Taraftarlık ve fedakarlık...
1- Hiç düşündünüz mü anneler, babalar, kardeşler biz nereye gidiyoruz?
2- Biliyorum bu yazıyı boşuna yazıyorum; belki bir kaç kişi etkilenir.
3- Onlar için yazmalıyım...
4- Maçtan önce kavga, hakaret, olay, yer Berlin... Koskoca basketbol organizasyonu Euroleague'de, maç 1 saat geç başlıyor!
5- Ergin Ataman elinde mikrofon "Aman yapmayın, ceza alacağız" diye anonslar yapıyor. Oyuncu kafa olarak bıkmış, yabancısı "Ben nereden geldim buraya!" pişmanlığında...
6- Maça gelenler bağırıyor "Biz sizin için kavga ediyoruz, oynayın ulan" diye...
7- Etmeyin ve bu mantıkla gelmeyin kardeşim! Zarar gören bu vatan ve kulübünüz! Kadına şiddet, çocuğa şiddet, zayıfa şiddet; sahada, salonda şiddet ve küfür, biz böyle değildik...
8- Takip etmekten vazgeçtiğim ve çıktığım Twitter'da millet birbirine ana, avrat, bacı demeden küfür edip, tutmadıkları, bu ülkenin takımları batsın, yok olsun bedduaları ile anıyormuş...
9- İyi ki çıkmışım Twitter'dan... Ben Ankaralıyım, yani inatçı keçi! Yemin ederim, mahkemelerde süründürürdüm, davalar yıllar da sürse, bu aymazları...
10- Olimpiyat Stadı yıkılsın, biz oraya özveriyle geliyoruz diyenlere... Emredersiniz, yıkılsın yapılanlar... O stadın çevresine 4 yan yol yapılsa, rüzgar panelleri için ciddi çalışılsa, problemler minimuma inecek oysa ki...
11- Beşiktaş maçı 1-1 olmuş, belirli bir gurubun başlattığı protesto, sahada mücadele eden insanları bitirir. "Efendim, onlar, milyonlarca Euro alıyor, hata yapmayacaklar, bağırırım, maça o kadar para verdim" diyenler! Oynayanlar insan, genç çocuklar, ne olur yapmayın. Liverpool İstanbul'da elendi, taraftarı çağırdı, alkışladı.
12- Partizan, Beşiktaş'dan fark yedi kendi evinde... Taraftarı, takımı tam 1 saat bırakmadı, motive etti. 1 saat moral verdi... Maç 1-1 iken dün yapılan protesto, tura mal olmuştur İstanbul'da!
13- Tam 50 yaşındayım, 32 yıldır televizyon, radyo programları yapıyor, yazı yazıyorum...
14- Toplumun birbirine düşürülmesi, şiddetin artması için uğraşanlar, lütfen unutmayın, sporu ve gençliği kullanırlar... İngiltere, Hollanda, İtalya şimdi Sırbistan, Güney Amerika'nın önemli ülkelerinde bu senaryolar, komşu Yunanistan dahil tam yol uygulanıyor...
15- Statlar ve salonlar Roma arenaları değildir, sahada oynayanlar birbirlerini öldürmek için sahaya çıkmış gladyatörler hiç değildir!
16- Bize medya olarak büyük iş düşüyor...
17- Spor konuşmak, futbol analizi yapmak, spor programlarının ruhunu seyirciye sunmak, benim temel prensibim.
18- Bunun için Topkapı Sarayı'ndaki Kaşıkçı Elması gibi korunan ve saklanan maç görüntüleri hususu, futbola büyük darbe vuruyor.
19- Bu görüntü işi halledilmeli, hem de ivedilikle. Yoksa "marka değeri" denilen güzel cümle, ağır biçimde sakatlanmıştır!
20- İçimi dökmem lazımdı. Sürçülisan ettiysem affola...
Ercan Taner