yanlış yoldan girmedinmi şimdi fenerli alex i ele alalım senin kriterlerinin hiç birine oymuyor demek tecrübeli değil yada oynadığımız liverpoollü oyuncuları ele alalım PL de oynuyorlarsenin ölçülerine göre tecrübeliler ama sahada onu görmedim maç boyu panik içindeydiler hele 60 tan sonra iyice dağıldılar ingilterede arsenal maçını hatırla nasıl paniklemişlerdi eğer dünya kupasını tecrübesi diyorsan çıkmış orda 3 maç yapmış bir oyuncunun tecrübemi kazandığını sanıyorsun yanlış bu tecrübe bir ekibin bir arada çok maç yapmasından geçer her kes birbirini tanır sistem saat gibi işler yoksa tecrübe timsali messi yi C ronaldoyu getir takıma koy o takımla bir süre oynamadan yokları oynar takımımız avrupada oynadığı herhangi bir maçta panikledimi ben hatırlamıyorum sistem saat gibi çalıştı bizde tecrübe var bunda problemimiz yok ama bizde daha kötüsü var maç seçiyoruz hafife aldığımız takımlarla oynarken çuvallıyoruz yok topuk pasları vermeler yok 5 kişiyi geçip gol atmalar bu günkü kayıp bizim oyuncuların havaya girmesinden kaynaklanıyordu şimdi yediler darbeyi akılları başlarına gelmiştir en azından telafisi mümkün olmayan bir maçta böyle olmazlar. evet puan kaybı kötü oldu ama telafisi var ders olsun diyelim geçelim
dünya kupası oynayan oyuncu tecrübe kazanmaz mı?? böyle bir konu tartışılamaz bile. o 3 maç dediginiz dünyanın en büyük futbol organizasyonu. neyse bunu tartışmak bana çok saçma geldi.
verdginiz örnekler saglam ve karşı argüman oluşturan örnekler degil aksine tezimi destekleyen örnekler sadece benim dedigim farklı birşey
kısa yoldan götüreyim.. dk 70-75, 2-1 bi şekilde öndesin takım oyundan düşmeye başlamış, yorgunluk had safhada, oyunda elden gidiyor;
emre, selçuk inan, melo, kuyt, chedjou, gökhan, m.topal bu tarz adamlar başlar pas oyununa, dayar kalçayı alır faulü, faulden sonra yerde kıvranır, hakemle iki saat konuşur, faulü kullanırken topu kasten 3-5 metre öne koyar, uyarı almayı bekler, öne oynamaz geriye atar..
volkan, muslera top bi auta gider 18in önüne kadar cıkar iki saat arkadaşlarına yalandan bagırır, topu alır iki saat yer begenir, sürekli zamandan yer, bi topa atlar belini tutar iki saat kıvranır -ki kaleciyi oyundan cıkartamadıgınız için en etkilileri onlardır.
sonuçta nolur oyun dinlenir, oyuncu dinlenir. oyunu iyice sogutur zamandan çalarsın, var mı bizde? yok.
kerim bir dener iki dener 3.de yukarıda bahsettigim tarz adamlardan azarı yer öyle jog atarak geri dönemez. hadi hepsini geçtim 1 kişi diyemiyorki beyler çıkmayın kompakt kalalım yarı sahada zaten adamlar sınırlı hücum kabiliyeti var kapan maçın bitmesini bekle.. 2-1e de 3 puan 3-1e de 3 puan veriliyor.
var mı takıma böyle direktifler veren, dogru oynamaya iten yine yok?
al sana tecrübe. tecrübe etmiş adam bilir şampiyonluk yolunda nasıl kazandıgını, kaybettigini nerde hata yaptıgını, x bi maçı nasıl kaybettigini şampiyonlugun nasıl geldigini ve ya gittigini.. hafızadan cıkartıp kullanır.
evet kazanıyorlar bu tecrübeyi ilk yarıda fb maçında bi tane cok iyi bi tecrübe kazandılar. deplasmandaki erciyes maçıda öyle bu maçta öyle..
ligde bazı maçların olur şampiyonluk yolunda; bazen bireysel yetenekle kazanırsın, bazen tecrübenle maçı götürürsün, bazen taraftar sana o maçı aldırır.. her maçı oyununla, sisteminle alamazsın