o radyo programlarını tam bir dinleyemedim.
evet benim de imzamda var.herkes koysun.
Fulya davası, 11.12.2014(aralık) Perşembe günü, saat 11:35'te.
O programdan anladigim kadariyla davada onemli bir gelisme var o da su:
Orijinal planda, 66%-33%'luk Besiktas-Ascioglu paylasiminin yapildigi planda, rezidanslar 24 kat olarak planlanmis ama bu rezidans kuleleri sonradan 36 kata kadar izin alinarak buyutulmus.
Simdi burada 2 onemli nokta var, birincisi Besiktas bu buyutulen insaat alanindan: kule basina 12 kattan, iki kule icin 24 kat, ve her katta 4 daireden 96 dairelik sonradan buyutulen bolumden payina dusen 66% lik kisim ki neredeyse 63 daireye tekabul ediyor (daire basi fiyati 1 milyon euro civarinda neredeyse 63 milyon euroluk bir para soz konusu), bir pay almamis... Yani 63 milyon euroluk bir paya hakki varken buradan Besiktas'a bir gelir gelmemis.
Isin ilginc tarafi su, Besiktas'in o donemki yonetimi insaati yapan firmayla ek katlara yonelik olarak kotu bir anlasma yapip Besiktas'i zarara ugratmis dahi olsa, o yonetim kararlari genel kuruldan ibra aldigi icin geriye yonelik olarak bu paylasima itiraz etmek neredeyse imkansiz gibi idi deniyor. Ancak cok onemli bir detay ortaya cikmis o da su, Besiktas belediyesi 12 katlik ek bolume izin verirken kultur merkezi icin bir alan talebinde bulunuyor bu arazi Besiktas JK'ne ait olan bolumden 2000 metrakarelik bir arazi tahsisiyle karsilaniyor. Fakat bu arazinin devri ve yapilan bu anlasma o donemdeki mali genel kurulda beyan edilmiyor, yani genel kurul uyeleri eksik veya sahte bir beyana onay veriyor. Son durusmada Belediyeden gelen dosyalar kronolojik olarak bu durumu kanitlayacak detaylara da sahip. Bu delil isiginda eksik/sahte beyanla kurulu yanlis yonlendirilerek alinan ibra gecersiz sayilmali ve Besiktas'in payina dusen kisim orijinal anlasma cercevisinde Besiktas JK'ye gecmeli veya degeri kadar bir bedel karsiligi uzlasma saglanmali deniyor. Tabi bir de isin su yani var, o gunku ibra gecersiz sayilirsa bu o gunden sonra gelen kararlari ve diger mali kurullari da etkiliyor anladigim kadariyla (konunun uzmani degilim, konusmalardan ve okuduklarimdan anladigim bunlar).
Bana en garip gelen kisim, bu davanin mevcut Besiktas yonetimi tarafindan zaman asimina ugratilmaya calisildigi yonundeki iddia; klubun avukat gondermeyerek veya davanin uzamasini saglayacak talepler yaparak davayi zaman asimina ugratmaya calistigi iddia edildi. Bu ne kadar dogru bilemiyorum ama ibranin geriye donuk iptalini mevcut yonetim de istemiyor iddiasi mevcut.
Her halikurda bu davayi takip etmekte fayda var.