Sorun antrenman ağırlıklı olmaz genelde.
Sorun futbolcu odaklı olur. Futbolcu yazın kendine bakmadığı için döndüğünde kaslar kısalmış olur. Yükleme yapıldığında da sene boyu yırtılmalar görülür.
Dönüp dolaşıp profesyonelliğe gelir yani konu.
Ben yine katilmiyorum.. Sorun futbolcu odakli olsa en fazla bir iki oyuncuda olur, takimin butun oyuncularina yansimaz..Yani Besiktas'in hicbir futbocusu kendine bakmiyor ve sakatlaniyor ki bunlarin cogu Alman disipliniyle yetismis cocuklar, fakat fbnin gsnin oyunculari kendine cok iyi bakiyor o yuzden onlarda sakatlik orani daha az, bu pek mantikli gelmiyor.
Ben sadece bu isin boyle basit bahanelere indirgenmesini kabul etmiyorum. Zemin cok kolay bir kacis noktasi, futbolcuyu suclamak da basit ama ben onu da pek kabul edemeyecegim, belki bir iki oyuncu tatilini kotu gecirmis olabilir ama benim gordugum kadariyla bizim oyuncularin cogu disiplinli, ozverili, ne denirse yapan cocuklar, bunlara donup de sen kendine bakmiyorsun demek biraz garip.
Tekrar soyleyeyim bence suc zeminde degil antreman programinda. Ama varsayalim suc zeminde olsun,bugun antrenor olarak biz dahi gitsek, yahu bu kadar sakatlik yasadik su zeminde bu antreman icin ya duzgun bir zemin bulalim ya da salonda calisalim da cocuklar sakatlanmasin haftasonu kritik macimiz var diyecek kadar dusunebiliriz..Bu dusunulmuyorsa zemine de suc bulmam ben...Yani Ferrari alip bile bile tarlada basarsan suc ne tarlada ne de Ferraride, onu oraya goturup gazi kokleyen salak kimse ondadir.