Isler bu kadar kolay degil ne yazikki. Sorun Türkiyede teknik ekiplerinin futbol anlayisinin düsük olmasi ve scouting de yapilan yanlislar. Maalesef Profesyonelce oyuncu izlenmiyor ve oyuncularin gercek kaliteleri ve özellikleri ve takima yapabilecegi katki dogru siniflandirilmiyor. Bu sorunlar Dünyanin heryerinde hatta avrupada bile mevcut ancak Türkiye avrupayi geriden izliyor.
Bunun haricinde yabanci sinirlamasi türk futbolunda bir sürü soruna yol acmistir. Yapabilecek en dogru sey bundan sonra Kadro kurarken profesyonelce davranmak. Yabanci sinirlamasinin kalkmasi bizim icin büyük bir sans ama bunu degerlendirmeyi bilmek lazim.
Biz bu maddi imkalarimizla böylesine bireysellige dayali bir hücüm anlayisi ile Galatasaray ve Fenerbahce ile bas edemeyiz. Avrupada fazla ilerleyemeyiz. Takim oyunu her alanda ön Planda olmasi lazim.
Bunun devamini getirirsek takimin yildizlari Töre va Ba nin Takimdan ayrilmalari gerektikleri gözüküyor. Bunlar olmazsa olmaz gibi gözükebilir. Su anki durumumuzda bu zaten tartisilmaz ancak ben ileriyi düsünerek bunlari yaziyorum. Diger oyunculardan bahsetmiyorum bile.
Bu Takimda Besiktasi daha yüksek yerlere tasiyabilecek sadece 2 oyuncu vardir bunlar Tolgay ile Opare. Eger önümüzdeki yillarda basari istiyorsak büyük revizyon sart. Ha Türkiyenin 3. büyügü olmayi kabul ediyorsan böyle devam edebilirsin.
Yeni stat ile beraber bazi islemleri halletmis olmamiz gerekirdi ama görünen su ki bizi zor yillar bekliyor.
@GÖRKEMabi eleştirilerini kabaca sınıflayıp cevap vereceğim, eksik var ise af ola:
1) Savunmayı takım yapar, golü forvet atar. Golü atan forvetide parayı bastırıp alırsın. FB ve GS parayı bastırdı ve hücumu aldı. Bizim de paramız olunca alacağız inşallah. Zaten Bilic'i savunduğum en önemli iki durum şu: 1) evimiz yok 2) paramız yok.
2) Takım zaten takım oyunu oynamaya çalışıyor, şimdiye kadar 40 maç yaptı, daha 10 maç var. Bilic ve teknik ekibi ve hatta yönetim, takımı psikolojik olarak hazırlamamakta hatalıdır. Net. Ama oyuncular 3-4 yıldan beri ilk defa bu denli tempo içine girdi. En nihayetinde bunlar da insan. Bizim düşme dönemimiz çok ters zamana denk geldi.
3) Türkiye'de başarı için orta saha değil, forvet lazım. Defansımız aynen bu şekilde kalsın, orta saha aynen bu şekilde kalsın. Ortaya Sneijder'i, sağa Töre'yi, sola Ayew'i, forvete bu hali ile BA'yı koy, görelim bakalım kaçıncı oluyoruz.