İnsanın dehasına güvenmesini çok taktir ederim ben.
Ama dehaya güvenmekle gereksiz inatçılık ve muhafazakarlık arasında ince bir çizgi var.
Bilic diyor ki bu takım maçı kontrol ederek baskılı oynayarak kazanamaz o yüzden alan daraltacağım hücum pres ile spontane hücum edeceğim.
Şimdiye kadar tam olarak böyle geldik ne eksik ne fazla. Ama burada en önemli şart iyi kondisyondu.
Diyorlar ya hep bir oyuncusu bile kötü oynama şansı yok Beşiktaş'ın diye. Bundan işte. Tam bir takımız biz çünkü.
Haliyle kondisyon düşünce de sıradan bir Fransa Ligi takımıyız St Etienne gibi.
Aynen öyle ben hep şunu söylüyordum bizim kötü oynayarak maç kazanma adetimiz diğerlerine göre bir sezonda bu kadroyla daha az olur.
Ayrıca biz durağan oynayabilecek bir takım değiliz tıpkı Gs gibi.
Hem biz hem de onlardaki oyuncu kadrosu daha çok ön tarafta rakibe sürekli baskı uygulayarak sonuca giden bir kadro yapısında.
Fb durağan oynayabilir çünkü o set oyununu oynayabilecek çok iyi orta sahaları var kısmen Gs'de oynayabilir ama onlarda da o tür oyuncu sayısı fazla değil.
Biz ne zaman coşkulu,istekli ve tempolu oynarız o zaman fark yaratırız bu ligde çünkü bireysel oyuncu kalitemiz sınırlı.
Kötü oynayıp maç kazanabilecek bir kadro yapısına sahip değiliz, durağan oynayabilecek bir takım hiç değiliz.
Bilic bir türlü bunu kabul edemedi maalesef ve kendi sonunu hazırladı artık.