Gencler konusu baya tartisilmis da, bence hem Sergen hem bazi arkadaslar biraz cakallik yapip hem bizi hem kendilerini kandiriyor.
Tek tek isimler uzerinden gidecegim.
Sergen 2 tane 19'luk genci oynattik diyor.
Ersin Karius gittikten sonra baska isim olmadigi icin oynadi. Kalede Necip oynamayacagina gore mecburiyetten oynadi.
Sergen geldiginde ve Karius henuz ihtari cekip kacmamisken Goztepe, Rize, Antep, Basaksehir, Trabzon, Alanya, Ankaragucu, GS maclari vardi.
Karius-Ersin tercihi varken 8 macta Ersin'in oynadigi mac sayisi tam tamina sifir, zero. Karius kactiktan sonra mecburiyetten oynamis pandemi arasindan sonra.
Ridvan Goztepe macinda solbekte eksiklikler varken oynadi. Sonra forma yuzu bulamadi. Sonra Caner'in kontrat muhabbeti olunca ve gidecegi belli olunca bir donem oynadi.
Sonra yaptigi ilk kritik hatada kenari cekildi ve sezon sonuna kadar ilk 11'de cikmadi.
Yani forma sansi verdigi 2 oyuncuda da ben onlarin cevherini gordum, cesaret ettim takima koydum durumu yok. Sartlar geregi zorla oynadilar.
Ben adim gibi eminim ki butce ve kontenjan olsa Ersin'le devam etmeyip yabanci kaleci alirdik. Transfer doneminin basinda mutlaka kaleci gelecek deniyordu, yabanci olmasa bile tecrubeli bir yerli deniyordu. Sen Ersin'e guveniyorsan zaten onunla rekabet edecek yerli almazsin, arkasina adam alirsin. Anca PAOK macindaki performansindan sonra kaleci transferinden vazgectiler.
Ridvan'in onune N'Sakala geldi, su ana kadar hazirlik maclarindaki tercih belli. Lig basladiginda da Ridvan yedek olacak, N'Sakala oynayacak.
Sagbekte adam yokken Kerem Kalafat apar topar gonderildi. Kritik bir macta orijinal mevkisi sagbek olan Kerem yerine Lens tercih edildi. Kerem en azindan sagbek gelene kadar takimda tutulabilirdi, Giresun kacmiyordu herhalde.
Erdogan ve Alpay var kadroda, onlerinde 4 yabanci stoper var. Elalemin sozde yetenegini alana kadar en azindan 1'i 4. stoper olarak takimda dusunulebilirdi, dusunulmedi.
Hasic hasbelkader hazirlik macinda forma sansi bulup cok iyi oynamasa o da dusunulmezdi, muhtemelen kiralik giderdi.
Eger Sergen'in genclere verdigi onemi 10 uzerinden notlamam gerekirse 10 uzerinden 2 derim. Oynattigi gencler su ana kadar bilerek, isteyerek degil, tesadufi olarak
oynatildi. Kendini kandirmaya devam. Genclere gercekten onem veren bir hoca Karius varken o vasat performansiyla onu kenari cekip Ersin'in yetenegini gorup korkmadan forma sansi verirdi. Ridvan'i hatasina ragmen oynatmaya devam ederdi, hemen Caner'e sarilmazdi is ciddiye binince. PAOK macinda sagbekte Kerem'i oynatirdi, Lens'i degil. Tore'ye falan gerek yok, Hasic sag acikta 2. adam olacak, forma rekabetine girecek derdi.
Kisacasi Sergen de siz de kendinizi kandiriyorsunuz, kusura bakmayin. Bu arada bu yazdigim bir yargilama degil. Illa gencler oynasin, genclerimiz cok iyi kafasinda degilim.
Ama genclere onem veriyoruz modunda takilmak olmuyor, cunku durum oyle degil. Trabzon Ugurcan, Huseyin ve 2 Abdulkadir'i catir catir oynatiyor mesela.