Transfer sezonu başladığında şunu yazmıştım.
Beşiktaş 10 sene boyunca bütçesi az olduğu için değil yanlış transfer politikası güttüğü için başarısız oldu.
Bütçe az olduğu için 2 tam adam almak yerine 5 yarım adam almayı seçtik hep. Sonra bu adamların 4ü gittiği için bir 4 adam daha ve yine yarım.
Böyle 10 sezon çöpe gitti.
Bütçe az ise 4 adam alacağına 1 tane tam adam alınmalı, gerekirse 2 sezon beklenmeli, yine de bu politika sürdürülmeli çünkü 3. sezon sonunda şampiyonluk gelir dedim.
Biz Sosa ve Ba'yı alarak tam adam politikasına geçtik sağ bek sol bek stoper lazım diye 5 tane orta seviye adam almadık.
Ama devre arasında yine aynı hata yapıldı. Yazın umarım aynı hatayı görmeyiz.
Kulübeye değil, ilk 11'e transfer gerekiyor. 5 yedek değil 3 as adam gerekiyor ki şuanki aslar yedek konumuna düşsün. Kalite böyle artar.
Serdar'a yedek değil Serdar'ı yedeğe atacak adam lazım. Motta'ya aynı şekilde. Ersan'a da.
Kaleci, sol bek, sağ bek, stoper, ön libero ve sol kanat lazım normalde bu takıma ama hepsi aynı sezon olmaz olursa hepsi yarım olur.
Sol bek sağ bek ve stoper alsınlar ama nokta atış olsun yeter.
Yazın öz itibarı ile çok doğru. Tek ayrı kaldığımız görüş şu olacak: Sağ bek sadece TR'de değil, dünyada da yetişmiyor. Bahsettiğiniz üst düzey adam, olmuş olarak bizim kulübün kapısından girmeyecek. Linnes'i adı çıktıktan sonra bir kaç defa seyrettim. Açıkçası Caner Erkin gibi bişey bekliyordum ama bizim Serdar Kurtuluş'un hücuma biraz daha katkı yapan hali gibi geldi. Holebas eski tip bek. Yunanistan'da sırıtmaz, onun da katkısı dünkü Serdar'dan fazla olmayacaktı.
Sonra, Motta'nın bu kadar düşeceğini kimse tahmin etmiyordu. Her zaman tempoluydu, son 2 aydır yerlerde. Şansımıza ismail'de yerlerde. Yoksa devre arası alacağımız bek Motta'dan daha iyi olmayacaktı.
Potansiyelli adamların tamamı büyük kulüplerin ve kulüplerden daha büyük menejerlerin kalkanında. Onların artıkları bize kalıyor. Alex Telles'i Chealse almıyor, GS alıyor. Neden Chealse'nin almadığı TR'ye gelince ortaya çıkıyor. Kendimiz yetiştirmediğimiz müddetçe alacağımız hiçbir bek üst düzey olmayacak.
Herkes kendini şuna hazırlamalı, bizim alacağımız en iyi bek LINNES'tir. Onun da seviyesi ancak Gökhan Gönül kadardır. Teşhisi doğru koyup, tedaviyi ona göre yapmamız lazım.