Konu Dışı
Büyük isimlerle çalışmak isteyen Beşiktaş yönetimi rotayı ilk olarak yabancı koçlara çevirdi ve Olympiacos ile 2013’te Euroleague kupasını kaldırmış olan 49 yaşındaki Georgios Bartzokas’ın kapısını resmen çaldı. Bartzokas ise Euroleague’e oynayacağını, mevcut bütçe ve şartlarda istenileni gerçekleştiremeyeceğini belirtti. Deneyimli baş antrenör Bartzokas’tan gelecek sezon için 10 milyona yaklaşan bütçe ile şartı yanıtını alan Beşiktaş’ın alternatifi ise geçtiğimiz sezon Valencia ile Eurocup’ı kazanan Velimir Perasovic… Fakat taraftarın Twitter’da başlatmış olduğu #BartzokastoBesiktas hashtagini takibe alan yönetim ve sponsor kanadı taraftarını mutlu ederek Bartzokas’ı listenin 1. sırasına eklemiş durumda. Ayrıca hashtage yazılan tweetlerden taraftarın ilgisini gören Bartzokas ve menajeri okudukları yorumlardan son derece memnunlar.
Listedeki 2 yabancı koçtan olumlu yanıt alınamazsa gözler yerli alternatif olan Orhun Ene’ye çevirilecek. Orhun Ene ile dün akşam saatlerinde görüşüldüğü fakat ilk görüşmenin pek de olumlu geçmediği de gelen bilgiler arasında. Listesini geniş tutan Beşiktaş, son olarak bu isimlerle anlaşamaması durumunda son alternatifler olarak Murat Didin ve şu an takımın başında olan Faruk Beşok’u takımın başına getirmeyi planlıyor.
Öte yandan Beşiktaş yönetimi İntegral Forex’in sponsor olarak kalması halinde gelecek sezon bütçeyi 2 katına çıkarmayı planlıyor. Planlamalar bu yönde ilerlerken, Bartzokas veya Perasovic gibi iki isimden birisini çok yakında Beşiktaş’ın başında görmek hiç de hayal değil.
Haber Kaynağı: Kartalbasket.org

İşte bu bunları görmek istiyorum ben.