Beşiktaş JK Futbol Takımı 2014/15 Sezonu
Beşiktaş JK Futbol Takımı 2014/15 Sezonu

Beşiktaş Forum|Beşiktaş JK Futbol Takımı 2014/15 Sezonu Futbol Takımımızın 2014/15 Sezonundaki Tüm Performansı ve Gelişmelerini Bu Başlık Altında Takip Edebiliriz.

0 Üye ve 12 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Beşiktaş JK Futbol Takımı 2014/15 Sezonu  [Okunma sayısı 3968254 defa] Beşiktaş JK Futbol Takımı 2014/15 Sezonu

Çevrimdışı panic13

Rakiplerin bizden tecrübeli oyunculara sahip olması bizim Balıkesir'e veya Kayseri'ye saçma şekillerde puan kaybetmemize ne gibi etkisi var merak ediyorum. Kimse futbolu konuşmuyor kadro tecrübesi, saha dışı durumlardan bahsediyor. Futbolumuzu ve taktik anlamdaki yetersizliğimizi konuşan yok. Bunu yine kadro yetersizliğine veya tecrübesine bağlayacaksanız hiç başlamayın tekrardan. 2 sezondur gol yedikten sonra neden halen geriye çekildiğimizi kimse konuşmuyor sorulunca kadromuz tecrübesiz defans oyuncularımız yetersiz o yüzden deniyor, neden ileride çoğalamıyoruz az gol atıyoruz diye soruyoruz kadromuz yetersiz oyuncular yoruluyor ileriye çıkacak güçleri kalmıyor deniyor, Neden 2 sezondur Arsenal'e de Liverpool'e de Balıkesir'e de 2 defansif ön libero ile çıkıyor diye soruyoruz kadromuz yetersiz deniyor. Artık bunları dinlemekten gerçekten sıkıldım, taktiği tekniği oyun yapımızı ne zaman konuşacağız? 1-0 öndeyken bile rakip kalede 6 kişiyle gol aramak için defansımızda Baressi mi olması gerekiyor?

Eleştirilerine kendi baktığım yerden cevap verebilirim:

1) Geri çekilme problemi sadece senin değil herkesin farkında olduğu bir problem. Bilic'e en büyük eleştiri bunun için yapılıyor. Burada bile en az 100 defa yazıldı açıklandı. Ben bu problemin sağlam ve oyun görüşü olan bir merkez orta saha ile çözüleceğini düşünüyorum. Nasılı burada anlatılmayacak kadar uzun.

2) Arsenal'e, tottenham'a, Liverpool'a ve Balıkesir'e karşı aynı düzen ve strateji ile çıktığın için takım oyunundan dolayı başarılı oluyorsun. Her maç için farklı düzen lazım diyorsan bunun için Hikmet Karaman ve Yılmaz Vural 10 numara teknik direktörler. Bunu dalga geçmek için söylemiyorum, ciddi söylüyorum. O işi çok iyi yaparlar. Sadece her maç ve rakip için değil, ilk yarı ve ikinci yarı için bile farklı düzene geçerler. Ama Bilic ile devam edecek isek, düzen bu. Ve ben bundan memnunum. Çünkü ŞL'de son 16 ya kalan takımların tamamına bakarsan onlar da aynı bizim gibi oynuyorlar. Yani Chealse hem Stoke City ye hem Manchester City ye aynı düzen ve diziliş ile çıkıyor. Maça göre genel dizilişi bozmadan ufak taktikler ile fark yaratyor. Bknz: Töre'nin Liverpool maçında 60. dakika'da sol kanada geçip, o kanatta hiç birşey yapmadan sadece Ibe ve Emre Can'ın ileri çıkmasını engellemesi. Bizim düzen mi değişti? Hayır. Diziliş mi değişti? Hayır. Ama taktik işe yaradı.

3) Neden geri çekilince gol yiyoruz? Çünkü Pedro dışında diğer defans oyuncularımı yeterli değil. Niye ileri çıkamıyoruz? Çünkü Şu an Ba ve Gökhan Töre dışında diğer oyuncular ya formsuz ya sakat. Ayrıca ileri çıkamayan bek problemimiz var ki Opare bunu kısmen de olsa çözecekmiş gibi sinyaller verdi. Yani serzenişine ait cevaplar yine sorularının içinde. Mutlu değilsen kendini hazırlasan iyi olacak çünkü en az 14 maç daha bu oyuncuları izleyeceğiz. Çünkü bizim sorunumuz sistemle değil, oyuncu kalitesi ile alakalı.
Bizler, ne olursa olsun Beşiktaşlıyız.

https://medium.com/@kasimpasacanavari

Çevrimdışı Çağrı

• Kara Kartal
  • *
  • 02 Mart 2015, 11:57:54
  • Beşiktaş / Bodrum
  • 2015/16 (✔) - 2016/17 Sezonları Şampiyonu Beşiktaş
Alıntı
Eskişehirspor’u, Balıkesirspor’u, Erciyesspor’u yeneceksin. Bu kadar basit. Beşiktaş taraftarı 3. olmaktan artık bıktı.

İşte asıl vizyon budur.

Güntekin Onay Vizyonu.
Varlığımız; Marakeş'te fiyatları rastgele konmuş bir dükkan gibi. İncik boncuk fahiş fiyatta, değerli taşlar indirimde.
Batmamız an meselesi.

Twitter/cagriasarli

Çevrimdışı panic13

Güntekin Onay Vizyonu.

Bence biraz tribüne oynuyor. Neticede bağlı bulunduğu ve para kazandığı medya organları da görüşlerini etkiliyor.

Çevrimdışı Çağrı

• Kara Kartal
  • *
  • 02 Mart 2015, 12:07:19
  • Beşiktaş / Bodrum
Bence biraz tribüne oynuyor. Neticede bağlı bulunduğu ve para kazandığı medya organları da görüşlerini etkiliyor.

Hep böyleydi be abi hep sonuç odaklı yorum yapardı.

İyice Rıdvan'ın kopyası oldu artık.
Varlığımız; Marakeş'te fiyatları rastgele konmuş bir dükkan gibi. İncik boncuk fahiş fiyatta, değerli taşlar indirimde.
Batmamız an meselesi.

Twitter/cagriasarli

Çevrimdışı Çağrı

• Kara Kartal
  • *
  • 02 Mart 2015, 12:09:12
  • Beşiktaş / Bodrum
Dahası o Bilic şampiyon olamaz! açıklamasını stüdyoya çağırdığı zaman yüzüne söyleyebilirse o zaman adam diyeceğim ben.
Batmamız an meselesi.

Twitter/cagriasarli

Çevrimdışı panic13

Hep böyleydi be abi hep sonuç odaklı yorum yapardı.

İyice Rıdvan'ın kopyası oldu artık.

Doğru söylüyorsun.

Bizim ŞL de kaybettiğimiz bi Chealse maçı vardı, sergenin 2 gol attığı ilk maçın rövanşı. Kaybetsek bile Strum Graz maçı berabere bile bitse biz gruptan çıkıyorduk. Strum Graz 5. veya 6. uzatmanın sonunda yan toptan bi gol atmıştı ve turu onlar geçmişti. Bizim Günto o sinirle resmen mikrofonla dövmek sureti ile Lucescu'yu hırpalamıştı :D Soru sorarken nasıl kafa atmadığını hala şaşarım :D

Çevrimdışı Çağrı

• Kara Kartal
  • *
  • 02 Mart 2015, 12:13:14
  • Beşiktaş / Bodrum
Doğru söylüyorsun.

Bizim ŞL de kaybettiğimiz bi Chealse maçı vardı, sergenin 2 gol attığı ilk maçın rövanşı. Kaybetsek bile Strum Graz maçı berabere bile bitse biz gruptan çıkıyorduk. Strum Graz 5. veya 6. uzatmanın sonunda yan toptan bi gol atmıştı ve turu onlar geçmişti. Bizim Günto o sinirle resmen mikrofonla dövmek sureti ile Lucescu'yu hırpalamıştı :D Soru sorarken nasıl kafa atmadığını hala şaşarım :D

Sparta Prag  :kop:
Batmamız an meselesi.

Twitter/cagriasarli

Çevrimdışı Serhat Akkaya

Eleştirilerine kendi baktığım yerden cevap verebilirim:

1) Geri çekilme problemi sadece senin değil herkesin farkında olduğu bir problem. Bilic'e en büyük eleştiri bunun için yapılıyor. Burada bile en az 100 defa yazıldı açıklandı. Ben bu problemin sağlam ve oyun görüşü olan bir merkez orta saha ile çözüleceğini düşünüyorum. Nasılı burada anlatılmayacak kadar uzun.

2) Arsenal'e, tottenham'a, Liverpool'a ve Balıkesir'e karşı aynı düzen ve strateji ile çıktığın için takım oyunundan dolayı başarılı oluyorsun. Her maç için farklı düzen lazım diyorsan bunun için Hikmet Karaman ve Yılmaz Vural 10 numara teknik direktörler. Bunu dalga geçmek için söylemiyorum, ciddi söylüyorum. O işi çok iyi yaparlar. Sadece her maç ve rakip için değil, ilk yarı ve ikinci yarı için bile farklı düzene geçerler. Ama Bilic ile devam edecek isek, düzen bu. Ve ben bundan memnunum. Çünkü ŞL'de son 16 ya kalan takımların tamamına bakarsan onlar da aynı bizim gibi oynuyorlar. Yani Chealse hem Stoke City ye hem Manchester City ye aynı düzen ve diziliş ile çıkıyor. Maça göre genel dizilişi bozmadan ufak taktikler ile fark yaratyor. Bknz: Töre'nin Liverpool maçında 60. dakika'da sol kanada geçip, o kanatta hiç birşey yapmadan sadece Ibe ve Emre Can'ın ileri çıkmasını engellemesi. Bizim düzen mi değişti? Hayır. Diziliş mi değişti? Hayır. Ama taktik işe yaradı.

3) Neden geri çekilince gol yiyoruz? Çünkü Pedro dışında diğer defans oyuncularımı yeterli değil. Niye ileri çıkamıyoruz? Çünkü Şu an Ba ve Gökhan Töre dışında diğer oyuncular ya formsuz ya sakat. Ayrıca ileri çıkamayan bek problemimiz var ki Opare bunu kısmen de olsa çözecekmiş gibi sinyaller verdi. Yani serzenişine ait cevaplar yine sorularının içinde. Mutlu değilsen kendini hazırlasan iyi olacak çünkü en az 14 maç daha bu oyuncuları izleyeceğiz. Çünkü bizim sorunumuz sistemle değil, oyuncu kalitesi ile alakalı.
1)Bilic'in oyun düzeninde oyun görüşü olan Merkez orta saha yok. Geldiğinden beri ısrarla 2 defansif ön libero ile oynatmakta ısrarcı. Yarın öbür gün Pirlo gelse takıma Sosa'nın yerinde oynar yine. Bu Bilic'in mantalitesiyle alakalı. Oğuzhan'ı ve Sosa'yı burada oynattı zamanında ama mecburiyetten. Tolgay'ı veli veya Atiba'nın birisinin yerine yerleştirirse o zaman bir şeyler değişebilir ama halen Tolgay'a güvenemiyor veya hazır olmadığı görüşünde.
2)Her maç aynı düzenle oynamanın kötü olmadığı görüşündeyim. Seninle bu noktada aynı fikirdeyiz ama Balıkesir gibi orta sahası bize göre çok kötü bir takıma 1 kaleci 4 defans 2 defansif ön libero ile çıkmanın hadi çıktın maç kötü giderken bile aynı şekilde devam etmenin bir mantığı yok. O ikiliyi ısrarla bozmuyor Bilic sakatlık ve cezalar olmadığı sürece.
3)Neden geri çekilince gol yiyoruz kısmı da yukarıdaki durumla biraz ilintili. Senin 2 tane çok iyi defansif ön liberon var 4 tane defansın var ve çekilmene rağmen gol yiyorsun. Bunu oyuncu yetersizliği ile bir ilgisi yok, Real Madrid'de olsa Bayern Munih'te olsa geri çekilirsen gol yeme riskin artar, oyunu ileride tutman gerekir. Niye ileri çıkamıyoruz noktasında 2 sezondur mu tüm kanat oyuncularımız ve hücümcularımız sakat veya formsuz bu yüzden mi ileride çoğalamıyoruz? Bu nasıl bir formsuzluk, sakatlıktır ki 2 sezondur devam ediyor. Girişimde bulunmak ayrı bir şey bulunmamak tamamen ayrı bir şey. Biz neredeyse ileride çoğalmak için hiç girişimde bulunmuyoruz, oyuncular sabit şekilde yerlerinde duruyorlar, tamamen bireysel becerilerle gol atmaya çalışıyoruz. Bilic'in en çok övülen yanı takım oyunu ama bunu hücumda geldiği günden beri istisnalar dışında hiç göremedik. Tüm maçlarımız gol pozisyonu bakımından çok kısır geçiyor. Bal yapmayan arılar gibiyiz. Çözüm daha fazla transferse bunun sonu yok.

Korku akıl katilidir.

Çevrimdışı Çağatay

güntekin onay çok skor yorumcusu
yazılarında bile maç anlatıyor resmen adam
Hope for the Best, Plan for the Worst

Çevrimdışı Serhat Akkaya

Doğru söylüyorsun.

Hep o italyan kaleci(Angelo Peruzii) yüzünden olmuştu. Son dakikada topu elinden kaçırmıştı. Hala unutamam ve kendisini iyi niyetle anarım  :D
Korku akıl katilidir.

Çevrimdışı ozan062

Dünkü maçta abartmıyorum neredeyse 7-8 pozisyonda top kanatlara geldiğinde hücumda sadece 1 adamımız vardı. Orta sahadan veya diğer kanattan hiç kimse ceza sahasına girmeye teşebbüs bile etmedi, oldukları yerde kaldılar. İlerde çoğalamıyoruz ve bu olay sadece bu maça özgü değil bir çok maçta aynı durum mevcut. Hal böyleyken kopartabileceğimiz maçları kopartamayıp berabere kapatıyoruz veya zar zor kazanıyoruz.

ek olarak eskiden bekler oyuna katılmıyordu simdi onlarda katılıyor fakat bu sefer gokhan bey bos kosular yapmıyor içeriye  illa topu ona verelim istiyor
aynı sekilde artık kapananıda bu beklerle acmayı beceririz ama ceza sahasındaki cogalamama olayından sonra dembanın geriden top almaya calısması vs bunlar bana gore taktiksel yanlıslıktır yada oyuncular yetersiz diye kendi gidiyor almaya calısıyor ama bu sfer ilerde adam yok:((

ve takımın motivasyon sekli cok farklı soyluyorum fener bizden once oynayıp kaybediyorsa bilinki biz o hafta kaybediyoruz
ne güzel seviniyordum fenerle gs yendiyordu sonra biz son macı yapıyorduk kaybetmiyorduk diyordum baskı yok fakat yanılmısım
onlar kaybettiğinde bizde inatla ısrarla kaybediyoruz yani bir nevi taklit ediyoruz onları:(( ne kadar garip
yılalrdır devam eden bir sorun simdi bilicin sansına diğerleri koparıp gidemedi diye yukleniyoruz yoksa bilice ozel birsey değil
her zaman aynı sorunlar vardı bizim yonetiminden taraftarına en onemlisi oyunculardada bu kafa mevcut cok yanlıs kafadayız değişmesi lazım
[ Son Düzenleme: 02 Mart 2015, 13:04:24 ozan062 ]
*ŞENOL GÜNEŞ= En Büyük Güneş Bizim Güneş

Transferler için eleştirim:

Kararsızlık ve gecikme, başarısızlığın sebebidir.GOETHE
MisalGomezde herkesin kararlılığı sonuç getirdi

Çevrimdışı Deniz

Pedroyu neden topu yakalayamadı diye eleştiririm ama neden kırmızı kart yedi diye eleştirmem,tebrik ederim.

Bu 2 etti.Böyle pozisyonlarda indireceksin ve atılacaksın başka yolu yok.O golü yesek 1 puan da gitmişti.Doğru anda doğru hamle,eğer bekleseydi penaltı olurdu yine atılırdı zamanlamasına hayranım açıkçası.

Ama o topa neden yetişemediğini kendinin sorgulaması lazım.
"Beşiktaş için birşey yapmak istiyorsanız kimsenin adamı olmayın!"-Süleyman Seba

Çevrimdışı ozan062

bu arada ilginctir olcay cıktı liverpool ilk macı yenildik
bugun olcay cıktı yine yenildik

bu arada hocanın oguzhan inadı sosaya evrildi artık boyle her hafta birilerini seciyor kotu oynasada onda ısrar ediyor
dogrudur yanlıstır tartısmıyorum ama var boyle bir takıntımız:)

Çevrimdışı ozan062

saffet sancaklı denen cisim cok değişik konusmus kaale almayalım

Çevrimdışı blackeagle35

Şu içeride çoğalamama meselesini tamamen oyuncuya bağlamak yanlış bana kalırsa..Geçtiğimiz günlerde buraya da yazdım..Gençlerbirliği maçından sonra Olcay golün taktiğini Arif Erdem'in verdiğini söylemişti (golü hatırlarsınız Olcay tersten gelen topta içeri girip vurmuştu)..Bu da bende şu izlenimi oluşturdu..Ya Bilic beklerden gelecek top umudunu kesti ya da bu durum üzerine bir planı yok..Eğer ileride fazla oyuncu olamıyorsan forvet karakterli oyuncuları bir kanada atarsın..Cenk buna çok uygun,Pektemek ne kadar beğenmesemde işe yarayabilir..Ayrıca bunu bir sorun olarak görseydi Sosa yerine 2.forvet gibi olabilecek bir oyuncu tercih ederdi bence..

Çevrimdışı ALI RIZA

bu arada ilginctir olcay cıktı liverpool ilk macı yenildik
bugun olcay cıktı yine yenildik

bu arada hocanın oguzhan inadı sosaya evrildi artık boyle her hafta birilerini seciyor kotu oynasada onda ısrar ediyor
dogrudur yanlıstır tartısmıyorum ama var boyle bir takıntımız:)
Yenildik mi  :alala: :alala: Kaç kaç yenildik Ben 2-2 kaldık zannediyordum  :iscrewy:

Çevrimdışı ahmetx

Liverpool City yi 2-1 yenmiş bu arada,
Takım için 3 şeyi önemsiyorum 1.Stadyum,2.Futbol akademisi 3.Scouting .Futbol akademisi  sadece İstanbula değil çok oyuncunun yetiştiği Almanya ,Ankara ve Sakaryada da yapılmalı ,daha yapacak iş çok YD dönemi tarnsferlerle iyi uyutulduk.Bakınız elin oğlu nasıl yatırım yapıyor hem de batı Avrupada değil Rusyada....

http://fotolead.ru/?p=837
[ Son Düzenleme: 02 Mart 2015, 13:36:03 ahmetx ]
42445 kapasite/162 loca/2000 vip koltuk/Küfeki Taşlı Dış Kabuk/BJK müzesi/KRTLYVS/Moda Merkezi/VIP Restoranlar/Açılır Kapanır Raylı Koltuklar/İklimlendirmeli  Hibrit Çim/Serge Ferrari PVC TX30 type 4 28.000 m2 membran,EFA Asma Germe Çatı/Huawei Stadium Vision/Yeşil Stadyum

Çevrimdışı Dogan

Balikesire puan verdik diye hiç üzülmüyorum haftaya lideriz sakin olsun herkes.Takıma güveniyorum açıkçası.
Olacak senaryoyu söyliim haftaya fener gsyi yener biz sivasi yeneriz liderlik ordan gelir diger hafta basaksehir gsyi 4ler gs kopar biz fb gene devam ederiz rahat olun.Gs de o dassak galmadı sevinsinler bakalim 1 haftacik daha.Ben onlari 2 hafta sonra görürüm.Fbyide kadikoyde yenecegimizden suphem yok.Takima güveniyorum.2 gün önce bayram havasi vardi simdi cenaze gibi olmus buralar.2 hafta sonra sampiyonluk şarkıları baslar.Sakin olun abilerim kardeslerim...

Çevrimdışı Çağatay

Balikesire puan verdik diye hiç üzülmüyorum haftaya lideriz sakin olsun herkes.Takıma güveniyorum açıkçası.
Olacak senaryoyu söyliim haftaya fener gsyi yener biz sivasi yeneriz liderlik ordan gelir diger hafta basaksehir gsyi 4ler gs kopar biz fb gene devam ederiz rahat olun.Gs de o dassak galmadı sevinsinler bakalim 1 haftacik daha.Ben onlari 2 hafta sonra görürüm.Fbyide kadikoyde yenecegimizden suphem yok.Takima güveniyorum.2 gün önce bayram havasi vardi simdi cenaze gibi olmus buralar.2 hafta sonra sampiyonluk şarkıları baslar.Sakin olun abilerim kardeslerim...

hiç bir şey belli olmaz şampiyonluk şarkıları için de bi 10-11 hafta daha geçmesi lazım
hepimiz bu maçtan önce 3 puanı cebimize koymuştuk belki de ama görüyoruz ki bi anda rüzgar tersten esince her şey değişebiliyor
belki haftaya gs yenecek biz de sivasta puan kaybedicez ama bu da gs yi şampiyon yapmaz ki
ben artık her sonucu bekliyorum bu takımdan ve diğerlerinden...

Çevrimdışı ozan062

Yenildik mi  :alala: :alala: Kaç kaç yenildik Ben 2-2 kaldık zannediyordum  :iscrewy:

:iblackeye: :iblackeye:

Çevrimdışı Tolga

2008 2009 da şampiyon olduğumuz sezondaki muhteşem defans hattını birileri sayabilir mi? Ekrem Dağlarla Ali Tandoğanlarla Gökhan Zanlarla Zapolarla şampiyon olduk.
Buna çok katılamayacağım zira o sezon ligi 71 puanla bitirip şampiyon olmuştuk.

Belki bu sezon daha fazla puan toplayacağız ama Fb ve Gs'de işin için de olduğu için yetmeyecek maalesef.

Tabi şunu derseniz ona varım bu lig de şampiyon olabilmek için de öyle muhteşem kadrolar kurmaya da gerek yok.(Örnek Bursa mesela)
Beşiktaş'ım Benim Biricik Sevgilim...

Çevrimdışı Dogan

hiç bir şey belli olmaz şampiyonluk şarkıları için de bi 10-11 hafta daha geçmesi lazım
hepimiz bu maçtan önce 3 puanı cebimize koymuştuk belki de ama görüyoruz ki bi anda rüzgar tersten esince her şey değişebiliyor
belki haftaya gs yenecek biz de sivasta puan kaybedicez ama bu da gs yi şampiyon yapmaz ki
ben artık her sonucu bekliyorum bu takımdan ve diğerlerinden...
Her an hersey olabilir tabi.lakin gsnin cok fazla şansı yok.dediğim gibi 1 hafta sonra o koltuğu söke söke alırız.Sonraki hafta basaksehir 4ler  :lol: bizde c.bruggeyi yendikmi siz o zmn görün havayı

Çevrimdışı Dogan

Benim zoruma giden saçma sapan penaltılar.Yahu gökhan sen o hareketi yapmasan adamlar golmu atcakti sanki atsa bile ayni hesaba denk gelmiyomu neden yapiyosun onu ayni sekilde mottada öyle.Insani cileden cikarirlar valla ya.Yapma kardesim o hareketi birak geçsin.Valla bundan sonra kendimi paralamicam.Ciddi anlamda yıprandığımı hissediyorum artik.Ben gidip öğrenci paramlar kit kanaat maca gidicem beni orda sacma sapan hareketin yüzünden kahredicen sonra ben üzülerek belediye otobüsüyle eve sende ferrarinle villana gidicen.Yok artik valla naparlarsa yapsinlar,Bundan sonra olacaklari kabullendim.bünye kaldirmiyo artik.

Çevrimdışı src35

yanlış yoldan girmedinmi şimdi fenerli alex i ele alalım senin kriterlerinin hiç birine oymuyor demek tecrübeli değil yada oynadığımız liverpoollü oyuncuları ele alalım PL de oynuyorlarsenin ölçülerine göre tecrübeliler ama sahada onu görmedim maç boyu panik içindeydiler hele 60 tan sonra iyice dağıldılar ingilterede arsenal maçını hatırla nasıl paniklemişlerdi eğer dünya kupasını tecrübesi diyorsan çıkmış orda 3 maç yapmış bir oyuncunun tecrübemi kazandığını sanıyorsun yanlış bu tecrübe bir ekibin bir arada çok maç yapmasından geçer her kes birbirini tanır sistem saat gibi işler yoksa tecrübe timsali messi yi C ronaldoyu getir takıma koy o takımla bir süre oynamadan yokları oynar takımımız avrupada oynadığı herhangi bir maçta panikledimi ben hatırlamıyorum sistem saat gibi çalıştı bizde tecrübe var bunda problemimiz yok ama bizde daha kötüsü var maç seçiyoruz hafife aldığımız takımlarla oynarken çuvallıyoruz yok topuk pasları vermeler yok 5 kişiyi geçip gol atmalar bu günkü kayıp bizim oyuncuların havaya girmesinden kaynaklanıyordu şimdi yediler darbeyi akılları başlarına gelmiştir en azından telafisi mümkün olmayan bir maçta böyle olmazlar. evet puan kaybı kötü oldu ama telafisi var ders olsun diyelim geçelim
dünya kupası oynayan oyuncu tecrübe kazanmaz mı?? böyle bir konu tartışılamaz bile. o 3 maç dediginiz dünyanın en büyük futbol organizasyonu. neyse bunu tartışmak bana çok saçma geldi.

verdginiz örnekler saglam ve karşı argüman oluşturan örnekler degil aksine tezimi destekleyen örnekler sadece benim dedigim farklı birşey

kısa yoldan götüreyim.. dk 70-75, 2-1 bi şekilde öndesin takım oyundan düşmeye başlamış, yorgunluk had safhada, oyunda elden gidiyor;
emre, selçuk inan, melo, kuyt, chedjou, gökhan, m.topal bu tarz adamlar başlar pas oyununa, dayar kalçayı alır faulü, faulden sonra yerde kıvranır, hakemle iki saat konuşur, faulü kullanırken topu kasten 3-5 metre öne koyar, uyarı almayı bekler, öne oynamaz geriye atar..
volkan, muslera top bi auta gider 18in önüne kadar cıkar iki saat arkadaşlarına yalandan bagırır, topu alır iki saat yer begenir, sürekli zamandan yer, bi topa atlar belini tutar iki saat kıvranır -ki kaleciyi oyundan cıkartamadıgınız için en etkilileri onlardır.

sonuçta nolur oyun dinlenir, oyuncu dinlenir. oyunu iyice sogutur zamandan çalarsın, var mı bizde? yok.

kerim bir dener iki dener 3.de yukarıda bahsettigim tarz adamlardan azarı yer öyle jog atarak geri dönemez. hadi hepsini geçtim 1 kişi diyemiyorki beyler çıkmayın kompakt kalalım yarı sahada zaten adamlar sınırlı hücum kabiliyeti var kapan maçın bitmesini bekle.. 2-1e de 3 puan 3-1e de 3 puan veriliyor.

var mı takıma böyle direktifler veren, dogru oynamaya iten yine yok?

al sana tecrübe. tecrübe etmiş adam bilir şampiyonluk yolunda nasıl kazandıgını, kaybettigini nerde hata yaptıgını, x bi maçı nasıl kaybettigini şampiyonlugun nasıl geldigini ve ya gittigini.. hafızadan cıkartıp kullanır.

evet kazanıyorlar bu tecrübeyi ilk yarıda fb maçında bi tane cok iyi bi tecrübe kazandılar. deplasmandaki erciyes maçıda öyle bu maçta öyle..

ligde bazı maçların olur şampiyonluk yolunda; bazen bireysel yetenekle kazanırsın, bazen tecrübenle maçı götürürsün, bazen taraftar sana o maçı aldırır.. her maçı oyununla, sisteminle alamazsın

Çevrimdışı Çağatay

bu arada sivas maçı akşam oynanmayacak, ögleden sonraya alındı sanırım