Teknik Direktör Adaylarım |
KURBAN BERDYEV
ERNESTO VALVERDE
OLEG KONONOV
HERVE RENARD
SPALETTİ
...ve tabi ki MİRCEA LUCESCU
"Gerçekçi ol,imkansızı iste"dersek
Lucien Favre |
Daha çok da onlar imkansızın da üzerinde.Herhangi bir oyun geleneğimiz olmadığı için adaylarım birbirine hiç benzemiyor lakin hepsi rasyonalist ve analitik,ampirik düşünen adamlar 5 hafta da çözerler işi.

(öyle umuyorum

)
-Ben Bilic'in oyun modelini beğeniyorum;kafasında ki savunma ve orta saha oyuncularına uygun bir bütçe sağlanırsa çok daha iyi şeyler başarır.Bu yılki Beşiktaş'ta zorluklara rağmen başarılı fakat hayal gücü yok Bilic'in.Esnekliği olmayan bir Teknik adamın uzun vadede başarılı olması imkansız.Esneklik sonradan edinilecek bir şey o yüzden bu giderilemez bir sorun değil.Tabii birazda problem çözebilme becerisi düşük bir oyuncu grubuna sahip olduğumuz için Bilic'in hamleleri eleştiri alıyor.Tabii,bunu biz Bilic ile bir kez futbol üzerine konuşmadan Eren Şafak ve Edin Terzic'in raporlarını okumadan ya da taktik antrenmanını izlemeden kesin konuşamayız belki lakin;1,5 yılı aşkın bir zamanda Arsenal'den Balıkserspor'a;Liverpool'dan Sivasspor'a kadar tüm maçlarda tutucu ve oyun tahayyülü kısıtlı bir Bilic izlediğimiz gerçeği de var.
Acaba elinde bir kaç tane winner oyuncu olsaydı mesela derbilerde savunma da bir lider,orta saha da oyunu tutacak,nerede nasıl oynaması gerektiğini bilen biri,takımın kadro yapısı çok yönlü olsaydı bize bu sene çok daha fazlasını gösterebilir miydi?Bence yapardı.
Birde insanların fikirleri önemli tabii de Sergen nedir ya!
9.haftada Acun ile beraber yeni projelerde görmek ya da aptalca bir reklam/dizi için zoru görünce topuklama ihtimali bir hayli fazla,hepsinden önemlisi büyük kulüp ve büyük egoları yönetip yönetemeyeceği meçhul birinden bahsediyoruz.(İşin medya,taraftar kanadını söylemiyorum bile)