Benim itirazım kadro yetersizliği lafına. Bu sene şampiyon olmak için takımında T.Silva ile V.Kompany mi olması gerekiyor? Düne kadar fenerin iki defans adamı yedeklerde bile yoktu çeşitli sebeplerden, yerlerine oynayan adamları bugün Beşiktaş'a alır mıydınız? Hiç sanmıyorum ama bu noktaya kadar geldiler. Sorun kadro yetersizliği değil oyun felsefesi ve anlayışı. Balıkesir'e karşı maçı kopartamıyorsak bunu kadro yetersizliğine atamazsınız. Burada bu takımla ilgili bir eleştiri geldiğinde yapılan karşı argümanların hepsi aynı, Hakemler, federasyon, Kadro yetersizliği, Tecrübesizlik, Saha dezavantajı.
Uefa ligi kısmına gelince Napoli ve Wolfsurg dışında da çok önemli rakipler bu kupayı bir kaç kez kazanmış Sevilla, çok iyi futbol oynayan Zenit, İtalya ligi ikincisi Roma. Yani rakipler 2 den fazla. Eleyebilir miyiz eleyebiliriz ama işimiz cidden çok zor.
Kendi adıma kadro yetersizliği derken aldığım tek bir kısıt var: Tecrübe. FB ve GS nin 2 stoperi Alves ve Egemen/Çedju ve Semih. Yedek stoperi Kadlec/Gökhan Zan. Orta sahası Topal, Emre, Meireles/Selçuk, Melo, Emre Çolak. Forvetleri Kuyt, Sow, Diego ve Emenike/Burak, Bruma, Sneijder, Umut. Tamamı düzenli olarak hem kendi takımlarında hem milli takımlarında forma giyen, hayvan gibi tecrübeli oyuncular. Bu saydıklarımdan Emre Çolak, Zan ve Umut Bulut hariç tamamı bizim takımda ilk 11 oynar. Realite bu. Özellikle GS'nin kadrosu müthiş tecrübeli. Adamlar 3 yıldır arka arkaya ŞL'de oynuyor, aynı iskeletin 2 de şampiyonluğu var. Bizim kadronun en tecrübelisinin başarıları STSL 3. lüğü ve AL de son 16. Tecrübe sadece maç sayısı değildir.
Artı, GS ve FB nin kulis gücünü bizimle karşılaştıracak değilsin sanırım. Bu konuda benim gibi objektif olmaya çalışan bir adam bile isyan halinde ise sen düşün

Aziz Yıldırım açıkça bir hakemin adını verip bir daha bizim maçı yönetemez diyor ve hala o koltukta oturabiliyor. Emre B. bizim maçtan sadece bir hafta sonra "fuck off" lafını bizim antrenörümüze ediyor, bırak ceza almayı bir de pohpohlanıyor "keh keh Emre işte, mahallenin delisi" hesabı. Yukarıdaki iki açıklama bahane değil, realitedir. SAdece sahada mücadele etmiyoruz.
Ben kendime adıma bu açılardan bakıyorum ve takımı başarısız bulmuyorum.
UEFA konusuna gelince, Sevilla düşüşte olan bi ekip. Takımın tempo problemi var ve yaratıcılık problemi var, ama çok tecrübeliler evet. liverpool'dan daha iyi olmadıkları kesin. Roma çok yavaş oynayan ve sadece oyunu tutarak maç kazanan bir takım. İtalyan futbolu, Juventus ve Napoli dışında yerlerde. Hatta şöyle diyeyim, kendi adıma rakip seç deseler Ajax veya Roma seçerim. Tam dişimize göreler. Zenit'i takip etmiyorum.