Hep aynı şeyi söyledim yine söyleyeceğim.
Benim gözümde büyüklük başarı ile olmaz. Kült olmakla değerlerle olur. Geçmişle olur.
Abd değildir mesela gözümde büyük ülke İngiltere'dir. Rusya'dır.
Burada da Galatasaray büyük takım filan değildir. Ne etnik bir taraftar kültürü vardır ne de yapısı.
Taraftar olarak Beşiktaş'a özenmiş benzemeye çalışmış becerememiş, gösteriş olarak Fener'e özenmiş başaramamış takım dağıldığında sahada 10.000 kişi göremeyeceğin bir takımdır.
Hangi kupayı kaç defa aldığı umrumda değil. Bu ne kadar iyi yönetildiğini -Ne kadar şike şaibe karıştığını da diyebiliriz , gösterir.
Türkiye'de 2 büyük vardır. Biri Beşiktaş biri Fener'dir.
Biri parasıyla öbürü halk ile güçlüdür. Biri halkın diğeri Gücün takımıdır. İkisinin taraftarı da takımını yüceltmek büyümek ve bununla gururlanmak ister.
Galatasaray taraftarı ise takımın büyümesini bununla hava atmayı ister. Büyüme amaç değil araçtır. En büyük fark da budur.
Bundandır ki takım 3-5 sene yokolunca hepsi zaten ben ilgilenmiyorum o kadar fanatik değildim olur. Ta ki tekrar kazanıncaya dek.
Bu yüzden bu kez geçit vermeyeceğiz. Onları o sahay gömmek için elinden geleni yapacak bu çocuklar.
Türkiye de yasadigin icin daha iyi biliyorsundur. benim icin bu söylediklerin cok önemli. bazi seyler kafama takildi cünkü.
mesela ben de Takim dagildina araya belli bir yerde mesafe koyarim. yasayacagim o stresin ve moral bozuklugunun özel hayatimi cok fazla etkilememesi icin yapmak zorunda oldugumu hissederim cünkü.
daha gencken asiri fanatiktim hatta berabere kaldigimizda agladim maclari hatirlarim. ancak hayat tecrübesiyle beraber bazi seyler degisebiliyor. simdi olaylara biraz daha mesafeli bakiyorum belki Almanya da olaylara sizin kadar yakin olamamamin da etkisi vardir bunda. istanbulda yasasam maclara gitme imkanim da olurdu. belki Besiktasa ve Besiktasli olmaya daha farkli bakardim.
ancak sunu da söylemek istiyorum, Takim dagilinca siz maclari bu sezon seyrettiginiz gibi ayni heyecanla seyrediyormusunuz? bence araya belli bir noktada mesafe koymak insanin yapisinda olan birsey. sinir sistemimiz bu asiri strese belli bir yere kadar müsade edebilir diye düsünüyorum. merak ediyorum siz bunu farkli mi görüyorsunuz?
@Çağrı bir de su sorulari sana sormak istiyorum:
Gs, FB ve BJK taraftari arasinda ki bu bahsettigin farklar ezelden beri mi var yoksa son 15-20 senede GS'in basarilariyla mi gelisti bunlar?
gercekten arada bu kadar fark olduguna eminmisin yoksa bize öyle geliyor da olabilir mi? her taraftar grubunda cogunluk degisik profilli degilmidir?