacak, başka akıllara bağımlı olmaktan bizi kurtaracak bir oyuncu inceleme departmanı kurmaktan geçiyor.

Bu zamana kadar klübe 5 kuruş kazandıramayan, abuk subuk oyuncuların alınmasına ucundan da olsa vesile olan kim varsa şutlayın kardeşim bu klüpten. Bu kişi Ali Naibi'mi olur, altındaki ekip mi olur artık kim ise, gözünün yaşına bakmasınlar.

Biz de çıkıp helal olsun diyelim, sonuna kadar yanlarında olalım.
[ Son Düzenleme: 09 Haziran 2020, 20:12:52 Erman1903 ]

Çevrimdışı Erman1903

İş her zaman baştakine döner, futbola hobi olarak bile merakları olmadığı için bocalıyorlar. Kapı kapı dolaşıp fikir almazlar aksi olsa.

Tamam, iyi niyetini göstermek için tırcı gibi sınır kapısında röportaj veriyorsun ama benzemiyor işte Gomez'i bulmaya...

En kötü Abdullah hocayla otur anlaş, yalandan sportif direktör olsun bir takım bulana kadar hem piyasa yapar. Müdürüm otursun Wyscout'dan istatistik kassın ne bileyim...

Kibar adam anlaşır Sergen'le ne olacak. Parasını veriyorsun çalıştır, kralını yapar sana.

Ortada bir durum var çözüm bulacaksın, işi ehli olan yapacak.

[ Son Düzenleme: 10 Haziran 2020, 00:29:02 Erman1903 ]

Çevrimdışı Erman1903

Şimdi de Lovre Kalinic çıkmış... Gerçek mi bilmiyorum ama bizim Scoutların listesinden olması lazım. 3-5 senedir çıkan isim.

Gentteki son senesi vasat altı, ona rağmen Aston Villa'ya satıldı. Onlar da oynatmayıp Toulouse'a kilaradılar, Toulouse da bulduğu şansları da pek iyi değelendiremedi. Oynadığı 4 maçın 3ünde mağlup oldular - 1'inde berabera kaldılar.

Lütfen; eğer gerçekse vazgeçin bu isim sevdasından, düşüşte olan adamlardan... Kötü sezon geçiren adamı getirmeyen buraya.

Çevrimdışı MUSTAFA_

Şimdi de Lovre Kalinic çıkmış... Gerçek mi bilmiyorum ama bizim Scoutların listesinden olması lazım. 3-5 senedir çıkan isim.

Gentteki son senesi vasat altı, ona rağmen Aston Villa'ya satıldı. Onlar da oynatmayıp Toulouse'a kilaradılar, Toulouse da bulduğu şansları da pek iyi değelendiremedi. Oynadığı 4 maçın 3ünde mağlup oldular - 1'inde berabera kaldılar.

Lütfen; eğer gerçekse vazgeçin bu isim sevdasından, düşüşte olan adamlardan... Kötü sezon geçiren adamı getirmeyen buraya.
Karius'da düştüğümüz yanlışa tekrar tekrar düşmeye kararlıyız  :money: Alınacak o kadar yükselişte kaleci varken gidip de sırf isimleri var diye saçma sapan kalecilerin peşinde koşuyorlar. Sergen Yalçın umarım hepsini veto eder  :tabe:

Beşiktaş Tarihi
★★★

Çevrimiçi yaço58

Beşiktaş sportif direktörlük konusunda Lutz Pfannenstiel ile temas halinde.(Kicker)

Çevrimdışı MUSTAFA_

Beşiktaş sportif direktörlük konusunda Lutz Pfannenstiel ile temas halinde.(Kicker)
Oyunda olsa sportif direktör olarak değil de kaleci antrenörü olarak alırdım. Adam yönetimi ve bilgiyi analiz etme konusunda çok sıkıntılı  :tabe:

:alala:

Lutz Pfannenstiel

Beşiktaş Tarihi
★★★

Çevrimdışı worns

nerden esmiş bu arkadaş :) futbolcuyken dünyanın ucunu bucağını gezen, futbol üzerinden keyfine bakan ilgi çekici bir kişilikti uzun bir ropörtajını okumuştum yıllar önce. hadiseye felsefi bir yaklaşım da getiren donanımlı bir tipti.

futbol sonrasında ilginç işler yapmış hoffenheim'da uzun yıllar scoutluk ki hiç fena oyuncular çıkartmadı 2010'larda hoffenheim. sonra da düsseldorf'da görev almış ki bu dönemde de takım bundesliga yaptı, düsseldorf'ra tam görevini anlamadım spor yönetimi yazmışlar ??

sportif direktör olarak geniş yetkilerle gelip sözünü geçirebilecek bir profil değil, dahası pek buraların havasına suyuna uyabilecek bir arkadaş da değil ama geniş bir oyuncu ve ilişki ağı olabileceğini sanıyorum. hem oyunculuğundan hem hoffenheim'da uzun yıllar scout departmanında çalışmış olmasından. oraların scout departmanları bizim gibi değildir hem birikim hem bağlantı biriktirmiştir o yıllarda. şef scout gibi bir şey olsa kadro mühendisliğinde de danışmanlık yapacak deseler sevinirim.

Çevrimdışı worns

transfermarktta değeri düşük görünen kaleciler listesi yapıp, gözüme ilişenlere tıklıyordum bi ara, ne yapmış ne alemdeymiş bu acaba diye. tıkladığım nerdeyse herkesin haberi çıktı. bu tür bir scouting stratejisi izliyor olabiliriz  :lol:

kalinic'ten büyük takım kalecisi olmaz bu arada bence.
[ Son Düzenleme: 10 Haziran 2020, 21:53:38 worns ]

Çevrimdışı MUSTAFA_

nerden esmiş bu arkadaş :) futbolcuyken dünyanın ucunu bucağını gezen, futbol üzerinden keyfine bakan ilgi çekici bir kişilikti uzun bir ropörtajını okumuştum yıllar önce. hadiseye felsefi bir yaklaşım da getiren donanımlı bir tipti.

futbol sonrasında ilginç işler yapmış hoffenheim'da uzun yıllar scoutluk ki hiç fena oyuncular çıkartmadı 2010'larda hoffenheim. sonra da düsseldorf'da görev almış ki bu dönemde de takım bundesliga yaptı, düsseldorf'ra tam görevini anlamadım spor yönetimi yazmışlar ??

sportif direktör olarak geniş yetkilerle gelip sözünü geçirebilecek bir profil değil, dahası pek buraların havasına suyuna uyabilecek bir arkadaş da değil ama geniş bir oyuncu ve ilişki ağı olabileceğini sanıyorum. hem oyunculuğundan hem hoffenheim'da uzun yıllar scout departmanında çalışmış olmasından. oraların scout departmanları bizim gibi değildir hem birikim hem bağlantı biriktirmiştir o yıllarda. şef scout gibi bir şey olsa kadro mühendisliğinde de danışmanlık yapacak deseler sevinirim.
Daha önce de Ali Naibi istenmediği zaman adı bizimle anılmıştı. Bu haberin doğruluk payı var. Ben de sportif direktörlük için değil ama scout olarak işimize yarayacak biri olduğunu düşünüyorum  :tabe:

Beşiktaş Tarihi
★★★

Çevrimdışı Erman1903

transfermarktta değeri düşük görünen kaleciler listesi yapıp, gözüme ilişenlere tıklıyordum bi ara, ne yapmış ne alemdeymiş bu acaba diye. tıkladığım nerdeyse herkesin haberi çıktı. bu tür bir scouting stratejisi izliyor olabiliriz  :lol:

kalinic'ten büyük takım kalecisi olmaz bu arada bence.

Kalinic çok eskilerden beri geliyor gündemimize, yalan olmasın ama Boyko'ya baktığımız zaman bile çıkmıştı ismi diye hatırlıyorum. Sonraki senelerde de görmüştüm adının geçtiğini. Eski tip bir kaleci, tahta ayaklılardan... Bir yoklamışızdır belki ama sanmıyorum masaya oturacağımızı, uydurma haber olma ihtimali daha yüksek gibi sanki :)
[ Son Düzenleme: 11 Haziran 2020, 00:06:26 Erman1903 ]

Çevrimdışı Erman1903

Daha önce de Ali Naibi istenmediği zaman adı bizimle anılmıştı. Bu haberin doğruluk payı var. Ben de sportif direktörlük için değil ama scout olarak işimize yarayacak biri olduğunu düşünüyorum  :tabe:

Tanımıyorum ama en azından işi futbol olan birisi, @worns 'un dediğine göre kültürlü biriymiş de. Sportif direktörlükten scoutluğa geçmeyi istemez herhalde... Alanında yöneticilerden, Ali Naibi'den falan faydalı olacağı kesin. Şu ortamda istemem diyemem doğrusu, hangi görevde olacağı çok fark etmez benim için...

Bu arada Begovic'den performansı - Leroy Fer'den sakatlık riski dolayısıyla vazgeçmişiz sanırım.

Zoet'le temasımız devam ediyor... Önümüzdeki sene kalecimiz kendisi olacak diye bakıyorum artık, kabullendim canımı sıkmıyorum  :)
[ Son Düzenleme: 11 Haziran 2020, 00:07:57 Erman1903 ]

Çevrimdışı kaan1903

Trabzon Nampalys Mendy ile ilgileniyormuş keşke biz ilgilensek sözleşmesi bitiyor yaşı daha 27 almaya kalksan 10 m çekerler  böyle bedava oyuncuları kaçırmamak lazım Elnenynin yerine cuk oturur teknik hızlı oyuncu.

Çevrimdışı murat

zoet ile de maliyeti nedeniyle vazgeçelim.

Çevrimiçi Akil Emre

zoet ile de maliyeti nedeniyle vazgeçelim.
İlk defa para olmaması işe yaradı